Phaedra çok çok geçmiş olsun hemencecik geçsin evinize huzurla dönün inşallah
Size bir sorum olacaktıPhaedra ve @Papatya220 bebeklerimiz yoğunbakımda kaldıkları için nöroloji yönlendirmesi yapıldı mı size de ve ne zaman gideceksiniz acaba
Canım yapıldı bize ama muayenede doktor istemedi ilaçlı beyin görüntüleme istenıyormus sanırım ciddi bi bulgu olmadıgı sürece istemiyormus cok küçükler cünkü
Bizimde zararsız ve muhtemelen kapanacak minik bir delik var dedi kalbinde kapanmazsa bile ömür boyu etkilemez anlamazsınız bile dedi ama nöroloji görsün muhakkak solunum sıkıntısı yaşadığı için 2. Ayda gidin sonra bana gelin dediTeşekkürler
Bize önce önermişti, zamanını hatırlamıyorum, üçüncü ay olabilir ama sonraki kontrolde gitmeyin hiç, boşuna kafanız karışmasın dedi, ne demek istediyse. Zararsız görünümlü bir üfürüm vardı kalbinde, onun için 3. Ay kardiyolojiye yönlendirdi.
Bizim hiç bakılmadı ultrason dışında ama eeg ve mr bakacaklarmış sanırım 2. Ayda gidin entübe olduğu için dedi bende randevu bakınıyorum çocuk nöroloji içinCanım yapıldı bize ama muayenede doktor istemedi ilaçlı beyin görüntüleme istenıyormus sanırım ciddi bi bulgu olmadıgı sürece istemiyormus cok küçükler cünkü
Canım benim kızım kakasını yapmadan önce çok ıkınıp sıkılıyordu. Ki gazlı bir bebek olmamasına rağmen bazen saatlerce sürdüğü oluyordu. Anüs deliği darmış çocuğun. O yüzden zorlanıyormuş. Aklınızda olsun, buna benzer problem yaşayanlar mutlaka doktoruna bildirsin. Ben de biraz zeytinyağı ve kulak çubuğuyla destekleyeceğim. Bu sayede delik de genişlermişKızlar bana bugün Dr birazcık zeytinyağı verebilirsin dedi bebeğe bi Dr da mamasına katılabilir diyordu bi çay kaşığı ama ben öyle hakiki zeytinyağı bulmam lazım onun için evdekini veremem gaz problemi için dedi bu arada
Yaa Dr hiç bakmadı söyledim ama ben çok ıkınıp kasılıyor diye gazından dedi ben anlayamam dimi normali nasıl gerçi hiç hatırlamıyorum diğer oğlumdan ama gerçekten çok zor yapıyor kabızda değil üstelikCanım benim kızım kakasını yapmadan önce çok ıkınıp sıkılıyordu. Ki gazlı bir bebek olmamasına rağmen bazen saatlerce sürdüğü oluyordu. Anüs deliği darmış çocuğun. O yüzden zorlanıyormuş. Aklınızda olsun, buna benzer problem yaşayanlar mutlaka doktoruna bildirsin. Ben de biraz zeytinyağı ve kulak çubuğuyla destekleyeceğim. Bu sayede delik de genişlermiş
Ben gazlı bebek olmadığını söyledim, sadece kaka öncesi gazını çıkarırken çok zorlandığını, kabız olmadığı halde bazen saatlerce uğraştığını söyledim. Rengi bazen morarıyor, kızarıyor. Ellerini yumruk yapıp, kendini sağa sola ite ite yapmaya çalışıyor. Bazen tüm dikkatini vere vere uğraşıyor, bazen de tüm uğraşlara rağmen çıkmayınca bir anda etini koparmışlar gibi ağlıyorYaa Dr hiç bakmadı söyledim ama ben çok ıkınıp kasılıyor diye gazından dedi ben anlayamam dimi normali nasıl gerçi hiç hatırlamıyorum diğer oğlumdan ama gerçekten çok zor yapıyor kabızda değil üstelikşuna dikkat ettim ama size sorayım yaparken elleriyle öne doğru itiyor kendini ıkınıyor poposunu sıkıp kaldırıyor hatta dün gece ayaklarını kaldırdı artık o kadar ıkındı ki bide rengi filan değişiyor
Yani ben doktor demese anlamazdım, sonuçta her şeyleri küçükYaa Dr hiç bakmadı söyledim ama ben çok ıkınıp kasılıyor diye gazından dedi ben anlayamam dimi normali nasıl gerçi hiç hatırlamıyorum diğer oğlumdan ama gerçekten çok zor yapıyor kabızda değil üstelikşuna dikkat ettim ama size sorayım yaparken elleriyle öne doğru itiyor kendini ıkınıyor poposunu sıkıp kaldırıyor hatta dün gece ayaklarını kaldırdı artık o kadar ıkındı ki bide rengi filan değişiyor
Ayy evet çok benzer durumlar hiç aklıma bu gelmemişti kulak pamuğuyla mı yapıyorsun başka yapılacak birşey yoksa bende yapayım kontrol sürem var ama eğer kş başka bir tedavi yoksa deneyeyim bendeBen gazlı bebek olmadığını söyledim, sadece kaka öncesi gazını çıkarırken çok zorlandığını, kabız olmadığı halde bazen saatlerce uğraştığını söyledim. Rengi bazen morarıyor, kızarıyor. Ellerini yumruk yapıp, kendini sağa sola ite ite yapmaya çalışıyor. Bazen tüm dikkatini vere vere uğraşıyor, bazen de tüm uğraşlara rağmen çıkmayınca bir anda etini koparmışlar gibi ağlıyorgenelde ayaklarını karnına bastırarak destek veriyorum
uyuttum çocugu 1.5 saat içinde hepsini yetiştirdim.
