- 9 Mart 2023
- 3.487
- 6.189
- 88
Yok canım olmazsın, benim bazen sabahları pede rağmen dışarıya taştığı zamanlar oluyor. Göğsümü çıkarırken bile süt taşıyor o derece ama çok şükür herhangi bir sorun olmadı. Ben mastit durumunu hastaneden çıkacağım gün ve sonraki haftalarda yaşadım, çocuk tam çekemediği için. Daha doğrusu mastit olmaya doğru gidiyordum, göğüm kızardı, alev aldı resmen. Ama şimdi maşallah göğsüm sabahları dolsa da taşsa da çocuk gün içinde boşalttığı için hiçbir şey olmuyor. Senin de olmaz Allah’ın izniyleSabah uyandığımda bi nebze gögsüm doluyodu gece mama verdiğim için uyku süreleri artıyor o yüzden gece oğlum çok uyudu onu emzirdiğim gögsüm sabah baya dolmuş dokunamıcak şekilde ve hepsini içti kana kana sonra kustu gaz çıkarırken korktum mastit falan olunur hemen diye
Şimdi o gögsümü içti baya normalde böyle olmuyor doymuyomu çocuğum acaba
Bebek ilk doğunca 1. Hafta ve 2. Hafta gittik biz kilo takibi ve sarılık bakıldı. Makat doğduğu için kalçayı erken istedi ama normalde 45 günlük yapılıyor ortalama. Bebeğin ağırlığı 4 kilodan fazla olması isteniyor kalça için. Sonrasında her ay kontrol var bir defter veriyorlar orda yazıyor zaten hangi aylarda gideceği. İlk 6 ay ayda bir götürüyoruz bir de aşıları için sağlık ocağı arıyor. Bir aylık olunca sanırım hepatit b için gittik biz sağlık ocağınaArkadaşlar bebeğim 25 günlük oldu. Doktor muayenesine ne zaman götürmeliyim? Bir de kalça ultrasonu ne zaman çekiliyor?
Geçmiş olsun şimdiden Haber ver bize deEşim gelince acile götürücem çocuğum acı çekiyo resmen nefes alamadığı için
Günaydın şimdi gördüm canım çok geçmiş olsunKızlar moralim bayagı bayagı bozuk.. Aslnda kac gundur içimde kurt vardı ama size anlatmadım.. Oğlum cok hareketsiz gelıyordu, hipotonik mi diye düşünüyordum, hatta kontrol ettim kendımce ve karalar bağlamıştım, eşim biraz kendıme getirdi doktora gitmeden belli olmaz diye.. Bugun kontrole gittik, Bi sürü şey saydı doktor ama en onemlısı bnm için hipotonik durumuydu.. Doktor bize bişey demedi ama karın üstü egzersiz artırın dedi, sonra ben oğlanın üstünü giydirirken asistana sessizce hafif hipo yaz dedi.. Orda kahroldumkendıme yenı yenı gelmiştim, eymen hastalandı, annemi de gönderince bebegımle ılgılenemedm Bi türlü cok korkuyorum hıpotonık tanısı alır dıye ki ileriki safhasını dusunemıyorum apgar skoru fılan da iyiymiş aslında.. Ama Bi hareketsiz gelıodu bana ama daha yenı dogdu diye düşünüyordum, gun gectıkce hareketlenme gibi gelıodu.. Bu arada kafasını geriye atması reflüdenmiş.. 3 gundur fılan da hafif çıkarmaya basladı beslenme sonrası.. Yay gibi geriniodu, meger reflüsü varmıs..
Bide hafif göbek fıtığı var dedi doktor..
Allahım varya yıkıldım, bide herseyı ne kadar unutmusum onu anladm.. Yıne tecrübesiz gibiyim sanki
İnşallah canım çok sertti pütürtülü gibiydi bende de taşma oluyor birini emzirirken diğerinden akıyodu genelde 1 haftadır o olmuyor çok ama dolu oluyor pede akıyor bişey kullanamam çünkü anne sütünü biberonla vrrmek istemiyorum birini emzirirken diğerinden akanı durdurmaya çalışıyorum öyle olunca geçen hatta bitti emmiyo dediğim gögsümden akşam 11 gibi gazını çıkarıyodum gögsüm açık kalmış baskıdan hep akmış pijamama kadar doyuyolardır inşallah yinedeYok canım olmazsın, benim bazen sabahları pede rağmen dışarıya taştığı zamanlar oluyor. Göğsümü çıkarırken bile süt taşıyor o derece ama çok şükür herhangi bir sorun olmadı. Ben mastit durumunu hastaneden çıkacağım gün ve sonraki haftalarda yaşadım, çocuk tam çekemediği için. Daha doğrusu mastit olmaya doğru gidiyordum, göğüm kızardı, alev aldı resmen. Ama şimdi maşallah göğsüm sabahları dolsa da taşsa da çocuk gün içinde boşalttığı için hiçbir şey olmuyor. Senin de olmaz Allah’ın izniyle
Sma artık topuk kanından bakılıyormus diye biliyordum dogrumu kiBence kuvveti az diye sımdılık bişey demedi doktor.. Zaten hıpotonıklık öyle hemen tanı konulan bişey degıl.. Sanrm diğer kontrolde de eger o hareketleri yapamazsa o zmn bize söylerdi..
