Dün hiç girmemiştim bugün bi baktım bebek fotoğrafları ile dolmuş burası maşallah hepsine Biz de bugün 1.ay kontrolüne gideceğiz, sabahtan sağlık ocağı hepatit aşısının ikinci dozunu yaptı umarım yan etkisi olmaz çok
Aslında hiç istemedim sessizliğe alışmasını ama evde tekim ve seste olmuyor galiba alıştı gitti dün gayet iyi uyudu şükür o gün tamamen sesten ortamdan kaynaklıymış anladığım kadarıyla
Kızlar günaydın. Gece boyunca Peranın burnu tıkalıydı. Serum fizyolojik damlattım ama çok rahatlayamadı. Sabah doktoruna yazdım öğleden sonrası için götüreceğiz ama şu anda da çok keyifli ve burnu tıkalı değil. Nefesi düzgün. Siz olsanız napardınız? Yani hastane ortamına götürmek istemiyorum çok yoğunmuş randevuları full dolu
Haha dur bismillah hemen regli olunmuyor aslında 40 kontrolüne gidebilseydik doktor tahmini bir zaman söylüyor. İşte diyor ki yumurtam şöyle şu zamanda adet olabilirsin ya da dikkat et çok aktif yumurtan her an olabilirsin öyle anlıyor onlar. Ben nerdeyse bir yaşına doğru adet oldum aktif emzirmeye de bağlı uzun sürüyor. Ama geçen gün benim de başım döndü bende bir içimden geçirmedim değil Allah isteyen herkese nasip etsin ama bana artık etmesin ben tükendim
Ben kullandım canım o ilacı ağzına damlatınca tam yayılmadığı için herhalde arka kısım pamukçuklar kalıyordu. Damlalığı ağzının içinde gezdirip arkaya doğru damlattım 6. Gün hepsi gitmişti. Bizde meme reddi olmadı
Kızlar grip aşısı yaptırıyor musunuz? Bu kadar erken yaşta akciğer enfeksiyonu yaşamanın ne kadar ciddi sonuçları olabileceğini görüyorsunuzdur buradan ve çevrenizden. En sık enfeksiyon nedeni de rsv ile influenza virüsleri. Rsv aşısı prematüre bebeklere rapor çıkartılarak yaptırılıyormuş ve kasımda başlanması gerekiyormuş beş doz olarak. Grip aşısı ise bebeğe yapılamıyor ama aile üyelerine ve belli yaştaki kardeşlere yaptırılabiliyor ve yenidoğanı korumak açısından öneriliyor. Spring05trueliving_@AlyaliyaBerikkosupriz3
siz biliyorsunuzdur belki, bilmeyen varsa diye yazdım. E nabızdan influenza aşınızın çıkıp çıkmadığını öğrenebilirsiniz. (Bana ve büyük oğluma çıkmış, her şey yolunda giderse ocak başı ailecek asmde aşılanırız)
True ve diğerleri yazınca lohusalık sonrası hemen adet mi olunuyor acaba diye düşünmüştüm çünkü benim bildiğim de genelde uzun sürebiliyor adet olmama durumu. Şimdi lohusalık sonrası ya direkt adet olunuyor ya da vücuda bağlı 2-3 ay ya da daha uzun süreler adet olunmuyor değil mi, yanlış bilmiyorum gerçi yarın kırkımız çıkacak hala lekelenme devam ediyor bende, neyini merak ediyorsam
Aslında şöyle kırk başı diyorlar eskiler hatta kırkım çıkınca ben regli oldum ilk doğumda daha sonra 6 ay olmadım bazıları 1 yıl olmuyor bezende direk normal adet görenler var
Haha gerçekten öyle Allah korusun tabii ama olursa ben kıyamam da 3 4 5 gittiği yere kadar gider. Geçen bir yerde gördüm hangi burcun kaç çocuğu olacağı gibi bir şey, yay burcu için 3 ama hepsi kazayla oldu yazıyordu Neyse düşünmeyelim hiç böyle şeyleri
Kızlar günaydın. Gece boyunca Peranın burnu tıkalıydı. Serum fizyolojik damlattım ama çok rahatlayamadı. Sabah doktoruna yazdım öğleden sonrası için götüreceğiz ama şu anda da çok keyifli ve burnu tıkalı değil. Nefesi düzgün. Siz olsanız napardınız? Yani hastane ortamına götürmek istemiyorum çok yoğunmuş randevuları full dolu
Eğer öksürük yoksa sadece burun tıkanıklığı varsa bencede götürme. Götürsen de aç diyecek serum fizyolojik izotonik suyla. Gerçekten hastaneler ful dolu. Hırıltı öksürme yoksa bir şeyi yoktur bence canım. Ben kaç kez götürdüm şu süreçte ki baya öksürüyordu hepsinde beni bile eve yolladılar hava da vermiştim ama ben öksürdüğü için
Bızde aynıyız gece tıkanıyor serum sıkıp emzırıyorum gazını cıkarınca rahatlıyor. Sabahta bır kere boyle sonra gecıyor. Gun ıcınde ne burun tıkanıklıgı ne öksürük hic birsy yok doktor 3-4 saatte bır burnuna sık dedı bırseyı yok dedı aylık kontrole gıttıgımızde.
Öksürük filan olsa korkarım da su an ıcın ıcım rahat .
Benimde lekelenme 41. Gün bitti evet evet 1 yaşına kadar olmamak çok normal ama bir yaşını geçiyorsa ilaç gibi yollarla adet olmanı sağlıyor doktor. Bende yaşına doğru oldum 10 aylık gibiydi sanırım doktor olmazsan gel demişti 6. Ay kontrolünde yaşına kadar. Emzirme etkiliyor sanırım prolaktin salgılandığı için olmuyorsun, bir de belki amh filanda etkiliyordur. İnşallah hemen olmayız biraz sefasını sürelim
Kızlar, aydınlanma yaşadım. Kabızlık için zeytinyağ içmesini önermişti bazılarınıza ya doktoru. Bizimki kıvranıyor sabahtan beri, probiyotik damlasını vereyim dedim ama elime d vitamini geldi, önce onu vereyim madem dedim ve sonuç: poçurt (zeytinyağı katkılı)
Pera sabah 5 kez falan öksürdü hırıltısı vardı pars antibiyotikten sonra gazı geldi dedim kustu balgamlıydı 4 gündür ilk kez böyle kustu,
Doktorunu aradım emmelerini ve nefes alışları sordu bunlar kötüleşirse gelin dedi onun dışında antibiyotiğe devam 10 gün kullanalım dedi yappıcakk pek bişey yokmuş şuan hva verdim güzel uyuyolar ama benn çok korkuyorum
Eşimin iş yeri arkadaşının bebeği bizden 2 ay büyüktür belki oda aynıymış aciller çok doluymuş antibiyotik başlamışlar salgın var belli ki
Bana kimse gelmiyo ki annem kardeşim ve eşim dışında
Annem hasta gelmiyor en son çarşamba bizdeydi cuma grip başlangıcı cumartesi yatak döşeklik olmuş üst solunum yolu enf demişler
Canın ben 3 haftadır yaşıyorum aynısını, akşamları ama daha çoğunlukla geceleri tıkanıyor, ben doktora da götürdük ciğerlerini dinledi iki doktor da sorun olmadığını burun tıkanıklığı yaşadığını söyledi, 4 saatte bir 5 damla fizyolojik sıkıyorum, nazal nem kullanıyorum ama hala aynı açıkcası. buna da şükür yeterki iyi olsunlar hasta olmasınlar