2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Burnunu temizliyorum yattığı odaya buhar koydum akşam peşpeşe 5 6 kere öksürdü şu an daha birşey yok.Ama sanki burnunu açmama rağmen hala hırıltı var gibi. Sizi ne zaman çıkarırlar acaba
Soğan karanfili biliyosundur kesin bebeklere oluyomu bilmiyorum ama aklıma geldi benimkilerinde var baya sabahları daha çok oluyor onyüzden kara kara düşünürken geldi soğan karanfil aklıma temizledim oğlumu çektim bişey gelmedi öksürmüyor da

Buhar makinası kullananlara bir sorum var. Buhar makinasının odanın içinde olması mı daha iyi yoksa direkt bebeğin başucunda olması mı?
Odada olması yeterli canım. Bızım salon buyuk dıye basucuma koydum yoksa oda kucuk olunca zaten yetıyor bı yerde dursa

Dediğim belirtiler yoksa ciğere inmemiştir.
Hava verdikten sonra beş on dakika pat pat vuruyorsun di mi sırtına?

Dediğim belirtiler yoksa ciğere inmemiştir.
Hava verdikten sonra beş on dakika pat pat vuruyorsun di mi sırtına?
Aa vurmuyorum vurmak mı lazımmış. Ben havayı çok yakından vermiyorum canım maskeyle silindir uçla tutuyorum uzaktan biraz veriyorum. Yani emmesinde sıkıntı yok burnu açıksa, kusms devam, burun kanadı gibi bir şey yok kıpırdama, nefes alışı da iyi. Ama boğazına balgam gelince çok öksürüyor ta ki kusans kadar. Kusunca rahatlıyor. Cumaya ataşehirden randevu aldım yatırırlarsa da orda yatarız artık

Yaa inşallah hiç bir şeyi yoktur ben röntgen çektirmedim daha of bilmiyorum ne yapsam

Bizimde bronşit ayrıca rsv çıkmıştı canım şu son zamanlarda bebeklerde çok görülüyormuş hastalığın seyri bebeğe göre değişiyor tabi bizimde iki üç gün ememiyordu yoruluyor uyurdu şekeri iyiyse sorun yok diyorlardı serum yetiyor denilmişti sonra normal kendi haline dönüyorlar gerçekten emzirmelerine izin vermeleri bile çok güzel canım biz dün gittik Dr ciğerleri temizlenmiş şükür genel durumu da iyi çok şükür

Benim vajinusmus geçmişim var canım ilk ilişki olduğunda o ağrıları acıları hissettim asla olmuyordu ama dedimki bunu aklıma getirip korkup kaçarsam yine uzun süre olmaz kendimi biliyorum biraz o an o acıya katlandım sonraki ilişkilerde acı olmadı ama ilk çok yanmam acı ve ağrım olmuştu hatta şaşırdım açıkçası normal doğum değil ki neden böyle oldu diye

Kızlar Osman Gönülal’ın gelişim videolarını izliyordum 2. Ay için gülmesi sizi görünce heyecanlanması gerekir demiş daha 43 günlüğüz ama uykuda yaptığı mimik dışında gülme kahkaha vs yok daha sadece göz teması var özellikle mama içerken bol bol bakışıp konuşuyoruz sizin bebekleriniz ne durumdalar

Yok bu derece değil ama sabah çatallı gibiydi sesi. Ama benim anladığım şu ki eğer bir kere öksürdüyse her türlü yatması gerekiyor
Bizde öksürük vardı ama yatması gerek demedi muayenehane olduğu için heralde. Sadece büyük hastaneye götürseniz öksürüyor deseniz yatış verirler çünkü çok küçük ama ben gerek görmedim dedi. Valla korktum şimdi yine ciğerlerini dinletmeye götürücem cuma da Ataşehir e direk Eşim de gidecek zamanı buldu aradım keşke gitmeseydim diyo, kötü olursa hemen gelecek bilet bulup

Bizimki başladı. Her zaman olmasa da özellikle şimdiden babacı olduğunu göstermeyi başardı. Akşam babasıyla bol gülüşüyorlar. Bir de geçen gün ortalığı kakayla batırdığında , kız naptın sen falan diye konuşurken “ ama nasıl uğraştırıyorum sizi” gülmesi vardı ki anlatamam

Bir de her çocuğun gelişimi farklı. 2. ayın içindesin, daha zamanın var. Ki 2. Ayda değil 3.ayda da olabilir, sonuçta her çocuğun biricikliği söz konusu

Evet. Bize üç saatte bir adrenalinli veriyorlar, yakın tutuluyor. Şimdi sıvılı havayı ciğerlerdeni balgamı yumuşatıp sökmek için veriyorlar anladığım kadarıyla. Hava aldığı sırada öksürürse veya hava alması bitince gaz çıkarır pozisyonda omzumuza alıp ortalama 10. Dk pat pat sırtına vurursak o yumuşayan balgamın sökülmesini kolaylaştırmış oluyoruz, sonra o sökülen balgam da kusma veya yutma yoluyla ciğerden tahliye oluyor. Ben açıkçası gözümle bir balgam çıkışı görmediğim için biraz yalandan vuruyordum, iki gündür ciddi mesai harcıyoruz buna. Bugünkü doktor kontrolünde bir tık iyi duyuldu ciğeri, iyi vurmuşsunuz dedi. Ben de hemen babasına haber verdim iyice şevke gelsin diye. (Vurma kısmını büyük ölçüde o yapıyordu zaten, şimdi iyice görev aşkıyla yapar)

Ah, çok iyi olmuş. İyi bir doktora denk gelmişsiniz, vaktiyle ne var ne yok öğreneceksiniz.

Umarım iyi haberler alırsınız sonuçlar temiz çıkarsa, ciğere inmemesi için ne önerisi varsa teker teker söyletin doktora mutlaka.

Stresten ellerimin haline bakar mısınız üç dört gün içinde oldu bunlar valla perişan olduk ya bir düzelseydi şu çocuk, uykusuzluğa razıyım

Ah keşke böyle konularda pişti olmasaydık

Tersana kalfası gibi oldu ellerim

Eklentiler

• F2CDE72A-DE06-4DC6-94F3-7F7FE6D9BEDE.webp
    57,6 KB · Görüntüleme: 62
  • 8B50098D-558C-4CC0-856A-27C5F5E595C6.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 55
Kızların hepsi babacı. Bizimki de deliriyor babaya. Bana daha hiç öyle gülmedi hep babaya bana sadece ağzını açıp dil çıkartıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…