2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bugun aynı seyi kesfettim güzel oldu bu

19 günlük bebeğimiz var arkadaşlar. Daha önce de yazdım gece uyuyor ama gündüz inanın 2 3 saat uyudu şu saate kadar. İnternete bakıyorum 16 20 saat uyur diyo yenidoğan. Kakası 3 kere çişide 4 5 kere çıktı.herhangi bir sıkıntı gözükmüyor ama biz mamayı 30 ml veriyorduk sanırım doymuyor. 3.5 kg civarında bebiş. Siz mamayı nasıl yapıyorsunuz. Bu arada tüm gün mememde olduğu için süt geldiğini zannetmiyorum. Uyumuyor bir türlü

Hangi marka devit ?

Bizimkinin burnundan bugün aspiratörle çok şey çıkardım hala hırıltısı var. Üşüttü mü acaba çocuğum ya 1 haftadır böyle geçer diye diye geçmiyo

Bizimkinin burnundan bugün aspiratörle çok şey çıkardım hala hırıltısı var. Üşüttü mü acaba çocuğum ya 1 haftadır böyle geçer diye diye geçmiyo
Bizde bugün çıkardık bişeyler meme emerken resmen nefessiz kaldı bir ara. Aspiratörle çektik. Sonrasında iyiydi ama az önce yine başladı sanki. Sonra normale döndü. Bizde kediler var acaba onlardan mı kaynaklanıyor diye düşünmeye başladık. Fazlasıyla dikkat ediyoruz tüye, toza falan ama sıfırlanamıyor işte Kedi kapısını kapadık kontrollü giriyorlar eve ama yağmur olunca dışarıda da bırakamıyoruz

Toz, tüy allerjisi konusunda hiç bilgim yok. Bildiğimiz sarı sümük mü olur burunda? Yoksa başka belirtiler olur mu?

Kızlar sağdığımız süt dışarıda 3 saat duruyor ya içirmek istediğimizde diyelim aradan 1,2 saat geçti ısıtmamız gerekirmi gerekiyorsa nasıl ısıtacağız

Kızlar moralim bayagı bayagı bozuk.. Aslnda kac gundur içimde kurt vardı ama size anlatmadım.. Oğlum cok hareketsiz gelıyordu, hipotonik mi diye düşünüyordum, hatta kontrol ettim kendımce ve karalar bağlamıştım, eşim biraz kendıme getirdi doktora gitmeden belli olmaz diye.. Bugun kontrole gittik, Bi sürü şey saydı doktor ama en onemlısı bnm için hipotonik durumuydu.. Doktor bize bişey demedi ama karın üstü egzersiz artırın dedi, sonra ben oğlanın üstünü giydirirken asistana sessizce hafif hipo yaz dedi.. Orda kahroldum kendıme yenı yenı gelmiştim, eymen hastalandı, annemi de gönderince bebegımle ılgılenemedm Bi türlü cok korkuyorum hıpotonık tanısı alır dıye ki ileriki safhasını dusunemıyorum apgar skoru fılan da iyiymiş aslında.. Ama Bi hareketsiz gelıodu bana ama daha yenı dogdu diye düşünüyordum, gun gectıkce hareketlenme gibi gelıodu.. Bu arada kafasını geriye atması reflüdenmiş.. 3 gundur fılan da hafif çıkarmaya basladı beslenme sonrası.. Yay gibi geriniodu, meger reflüsü varmıs..
Bide hafif göbek fıtığı var dedi doktor..
Allahım varya yıkıldım, bide herseyı ne kadar unutmusum onu anladm.. Yıne tecrübesiz gibiyim sanki

Arkadaşlar bebeğim 25 günlük oldu. Doktor muayenesine ne zaman götürmeliyim? Bir de kalça ultrasonu ne zaman çekiliyor?

Aslında şöyle kırk başı diyorlar eskiler hatta kırkım çıkınca ben regli oldum ilk doğumda daha sonra 6 ay olmadım bazıları 1 yıl olmuyor bezende direk normal adet görenler var

True ben ılkınde 4.ayda adet olmuştum bunda noolur bılmıorm.. Ama bugun kadın dogum kontrolune de gittim.. Doktor 40 cıktıktan sonrakı 6 ay kesınlıkle hamıle kalmak yasak dedi.. Ordakı dikiş yerlerinde fılan bişiler oluyo dıye anlattı, rahım yırtılması cok oluyomus, hayati risk oluyo fılan dedi.. Haberınız olsun.. Bana 40 cıkınca korunmak için hap verdi.. 6 ay snra da spiral takarız ıstersen ıstersen de hapla devam edersin dedi..

Daha yeni doğdu ben toparlayacağını düşünüyorum hemen kötümser olup moralini bozma gün içinde bol bol egzersiz yaptır lütfen canını sıkma Göbek fıtığı benim kızımda da var 2 yaşına kadar düzelme ihtimali var o yüzden kafama takmıyorum çok ağlatmamaya çalışıyorum sadece. Reflü zaten çoğu bebekte oluyor canım kusmasına takılma benimkinde reflü yok ama yinede arada kusması oluyor

Kızlar kıvırcık marul gaz yapar mı? İnternette yapar yazıyor şaşırdım ya yemek istiyorum ama kararsız kaldım.

Ben kola bile içtim.. Kendımı kısıtlamıyorum hiç.. Kuru fasulye de yedım.. Ama bnm oglan kolık degıl, senın için muhım mı bılmem.. Ama ben her turlu gece kolık aglaması tutan bebegım olsaydı, asıl o zmn kısıtlamazdm kendımı.. Her turlu aglıyorsa, yerdım herseyı.. Cunku Eymende gaz yapar dıye yemedım, sütüm azdı.. Bunda yıyorum alabildiğine

Valla fizyoterapist bile dusunmedm degıl.. O derece korkuyorum yani inşallah kuvvetlenir zaten reflu ve fıtıgı hiç dusunmuyorum bile.. Onemlı olan hıpotonıklık.. Eskı doktoruma ulaşmaya calıscam ama inşallah ulasırım

Phaedra sen hiç Fırat doktoru görebildin mi? Belki Bi vizitte bişey de görmüşsündür diye sorayım dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…