Canım ben çok bebeğimden şikayetçi degilimdirİnşallah ya çatlıcam çünkü cidden. Ya sürekli ağlıyor sürekli dayanamıyoruz artık. Herşeye ağlıyor hiç uyumuyor uykusuzluktan gözünün altı çökmüş yine de uyumuyor. Kollarım tutmuyor artık.
Birde canım benimkinin mutlaka gazı çıkması lazım yoksa kesinlikle uyuyamiyor üst gazı onu cikardaiysam rahatızYa kızlar hiç uyumuyor ya yatağına yatırınca sürekli ses çıkarıp en son uyanıyor. Ne zaman bitecek bu durum, cidden kolum incinmiş zaten belim ağrıyor. Eskiden uyurdu yine 2 saat bir rahat ederdim çok yoruldum gerçekten ya. Yeni emmiş oluyor gazı çıkıyor altı temiz ne istiyor anlamadım ki. Dinlenemiyorum hiç ama
Belki biliyorsunuz benim bebeğimde 10 gün yoğunbakımda kaldı sonra da asla beni emmek istemedi ne kadar zor o kadar iyi bilirim ki azıcık çıkan sütümü 2 saatte bir sağdım zaten buzluğa koyacak kadar yoktu anca onu içiyordu o zamanlar şimdi de ağırlık mama içiyor gerçi ama sütü kesinlikle pompadan iyi çektiği kesin ben her gün o uyurken ona süt yetiştireceğim 2 saatte bir diye pompayla uğraşmak nedir iyi biliyorum çünkü emzirmek bir konfor gibi geliyor pompadan sonra ve bir gün bebeğimi aldım üzerimi çıkardım yatırdım göğüsüme temas edemedik çünkü yeterince onu farkettim konuştum uzun uzun kokladım sonra silikonla denedim başka türlü yine kabul etmedi ve silikonu tuttu şimdi öyle alıştı ki silikonla da olsa emzirmek büyük lüks tabiki güçlenecek ve tutacak umarım sizinki memenizi tutar direkt ama inanın olacak siz elinizden geleni yapıyorsunuz anne sütü alıyor ne kadar şanslı sizin gibi bir annesi olduğu içinArtık oturup ağlamak istiyorumsağdığım süt yetmiyor ,buzluktaki stoklarımda bitti. bugün kavga dövüş 2 kere emzirebildim çığlık çığlığa ağlıyor tutamayınca.. o kadar zorlanıyorum ki anlatamam Geceleri mama takviyesine başladım, emse aslında sütüm yetecek ama yok olmuyor yada ben beceremiyorum bu konu beni o kadar çok yıprattı ki kendimi hiç iyi hissetmiyorum
Canım bizimki memede uyuyor dik konuma getirsem de gazı uyurken çıkmıyor. Üst gaz değil de alt gaz çok rahatsız ediyor benim anladığım. Bir kaç gündür rahat rahat gazını çıkaramıyor. Kaka sıklığı azaldı. Ikınıp duruyor. Ama 2 gündür başka bir çeşit oldu. Yani daha hala uyumadı yatağına yatırıyoruz gözlerini açıyor. Kucakta sıkıntı yok. Deli gibi ağlıyor sonra. Yeni emzirdiğim halde meme istiyor bir daha başa dönüyoruz. Kolik mi diye şüphelenmeye başladım artık.Birde canım benimkinin mutlaka gazı çıkması lazım yoksa kesinlikle uyuyamiyor üst gazı onu cikardaiysam rahatız
Sizde de öylemi
Bence profesyonel destek al canım. Eltimin büyük oğlu da aynı şekilde kardeşine karşı. Aradan 11 ay geçti ve hala aynı. Büyüğü yüzünden küçüğü hep tavşan uykusunda. Hala çocuk tam dalamıyor, ufacık şeyde irkiliyor. He bu arada küçüğü de abisine bayılıyorKızlar benim büyük oğlum kısaknçlığı iyice abarttı içinden başka bir çocuk çıktı resmen başkasının çocuğunu annecim elleyebilirmiyim diyen çocuk kendi kardeşine türlü işkenceler yapıyor uyurken gidip saldırıyor bi anda dün uyuyordum sabah eşim odanın kapısından izlemiş oğlumuzu beşiğin yanına geçmiş her yerini sıkmış çocuğun tek bırakmaya korkuyorum ama bu kadar ileri gitmesinede sinirleniyorum elimden birşey gelmiyor konuşuyorum ama asla anlamıyor pedogaga filan mı götürsem acaba ne zaman geçecek bu durum çok üzülüyorum ve yoruluyorum ikisi arasında
arya bana bugün anne bana hiç gülmüyosun kardeşime gülüyosun hep dedi o anda pera ıkınıyoru gülümsemiştimKızlar benim büyük oğlum kısaknçlığı iyice abarttı içinden başka bir çocuk çıktı resmen başkasının çocuğunu annecim elleyebilirmiyim diyen çocuk kendi kardeşine türlü işkenceler yapıyor uyurken gidip saldırıyor bi anda dün uyuyordum sabah eşim odanın kapısından izlemiş oğlumuzu beşiğin yanına geçmiş her yerini sıkmış çocuğun tek bırakmaya korkuyorum ama bu kadar ileri gitmesinede sinirleniyorum elimden birşey gelmiyor konuşuyorum ama asla anlamıyor pedogaga filan mı götürsem acaba ne zaman geçecek bu durum çok üzülüyorum ve yoruluyorum ikisi arasında
Ben 15 gun kontrole gittim.. Vajınal ultrason yaptı.. Kanama bölgelerine baktı, korunma vsvs acıklama yaptı.. O kadar.. Bide bnde myom mu ne gördü, emin olamadı, ayrıca ultrasona gircem.. Ama bu zmna kadar gittgm jinekolojik muayenelerde hersey temiz demişlerdi.. Yınede emın olalım dedi..
