Bizimde bronşit ayrıca rsv çıkmıştı canım şu son zamanlarda bebeklerde çok görülüyormuş hastalığın seyri bebeğe göre değişiyor tabi bizimde iki üç gün ememiyordu yoruluyor uyurdu şekeri iyiyse sorun yok diyorlardı serum yetiyor denilmişti sonra normal kendi haline dönüyorlar gerçekten emzirmelerine izin vermeleri bile çok güzel canımbiz dün gittik Dr ciğerleri temizlenmiş şükür genel durumu da iyi çok şükür
Aman, babacı olsunlar. Hatta anneden önce baba dedirtin mümkünse (ki genelde öyle oluyor). Ekmeğini sonradan yersinizKızların hepsi babacı. Bizimki de deliriyor babaya. Bana daha hiç öyle gülmedi hep babayabana sadece ağzını açıp dil çıkartıyor
Yok bu derece değil ama sabah çatallı gibiydi sesi. Ama benim anladığım şu ki eğer bir kere öksürdüyse her türlü yatması gerekiyor
Bizde öksürük vardı ama yatması gerek demedi muayenehane olduğu için heralde. Sadece büyük hastaneye götürseniz öksürüyor deseniz yatış verirler çünkü çok küçük ama ben gerek görmedim dedi. Valla korktum şimdi yine ciğerlerini dinletmeye götürücem cuma da Ataşehir e direkEşim de gidecek zamanı buldu aradım keşke gitmeseydim diyo, kötü olursa hemen gelecek bilet bulup
Ay şok oldum resmen aynısı olmuşAh keşke böyle konularda pişti olmasaydık
Tersana kalfası gibi oldu ellerim
Serum fizyolojik ya da izotonik su koyuyorum canım şırıngayla çekipIlac koyuyormusun canım. Nasıl kullanıyorsun bende aldım ama hıc kullanmadım henuz
Şimdi yine gittimAslında ciğere inmediyse burun açmaktan başka bir tedavisi yok galiba, ilaç veremezler enfeksiyon oluşmadan, hava da sırf akıntıda işe yarar mı bilmiyorum. Yani sırf burun akıntısı yüzünden öksüren bebeği yatırıp ne yapacaklar ki, bilemiyorum ama benim anladığım, ciğere çok kolay inebiliyor.
Bence anlattığın kadarıyla seninkinin ciğerine inmemiştir ama açıkçası şu an ben senin yerinde olsam en yakın sağlık kuruluşunda röntgen ve kan baktırırdım. (Geçen haftaki ben olsam beklerdim ama şu saatten sonra aynı şey bir daha başıma gelirse -ki gelecek belli ki ıssız adaya yerleşemezsek- iki günde bir ciğerine baktırırım.)
Yatış falan verilirse zaten kendi doktorunla konuşup kendi hastanene geçiş yapabilirsin. Ben doktor değiştirmeye karar verdiğim için aciline geldiğim hastanede kaldım, yoksa geçebilirdim istediğim hastaneye.
Oh, çok şükür. Darısı başımıza
Biz de bir şekilde atlatırız umarım ama herhalde bundan sonraBerikko gibi her öksürük duyuşumuzda kafayı yiyeceğiz
İnşallah hemencecik toparlansın da bir an önce evinize abisine kavuşsunEvet. Bize üç saatte bir adrenalinli veriyorlar, yakın tutuluyor. Şimdi sıvılı havayı ciğerlerdeni balgamı yumuşatıp sökmek için veriyorlar anladığım kadarıyla. Hava aldığı sırada öksürürse veya hava alması bitince gaz çıkarır pozisyonda omzumuza alıp ortalama 10. Dk pat pat sırtına vurursak o yumuşayan balgamın sökülmesini kolaylaştırmış oluyoruz, sonra o sökülen balgam da kusma veya yutma yoluyla ciğerden tahliye oluyor. Ben açıkçası gözümle bir balgam çıkışı görmediğim için biraz yalandan vuruyordum, iki gündür ciddi mesai harcıyoruz buna. Bugünkü doktor kontrolünde bir tık iyi duyuldu ciğeri, iyi vurmuşsunuz dedi. Ben de hemen babasına haber verdim iyice şevke gelsin diye. (Vurma kısmını büyük ölçüde o yapıyordu zaten, şimdi iyice görev aşkıyla yapar)
Ah, çok iyi olmuş. İyi bir doktora denk gelmişsiniz, vaktiyle ne var ne yok öğreneceksiniz.
Umarım iyi haberler alırsınızsonuçlar temiz çıkarsa, ciğere inmemesi için ne önerisi varsa teker teker söyletin doktora mutlaka.
