Canım benim aynı süreçten geçmişiz gerçekten emzirmek çok büyük kolaylık ama bunada şükürBelki biliyorsunuz benim bebeğimde 10 gün yoğunbakımda kaldı sonra da asla beni emmek istemedi ne kadar zor o kadar iyi bilirim ki azıcık çıkan sütümü 2 saatte bir sağdım zaten buzluğa koyacak kadar yoktu anca onu içiyordu o zamanlar şimdi de ağırlık mama içiyor gerçi ama sütü kesinlikle pompadan iyi çektiği kesin ben her gün o uyurken ona süt yetiştireceğim 2 saatte bir diye pompayla uğraşmak nedir iyi biliyorum çünkü emzirmek bir konfor gibi geliyor pompadan sonra ve bir gün bebeğimi aldım üzerimi çıkardım yatırdım göğüsüme temas edemedik çünkü yeterince onu farkettim konuştum uzun uzun kokladım sonra silikonla denedim başka türlü yine kabul etmedi ve silikonu tuttu şimdi öyle alıştı ki silikonla da olsa emzirmek büyük lüks tabiki güçlenecek ve tutacak umarım sizinki memenizi tutar direkt ama inanın olacak siz elinizden geleni yapıyorsunuz anne sütü alıyor ne kadar şanslı sizin gibi bir annesi olduğu içinçünkü o zorluğu bilirim bazen zaten az tamamen mama içsini bile geçiriyordum aklımdan tükeniyordum ama inanın geçecek bu günler
Biberondan çekmesi çok iyi, kuvözde yatarken emme refleksi için ilk emzik verdiler o zamandan beri emzik kullanıyoruz sorun emme kuvveti değil aslında memeyi tutamıyor ağzını açıp kahverengi kısmı ile kavraması lazım ya benim kız sadece ucunu tutuyorCanını sıkma ve bebeğinin emeceğine inan. Silikon uç deneyebilirsin. Bir de her öğünde önce sadece meme verebilirsin ve emmesi için farklı pozisyonlar deneyebilirsin. Çene kaslarının gelişmesi lazım. Bir de mamayı biberondan vermek yerine (çok zahmetli biliyorum ama) göğsüne damlatıp emmesine yardımcı olabilirsin. Emme refleksinin gelişmesi için emzik de öneriliyor bir araştır istersen.
Kendini üzme emzirme danışmanı iyi fikir ama bebekler emmeyi bilerek doğuyor. Sadece biraz kaslar gelişmeli
Bisim evde 24-25 arası oluyor. Bende aynı senin gibi giydiriyorum canım, şapkayı banyo sonrası takıyorum sadeceArkadaşlar eviniz kaç derece ve bebeğinizi nasıl giydiriyorsunuz? Bizim ev 23-24 derece ben sadece zıbın ve penye tulum giydiriyorum. Uyuyorsa üzerini örtüyorum. Şapka hep düşüyor kafasından
Haha ya bizde Pendik marinaya gittik çok sevdiğim bir yer var orada açık alan avm olunca o yağmurda mahvoldukYaa okuyunca istemsiz güldüm hakkını helal et ama bizim bu ilk numaralardan çektiğimiz nedir yaa bende ilkkez dün akşam misafirliğe gittim yakındı akşam ama yağmur yağıyor soğuk küçük hasta olmasın hızlı hızlı gidelim dedim büyük oğlum sakız makinası görmüş markette girdik yok marketi ayağa kaldırdı çocuk donuyor bi yandan yağmur biz sakız makinası arıyoruz
Haha daha ben vicdan yapıp büyüğüyle aynı zaman gider miyim acaba bir yereYa bacım çok afedersin ama rahat mı battıiki çocukla ekmek arası peynir yiyebildiğine şükredenler var ama cesaretin takdire şayan tabii
Şaka bir yana, çok geçmiş olsun ama bence artık daha kötü olmazsınız. Koskoca rsv atlatmışsınız, yağmur suyu ne ki
Daha yok yok vicdan yaptım okula gidiyor çocuk beraber dışarda zaman geçirelim diye ama yokValla iyi cesaret.. İki çocukla çıkmak Bi yana bu havada çıkmak daha da büyük cesaretinşallah bişey olmaz, kötüyü düşünme, kendıne zehır etme, madem gezmeye cıktınız.. Artık ne olursa olur
Benimkide kucakta yatıyordu sadece onu da şu şekilde çözdük, emzirme yastığını kıvırıyorum içine koyuyorum kucakta gibi sarıyorum onu başında da piş piş sesini açıyorum artık kendi uykuya dalmaya başladı. vallahi ben çözümü böyle buldum bir dene inşallah sende de işe yararCanım bizimki memede uyuyor dik konuma getirsem de gazı uyurken çıkmıyor. Üst gaz değil de alt gaz çok rahatsız ediyor benim anladığım. Bir kaç gündür rahat rahat gazını çıkaramıyor. Kaka sıklığı azaldı. Ikınıp duruyor. Ama 2 gündür başka bir çeşit oldu. Yani daha hala uyumadı yatağına yatırıyoruz gözlerini açıyor. Kucakta sıkıntı yok. Deli gibi ağlıyor sonra. Yeni emzirdiğim halde meme istiyor bir daha başa dönüyoruz. Kolik mi diye şüphelenmeye başladım artık.
