Burnunu temizliyorum yattığı odaya buhar koydum akşam peşpeşe 5 6 kere öksürdü şu an daha birşey yok.Ama sanki burnunu açmama rağmen hala hırıltı var gibi. Sizi ne zaman çıkarırlar acabaEdiyor. Hava ve antibiyotik tedavisi görüyor, ona rağmen ara ara solunumu zorlanıyor, göğsü çekiliyor ama çok ciddi boyutta değil gibi şimdilik.
Burnunu açık tutmak ve bol bol emzirme öneriyorlar şu aşamada. Göğsünde çekilme, burun kanatlarına açılıp kapanma ve dakikada 60 ı geçen solunum gibi belirtiler başlamazsa sıkıntı yaşamazsınız ama o belirtilerden biri bile varsa röntgen çekilse iyi olur, bizim son acile gelişimizde burun temizlendikten sonra ciğerinde hırıltı duyamadı doktor ama röntgende çıkmıştı.
Ciddi bir şeyi yoktur umarım. Geçmiş olsun
Kendi kendime de nazarım birebir değerGaz problemimiz var evet ama şu an gazı falan yok ağlamıyor sallansın gezsin istiyor bi yere yatır bırak ağlıyor hemen. Bende ağlıyorum su an vallaha sinirimden saat beş oldu. Tamam hadi uyumasın ama bari yatsın bakınsın onada razıyım uykusuzda durur beklerim ama ağlıyor sesler cıkarıyor sinirlerim dönüyor.
Canım benim benim yaşım büyük olmasına rağmen ben de zorlanıyorum hamilelik gerçekten hiç zorlamamıştı beni ama doğum sonrası zorluyor. Bazı şeyleri kabullenip bu sürecin geçici olduğunu düşünerek kendimi sakinleştiriyorum ayrıca inşirah suresini açıp bol bol dinlemeni tavsiye ederim zaten profesyonel yardım almayı planlıyorsun bununla da destekle kendini umuyorum ki en kısa zamanda toparlarsınİlk bebeğim evet. Yaşım küçük tecrübesizim çok zorluyor beni. Ben herhalde hamile kalana kadar cocuk oyuncağı sanıyordum bu işleri…
Phaedra canım nasıl oldu bebiş sen nasılsın
Burnunu temizliyorum yattığı odaya buhar koydum akşam peşpeşe 5 6 kere öksürdü şu an daha birşey yok.Ama sanki burnunu açmama rağmen hala hırıltı var gibi. Sizi ne zaman çıkarırlar acaba
Bence sağlık ocağına gidip en azından bi idrar testi yaptır . Eczanelerde stick de satılıyordur basit şekilde idrarda kan glukoz keton gösteren. Bi bak istersenKızlar birşey soracagım hiç başına gelen varmı diye benim 3 gündür idrarım köpüklü int sordum protegın kacagı yazıyor acaba bu doğum sonrası birşeymi panik yapmalımıyım sanki böbreklerimde agrır gibi yada psikolojik agrıyo
Kusura bakmayım hamilelik den sonra hiçbirşey bilmez düşünemez oldum unutkanlıkda var
Dediğin gibi keşke acile ilk gittiğinde yapsalarmış bu testi ama sen çok bilinçli bir annesin tüm işaretleri takip ettin ve zamanında götürdün bebeği.Aynı gibiyiz, solunumunu pek düzelmedi ama 3.-4. Gün kötüye gitmesi normal dediler 5. Günden itibaren düzelmesi beklenirmiş kötüleşmeyecekse. Takipteyiz. Emmesi bir tık daha iyi, kusuyor gerçi ama bana gelişme var gibi geliyor, o açıdan ümitliyim. Seninkiler iyileşti mi tamamen?
Aslında doktora gitmişken test yaptırsanız çok iyi olur, bizimkine tüm virüsleri taramışlar rsv çıkmış. Bu testi neden acile ilk geldiğimizde yapmadılar, bilmiyorum. Eğer altta yatan doğumsal rahatsızlık, kronik hastalık vb gibi başka bir neden yoksa, rsv kaynaklı zatürede bir hafta içinde düzelme bekliyorlarmış. Ama her halükarda antibiyotik bitrne kadar en dört gün daha buradayız herhalde.
Bulunduğum yer deprem bölgesi bir tane devlet bir tane özel var. Özelde destek doktor var. Pazartesi götürdüm hiç birşey yok dedi ciğerini dinleyip. Ama dün akşam ve şu an arada bir hapşırıp arada bir tek tük de olsa öksürüyor. Sesi de kısık gibi. Devlette test yaparlar mı bilmiyorum ama randevumuz 11 buçukta. Solunumu vs normal gibi ama hasta olduğu anlaşılıyor.Aynı gibiyiz, solunumunu pek düzelmedi ama 3.-4. Gün kötüye gitmesi normal dediler 5. Günden itibaren düzelmesi beklenirmiş kötüleşmeyecekse. Takipteyiz. Emmesi bir tık daha iyi, kusuyor gerçi ama bana gelişme var gibi geliyor, o açıdan ümitliyim.
Seninkiler iyileşti mi tamamen?
Aslında doktora gitmişken test yaptırsanız çok iyi olur, bizimkine tüm virüsleri taramışlar rsv çıkmış. Bu testi neden acile ilk geldiğimizde yapmadılar, bilmiyorum. Eğer altta yatan doğumsal rahatsızlık, kronik hastalık vb gibi başka bir neden yoksa, rsv kaynaklı zatürede bir hafta içinde düzelme bekliyorlarmış. Ama her halükarda antibiyotik bitrne kadar en dört gün daha buradayız herhalde.
