2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar kıvırcık marul gaz yapar mı? İnternette yapar yazıyor şaşırdım ya yemek istiyorum ama kararsız kaldım.
Ye canım annenin sütünden bebeğe gaz geçmezmiş çok doğru ben 4 bebeğime de bunu test ettim kuru fasulye bile yiyorum rahat rahat bir çok Dr da hiç alakası yok diyor gazın geçmesine

Aşı sonrası ateş olmuş muydu sizin bebeklerde? Şimdi huysuzlanmaya başladı sıcak gelince ateşini kulaktan 37.2 ölçtüm
2 aylık aşısı ateş huzursuzluk yapar canım 2 toz 1 aylık aşı yapmıyor ölü aşı canlı değil tesadüf olmuştur 37.2 ateş değil bebeklerin vücut ısısı 37.2 şuanda zaten sıkıntı yapma kendine aşıdaki bakteri ile savaşmayı vücut ögrenecek ben 2 aylıkdan çok korkuyorum oğlum çok kötü olmuşdum

Çok geçmiş olsun canım bizde bugün ikinci ay aşılarını olduk çok huzursuz parol verdim iki kere ateş yok şükür
Ay iki aylık aşıdan korkuyorum son 23 gün kaldı bizimde..oğlumun baçakları çok şişmiş ve agrı yapmış dı ağlama krizi ne girmişti saatlerce geçmiş olsun inş sizlerin kolay geçer

Çok geçmiş olsun canım bizde bugün ikinci ay aşılarını olduk çok huzursuz parol verdim iki kere ateş yok şükür
Ateş olmaması iyi canım geçmiş olsun size de
37.2 normal bi ateş canım 37.8 üstü kulaktan ateş kabul edilir. Birde Hepatit b ateş yapmıyor canım endişelenme
Evet yüksek bi değer değil ama normalde 36larda çıkıyordu o yüzden panikledim
Bizde huzursuzluk yaptı bence ağlaması gaz sancısından değildi çünkü çok ağladı tok olmasına da rağmen. İnşallah çok kötü olmaz 2.ay aşısında

Öncelikle kendini suçlama ilgilenmediğini düşünme seninle ilgili bi durum değil çünkü yeni doğan bebege ne yapabilirsin emzir yatır gaz çıkar bunları hepimiz yaptık ama zamanla toparlıcağını düşünüyorum biraz sende desteklersen daha çok minik şu zamandan sonra destekleyebilirsin kilosuda iyiydi maşallah yüz üsttü yatırmak iyi gelebilir benim bebeklet küçük diye 1 ay sonra başladım kiloları biraz iyi olsaydı erken başlardım, inşallah kendi doktoruna ulaşırsın ama bu gittiğin doktor herşeyine bakmış ne güzel bizim doktorumuz iyi hoş ama hiç detayylı baktımı anlamıyorum bile fıtık falan varmı
Haftaya tekrar götür istersen takip edilir en azındann üzme kendini berikocumm sen çok güçlü bi annesin

Ye canım annenin sütünden bebeğe gaz geçmezmiş çok doğru ben 4 bebeğime de bunu test ettim kuru fasulye bile yiyorum rahat rahat bir çok Dr da hiç alakası yok diyor gazın geçmesine
İnşallah geçmiyodur gerçekten Ben hiç dikkat etmiyorum bazen soğuk meyve suyu içtiğim bile oluyor annem duymasın demediğini bırakmaz bana hala çorapsızım mutfağa geçtiğimde uzun durucaksaksam terlik giyiyorum
Tek dikkat ettiğim baklagil yememek

Canım ben o diğer bahsettiğin hipo dediğin şey hakkında bilgim yok ama olsa dr size söylemez mi varsa tedavisi testi uygulamaz mı size söylemeyip asistana neden dediki yani seni böyle şüphede bırakması çok kötü olmuş başka bir dr daha mı gitsen acaba fıtık oluyor bazı bebişlerde üzülme canım reflü de bence benim oğlumda da var kusuyor midesi bulanıyor dediğin gibi kendini geri atıyor bana hastanede biraz kafası yüksek kalacak demişti besledikten sonra özellikle geçici bir durumdur yani üzme kendini lütfen inşallah iyi olur paşa

Zeytin yağı veren arkadaşlar kakalarını hemen yaptılarmı, veremedim ama sürüyüm dedim kulak çubuğu ile etrafına sürdüm pek etkili olmadı

Bence kuvveti az diye sımdılık bişey demedi doktor.. Zaten hıpotonıklık öyle hemen tanı konulan bişey degıl.. Sanrm diğer kontrolde de eger o hareketleri yapamazsa o zmn bize söylerdi..
Hipotonik bebek gevşek bebek demek.. Yani kucaga alınca yıgılıp kalıo gibi.. Kasları güçsüz.. İleri safhaları cesıtlı hastalıklar oluyo, en bılınenı de sma

İnşallah ayce, valla dunyam yıkıldı basıma sanki.. Bılıodum zaten ben, hissettgm için kendım kontrol ettim muayene yaptım evde kendımce.. Anneler hissedio işte haftaya götürcem inşallah Fırat beyi bulurum

Alerjik burun akıntısı sarı olmaz bildiğim kadarıyla, bildiğimiz su gibi oluyor. Sarı sümük hastayken salgılanıyor.

Evet, bizim doktorumuz oydu. Günde iki kez görüştük kendisiyle ama muhtemelen asistanlarından kaynaklı bir organizasyonsuzluk var. Bize ikinci bir antibiyotik eklenmiş mesela, neden eklettiğini ne kendisi hatırladı ne asistanları

Geçmiş olsun bu arada. Emmesinde falan sorun var mı? Hangi belirtilerden şüphelendin ki? Fizik tedaviyle toparlar umarım

Mamayı daha fazla teklif et belki 60 lık içebilir. İlk meme ver mutlaka
Arkadaşlar bebeğim 25 günlük oldu. Doktor muayenesine ne zaman götürmeliyim? Bir de kalça ultrasonu ne zaman çekiliyor?
1. Ay kontrolünde yaptırdı bizim doktorumuz

Kızlar evi yerden ısıtmalı olan var mı? Odayı nasıl nemlendiriyorsunuz? Biz taburcu olduk bu arada bugün ama annemlere geldik, burada kalacağız doktor kontrolüne kadar, bir de evdekilerin aksırması tıksırması bitene kadar ama ağzım dilime yapışarak uyanıyorum, çocuğumun da tükürüğü kurumuş ağız kenarında. Bir de kuruluktan sil baştan tıkanıklık yaşamayalım.

Rastgele bir yere su dolu kap koysam olur mu acaba?

Ben varıım. Alerjimi köpeğimi sahiplendikten sonra öğrendim. Alerjiyi anlamama şansın yok. Devamlı burun akıntısı göz akıntısı hapşırma olur. Sümük çıkmaz hiç. Bende nefes darlığı oldu bunların dışında.

Ya çok şükür bir fikrim yok ama oda nemlendirici cihazlar var. Çok pahalı da değil onlardan olabilir

Sma topuk kanına eklendi artık bildiğim kadarıyla, sma olsaydı ararlardı sizi, o açıdan için rahat olsun bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…