Ftsklc47 bugun kadın dogum acile gittim noolur noolmaz diye.. Muayene etti vajınal.. Bi sorun yok, dikişlerde normal.. Sadece hasta kulodu giyinme artık dedi, kuru tut dikişleri, bide benım göbek dikişlere geldıgı için terleme yapıo sanrm onun için korse ve dikiş bölgesine gazlı bez koy dedi.. Gaz durumunu soyledm, ameliyat sonrası bagırsaklar anca kendıne gelebılıo, hareket etmeye baslayın yavasca egzersiz yapın dedi.. Ve eve gelince de aklıma geldı, kabızlık da sanrm demir ilacından, onu içiyorum ya unutmuşum
Senın normal dogumdu ama yınede yazayım dedim.. Sende epizyona dikkat et, Bi sıkıntı olmasın ya
Çok teşekkür ederim canm dikkat edeceğim kesinlikle bende yürüyüş falan yapacağım demir ilacıni bende hic kullanmadm doğumdan sonra bende başlarım ki doktor da yazmıştı almıştık da ama işte ne gerek var deyip içmedim meğerse işe yarıyorms
Canım bence bebeğin kolik değil de daha çok atak haftasında gibi çünkü bizde de öyle oldu bir hafta çektik bu durumu ondan sonra nispeten de olsa düzeldi çok şükürCanım bizimki memede uyuyor dik konuma getirsem de gazı uyurken çıkmıyor. Üst gaz değil de alt gaz çok rahatsız ediyor benim anladığım. Bir kaç gündür rahat rahat gazını çıkaramıyor. Kaka sıklığı azaldı. Ikınıp duruyor. Ama 2 gündür başka bir çeşit oldu. Yani daha hala uyumadı yatağına yatırıyoruz gözlerini açıyor. Kucakta sıkıntı yok. Deli gibi ağlıyor sonra. Yeni emzirdiğim halde meme istiyor bir daha başa dönüyoruz. Kolik mi diye şüphelenmeye başladım artık.
Aklıma getirdgn çok teşekkür ederimTabii halsizliğimin nedeni o sanrm.. Bak bıkac gundur içiorm mutlaka her gun, halsızlık azaldıiçmezsen depolarını boşaltır bebegın, bu sefer bebegıne bakamaz duruma gelırsın, iç mutlaka
Allahtan kimseye vermiyor oda birşeyBence profesyonel destek al canım. Eltimin büyük oğlu da aynı şekilde kardeşine karşı. Aradan 11 ay geçti ve hala aynı. Büyüğü yüzünden küçüğü hep tavşan uykusunda. Hala çocuk tam dalamıyor, ufacık şeyde irkiliyor. He bu arada küçüğü de abisine bayılıyorama büyüğü hala kardeşim sizde kalsın, biz sizinkini alalım modunda. Ve bu çocuk 1.sıbıfa giden, arkadaşları olan, sosyal bir çocuk. O yüzden bence destekle bu dönemi atlatmak daha mantıklı.
