2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Biz evlendik benim doğum kontrol hapı kullanmam sebebiyle koltuk altımda kist çıktı daha iki ay bile olmamıştı kullanalı sonra bir özel hastaneye gittim ameliyat dedi eşim o gün başlattı özel sağlık sigortasını o gün bugündür devam bence eşinin çalıştığı şirket üzerinden yap öyle daha uygun oluyor. Ne kadar kesiliyor ben hiç bilmiyorum ama şuan bizim hepimizin var tamamlayıcı sanırım hiç para vermiyor ama her şeyi kapsasa veriyor galiba. Martta kapsamlı yaptır maaşından kessinler dedim

2 ml falan koyuluyor. İlaçlı verirken de eczacı bize serum fiz. Koymamızı soylemisti yine 1.5 2 ml. Onun nedenini bilmiyorum ama sorgulamadim da o sira
Teşekkür ederim ben biraz fazla koymuşum içinde kaldı makinanın gece bir daha vereyim. Günde kaç kere vermiştiniz siz?

Teşekkür ederim ben biraz fazla koymuşum içinde kaldı makinanın gece bir daha vereyim. Günde kaç kere vermiştiniz siz?
İlaçlı verdim ben sadece, 2 degisik ila 1i günde 4 defa 1i 3 defaydı. Boş serum kullanacaksaniz günde 4 5 defa yapabilirsiniz bence. Zararı olmaz onun.

Bizim Cuma başladı o gün balgam yoktu ertesi gün kusmaya başladı. Ama doktor reflüde olabilir dedi 6 8 kere kusuyordu ve böyle yapış yapış bir şeyde geliyordu bildiğin balgam. Çocuklar bir günde kötüye gidebiliyorlar gerçekten ama ilacı yok evde serum fizyolojikle yapabildiğimiz kadar yapıcaz artık Allah’a emanet 3 aylık bari olsalardı annem diyor ki kardeşin de 3 aylık bronşit olmuştu evde ilaç veriyorduk biz dedi. Direk hastane süreci çok zor olur

Baktım da bendeki görüntüyle benzeşmiyor. Bendeki uçta değil kahverengi bölümde. Siğil gbi ama değil
Çocuk doktoruna gittiğin zamanda gösterebilirsin anlıyor onlar da benimki pembe meme ucundaydı mastit renk değişimi de beyaz göğüste olmuştu

Spring05 elin için bir çözüm buldun mu bu arada?
Ay yok ya benim kızım da atopik ya ona biodermanın kremini almıştım onu sürüyorum bir de yazın bacağı güneşten çok kurumuştu. O zaman kortizonlu krem yazdılar onu da sürüyorum egzama kremi gibi ama kesinlikle stresten kesik kesik oldu şaka gibi. Kadın doğuma gidebilirsem aynı gün cildiyeye de gidicem. Dişçi randevum vardı 40 ı dolunca kanal tedavi oldu ya öylesine bir şey koymuştu hala o var ağzımda bir ay olacak Ben bitmişim artık

trueliving_ canım bız yenı yaptırdık benımle kızıma 8 bın mı ne verdı esım oğluma yenıdogan oldugu ıcın 8 kusure yaptırdık.
Ama haylı haylı karsılıyor özele gıdıpte bişey ödemeden cıkmak harıka 15 lıra verıyoruz tamamlayıcı bızım. Gırıs olmus 900 tl zaten en azından rısk almadan gıdyoruz ne yaparsa yapsın.

Hava verirken kaç ml serum fizyolojik koydun makinaya canım. Bir de diyelimki makina da serum fizyolojik kaldı onu döküyor musun yoksa tekrar kullanıyor mısun
Ben ya o otribebenin hepsini koyuyorum 5 ml sanırım ya da bir şırınga çekiyorum izotonik su dan şırınga kadar koyuyorum. Hepsi bitene kadar da devam ediyorum

Evet canım o yüzden istiyoruz küçük bebek 2 çocukla acile gitmek o kalabalık çok zor gerçekten dediğin gibi de bşr giriş olmuş dünya para tedavi alsa dahada yüksek zaten benim diğer oğlumunda astım atakları oluyor sık sık yaptırmak mantıklı ama yenidoğan çok yüksekmiş neden acaba

