Canım daha sık besle. Sarılık tehlikesindesin. Değerlerin düşük olması gerekiyor. 15 olduğunda hastanede tedaviye başlanıyor diye biliyorum
Düşük olması lazım. Doktorlar 12 yi geçsin istemiyorlar genelde, gözle bakıldığında gözlerde ve yüzde sarılık oluyor galiva 12 de, arttıkça boyna ve kollara iniyor, artık orası tehlikeli kabul ediliyor.
Benimki 8 günlük küvezden çıkarken billuribin değeri 11 idi, doktor takip önermedi emmeye başladı diye. İlk oğlum da 5 günlükken 15 çıkmıştı, doktor birkaç gün iki üç öğün mama takviyesi önermişti, düşmüştü öyle. Bol bol emip çiş kaka yaptıkça düşüyor.
Ah ah geçecek umarımSeni şuan çok iyi anlıyorum geçecek inşallah bu günlerimizBen 1 aydır annemlerde kalıyorum bebek gece uyumadığında sabah annem alıyordu diğer oğlumu yediriyordu bende uyuyordum şuan kara kara düşünüyorum bu gece uyumadı hala oğlum sabah uyuma lüksüm yok diğer oğlumu kahvaltı ettirmek okula yollamak ev işi yemek yarın uyku da yok şuan kafamda bunlar nasıl büyüdü anlatamam bende bşraz önce yedim bişeyler sonra üzüldüm yediğim için kiloluyum zaten böyle ipin ucu kaçarsa toparlayamam uyusa da gidip en azından mutfağı toplasam diyorum yarına hazır olsa
Düşük olması lazım. Doktorlar 12 yi geçsin istemiyorlar genelde, gözle bakıldığında gözlerde ve yüzde sarılık oluyor galiva 12 de, arttıkça boyna ve kollara iniyor, artık orası tehlikeli kabul ediliyor.
Benimki 8 günlük küvezden çıkarken billuribin değeri 11 idi, doktor takip önermedi emmeye başladı diye. İlk oğlum da 5 günlükken 15 çıkmıştı, doktor birkaç gün iki üç öğün mama takviyesi önermişti, düşmüştü öyle. Bol bol emip çiş kaka yaptıkça düşüyor.
Benim 260 gr aldığı hafta sarılığı yükselmişti. Bu sarılık olayı biraz değişik ama düşüyorŞimdi çıktık saglık ocagından.. Kılo almış, pzt 3kıloydu, şimdi 3050kg olmuş.. Kılo alsa da sarılık riski olur mu? Sureklı besliyorum zaten
Benim 260 gr aldığı hafta sarılığı yükselmişti. Bu sarılık olayı biraz değişik ama düşüyor
Şimdi çıktık saglık ocagından.. Kılo almış, pzt 3kıloydu, şimdi 3050kg olmuş.. Kılo alsa da sarılık riski olur mu? Sureklı besliyorum zaten
Kan uyuşmazlığımız yoksa canım beslenme ile düşer merak etme. Bizim bebeğin beslenmesi gayet güzel ama eşimle konuşmazlığımız olduğu için ve bebek de babasının kanından olduğu için uzayan sarılığımız var. 7-8 günlükken fototerapi aldık hatta Ama şu an bayağı bayağı düştü sarılı sadece birazcık gözlerinin içinde varŞimdi çıktık saglık ocagından.. Kılo almış, pzt 3kıloydu, şimdi 3050kg olmuş.. Kılo alsa da sarılık riski olur mu? Sureklı besliyorum zaten
Sarılık değerinin düşmesi için günde kaç gram alması gerektiğini bilmiyorum açıkçası (bir de iki tartı da aynı yerde mi yapıldı? Açlık tokluk, üzerindeki bezin doluluk oranı falan aynı mıydı, onlar da önemli çünkü normal gelişimi açısından günde ortalama 30 gram alması isteniyor) yalnızca bol bol beslenip kaka yaptıkça o sarılık değerinin düştüğünü biliyorum. Çişli bez sayısının da (günde dolu dolu 5-6 çişli bez) beslenme kriteri olduğunu biliyorum. Ama seninkinin değeri on ikiye yakındı galiba, zaten yükselseydi sen fark etmesen bile asmdekiler fark ederdi diye düşünüyorum rengindeki sarılığı.