Benimkinin sorunu da ilgi sürekli benimle oturun konuşun beni izleyin çizgi film izler arada o zaman bile beni izle yanımda diyor ama bu mümkün olmuyor bebek sürekli emme olayından kucakta onunla ilgileneyim diye benden her gece pankek krep istiyor sadece ona odaklanayım diye yapıyor ve kardeşine yaptığı şeyleri dikkat çekmek için yapıyor öyle yapınca biz ona yapma etme diyince iyi birşey yaptığını sanıyor ama babası tamamen onunla ilgileniyor yinede yetmiyor ona alışamadı kardeşine uyuyordum bi anda kalktım baktım yanıma gelmiş beşiğin önünde benim uyandığımı gördüğü gibi kaçtıarya bana bugün anne bana hiç gülmüyosun kardeşime gülüyosun hep dedi o anda pera ıkınıyoru gülümsemiştimsanada gülüyorum falan konuşmaya çalıştım çorba içirirken gülmedin dedi içim gitti seviyo çok şükür zarar vermiyo öyle ama kıskanıyo oyun oynamadığım zamanlar yada oynarken ağladıklarında ben bakarım anne diyip beşiği sallamaya gidiyo kalkıp almayım diye benim kızım uyumaz yinede oyun oynamak ister duru yok hayatta yok bebekler bi büyüsünde oynasınlar bizde rahat edelim diye bakıyorum o yüzden bazen bozuluyo hırçınlaşıyo, yinede zor büyücekler ve birlikte oyunlar oynucaklar o zamanları görürüz inşallah
Canını sıkma ve bebeğinin emeceğine inan. Silikon uç deneyebilirsin. Bir de her öğünde önce sadece meme verebilirsin ve emmesi için farklı pozisyonlar deneyebilirsin. Çene kaslarının gelişmesi lazım. Bir de mamayı biberondan vermek yerine (çok zahmetli biliyorum ama) göğsüne damlatıp emmesine yardımcı olabilirsin. Emme refleksinin gelişmesi için emzik de öneriliyor bir araştır istersen.Desteğin için çok teşekkür ederim1 hafta zorlayarak memede tutmaya çalışacağım olmaz ise emzirme danışmanlığı almayı düşünüyorum. Beni en çok üzen sütüm var ama bebeğime yetirince veremiyor oluşum biliyorsunuz sağma makinesi göğüsü bebek gibi boşaltamıyor bebeğin emme kuvveti daha fazla, yoksa mama vermek sorun değil aman mama almasın kafasında değilim ama olmuyor iştee
Benimki nerdeyse üç günde bir yapıyor. Doktor normal diyor ama kaka yaptığında kakası cıvık olmalıymış. Üç gün sonra kakası sertse o sorunmuşKızlar meme+mama düzeninde perşembe öğlenden beri kaka yapmaması sorun mu? Düzenli gidiyordu herşey. Bu atak dönemi mi artık her neyse herşeyi altüst ettiçişli bezler tamam ama kaka yok. Gaz çıkarıyor yapmış gibi sanki, bakıyoruz temiz.
Bebeğin kolik olabilir canım. Benim oğlum da kolik sancısı çekiyor 2. Haftadan beri. Nurse harvey’s damla ile probiyotik takviyesine başladım. Birazcık rahatlattı gibi yine kesin çözüm değil. Yediklerimize dikkat etmeliymişiz. Özellikle çiğ soğan, inek sütü, bakliyatlar, karnabahar, lahana, turp ve bulgurdan uzak durun dedi bana çocuk doktoru. Bir de gece uyurken beyaz gürültü biraz rahatlattı. Ama gündüzleri çok ağlamalı geçiyor bizim deCanım bizimki memede uyuyor dik konuma getirsem de gazı uyurken çıkmıyor. Üst gaz değil de alt gaz çok rahatsız ediyor benim anladığım. Bir kaç gündür rahat rahat gazını çıkaramıyor. Kaka sıklığı azaldı. Ikınıp duruyor. Ama 2 gündür başka bir çeşit oldu. Yani daha hala uyumadı yatağına yatırıyoruz gözlerini açıyor. Kucakta sıkıntı yok. Deli gibi ağlıyor sonra. Yeni emzirdiğim halde meme istiyor bir daha başa dönüyoruz. Kolik mi diye şüphelenmeye başladım artık.
Bizim de ev hep 23-24 derece uyurken de 22 dereceye çekiyoruz. Ben de normal şartlarda zıbın pamuklu pijama giydiriyorum. Bu aralar gaz artışı olduğu için üzerine ince bir hırka giydiriyorum. Yatırırken hırka çıkıyor pamuklu ince battaniyesiyle örtüyorum. Şapka bizimki hiç sevmiyor taktırmıyorArkadaşlar eviniz kaç derece ve bebeğinizi nasıl giydiriyorsunuz? Bizim ev 23-24 derece ben sadece zıbın ve penye tulum giydiriyorum. Uyuyorsa üzerini örtüyorum. Şapka hep düşüyor kafasından
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?