- 17 Ekim 2016
- 8.661
- 15.808
- 248
Hah bu küçükler niye uyumuyorlarDeydi deymez mibelim ve omuzlarım felaket ne oldu anlamadım bana gece mesaim başlamadı pera iki gündür 5 te uyuyo gözümde büyüyo bütün gece
Seni şuan çok iyi anlıyorum geçecek inşallah bu günlerimizBugün annem giderken cuma gelirim artık doğum gününe diyince doğum günümün geldiğini hatırladımresmen hayattan vazgeçmiş gibiyim gün ve saat sayıyorum. Mesela şuan en sevdiğim saatler ev sessiz biri kucağımda uyurken bir şeyler izliyorum ya da uyukluyorum. Tahmini kaç aya düzelicez modum o kadar düşük ki günlerdir korseyi bile takmıyorum kendimi yeme içmeye verdim mutlu olacak bir şey arıyorum
Süt olmadığına emin miyiz? Kaka yapmış, çiş yapmıyor mu hiç? Yirmi dakika boş memeden emmezler genelde aslında. Mideleri kiraz çekirdeği kadar ilk gün, bence gelmiştir süt. Bebeğin çektiği sütü biz elimizle sıkınca veya makineyle sağmaya çalışınca çıkaramayabiliyoruz ilk günler. Fizyolojik sarılık 48 saatten sonra başlıyor normalde, süt hiç gelmezse doktor yönlendirir ama 3. Günde 10-20 cc içiyor olmaları lazım bir öğünde. Yenidoğanı Ortalama 2 saatte bir uyandırmak lazım. 4 saati geçmemeli.Kızlar doğumdan 24 saat geçti sütüm hala yok, mama da çok yemiyor. Ama 24 saatte 5 defa kakasını yaptı. Sarılıktan korkuyorum. İlk günlerde sütü olmayan arkadaşlar ne kadar mama veriyorsunuz? Bu arada süt olmasa da bugün iki defa 20 şer dakika memeyi emdi bayağı.
Süt olmadığına emin miyiz? Kaka yapmış, çiş yapmıyor mu hiç? Yirmi dakika boş memeden emmezler genelde aslında. Mideleri kiraz çekirdeği kadar ilk gün, bence gelmiştir süt. Bebeğin çektiği sütü biz elimizle sıkınca veya makineyle sağmaya çalışınca çıkaramayabiliyoruz ilk günler. Fizyolojik sarılık 48 saatten sonra başlıyor normalde, süt hiç gelmezse doktor yönlendirir ama 3. Günde 10-20 cc içiyor olmaları lazım bir öğünde. Yenidoğanı Ortalama 2 saatte bir uyandırmak lazım. 4 saati geçmemeli.
2 saati geçirmemeye çalış emdikçe gelicek inşallah yulaf hurma iyi geliyor dur kutusu incir bunları komposta yap hergün 2 3 bardak iç mutlaka mama destekle tabi sütünden emin değilsen sarılık olmasın, benim bebeklerim küçüktü 2 emzirme sonrası 10 cc ile başlamıştım sen 30 verebilirsin gibi doktora danışırsın bi kaç güne kontrol olur zatenKızlar doğumdan 24 saat geçti sütüm hala yok, mama da çok yemiyor. Ama 24 saatte 5 defa kakasını yaptı. Sarılıktan korkuyorum. İlk günlerde sütü olmayan arkadaşlar ne kadar mama veriyorsunuz? Bu arada süt olmasa da bugün iki defa 20 şer dakika memeyi emdi bayağı.
Benn kestiriyorum mecbur yoksa dayanamam kızımda geç yattığı için geç kalkıyot hatta 11 de uyudu şuan uyanık yani sabaha karşı uyur kesinHah bu küçükler niye uyumuyorlarYaa benimkide sabaha kadar uyumuyor 3 gündür mamada verdim emzirdim de açlık değil işte gaz ama damla verdim çıkarıyor bitmiyor nasıl bir gaz anlamadım sallıyorum şuan sallanmak hoşuna gidiyor sanırım ağrısını azaltıyor durunca bir daha başlıyor iki çocuk olunca sabah uyuma lüksümüz de yok ki
Elimle sıkarken azıcık sarı birşey geldi. Makineyle de sağmaya çalışınca gelmedi. Her kaka yaptığında çiş yapmamıştı. Yani çiş sayısı kaka sayısından daha az. Mesela bugün parça parça toplamda 50 CC mama icmistir. Sadece 1-2 defa kustu. Ağlama olayı da hemen hemen hiç yok bebişimin. Aslında uyardigimizda uyanık olduğunda güzel meme çekiyor ama hemen uykuya dalınca bırakıyor. Mama da aynı sekilde.