Eymenin de rsv ydi.. Aynen ne oldugunu biliolar sımdı, ona uygun tedaviyle gececek inşallahSerum fizyolojik ve aspiratör sonrası bir de meme emerse kesin kusuyor bizimki de. Emmesi azaldığından beri kusmaları azaldı gerçi. Umarım inmez ciğerine ama berikko nun dediği belirtilere dikkat et mutlaka. Solunum sayısı dakikada 60 ı geçerse, göğüs çekilmesi ve burun kanatları açılıp kapanırsa (bunlardan yalnızca biri olsa bile) bence bir akciğer grafisi çektirmen faydalı olur.
Bizimki rvs kaynaklı zatüre olmuş bu arada, ben oğlum küvezde kalırken çok endişelenmiştim rvs mi acaba diye (gördüğümüz üzere beş yaşındaki çocukta hafif ateş, öksürük ve burun akıntısı olarak kendini gösteren hastalık yenidoğan için çok tehlikeli olabiliyor) ama doktorun dediğine göre nadiren kötüye gidiyormuş. Genelde uygun tedaviyle iyileşiyorlarmış.
İlk aylarda rvs yaşayıp atlatan oldu mu?
Bende masaya koyuyorumpusetle
Bazı bebekler böyle zor olabiliyor kendini çok yıpratma işi filan umursama hiç canım o uyuduğunda sende uyu dinlen ben öyle yapıyorum yoksa asla dayanamam
Bugün Dr mama verme bence dedi kilo alımına göre ama benim göğüslerim bomboş gibi oluyor bazen sıkınca bir damla çıkıyor o zaman genelde gece oluyor mama veriyorum zaten öyle emzirirken akan sütüm hiç olmadı biraz sızlıyor bu çay ilaçtan sonra dolduğunu anlıyorum işte öyle ama sonrada diyorum ki hiç olmasa veya yaramasa kilo alımı olmazdı sanırım
Ee canım böyle zayıf olduğun günlere say diyormuşumolsun olsun bu senin mesleğin verirsin eminim sen bence yine iyisindir ben tam tombik oldum doğum kilolarım dahi gitmedi bakıma gelince de dişimi zor fırçalamaya vakit ayıcıklı pijamalarım tepeden dağınık topuzumla tam bir anayım kendini yalnız hissetme yani
Kızlar size uyku konusunda tek tavsiyem ne yaparsanız yapın ama memede dalmasına izin vermeyinçok canı yanmış biri olarak söylüyorum başkasının uyutması mümkün olmuyor çünkü öyle olunca. Evet ilk üç ay çok önemli bağlanmada ne zaman ihtiyacı olursa yanında olalım ama dalmadan memeden çekip hafif pışpışlamak en güzeli. Ben gözü kapanınca memeden çekiyorum dizimde hafif ayaklarımı oynatıyorum. Sallamıyorum da o da bir alışkanlık çünkü sonra dalınca kucağıma alıp azıcık sırtına vurup doğru yatağa. Memede uyuma konusu beni mahvetti işe başlayınca da en çok o konuda zorlandı annemler. Hadi olan bana oldu da bakan kişiye de çocuğa da oluyor
Gerçekten öyle bir gecede zatürre oldu çocuk.
Okuldan dolayı diye düşünme çünkü okula gitmeyenler bile yakalanıyor daha dün şahit oldum buna. Şu an havada bir sürü enfeksiyon varmış. Doktor bile kim ne virüsü anlayamıyoruz diyor.Belirtiler bile birbirine karışmış vaziyette. Benim kız bir gecede zatürre oldu ama kreşte kendi sınıfında hasta yokmuş. Nerden oldu biz de anlamadık
Benim ödem yok ama karnım çok şiş bendende 6,7 kilo gitmiş şuan için yemiyim az yiyim diyorum bu seferde sütüm iyice azalıyor yesem bir dert yemesem bir dert üzülüyorum şu kilo konusuna fena taktım kafayıDun yuruyus olsun dıye Eymen de sevınsın dıye okuldan almaya gittim.. Dişlerimi o zmn fırçalamak aklıma geldibide banyodan banyoya fırçalıyorum kilo da az gitti ama gecenkı gibi hızlı veremedım bu sefer.. Ödemden dolayı mı bılmem ama sadece 5 kılo gitti yani ayaklarım hala ödemli.. Dısarı cıkınca terlık giyiyorum ya
Phaedra çok çok geçmiş olsun hemencecik geçsin evinize huzurla dönün inşallah
Size bir sorum olacaktıPhaedra ve @Papatya220 bebeklerimiz yoğunbakımda kaldıkları için nöroloji yönlendirmesi yapıldı mı size de ve ne zaman gideceksiniz acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?