Arkadaşlar eviniz kaç derece ve bebeğinizi nasıl giydiriyorsunuz? Bizim ev 23-24 derece ben sadece zıbın ve penye tulum giydiriyorum. Uyuyorsa üzerini örtüyorum. Şapka hep düşüyor kafasından
Ben iki gündür 1 tog uyku tulumu ile yatırıyorum. Sonunda cesaret edebildim. Ev 25 derece ama bana üşür gibi gelirdi hep. Gece sürekli kontrol ettim bağrı sırtı hep sıcaktı.Bizim de ev hep 23-24 derece uyurken de 22 dereceye çekiyoruz. Ben de normal şartlarda zıbın pamuklu pijama giydiriyorum. Bu aralar gaz artışı olduğu için üzerine ince bir hırka giydiriyorum. Yatırırken hırka çıkıyor pamuklu ince battaniyesiyle örtüyorum. Şapka bizimki hiç sevmiyor taktırmıyorEnsesi ve göğsü sıcaksa zaten bebek üşümüyordur elleri ve ayakları soğuk olabilir normal. Ben buna göre ayarlıyorum genel olarak :)
Hep 23 derece zıbın tek kat alt üst giydiriyorum sapka eldiven takmıyorum böyle ilerliyoruzArkadaşlar eviniz kaç derece ve bebeğinizi nasıl giydiriyorsunuz? Bizim ev 23-24 derece ben sadece zıbın ve penye tulum giydiriyorum. Uyuyorsa üzerini örtüyorum. Şapka hep düşüyor kafasından
Haha ya bizde Pendik marinaya gittik çok sevdiğim bir yer var orada açık alan avm olunca o yağmurda mahvoldukNe zaman açıldı o kör olasıca Playland kendini yerlere atmasa ve insanlar bakmasa ikna etmeye çalışacaktım ama çok utandım. Dönüşte koşarken yere benim göğüs pedim düştü bir de kapıda garsonlar gördü eğilince mi düştü naptı. Neyse bu iş en çok rakısını içerken söylenen kocama yaradı. Hem söylenip hem nasıl keyif yapar bir insan
Canım ben emzirme danışmanına gittim. Benim bebeğim de tam kavramıyordu. Hemşire gösterdi ensesinden tutup, meme ucunu burnuna değdirip zorla açıyorduk ve kavramasını sağlıyorduk. Kavramazsa tekrar tekrar yapıyorduk. Bebek uyuyorsa uyandırıp tekrar tekrarBiberondan çekmesi çok iyi, kuvözde yatarken emme refleksi için ilk emzik verdiler o zamandan beri emzik kullanıyoruz sorun emme kuvveti değil aslında memeyi tutamıyor ağzını açıp kahverengi kısmı ile kavraması lazım ya benim kız sadece ucunu tutuyoraçmıyor ağzını ısrarla
Hep 23 derece zıbın tek kat alt üst giydiriyorum sapka eldiven takmıyorum böyle ilerliyoruz
Arkadaşlar eviniz kaç derece ve bebeğinizi nasıl giydiriyorsunuz? Bizim ev 23-24 derece ben sadece zıbın ve penye tulum giydiriyorum. Uyuyorsa üzerini örtüyorum. Şapka hep düşüyor kafasından
Bizim de ev hep 23-24 derece uyurken de 22 dereceye çekiyoruz. Ben de normal şartlarda zıbın pamuklu pijama giydiriyorum. Bu aralar gaz artışı olduğu için üzerine ince bir hırka giydiriyorum. Yatırırken hırka çıkıyor pamuklu ince battaniyesiyle örtüyorum. Şapka bizimki hiç sevmiyor taktırmıyorEnsesi ve göğsü sıcaksa zaten bebek üşümüyordur elleri ve ayakları soğuk olabilir normal. Ben buna göre ayarlıyorum genel olarak :)
