2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Deydi deymez mi belim ve omuzlarım felaket ne oldu anlamadım bana gece mesaim başlamadı pera iki gündür 5 te uyuyo gözümde büyüyo bütün gece
Hah bu küçükler niye uyumuyorlar Yaa benimkide sabaha kadar uyumuyor 3 gündür mamada verdim emzirdim de açlık değil işte gaz ama damla verdim çıkarıyor bitmiyor nasıl bir gaz anlamadım sallıyorum şuan sallanmak hoşuna gidiyor sanırım ağrısını azaltıyor durunca bir daha başlıyor iki çocuk olunca sabah uyuma lüksümüz de yok ki

Seni şuan çok iyi anlıyorum geçecek inşallah bu günlerimiz Ben 1 aydır annemlerde kalıyorum bebek gece uyumadığında sabah annem alıyordu diğer oğlumu yediriyordu bende uyuyordum şuan kara kara düşünüyorum bu gece uyumadı hala oğlum sabah uyuma lüksüm yok diğer oğlumu kahvaltı ettirmek okula yollamak ev işi yemek yarın uyku da yok şuan kafamda bunlar nasıl büyüdü anlatamam bende bşraz önce yedim bişeyler sonra üzüldüm yediğim için kiloluyum zaten böyle ipin ucu kaçarsa toparlayamam uyusa da gidip en azından mutfağı toplasam diyorum yarına hazır olsa

Süt olmadığına emin miyiz? Kaka yapmış, çiş yapmıyor mu hiç? Yirmi dakika boş memeden emmezler genelde aslında. Mideleri kiraz çekirdeği kadar ilk gün, bence gelmiştir süt. Bebeğin çektiği sütü biz elimizle sıkınca veya makineyle sağmaya çalışınca çıkaramayabiliyoruz ilk günler. Fizyolojik sarılık 48 saatten sonra başlıyor normalde, süt hiç gelmezse doktor yönlendirir ama 3. Günde 10-20 cc içiyor olmaları lazım bir öğünde. Yenidoğanı Ortalama 2 saatte bir uyandırmak lazım. 4 saati geçmemeli.

Elimle sıkarken azıcık sarı birşey geldi. Makineyle de sağmaya çalışınca gelmedi. Her kaka yaptığında çiş yapmamıştı. Yani çiş sayısı kaka sayısından daha az. Mesela bugün parça parça toplamda 50 CC mama icmistir. Sadece 1-2 defa kustu. Ağlama olayı da hemen hemen hiç yok bebişimin. Aslında uyardigimizda uyanık olduğunda güzel meme çekiyor ama hemen uykuya dalınca bırakıyor. Mama da aynı sekilde.

2 saati geçirmemeye çalış emdikçe gelicek inşallah yulaf hurma iyi geliyor dur kutusu incir bunları komposta yap hergün 2 3 bardak iç mutlaka mama destekle tabi sütünden emin değilsen sarılık olmasın, benim bebeklerim küçüktü 2 emzirme sonrası 10 cc ile başlamıştım sen 30 verebilirsin gibi doktora danışırsın bi kaç güne kontrol olur zaten

Benn kestiriyorum mecbur yoksa dayanamam kızımda geç yattığı için geç kalkıyot hatta 11 de uyudu şuan uyanık yani sabaha karşı uyur kesin bebeleri doyurdum ettim mamada verdim kızım uyudu oğlum daha gaz çıkarma derdinde,
Kızım küçük küçük gazla kaka yaptı 5 bez değiştim 3 dk içinde pişikte oluyo yediğim bişey mi dokunuyo acaba sık oluyor ve tekrarlıyo ayaklarına masaj yap canım mayışır belki ağlıyosa susar kiraz çekirdeği olan kemeri denedin mi iyi geliyo diyolar peki rahatlatır gaz sancısı çok zor, ben hamileyken 2 kere yaşadım kötüydü bebekler ne yapsın saç kurutma makinası sesi aç son ses bi 5 dk bekle sesi yüksek olsun son ses derken şuan gece biraz yüksek olursa daha iyi etki ediyor

İlk günlerde gelen o sarı renk süt (kolostrum) sağmaya çalışınca gelmiyor genelde ama bebek emince geliyor. Bebek emdikçe de süt çoğalıyor. Uykuya dalınca bırakması çok normal. Kolay yorulması da normal. Yeterince ememeden uyuduğunu düşünüyorsak uyandırıyoruz. Günde dolu dolu beş altı çişli bez çıkarması lazım. İlk kakasını (mekonyum) yapana kadar birkaç gün parça parça kaka yaptıkları için çişten çok kaka yapıyor gibi gözükmüştür belki. Çiş sayısı yeterli değilse ve mama vermek şartsa, her seferinde önce emdiği kadar emzirmek, sonra mama vermek daha iyi olur.