Bulunduğum yer deprem bölgesi bir tane devlet bir tane özel var. Özelde destek doktor var. Pazartesi götürdüm hiç birşey yok dedi ciğerini dinleyip. Ama dün akşam ve şu an arada bir hapşırıp arada bir tek tük de olsa öksürüyor. Sesi de kısık gibi. Devlette test yaparlar mı bilmiyorum ama randevumuz 11 buçukta. Solunumu vs normal gibi ama hasta olduğu anlaşılıyor.
Dediğin gibi keşke acile ilk gittiğinde yapsalarmış bu testi ama sen çok bilinçli bir annesin tüm işaretleri takip ettin ve zamanında götürdün bebeği.
Kötüleşmeyecek o yüzden çok daha iyi olacak. Büyük oğlun nasıl daha iyiydi dimi?
Ben 5 gündür mama kullanmıyorum. Yine cıvık kakası. Zaten 6. Gün kontrolünde doktora da sormuştum normal demişti. Demek ki normali bu. Ama cıvık olmasına rağmen en son akşam kaka yaptı, gece boyunca kakasını yapamadı. Sürekli ıkınıyor, mıkırdıyor. Doğru düzgün uyuyamadı çocukKüçük fanlı ısıtıcılarından mı alsan? Banyoyu ısıtıp orda giydirirsin. 23 fena değil ama banyo yaptığında 25 falan olsa daha iyi gibi. Benim evim genelde 25.5
Cıvık olması iyi mi onu da bilmiyorum gerçi ama mamadan sonra cıvıklaştı Perada
Sanırım aynı geceyi yaşadık. Gazı da çıkıyor ama kaka yapmaya çalışır gibi sürekli ıkır mıkır çocuk. Doğru düzgün uyumadıkBen 5 gündür mama kullanmıyorum. Yine cıvık kakası. Zaten 6. Gün kontrolünde doktora da sormuştum normal demişti. Demek ki normali bu. Ama cıvık olmasına rağmen en son akşam kaka yaptı, gece boyunca kakasını yapamadı. Sürekli ıkınıyor, mıkırdıyor. Doğru düzgün uyuyamadı çocuk
Kızlar özel bir soru olacak ama cinsel hayatınız ne durumda? Biz daha iki gündür deniyoruz ama ben vajinusmus oldum resmen kendimi kasıyorum. Bi yere kadar pek sıkıntım yok ama sonrasında acı hissediyorum. Bu normal mi ? Sizde de böyle oldu mu? Sezaryen doğum gerçekleştirdim ama bilemiyorum.
Bizim bebeklerimiz nasıl bu kadar aynılarSanırım aynı geceyi yaşadık. Gazı da çıkıyor ama kaka yapmaya çalışır gibi sürekli ıkır mıkır çocuk. Doğru düzgün uyumadık
Her seferinde heh yaptı diyip altına bakıyorum boş çıkıyor
Sezaryen sonrası da mı kuruluk oluyorSezeryan kaynaklı kuruluk olabilir.. Vajınusmus dıye sartlama kendını.. Sezeryan sonrası bazı şeyler degısebılıo.. Vajınusmus daha kapsamlı bıseydır sanrm.. Kuruluk için çözum bulman lazım
Sezaryen sonrası da mı kuruluk oluyor
Bebekte mi başladıPhaedra bebek nasıl oldu? Öksürük devam ediyor mu? Bizde yeni yeni başladı gibi. Sabah doktora götüreceğim
Protein kaçağı gebelik dışında da çok önemli kaardeşim tesadüf verdiiği idrarda çıktı takip ediliyor 1 senedir çok korkuyo sebebi tam koyulmadı daha 21 yaşında nerden buluyo beni bu hastalıklar diye kendini yiyip biritirdi troit te var ondaKızlar birşey soracagım hiç başına gelen varmı diye benim 3 gündür idrarım köpüklü int sordum protegın kacagı yazıyor acaba bu doğum sonrası birşeymi panik yapmalımıyım sanki böbreklerimde agrır gibi yada psikolojik agrıyo
Kusura bakmayım hamilelik den sonra hiçbirşey bilmez düşünemez oldum unutkanlıkda var
Bizim de öksürük devam ediyor galiba benimde ciğer filmi çektirmem gerek artıktrueliving_ lerde de ses kısıklığı vardı galiba. Hapşırması hastalık alameti değil, tam tersime solunum yolları açılıyor ama öksürük hiç olmamalı küçük bebişlerde eğer hasta gibi geliyorsa, göğüs dinleyip temiz deseler de ciğer filmi çektirtin bence.
Acilde test yapmayabilirler aslında yoğunluktan ama poliklinikte yapabilirler, ki bence yapılmalı. Bizim de tek tük öksürükle başladı geçen çarşamba, pazar günü göğüste çekilme gördüm. Belki cuma akşamı acilde röntgen çekselerdi ciğerde görülürdü enfeksiyon.
Ciğerde bir şey yoksa burun temizliği konusunda adam akıllı öneri iste doktordan. Ben acaba burun açma işini adam akıllı beceremediğim için mi ciğere indi diye düşünüp duruyorum. Serum fizyolojik boca ediyorum ama içeride mi kalıyor nedir, hırıltısı artıyor yavrumun. Doktor gelip vakumla çekiyor sonra.
Ciddi bir şeyi yoktur umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?