2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Şimdi çıktık saglık ocagından.. Kılo almış, pzt 3kıloydu, şimdi 3050kg olmuş.. Kılo alsa da sarılık riski olur mu? Sureklı besliyorum zaten
Kan uyuşmazlığımız yoksa canım beslenme ile düşer merak etme. Bizim bebeğin beslenmesi gayet güzel ama eşimle konuşmazlığımız olduğu için ve bebek de babasının kanından olduğu için uzayan sarılığımız var. 7-8 günlükken fototerapi aldık hatta Ama şu an bayağı bayağı düştü sarılı sadece birazcık
O da etkılı yani sarılık da uyuşmazlık olsa hastanede soylerlerdi sanrm.. Gerçi ben kan grubunu da bilmiyorum hala.. E enabıza düşmüş müdür bilgileri acaba
Evet canım uzayan sarılığa sebep oluyor.Olabilir kuzum bizim kan grubu netleşmedi henüz Rh uygunsuzluğu var 2. Ay da kana tekrar bakılacak.

Arada bir kaç benim de öksürdü insan anlayamıyor gerçekten neden olduğunu. Hırıltı da olan şeyler valla keşke konuşabilseler de anlasak

Doktor kontrolüne gideceğimiz günün gecesinde de sabaha kadar nefesini dinlemiştim burnu tıkalı mı acaba diye (abisi hastaydı o zaman da), sonra doktor burun açmaya toptan karşı çıkıp ateş öksürük olursa yatış veririz kartını çekince benim tüm dengem alt üst oldu.

Tek çocuk hiç çocuk lafına çok gıcık olurdum ama vallahi bekarlık sultanlık derler ya, onun annelik versiyonu gibi geliyor şu an tek çocuklu olmak

Tabii evde bebeğin yüzüne yüzüne öksüren hasta bir abi/abla yoksa, korkacak bir şey olmuyor da genelde, ben yine sabaha kadar asker bu gidişle

Sarılık riski ne zaman geçiyor tam olarak. 1 aylık olcaz öyle bir risk var mı hala?

Merhaba, bizim sorunumuz kabızlık sadece. Onun için değiştirdim o kadar. prosyneo 1 kutu bitirdik, hala kabız olunca değiştirdim. Bebelac gold da lifli 1 mama, onu deniyim dedim. Yine aynı. Dr a sormamistim ama sorduğum zaman da ayni mamaları saydı. En son evolvia tavsiye etti onu kullanıyoruz 2 gundur. Antibiyotik tedavisi gördü kızım 1 hafta o yüzden kakasi normale dönmüştü. Cmt kestik. Bugünkü kakasi da hafif kıvamlı gibiydi inşallah evolvia iyi gelir. Cok zor oluyordu kabızlık.

Kızlar birşey sorcam. Şimdi bizimki hep memede uyuyor. Memedeyken altını pisliyor altını memeden sonra değiştiriyorum bazen uykusu çok oluyor uyanmıyor bazen uyanıyor. Bu sefer uyutmak için haydi bir daha meme nasıl yapayım tam olarak ? Birde kakasını yaptıysa ne kadar saat içinde değiştirmek gerekiyor

Kızlar yazmıştım zaten bebeğim ilk defa mememi tuttu diye. Emerken acımadı ama bu saatten sonra yara olur mu ya eşim olur diyor ama bilemedim sizce?

Omuzlarım sırtım ve sol tarafımda iğne batması oluyor korona olabilirmi korktum bi an korona geçirmedim ben eşim geçirdi ama bana geçmemişti o zaman

O hepimizin en büyük sorunsallarından aslında memeye almadan önce altını değiştirmek gerek, memedeyken temiz beze kaka yapıp uyursa artık değiştirmek bizim cesaret katsayımıza kalmış. Çok aşırı yapmamışsa ve derin uykuya dalmışsa ellemeyebiliyorum ben. Zaten iki saate kalkıyor ortalama. Küvezdeyken de meme verdiğim zamanlar kaka yapınca hemşireler değiştirtmiyordu hemen, hatta bir tanesi karnı tokken bacaklarını karnına ittirirsek kusabileceğini, o yüzden hemen alt değiştirmenin pek iyi olmadığını söylemişti (teyit etmediğim bir bilgi oldu bu benim için)

Bize hastanede peçete koyduruyolardı ama oğlum az çiş yapıodu, bezi şişmedi hiç yani.. Yeni yeni dolu bezler alıyorum.. Bide molfix gösterge çizgisi de yokmuş, hiç dikkat etmemiştim.. O yuzden istediler peçeteyi sanrm

Kızlar yazmıştım zaten bebeğim ilk defa mememi tuttu diye. Emerken acımadı ama bu saatten sonra yara olur mu ya eşim olur diyor ama bilemedim sizce?

Eğer doğru emziriyorsan memen hiç yara olmaz. Yalnızca bir süre sonra hafif bir hassasiyet hissedebilirsin (mesela gitar çalmaya başlayan birinin ilk günlerde parmaklarında hissettiği gibi) ama o da geçer kısa zamanda. O hassasiyet rahatsız ederse lansinoh tarzı bir krem kullanabilirsin ama şart değil bence.

İnşallah ters bişey yoktur.. Yemın edıorm yüregım sancıyor hastalık adı gecınce bu kışı Bi atlatsak sağ salim

Omuzlarım sırtım ve sol tarafımda iğne batması oluyor korona olabilirmi korktum bi an korona geçirmedim ben eşim geçirdi ama bana geçmemişti o zaman

Süt kanallarıyla ılgılı olabılır.. Sırtına yelek geçir ayagına corap giy.. Terlıksız yere basma anne modum acayıp açık

Ee bizdede bir tane hasta 3 gündür ateşli abla var ama sen bilirsin

Bi de dudaklarında emme yastıkçığı diolar, boyle balon balon oluyo dudakları.. O da dogru emdiğini gösteriomuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…