Benimde sütüm azaldı kendimde anlıyorum zaten artması için rezene içiyorum şuan bol bol ben dünden beri çok ağlayınca mama aldım daha öncede vermiştim bir ara mama mesela emziriyorum üstüne 30 cc yaptım içti bugün emzirdim 60 cc verdim kustu direk mamayı yani ancak deneyerek anlarsın sanırım önce 30 ver sonra 60 dene biberon olarak ben mamajoo antikolik kullanıyorum bunların yavaş akış orta akış olanları var ben meme reddi yaşamadım şükür
En fazla 15 dk emiyor (ama hiç durmadan) eğer duraksayarak emerse rahat 45 dk sürüyor. Sonrasında biberon verdiğimde evet hepsini (en az 60cc) içiyor ama uyumuş olursa içmemek için diretiyor zorla mıncıklayip uyandırıp iciriyorum ben canım
Kızlar merhaba umarım hepiniz çok iyisinizdir. Sizlere danışmak istediğim bir konu var. 17 kasımda doğum yaptım. Bebeğim 3430 gr doğdu 5. Gün kontrolünde 3100 gr ölçüldü. Emzirme,devamında da mamayla beslenme yaptık. Bugün 3390 gr çıktı. Sütüm malesef hala çok fazla gelmiyor. Hem çok fazla değil hem de yapısı biraz sulu,yağlı bir süt değil. Bugün farklı bir doktora kontrole gittik. Önce emzir sonrasında mama dedi. Ama ölçüsünü sorduğumda bir ölçüsü yok çocuk doyana kadar almayana kadar vereceksin dedi. E yani çocuk fazlasında çıkarıyor zaten her defasında çocuk kusana kadar mama veremem heralde hiç mantıklı gelmedi bu durum bana. Bebeğim 18 günlük şu durumda sizce kaç cc mama vermeliyim? Bir de kaç saat arayla? Bugüne kadar 3 saatte bir 30 cc verdim emzirmeden sonra ama sanırım artık doymuyor bebeğim. Şırınga yöntemiyle yapıyordum ama bugün doktor biberona geçmemi söyledi. Meme reddi yapmayacak biberon öneriniz var mı? Son olarak da sezaryenle doğum yaptım 18. Gündeyiz sağım yaptığımda iki memeden toplam 40,45 cc süt çıkıyor. Artsın diye denemediğim şey kalmadı ama yine de tavsiyeleriniz varsa duymayı çok isterim çünkü bu süt meselesi beni biraz yıprattı.
Merhaba, benim de sütüm fazla değil. Memeden sonra mama olarak gidiyoruz. O haftalarda 45 cc mama içiyordu sütün üstüne. Bebekler her zaman mama fazla geldiği için kusmuyor bazen gazı tam çıkmamışsa da kusuyor. 30 luk üstüne bir kere daha 30 luk hazırlayabilirsin büyük ihtimalle bitiremeyecektir bile. Bir de her mıkırdandığında meme verdim. O haftalarda ise mamayı üç saatte bir veriyor oldum hep.
Doktorumuz meme reddi olmasın diye biberon olarak medela calma veya avent natural response önerdi. İki biberon da çekmeden gelmeyenlerden. Şırınga ile beslemeyi ben de yaptım ama cc çoğaldıkça eziyet oluyor cidden hem bebeğe hem anneye.
Neden özellikle geceleri uyumuyo bu bebeler acaba ya bizde konuşuyoruz anlıyormuş gibi bakışlar atıyor gerçekten. nerden düştüm buraya der gibi bakıyo bazen 1 sene dişimizi sıkalım sonra herşey normalleşir diye umut ediyorum uykusuz gecelerimiz biter inşallah
Dünden beri beni mahvetti. Sürekli ağlıyor ya sürekli. Ya birde aşırı yoruldum yarın da aynı şeyleri yaşayacağımı düşündükçe umutsuzluk oluyor bende sizde de oluyor mu? Neye ağladığını bilemiyoruz uyumuyor da 10 dk uyuyup ağlamaya başlıyor niye yapıyor olabilir?
Bugün annem giderken cuma gelirim artık doğum gününe diyince doğum günümün geldiğini hatırladım resmen hayattan vazgeçmiş gibiyim gün ve saat sayıyorum. Mesela şuan en sevdiğim saatler ev sessiz biri kucağımda uyurken bir şeyler izliyorum ya da uyukluyorum. Tahmini kaç aya düzelicez modum o kadar düşük ki günlerdir korseyi bile takmıyorum kendimi yeme içmeye verdim mutlu olacak bir şey arıyorum
Kızlar doğumdan 24 saat geçti sütüm hala yok, mama da çok yemiyor. Ama 24 saatte 5 defa kakasını yaptı. Sarılıktan korkuyorum. İlk günlerde sütü olmayan arkadaşlar ne kadar mama veriyorsunuz? Bu arada süt olmasa da bugün iki defa 20 şer dakika memeyi emdi bayağı.