Yüzünede kullanıyormuydunuz oğlumun yüzü çok kötü oluyor Dr bepanthol al dedi ama hangisini alcam söylemedi

Erken önlem olacaksa ben yatmaya razıyım dedim doktora. O da en ufak bir bulgu olsaydı ben hemen yatıracaktım ama ciğere inmeden bir tedavi uygulayamam günde iki kere burnunu temizle dedi. Öksürük tek tük dediğim gibi ama hırıltı var gibi ağlarken sesi çatallaşıyor.Ama doktor o ciğerden gelmiyor dedi.Doktor kapısında beklerken kızımın kreş ark arkadaşının annesi de vardı 4 aylık bebeğiyle. İkinci ayında zatüreeye yakalanmış hala tam iyileşememiş ona iğne tedavisi yapılmış. Ama hastaneye yatırılmamış. Bir ayın bile çok önemi var gerçekten.

Bu arada kızlar hakkınızı helal edin biz böyle konuşuyoruz eminim korkuyorsunuzdur ama bu durumlar hepimizin başına gelebilir bebeklerinizi çok fazla temas ettirmeyin gelenle gidenle. Bi de eğer buradaki arkadaşlardan okumamış olsaydım ben tek tük öksürdü diye üzerinde durmaz doktora bile götürmezdim. Burdaki tecrübeler gerçekten çok faydalı. İnşallah bu kışı hastalıksız az hasarsız atlatabiliriz

Sen hangisinde karar kıldın? Denedin mi hemen
Tabiki 1.ay kontrolü öncesi yaptırdım. Sakral Gamze var bizim kızda, onun da ulstrasonu çekilecekti. Boşuna ücret ödemeyeyim dedim Türkiye sigortadan yaptırdım, kendim için asla gerek duymazdım zaten kaç kere hastaneye gidiyorum ki diye ama çocukların sağlık durumu belli olmuyor diye hemen yaptırdım

Amin tüm kuzular için inşallah. Rsv yoktu, crp normaldi. Zatürreydi direkt herhalde başlangıç olabilir belki bilemiyorum. Acilden girdik pazar günüydü çünkü. Dr ertesi gün geldi falan. İyileşmeye odaklandığım için onu konusmadik tekrar. Ben bronşit mi diye sordum sadece o da zatürre dedi. Damar yolundan verilen antibiyotik de vardi. O 3 gün sürdü. Şurup olani 1 hafta kullandık. Ne zaman çıkacağımızı sormuştum en az 3 gün demişti. Uzaması cok şükür.

Bende de sakral Gamze var karşılıklı iki tane delik sanırım eskiden bilinmiyordu çünkü annem hiç göstermemiş. Benim büyük kızımda da bir tane var önemsiz demişti doktoru. Genetik falan mı acaba diye düşündüm. Sende var mıydı?

Yenıdoganda allah korusun ne olacagı belli olmuyo ya masrafları cok ondan. Mesela benım vardı ama gebelıkte kullanamadım dıye bu sene bana fıyat farkı cıkmadı. Hakkımı atıyorum onemli bır hastalıkta kullanmıs olsaydım. Bu sene banada yukstk fıyat cıkardı.

Kesinlikle öyle oluyor. Hastanede yattıktan sonra ben de dedim hic uyumasın ama hasta olmasın. Hem insanın içi gidiyor küçücük bebek serumlarla yatiyor hem de evde büyük çocuklar var, onlar için de zor.
Ah ah gerçekten öyle biz sezaryen da iki gece napıcaz büyüğünü derken bir de böyle bir şey olmaz inşallah
İnşallah inşallah bugün yıkamadım korkuma Çok teşekkür ederim Allah tüm bebeklerimizi korusun

Karşılıklı 2 tane değil de anüs deliğinden sonra sanki 2.bir anüs deliği varmış gibi dar bir hat var. Tam anlatamadım ama bende hiç Gamze yok eşimin de yanağında var. Yanaktaki genle orda çıktysa bilmiyorum

Spring05 Phaedra ben sınırlı ya da sınırsız pek bilmiyorum. Eşim de pek anlamıyor, ilk defa yaptırdım zaten ama burda çoğu şeyde limitsiz yazıyor. Bahsettiğiniz limit farklı bir şey mi?

Eklentiler

• IMG_7599.webp
    15,9 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG_7598.webp
    39,5 KB · Görüntüleme: 41
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…