Hipotonik bebek gevşek bebek demek.. Yani kucaga alınca yıgılıp kalıo gibi.. Kasları güçsüz.. İleri safhaları cesıtlı hastalıklar oluyo, en bılınenı de sma
Canım benim odam büyük buhar makinesi calıstırıyorum nem dengelenmezse köşelere bi yerlere havlu ıslayıp koyuyorum işe yarıyorKızlar evi yerden ısıtmalı olan var mı? Odayı nasıl nemlendiriyorsunuz? Biz taburcu olduk bu arada bugün ama annemlere geldik, burada kalacağız doktor kontrolüne kadar, bir de evdekilerin aksırması tıksırması bitene kadar ama ağzım dilime yapışarak uyanıyorum, çocuğumun da tükürüğü kurumuş ağız kenarında. Bir de kuruluktan sil baştan tıkanıklık yaşamayalım.
Rastgele bir yere su dolu kap koysam olur mu acaba?
Atak haftasıdır annesiGünaydın kızlar, benim kızımda 40 ndan sonra resmen uyumamaya yemin etmiş. Yaklaşık bir haftadır gece beşiğinde asla uyumuyor. Üzerimde uyuyor beşiğe koyuyorum uyanıyor. Üzerimde uyuması için de saatin en erken 1 filan olması gerekiyor. Artık o üzerimdeyken bende bayılıyorum uyuyakalıyorum ama bir şey olacak diye de korkuyorum. Resmen göz altlarım çöktü, benimde sınavım buymuş resmen. İlki uyumadı hiç hadi bu uyur dedim 40 gün yine iyiydi tolere edilir ama hastalık ve 40 ı birbirine karıştı bu da hiç uyumuyor. Geçen gün bir baktım üstümde yatarken koluma doğru düşmüş. Aa bade ne zaman gelmiş dedim bir baktım Umay
Kullanman gerekir bırakma ocean 400 lük al zeytinyağlı içeriği temiz,Kızlar aranızda bebeğine d vitamini kullanmayan varmı ben kullanmıyorum 3 gündür bebeğim daha rahat kullandığım zaman kabız oluyo çok huzursuzlanıyo kullanmasam bişey olurmu
Sağlık ocağı ücretsiz verdi devit kullanıyordum o zaman bundan alayım ne yapcam şaşırdım gerçekten Bi yandan geçmeyen pişik Bi yandan gazKullanman gerekir bırakma ocean 400 lük al zeytinyağlı içeriği temiz,
kemik gelişimi bıngıldak ve daha birsürü şey için önemli
D vit mutlaka kullanman gerekiyor. Çok önemli. Bebek başka yerden bu vitamini alamaz. Ocean marka alabilirsin içeriği temiz olsun diyorsan. Üstelik denk geldiğini düşünüyorum sonuçta yağın içinde ve yağ her zaman kolaylaştırır kaka yapmayıKızlar aranızda bebeğine d vitamini kullanmayan varmı ben kullanmıyorum 3 gündür bebeğim daha rahat kullandığım zaman kabız oluyo çok huzursuzlanıyo kullanmasam bişey olurmu
Teşekkür ederim alacağım hemen gerçekten çok zor çok ağır pişik oldu oğlum açık yara şeklinde nokta nokta ve kanıyo dün sudocrem aldım etkısını ne zaman gösterir ilk çocuğum ve çok zorlanıyorumD vit mutlaka kullanman gerekiyor. Çok önemli. Bebek başka yerden bu vitamini alamaz. Ocean marka alabilirsin içeriği temiz olsun diyorsan. Üstelik denk geldiğini düşünüyorum sonuçta yağın içinde ve yağ her zaman kolaylaştırır kaka yapmayı
Doktor bana yere havlu ser demıstı canım. Benım yerden ısıtmalı ama benım buhar makınam var onu acıyorum yınede agzım dılım kupukuru olıyor gece .Kızlar evi yerden ısıtmalı olan var mı? Odayı nasıl nemlendiriyorsunuz? Biz taburcu olduk bu arada bugün ama annemlere geldik, burada kalacağız doktor kontrolüne kadar, bir de evdekilerin aksırması tıksırması bitene kadar ama ağzım dilime yapışarak uyanıyorum, çocuğumun da tükürüğü kurumuş ağız kenarında. Bir de kuruluktan sil baştan tıkanıklık yaşamayalım.
Rastgele bir yere su dolu kap koysam olur mu acaba?
Mutlaka pamuk bile temizleyin arada altını açık bırakın, sudocremi de çok ince tabaka halimde sürün geçecektirTeşekkür ederim alacağım hemen gerçekten çok zor çok ağır pişik oldu oğlum açık yara şeklinde nokta nokta ve kanıyo dün sudocrem aldım etkısını ne zaman gösterir ilk çocuğum ve çok zorlanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?