2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar bende bir şey daha oluyor sizce bu lohusalık depresyonu ya da sadece depresyon ile mi ilgili bilemedim. Böyle içime bi sıkıntı oturuyor yani tam anlayamıyorumda sıkıntı gibi heyecan gibi böyle ağlamak istiyorum çok şu an o haldeyim bunu yazarken burnum sızlıyor ağlamamak için kendimi tutuyorum. Küçük tuvaletim geliyor gibi böyle çok garip bisey ben anlamadım.

Kızlar size bir sorum olacak çocuklara tamamlayıcı sigorta yaptıran var mı kendi tamamlayıcı sigortamız üzerine mi yaptırıyoruz birde ücretler çok uçuk mu

Bizde ilk cuma başladı işte hala devam ediyor, inşallah ya bugün düzenli hava verdim 3 kez burnunu da 3 kez yıkadım bi kere çektim son 2 3 saattir tek bir öksürük yok. Ne zaman yapmasam balgam oluşsa o zaman gıcık bir öksürük oluyor. Ama doktor öksürüğü de duydu korkulacak bir şey değil bu dedi. Üfürük gibi bir öksürme oluyormuş. İnşallah atlatacaklar

Süt kabarcığı deniliyor canım netten bir araştır istersen ben iğneyle patlatmıştım sanırım

Kızlar size bir sorum olacak çocuklara tamamlayıcı sigorta yaptıran var mı kendi tamamlayıcı sigortamız üzerine mi yaptırıyoruz birde ücretler çok uçuk mu
Biz eşim üzerinden yararlanıyoruz limitli sanırım bizimki tamamlayıcı gibi maaşından kesinti olmuyor böyle. Ama kapsamlı olunca biraz kesinti oluyordu martta yenileniyor kapsamlı yaptır dedim. Büyük kızın bitmiş mesela limiti 5 bin kan testi parası verdik geçenlerde o da bir kısmı karşılandığı halde bende özel sağlık sigortası ekmek su kadar gerekli bir şey çok küçük oldukları için illa ki gidiliyor hastaneye daha aşılar var rota menenjit

Kızlar bebeğini sadece mama ile besleyen var mı ? 4 kilo bebek bir ögünde kaç cc mama almalı ? Meme + mama ile besleniyorsa mama miktarını nasıl ayarlıyorsunuz ?

Aynen eşimde öyle diyor ikisinede yaptıralım eşiminkini iş yeri yapıyor onun üzerinden çocuklarada yapacağız ama ücretler ne kadar acaba merak ettim böyle üzerinden yaptırmak mı mantıklı yoksa tamamen ayrı bir sigortamı yaptırsak onlara pekte bilgim yok açıkçası nasıl oluyor filan kendim hiç yaptırmadım

Evet kuruluk var gibi ama yok gibi diğerlerinde çok problem yaşamadım ben belki seninde geçici olur bu problem. Çok şükür iyi bebiş toparlandı sizin minnoş nasıl
Çok şükür iyiyiz, şükürler olsun hastalık vs yok. Gaz problemi çok vardı o da hafifledi biraz genel durumu iyi

Oh, çok iyicuma kontrole çağırması da çok iyi olmuş, umarım gerilemeye başlamış olur o zamana kadar.

Aspiratörü sık kullanmayı önermiyorlar tabii ama sen süreye takılma yine de, ihtiyaç duydukça çek. Burada vakumlulardan var, gelen çekiyor, giden çekiyor valla. Sayısını hiç sayamıyorum, bitmiyor da sümükler çekildikçe

Bir de en son acilden bizi eve yollasalardı elektrik süpürgesiyle çekilenlerden almamızı önerecekti oradaki doktor, aklında olsun.

Her yer tek çocuklara yapmıyor galiba. Bizim iki çocuk bir anne tamamlayıcı (yatarak sınırsız ayakta limitli-10 galiba, tüm detaylara hakim değilim şu an) sigorta için aldığımız teklifler ortalama 30 bin. Anne bebek 20 bin gibi oluyor herhalde.

İnşallah tamamen geçer cumaya kadar.ben çekiyorum sümük falan da çıkmıyor. Doktor öksürüğünü de duydu bu önemli değil şimdilik dedi.Ona da bir bakayım görmüştüm ama cazip gelmemişti elektrik makinasıyla. Dysonla çekerim artık onun çekişi güçlü

Alyaliya ayrıca bebeğin yatarken başının yüksekte olması (reflü yatağı gibi mesela), yattığı odanın nem oranının yüzde elli olması ve sıcaklığın çok yüksek olmaması da faydalı olur. Özellikle uykuda burununun tıkanmamasına dikkat etmek gerek.

Ben son gün soğan karanfil denemiştim ama geç kalmışım, o yüzden işe yararlığı konusunda bir şey diyemeyeceğim ama denize düşen yılana sarılabilir

Buradakilerin daha değişik bir çekme tarzı var bu arada. Başını sola yatırıp sağ burun deliğinden 2 ml sf verip sol burun deliğinden çekiyorlar, sonra diğer tarafla tekrarlıyorlar. Sık yapılırsa tazyikli yapmamak lazım tabii.

Bizim de öyle yani seyrek öksürük sayısı.İnşallah sıklaşmadan kurtuluruz.Bizimkinde balgam falan da yok çıkaramıyor mu acaba?Gerçi doğru düzgün sümük de çıkmadı.Bizimkinin öksürüğünü de duydu bundan birşey olmaz şimdilik ama boğulurcasına arka arkaya olursa acilden yatış yaptır bir dk bile bekletme evde dedi

Bunu denemek lazım

Oh oh fiyatlara bak gerçi 3 kişi için iyi gibi ben kendime düşünmüyorum ama olursa eşimin üzerinden ikisine yaptıralım belliki kış Çetin geçecek bizim için malum okuldan gelen abi hiç dinlemiyor bizi ağzına burnuna yapışıyor çocuğun

Doğduğundan beri böyle yatırıyorum ama abla faktörünü unuttum eve virüs taşıyor her hafta. Kreşe gitse bir dert gitmese bir dert

Balgamı yutuyor da olabilir. Önemli olan ciğerde birikmemesi anladığım kadarıyla, yutsa da olur kussa da olur. Zaten başka türlü balgam çıkarma yolu yok galiba bu miniklerin.

Bu arada bizde hiç boğulur gibi öksürük olmadı, solunum hızı işkillendirmişti beni.
Bizim de geçen çarşamba başlamıştı. Ama burnu çok tıkanıyordu. Hala tıkanıyor.

Ah, okul çocukları ya… nasıl olacak, hiç bilmiyorum. Bence bizimkiler yaza kadar bir daha hasta olmasa çok iyi olur. Ama nasıl olacak, Kardeşinden ayrı mı tutacağız minik abileri ablaları

Bu arada ben bizimkine diyordum hep yapma etme, kardeş hasta olursa evden gitmek zorunda kalabiliriz diye, dinlemiyordu. Şimdi aklı başına gelmiştir diye düşünüyorum da… acaba yanılıyor olabilir miyim diye bir tırsma geldi şimdi.

Senin büyük akıllanmadı mı o konuyla ilgili olarak, o kadar gittiniz ettiniz. Hiç bir daha gitmesin anneciğimle kardeşim, ben sizden uzak durayım falan demiyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…