Benim evde 22.5-24 arası değişiyor odaya göre. Zıbın + tulum/takım giydiriyorum. Şapka eldiven yok. Geceleri ise kolsuz pazen uyku tulumu ve eldivenlerini takıyorum. Aslında sırtı ensesi sıcacık oluyor ama ellerinin soğuk olması rahatsız ediyor diye eldiveni de takıyorumBen iki gündür 1 tog uyku tulumu ile yatırıyorum. Sonunda cesaret edebildim. Ev 25 derece ama bana üşür gibi gelirdi hep. Gece sürekli kontrol ettim bağrı sırtı hep sıcaktı.
Şapka ise nerdeyse hiç takmadık takmadı nefret etti çünkü
Bunu mutlaka deneyeceğim canım çok sağolCanım ben emzirme danışmanına gittim. Benim bebeğim de tam kavramıyordu. Hemşire gösterdi ensesinden tutup, meme ucunu burnuna değdirip zorla açıyorduk ve kavramasını sağlıyorduk. Kavramazsa tekrar tekrar yapıyorduk. Bebek uyuyorsa uyandırıp tekrar tekrar
Canım benimde sol sağa göre daha az o memeyle kavga ediyor resmen koyar koymaz ağlıyor az geldiği için ama ben inatla çok aç olduğu zaman ilk önce oraya tutuyorum ki o güçlü emmeyle boşaltsın süt artsın diye. Şuan daha iyi diyebilirim ama hala sağ gibi değilBenim sol gögsümde süt bitmeye başladı sabah akşam farketmiyor emdikten sonra bitiyor yetmiyodur eminim dün destekleedim ama neden biter aslında en çok o gügüsüm dolardı oğlum emiyor ondan sağdan kızım o tam bitirmiyo hiç zaten sabah uyandığımda da ikisindeki doluluk oranı farklı sol daha az düzelirmi acaba bu durum
Büyük kızımda da bi anda böyle bitmeler görmüştüm sonrası meme reddi zatenaynı şeyleri yaşamak istemiyorum
Bazı günlerim senin gibi geçiyor, bazı günler de çok uyuyor. Ortası yok benimkinin de, merak etme düzelir hepsiYa kızlar hiç uyumuyor ya yatağına yatırınca sürekli ses çıkarıp en son uyanıyor. Ne zaman bitecek bu durum, cidden kolum incinmiş zaten belim ağrıyor. Eskiden uyurdu yine 2 saat bir rahat ederdim çok yoruldum gerçekten ya. Yeni emmiş oluyor gazı çıkıyor altı temiz ne istiyor anlamadım ki. Dinlenemiyorum hiç ama
Daha yok yok vicdan yaptım okula gidiyor çocuk beraber dışarda zaman geçirelim diye ama yokayrı ayrı çıkcaz artık
Haha ya bizde Pendik marinaya gittik çok sevdiğim bir yer var orada açık alan avm olunca o yağmurda mahvoldukNe zaman açıldı o kör olasıca Playland kendini yerlere atmasa ve insanlar bakmasa ikna etmeye çalışacaktım ama çok utandım. Dönüşte koşarken yere benim göğüs pedim düştü bir de kapıda garsonlar gördü eğilince mi düştü naptı. Neyse bu iş en çok rakısını içerken söylenen kocama yaradı. Hem söylenip hem nasıl keyif yapar bir insan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?