Bence kuvveti az diye sımdılık bişey demedi doktor.. Zaten hıpotonıklık öyle hemen tanı konulan bişey degıl.. Sanrm diğer kontrolde de eger o hareketleri yapamazsa o zmn bize söylerdi..
Hipotonik bebek gevşek bebek demek.. Yani kucaga alınca yıgılıp kalıo gibi.. Kasları güçsüz.. İleri safhaları cesıtlı hastalıklar oluyo, en bılınenı de sma
Canım lütfen aklına getirme biliyorum anne olunca insan en uç noktayı düşüyor elimizde değil sen farklı doktorlardan da görüş al muhakkak yapılabilecek ne varsa inşallah iyi olacak bebeğin birde hani bu tarz hastalıklar özellikle sma filan topuk kanında çıkıyor diye biliyorum öyle olsa çıkardı belkide fizik tedaviyle vs çok çok iyi olacaktır inşallah diğer kontrolde herşey düzelmiş olur
Bence kuvveti az diye sımdılık bişey demedi doktor.. Zaten hıpotonıklık öyle hemen tanı konulan bişey degıl.. Sanrm diğer kontrolde de eger o hareketleri yapamazsa o zmn bize söylerdi..
Hipotonik bebek gevşek bebek demek.. Yani kucaga alınca yıgılıp kalıo gibi.. Kasları güçsüz.. İleri safhaları cesıtlı hastalıklar oluyo, en bılınenı de sma
Ben varıım. Alerjimi köpeğimi sahiplendikten sonra öğrendim. Alerjiyi anlamama şansın yok. Devamlı burun akıntısı göz akıntısı hapşırma olur. Sümük çıkmaz hiç. Bende nefes darlığı oldu bunların dışında.
Geçti değil mi sonra? Bir tanıdığın alerjisi varmış kediye. Annesi senelerce uzak tutmuş kızı, kedileri çok sevmesine rağmen. Kendi evine çıkar çıkmaz almış bir kedi. Başta zorlanmış ama sonra hiç eser kalmamış alerjiden.
Gerçekten şu dünyada baba olmak varmış bedavadan çocuk sahibi oluyorlar. Saat 5 olmuş ve ben 1 saattir çocukla uğraşırken o horluyor çok sinirlerim bozuk
Gerçekten şu dünyada baba olmak varmış bedavadan çocuk sahibi oluyorlar. Saat 5 olmuş ve ben 1 saattir çocukla uğraşırken o horluyor çok sinirlerim bozuk
Evet, bizim doktorumuz oydu. Günde iki kez görüştük kendisiyle ama muhtemelen asistanlarından kaynaklı bir organizasyonsuzluk var. Bize ikinci bir antibiyotik eklenmiş mesela, neden eklettiğini ne kendisi hatırladı ne asistanları
Geçmiş olsun bu arada. Emmesinde falan sorun var mı? Hangi belirtilerden şüphelendin ki? Fizik tedaviyle toparlar umarım
Yaa onun olmasına sevindim.. Ben cok guvenıorm Fırat beye.. Ay yarın sansımı denesem mi acaba.. Pzt randevu aldım ona ama asistanları yardımcı olur mu bılmıorm Fırat bey bıraz oyledır, eymenın üfürümünü de her kontrole gittgmde İlk defa duyuyo gibi sorardı
Emmesinde hiç sıkıntı yok.. Kılo alımını da begendı bugunku doktor.. Yaa ben gecen gun bu cocuk nıye bu kadar hareketsiz diye düşünmeye basladım, hipotonikliğine baktım hemen anladım zaten.. Ama aşırı Bi gevsek degıl, sadece olması gereken duzeyde degıl gibi.. Adımlama refleksi de yok mesela.. Gucsuzlukten mi bilmiyorum annemle eşim daha yeni dogdu normal dıyıp içimi ferahlatmaya calısıolar ama ben bılıorm, dogumdan snra butun reflekslerin olması lazım
2 sene önce bi arkadaşımın bebeğinede böyle demişlerdi o zaman topuk kanında sma ya bakılmadığı için test bile yapmışlardı hiç bişey çıkmadı. Şuan maşallah çok hararetli bi çocuk. Doktoru kasları çok esnek olduğunu için jimnastiğe yönlendir çok başarılı olur demiş hatta. İçini ferah tut bence sizinde öyle
İki haftada çıkıyordu galiba. Hem sma genetik bir hastalık biliyorsun, hem eşinde hem de olması lazım bildiğim kadarıyla. Akraba değilseniz de biraz zor bir ihtimal o.
Valla fizyoterapist bile dusunmedm degıl.. O derece korkuyorum yani inşallah kuvvetlenir zaten reflu ve fıtıgı hiç dusunmuyorum bile.. Onemlı olan hıpotonıklık.. Eskı doktoruma ulaşmaya calıscam ama inşallah ulasırım
Phaedra
sen hiç Fırat doktoru görebildin mi? Belki Bi vizitte bişey de görmüşsündür diye sorayım dedim
Canim seni o kadar iyi anliyorumki bende ilk boynu tortikolismi degilmi derken konduramiyordum kac hastane dolastik kac doktora gosterdik sonuc tortikolis cikti boynu yemeden icmeden kesilmistim kac gun agladim suan fizik tedaviye gidiyoruz her gun hala basini tam cevirmiyor mesela ama duzelecek Allahin izniyle sende uzup kendini ve bebegi strese sokma hersey Allahtan ben cok kotu gunler gecirdim ama kabullendim sende ilk basta kendini kotu hissedeceksin ama sonra guclu olman gerektiginin farkina varacaksin. İnsan yavrusuna toz konduramiyor daha minicikken ne dertle ugrasiyoruz ama emin ol daha nice caresiz dermansiz hastaliklarla mucadele eden var biz tortikolis teshisi icin ultrasona gittigimizde kuvezde solunum skintisi olan kablolarla hayata tutunmaya calisan, otizmli olup bogazinda delikle mucadele eden minnacik bedenleri gorunce insan kendi derdinden utaniyor. İcini ferah tut oyleyse dahi tedavisi olan birseye kendini uzup stresini bebege gecirme sutu direkt azaltiyor yoksa Allah sifa versin insallah tani kolay atlatilan birseydir Allah dert verip derman aratmasin imtihan bu da bir imtihan gececek
Üzüldüm berikocum düşünüyorum doktorlar bunu doğduğunda anlaayamaz mı diye asm hemşire dahil doğduğunda odaya kontrole gelen doktorlarda ellerinden tutup bırakıyolardı bence bunun için yapıyolardı bişey olsaydı hastanede söylerlerdi gibi geldi içini ferah tut şüphelenseler bile söylerlerdi başını geri atıyo reflüden diyosun bunuda yapmazdı inşallah öyle olmucak
Sabah uyandığımda bi nebze gögsüm doluyodu gece mama verdiğim için uyku süreleri artıyor o yüzden gece oğlum çok uyudu onu emzirdiğim gögsüm sabah baya dolmuş dokunamıcak şekilde ve hepsini içti kana kana sonra kustu gaz çıkarırken korktum mastit falan olunur hemen diye
Şimdi o gögsümü içti baya normalde böyle olmuyor doymuyomu çocuğum acaba
Geçti değil mi sonra? Bir tanıdığın alerjisi varmış kediye. Annesi senelerce uzak tutmuş kızı, kedileri çok sevmesine rağmen. Kendi evine çıkar çıkmaz almış bir kedi. Başta zorlanmış ama sonra hiç eser kalmamış alerjiden.