2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

Serum fizyolojik ve aspiratör sonrası bir de meme emerse kesin kusuyor bizimki de. Emmesi azaldığından beri kusmaları azaldı gerçi. Umarım inmez ciğerine ama berikko nun dediği belirtilere dikkat et mutlaka. Solunum sayısı dakikada 60 ı geçerse, göğüs çekilmesi ve burun kanatları açılıp kapanırsa (bunlardan yalnızca biri olsa bile) bence bir akciğer grafisi çektirmen faydalı olur.

Bizimki rvs kaynaklı zatüre olmuş bu arada, ben oğlum küvezde kalırken çok endişelenmiştim rvs mi acaba diye (gördüğümüz üzere beş yaşındaki çocukta hafif ateş, öksürük ve burun akıntısı olarak kendini gösteren hastalık yenidoğan için çok tehlikeli olabiliyor) ama doktorun dediğine göre nadiren kötüye gidiyormuş. Genelde uygun tedaviyle iyileşiyorlarmış.

İlk aylarda rvs yaşayıp atlatan oldu mu?

Kızlar bugün benim bebekte bir gariplik var. Ever dün de huysuzdu ama en azından uyuyabilmişti en azından az da olsa. Bugün sadece arabada ve hastanede biraz uyuması dışında uyumadı. Şimdi kucağımda, normalde kucağımda uyuyunca yatağa yatırdığımda ağlardı. Ama yavrum kucağımda olmasına rağmen bir anda sanki canı yanmış gibi ağlıyor. Gazı da yok eminim. Ben kucağımda uyuturum saatlerce hiç sorun değil ama bir anda ağlamasını anlayamadım. Acaba dünkü aşı, bugünkü ultrason falan çocukta güvensizlik mi yarattı diye düşünüyorum. Her ikisinde de ağladı çünkü

Benimkinde de o dert var. Durmadan sallanmak pış pışlanmak istiyor
Bazı bebekler böyle zor olabiliyor kendini çok yıpratma işi filan umursama hiç canım o uyuduğunda sende uyu dinlen ben öyle yapıyorum yoksa asla dayanamam

Bugün Dr mama verme bence dedi kilo alımına göre ama benim göğüslerim bomboş gibi oluyor bazen sıkınca bir damla çıkıyor o zaman genelde gece oluyor mama veriyorum zaten öyle emzirirken akan sütüm hiç olmadı biraz sızlıyor bu çay ilaçtan sonra dolduğunu anlıyorum işte öyle ama sonrada diyorum ki hiç olmasa veya yaramasa kilo alımı olmazdı sanırım

Ee canım böyle zayıf olduğun günlere say diyormuşum olsun olsun bu senin mesleğin verirsin eminim sen bence yine iyisindir ben tam tombik oldum doğum kilolarım dahi gitmedi bakıma gelince de dişimi zor fırçalamaya vakit ayıcıklı pijamalarım tepeden dağınık topuzumla tam bir anayım kendini yalnız hissetme yani

İnşallah inşallah buhar makinası da şartmış ya bizde yok ama çocuklu eve şartmış gerçekten

Aynen canım dikkat ediyorum zaten çocuk hastalığı konusunda evhamlı bir tipim ben hemen doktor diye tutturuyorum inşallah atlatacak daha kötü gibi gelmiyor iyileşiyor sanki yarın belli olacak artık yarında toparlanma olmazsa doktorda akciğer filmi istedi

Ah kıyamam ya yavrum benim şimdi diyorum ki keşke üç ay sabredip mi okula verseydim. Gerçekten herkes hasta salgın var çok kötü. Abla geldi iki çocuğu da evde yatıyormuş gerçi okula gitmese bile kimse mi gelmesin eve bir şekilde olacak olan oluyor işte Çok çok geçmiş olsun Allah acil şifa versin atlatacak merak etme. Bizi de haberdar et olur mu aklım da sizde

Kızlar size uyku konusunda tek tavsiyem ne yaparsanız yapın ama memede dalmasına izin vermeyin çok canı yanmış biri olarak söylüyorum başkasının uyutması mümkün olmuyor çünkü öyle olunca. Evet ilk üç ay çok önemli bağlanmada ne zaman ihtiyacı olursa yanında olalım ama dalmadan memeden çekip hafif pışpışlamak en güzeli. Ben gözü kapanınca memeden çekiyorum dizimde hafif ayaklarımı oynatıyorum. Sallamıyorum da o da bir alışkanlık çünkü sonra dalınca kucağıma alıp azıcık sırtına vurup doğru yatağa. Memede uyuma konusu beni mahvetti işe başlayınca da en çok o konuda zorlandı annemler. Hadi olan bana oldu da bakan kişiye de çocuğa da oluyor

Yaa bu grup hep karşıma çıkıyordu bir giriyip bakıyım dedim herkes anne olmuş darsı bütün gebelere inşallah hayırlısıyla bende nisanda olcam nasıl geçiyor bebişlerle günler tecrübe edindikleriniz şunu az aldım yada hiç almasaydım kullanmadığım dediğiniz şeyler oldu mu bebişler nasıl hepsi iyiler mi ay şimdi çok güzel kokuyorlar onlar yerim onları

Gerçekten öyle bir gecede zatürre oldu çocuk.
Okuldan dolayı diye düşünme çünkü okula gitmeyenler bile yakalanıyor daha dün şahit oldum buna. Şu an havada bir sürü enfeksiyon varmış. Doktor bile kim ne virüsü anlayamıyoruz diyor.Belirtiler bile birbirine karışmış vaziyette. Benim kız bir gecede zatürre oldu ama kreşte kendi sınıfında hasta yokmuş. Nerden oldu biz de anlamadık

Şimdi yaşadıklarımı düşününce, ilk oğlumda eve kimseyi sokmamakla, uzunca bir süre oğlumu kimselere elletmemekle ve kucağa vermemekle ne kadar doğru etmişim, onu anlıyorum. Buradan sağ salim çıkarsak ıssız adaya yerleşeceğim oğullarımla

Phaedra çok çok geçmiş olsun hemencecik geçsin evinize huzurla dönün inşallah
Size bir sorum olacaktı Phaedra ve Papatya220 bebeklerimiz yoğunbakımda kaldıkları için nöroloji yönlendirmesi yapıldı mı size de ve ne zaman gideceksiniz acaba

Teşekkürler

Bize önce önermişti, zamanını hatırlamıyorum, üçüncü ay olabilir ama sonraki kontrolde gitmeyin hiç, boşuna kafanız karışmasın dedi, ne demek istediyse. Zararsız görünümlü bir üfürüm vardı kalbinde, onun için 3. Ay kardiyolojiye yönlendirdi.

Canım yapıldı bize ama muayenede doktor istemedi ilaçlı beyin görüntüleme istenıyormus sanırım ciddi bi bulgu olmadıgı sürece istemiyormus cok küçükler cünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…