Acaba etrafında (doktor hariç) “bu çocuk aç” diyen birileri mi var? Anlattıklarından sütün gayet geliyormuş gibi gözüküyor çünkü. İlk günlerde sütü gelmeyen arkadaşların en büyük şikayeti bebeğin memeyi çekip çekip süt gelmeyince ağlayarak bırakması oluyor genelde. (O da yanlış emzirme kaynaklı değilse tabii)

Şu an 20 dakikadır aralıksız meme emiyor. Meme emerken mamayı memenin üzerine döküp o şekilde vermek doğru mu bilmiyorum ama o şekilde yaparak 30 CC yi bitirdik hemen hemen.

Ay kızlar tam giriyorum yanaşıyorum yanınıza.. Gene bişey çıkıyor bi türlü yazamadım size
Dün artık kulagına ezanını okuduk oğlumun ve dün çişi aniden düzeldi çok şükür.. Pzt kontrolde doktor sen çişe odaklanma emzirmeye çalış demişti.. İyiki çok kafama takmamışım onun dışında dogum kılosunu gelemedık ama kılo almıştı pzt kontrolünde.. Ama size bnm bişey sorcam bu sarılık degeri dıyorlar ya yuksek olunca mı iyi yoksa duşuk mu? Hastaneden taburcu olurken 5ti, pzt kontrolde 11 çıktı.. Hangi deger olması gereken oluyo acaba?

Bir de kaç saatte bir uyandiriyordunuz?

Cnm bana en fazla ıkı saati gecırme dedıler.. Ve ıkı saat snra degılde ıkı saat içindeyken uyandırma calısmalarına baslayın dedıler.. Cunku uyandırmaya da yeri gelıo yarım saati gecıo dıye.. Onun dışında bebek hık dese gogsunu ver mutlaka

Bende kış aylarını sevmiyorum sırf hastalık yuzunden.. Butun kış diken üstünde gecıo yani yaz hastalıgı da ayrı cektırıo ama kış hastalıgı bence daha beter ya

Bugün 1 ayın sonunda anamın evinden kendi evime transfer oldum ve tek başımayım üstüne +5 yaş küçük bir canavarım var sor gelsin

Bende yarın yalnızım.. Bakalım nasıl geccek.. Gercı bıraz alıştı gibi Eymen, hırçınlığı azaldı, cunku ben bıraz oynamaya fılan basladım.. İnşallah guzel Bi düzen oturturuz, ıkı cocukla hersey gözumde buyuyo nedense

Eymende hastane sonrası cok zayıftı.. Bebek işte gül gibiler hasta olunca sokuyorlar resmen.. Ama sonrada Bi açılıyorlar ki.. Ben meme ve mamayı dayamıştım o zmnlar.. O ay 1.5 kılodan fazla almıştı.. Olması gereken kıloyla getırmıstm

Canım daha sık besle. Sarılık tehlikesindesin. Değerlerin düşük olması gerekiyor. 15 olduğunda hastanede tedaviye başlanıyor diye biliyorum

Çok sevindim çişinin düzelmesine düşük olması gerek ama sık beslersen daha fazla yükselmez merak etme

Düşük olması lazım. Doktorlar 12 yi geçsin istemiyorlar genelde, gözle bakıldığında gözlerde ve yüzde sarılık oluyor galiva 12 de, arttıkça boyna ve kollara iniyor, artık orası tehlikeli kabul ediliyor.

Benimki 8 günlük küvezden çıkarken billuribin değeri 11 idi, doktor takip önermedi emmeye başladı diye. İlk oğlum da 5 günlükken 15 çıkmıştı, doktor birkaç gün iki üç öğün mama takviyesi önermişti, düşmüştü öyle. Bol bol emip çiş kaka yaptıkça düşüyor.

Bende kış aylarını sevmiyorum sırf hastalık yuzunden.. Butun kış diken üstünde gecıo yani yaz hastalıgı da ayrı cektırıo ama kış hastalıgı bence daha beter ya

Ya demeyin kızlar ya, benim de büyük oğlan hasta, bana bulaştırdı, bebeği korumaya çalışıyorum ama en sevdiğim mevsim benim sonbahar ve kış, vermem sevdiğimi kimselere (ay inşallah nefret etmem canım kışımdan)

Aynen ya oğlumda dediğin gibi oluyor bi anda kötü oluyor sonra düzeltme çabaları düzeliyor hop bir daha kış böyle geçiyor bebişte ememedi yani düzenli 10 gün normal inşallah dediğin gibi toparlar bizim minnoşta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…