Şu an 20 dakikadır aralıksız meme emiyor. Meme emerken mamayı memenin üzerine döküp o şekilde vermek doğru mu bilmiyorum ama o şekilde yaparak 30 CC yi bitirdik hemen hemen.İlk günlerde gelen o sarı renk süt (kolostrum) sağmaya çalışınca gelmiyor genelde ama bebek emince geliyor. Bebek emdikçe de süt çoğalıyor. Uykuya dalınca bırakması çok normal. Kolay yorulması da normal. Yeterince ememeden uyuduğunu düşünüyorsak uyandırıyoruz. Günde dolu dolu beş altı çişli bez çıkarması lazım. İlk kakasını (mekonyum) yapana kadar birkaç gün parça parça kaka yaptıkları için çişten çok kaka yapıyor gibi gözükmüştür belki. Çiş sayısı yeterli değilse ve mama vermek şartsa, her seferinde önce emdiği kadar emzirmek, sonra mama vermek daha iyi olur.
Acaba etrafında (doktor hariç) “bu çocuk aç” diyen birileri mi var? Anlattıklarından sütün gayet geliyormuş gibi gözüküyor çünkü. İlk günlerde sütü gelmeyen arkadaşların en büyük şikayeti bebeğin memeyi çekip çekip süt gelmeyince ağlayarak bırakması oluyor genelde. (O da yanlış emzirme kaynaklı değilse tabii)
Bir de kaç saatte bir uyandiriyordunuz?
Yaa bızımki de cok üzülüyor kucagına alamıyor yanına yaklasamıyor dıye. Kışı hiç ama hiç sevmıyorum cocugum yokken sevıyordum da cocuktan sonra sırf hastalık yuzunden sevmıyorum.
Günde 5 kere 4 damla dedi bize
Bugün 1 ayın sonunda anamın evinden kendi evime transfer oldumve tek başımayım üstüne +5 yaş küçük bir canavarım var sor gelsin
Normalde günde bir kez olurdu hastaneden beri emdiği an senin dediğin gibi pırt pırt başlıyor yapmayapeki böyle kilo alabilir mi seninki hep böyle yapıyordu ya mesela kilo alımı nasıl oldu benim ilk ay güzel kilo almıştı ama hastanede baya verdi şimdi iyice kilo kaybı olmaz dimi
Canım daha sık besle. Sarılık tehlikesindesin. Değerlerin düşük olması gerekiyor. 15 olduğunda hastanede tedaviye başlanıyor diye biliyorumAy kızlar tam giriyorum yanaşıyorum yanınıza.. Gene bişey çıkıyor bi türlü yazamadım size
Dün artık kulagına ezanını okuduk oğlumunve dün çişi aniden düzeldi çok şükür.. Pzt kontrolde doktor sen çişe odaklanma emzirmeye çalış demişti.. İyiki çok kafama takmamışım onun dışında dogum kılosunu gelemedık ama kılo almıştı pzt kontrolünde.. Ama size bnm bişey sorcam bu sarılık degeri dıyorlar ya yuksek olunca mı iyi yoksa duşuk mu? Hastaneden taburcu olurken 5ti, pzt kontrolde 11 çıktı.. Hangi deger olması gereken oluyo acaba?
Çok sevindim çişinin düzelmesineAy kızlar tam giriyorum yanaşıyorum yanınıza.. Gene bişey çıkıyor bi türlü yazamadım size
Dün artık kulagına ezanını okuduk oğlumunve dün çişi aniden düzeldi çok şükür.. Pzt kontrolde doktor sen çişe odaklanma emzirmeye çalış demişti.. İyiki çok kafama takmamışım onun dışında dogum kılosunu gelemedık ama kılo almıştı pzt kontrolünde.. Ama size bnm bişey sorcam bu sarılık degeri dıyorlar ya yuksek olunca mı iyi yoksa duşuk mu? Hastaneden taburcu olurken 5ti, pzt kontrolde 11 çıktı.. Hangi deger olması gereken oluyo acaba?
Ay kızlar tam giriyorum yanaşıyorum yanınıza.. Gene bişey çıkıyor bi türlü yazamadım size
Bende kış aylarını sevmiyorum sırf hastalık yuzunden.. Butun kış diken üstünde gecıo yaniyaz hastalıgı da ayrı cektırıo ama kış hastalıgı bence daha beter ya
Aynen ya oğlumda dediğin gibi oluyor bi anda kötü oluyor sonra düzeltme çabaları düzeliyor hop bir daha kış böyle geçiyorEymende hastane sonrası cok zayıftı.. Bebek işte gül gibiler hasta olunca sokuyorlar resmen.. Ama sonrada Bi açılıyorlar ki.. Ben meme ve mamayı dayamıştım o zmnlar.. O ay 1.5 kılodan fazla almıştı.. Olması gereken kıloyla getırmıstm
Zeytinyağı o gün işe yaramadı ama ertesi gün baya yaptırdı. Çocuk az da olsa rahatladı birazYaparsa yazar mısın ağızdan vermedim bende henüz deneyeyim onu da umarım yapar kuzucuklar rahatlarlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?