Şimdi yine gittimkadın dedi ki en son seni 3. Ya da 4. Görüşüm inan hiç bir şey yok şusn röntgen cihazı olsa sırf içini rahatlatmak için çekicem dedi. Dinledi ciğeri tertemiz dedi zor da duyulmuyormuş. Kilo alımında azalma olduğunu sanmıyorum karnı çok şiş gazı çok var dedi. Cumaya dayanır mı dedim çocuk hasta değil ki dedi kadını çıldırttım biraz niye öksürüyor o zaman dedim burnu tıkalı dedi ay bilmiyorum cumaya da randevu aldım zaten
Aslında ciğere inmediyse burun açmaktan başka bir tedavisi yok galiba, ilaç veremezler enfeksiyon oluşmadan, hava da sırf akıntıda işe yarar mı bilmiyorum. Yani sırf burun akıntısı yüzünden öksüren bebeği yatırıp ne yapacaklar ki, bilemiyorum ama benim anladığım, ciğere çok kolay inebiliyor.
Bence anlattığın kadarıyla seninkinin ciğerine inmemiştir ama açıkçası şu an ben senin yerinde olsam en yakın sağlık kuruluşunda röntgen ve kan baktırırdım. (Geçen haftaki ben olsam beklerdim ama şu saatten sonra aynı şey bir daha başıma gelirse -ki gelecek belli ki ıssız adaya yerleşemezsek- iki günde bir ciğerine baktırırım.)
Yatış falan verilirse zaten kendi doktorunla konuşup kendi hastanene geçiş yapabilirsin. Ben doktor değiştirmeye karar verdiğim için aciline geldiğim hastanede kaldım, yoksa geçebilirdim istediğim hastaneye.
Büyük kızımda da balgam hala var tam atamadı ama iyi çok şükür ona üst solunum yolu demişler. Allahtan bronşit filan değildi ablasıOlsun olsun sen temkini bırakma spring.. Buyuk kızın da hastaydı, noolur noolmaz.. Hemen guvenerek salma kendini valla.. Git kontrole fılan.. Aksatma valla sonra pişman olunca yapcak bişey kalmıo
Şimdi yine gittimkadın dedi ki en son seni 3. Ya da 4. Görüşüm inan hiç bir şey yok şusn röntgen cihazı olsa sırf içini rahatlatmak için çekicem dedi. Dinledi ciğeri tertemiz dedi zor da duyulmuyormuş. Kilo alımında azalma olduğunu sanmıyorum karnı çok şiş gazı çok var dedi. Cumaya dayanır mı dedim çocuk hasta değil ki dedi kadını çıldırttım biraz niye öksürüyor o zaman dedim burnu tıkalı dedi ay bilmiyorum cumaya da randevu aldım zaten
İnşallah hemencecik toparlansın da bir an önce evinize abisine kavuşsunbende birazdan yine hava verip vuruyim bari. Annemde bizde diyor ki bir şeyi yok ne evhamlısın beni de strese soktun
Kask çok iyi fikir, uzaklaştırmaya çalıştıkça daha da inatlaşıp geliyor bunlarİyi etmişsin gitmekle. Doktor o kadar emin olduğuna göre dediği gibidir bence de, yoksa yönlendirirdi sizi. Umarım geçer bir an önce
Ay bir an önce toparlanır umarım ama abiye nasıl kavuşturacağım, onu kara kara düşünüyorum. Yılbaşı hediyesi olarak astronot başlığı mı alsam oğlana? Evde onunla gezer, mikrobu öksürüğü içeride kalır hep
Yavrum ama ya… her sabah geldiler mi diye sorarak uyanıyormuş, şimdi eve uğradım, pijamasını falan kokluyorum.
Sleepy 1 numara çok küçük elimde var diye kullanıyorum ben 0 beden prima baya kullaanmış biri olarak 0 ın bi tık üzeri büyüklükteKızlar sleepy’nin kalıpları dar değil mi? Bugün belediyeden bebek hediyesi geldi, içinde sleepy 1 numara var. Molfix 1 numara kaka yaptığı an taştığı için 2 numaraya geçtim onda
Başka bir sıkıntı yaşayınca insan hemen uykusuzluğa razı geliyor. Mastit oldum Allahım kimse yaşamasın ya cidden öyle bir acı oluyor ki. Uykusuzluğa razıyım diyordum. Beterin beteri oluyorStresten ellerimin haline bakar mısınız üç dört gün içinde oldu bunlarvalla perişan olduk ya bir düzelseydi şu çocuk, uykusuzluğa razıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?