Canım sen bence sütünü sağıp ver bence bu hafta, 11 çıkmış galiba tam okuyamadım mesajları ama biraz yüksek geldi banada. Benim 7 ydi sonra 5 oldu değer ölçtüklerinde. Günde en az 25 gram alması lazım o yüzden sen bol bol besle ama emdiğinden ilk günler emin olamıyoruz ya o yüzden takviye de yap bence bir de onunla uğraşmaYaaa gerçekten mi.. Degısık bişey ya o zmn bu sarılık.. Eymen kuvozde kaldgı zmn olmustu ondan hiç bilgim yok bu konuda
Kan uyuşmazlığımız yoksa canım beslenme ile düşer merak etme. Bizim bebeğin beslenmesi gayet güzel ama eşimle konuşmazlığımız olduğu için ve bebek de babasının kanından olduğu için uzayan sarılığımız var. 7-8 günlükken fototerapi aldık hatta Ama şu an bayağı bayağı düştü sarılı sadece birazcık gözlerinin içinde var
Canım sen bence sütünü sağıp ver bence bu hafta, 11 çıkmış galiba tam okuyamadım mesajları ama biraz yüksek geldi banada. Benim 7 ydi sonra 5 oldu değer ölçtüklerinde. Günde en az 25 gram alması lazım o yüzden sen bol bol besle ama emdiğinden ilk günler emin olamıyoruz ya o yüzden takviye de yap bence bir de onunla uğraşma
Pişik için ben bepantol kullandım iyi geldi bi kaç günde düzeltti kiraz çekirdeğinin direk kendisi var ısıtıp koyuyorum hatta ama o bile işe yaramadı bütün gece uyumadı gaz sancısından sabah bir gaz çıkarttı uzun uzun sabah 2 saat uyuduk Allah razı olsun sonra diğer oğlanın kahvaltısı vs derken şimdi o okula gidince uyusam diyorum ama evde uçuyorBenn kestiriyorum mecbur yoksa dayanamam kızımda geç yattığı için geç kalkıyot hatta 11 de uyudu şuan uyanık yani sabaha karşı uyur kesinbebeleri doyurdum ettim mamada verdim kızım uyudu oğlum daha gaz çıkarma derdinde,
Kızım küçük küçük gazla kaka yaptı 5 bez değiştim 3 dk içindepişikte oluyo yediğim bişey mi dokunuyo acaba sık oluyor ve tekrarlıyo ayaklarına masaj yap canım mayışır belki ağlıyosa susar kiraz çekirdeği olan kemeri denedin mi iyi geliyo diyolar peki rahatlatır gaz sancısı çok zor, ben hamileyken 2 kere yaşadım kötüydü bebekler ne yapsın saç kurutma makinası sesi aç son ses bi 5 dk bekle sesi yüksek olsun son ses derken şuan gece biraz yüksek olursa daha iyi etki ediyor
Yaa benimki sabah 2 saat uyudu şimdş güzelce doyurdum altını değiştirdim çipil çipil bana bakıyor ama uyusa ne fayda şimdş ev işlerini halletmem lazımAh ah geçecek umarımbizde de aynı şey sabah 7 de en son uyandım sabah olmuş dedim ıhlamur demle büyük kıza mutfağı topla bu saat oldu. Bebekte uyumuyor artık gündüzleri tamam hadi gece uyumuyorsun da bari gündüz uyu en kötüsü bu duygusal açlık yememek lazım ama işte duramıyoruz
Benim oğlumun sarılığı çok uzun sürdü gözlerindeki sarılıkta geçmedi ama Dr kollarına bacaklarına baktı oraya kadar inmediği için sorun yok dedi yüzü ve gözlerinde vardı sende Dr veya Asm de gösterBenim bebeklerin gözleri hala sarı normal mi acaba annem dün korkuttu beni, gözlerinde sarılık var gibi dedi normal dedim öyle bildiiğim için acaba yanlış mı biliyorum sizin bebeklerin nasıl ?
Sarılık yaşamadık bu arada
Denerim canım, ama biz sarılımik geçirmedik riskimizde yoktu ki büyüdüler gözleri hemen beyazlamıyor diye biliyorum ben yarın kontrolümüz var sorarım , sorucaklarımı listeliyimde unutmayımPişik için ben bepantol kullandım iyi geldi bi kaç günde düzeltti kiraz çekirdeğinin direk kendisi var ısıtıp koyuyorum hatta ama o bile işe yaramadı bütün gece uyumadı gaz sancısından sabah bir gaz çıkarttı uzun uzun sabah 2 saat uyuduk Allah razı olsun sonra diğer oğlanın kahvaltısı vs derken şimdi o okula gidince uyusam diyorum ama evde uçuyor
Aynen canım aç bir şeyler izlerken sağ bir yandanDogru dıosun.. Bugun sagıma baslamayı dusunuyorum bende.. El ayak cekıldı, Bı kendıme geldım.. İşimde yok evde.. Bıraz sagayım bakayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?