2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Yok canım olmadı. Doktoruna bi sor istersen

Kızlar bebeğim 6 ocakta iki aylık olacak. Bu oyuncak ne zaman alınmalı sizce? 2 aylıkken alıp memnun kalanda var ama ben bilemedim çok küçük mü olacak yoksa daha bunda oynamak için?

Eklentiler

• B34597EB-26D1-4A28-8FFC-042F28262A49.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 70
Kızlar bebeğim 6 ocakta iki aylık olacak. Bu oyuncak ne zaman alınmalı sizce? 2 aylıkken alıp memnun kalanda var ama ben bilemedim çok küçük mü olacak yoksa daha bunda oynamak için?
Benimki 1.5 aylık şu an, birkaç gün önce kullanmaya başladım farkında değil ama ayakları ile vurup duruyor, yukarıdaki oyuncaklara bakıp dokunmaya çalışıyor

Kesinlikle bende öyle düşünüyorum gerçekten bu krizler bitmiyor her gün ama her gün başka bir şey
Benim kızımda duyusal hassasiyet var yani mesela dantelli külot giymez acıtır der, külotlu çorap giymez acıtır der, üzerine bir damla su dökülsün değiştirir ama çiş damlasın değiştirmez bugün yılbaşı elbisesi giydirdim giydirmez olaydım beş yıl yaşlandırdı beni.

Galiba ben artık büyüsün istiyorum gerçekten sorunsuz bir gün istiyorum. Bazı anlar çok güzel harika gerçekten ama genel olarak baktığında resmen kendinden vazgeçmiş bir moddayım. Artık galiba eski günlerime dönmek dönemiyorsam da en azından biraz konfor alanı olsun istiyorum. Evlat sevgisi bambaşka ama zor çok zor

Ay yazmışım ama cevaplayamamışım

Gazdan kıvranan oğluma nöbetçi eczaneye arayan kocam evde pırt yapsın diye kırk şekle giren ben sürekli ağlayan bebem bu durumu kahkahalarla izleyen büyük oğlum 2024 bir girişimiz varki sormayın mutlu yıllar kızlar hepinize yıla nasıl girersek öyle devam edermiş ama inşallah bizim bu pırt hikayesi bi kaç aya geçecektir

Kızlar herkesin yeni yılı kutlu olsun. Çocuklarımızla birlikte mutlu sağlıklı huzurlu bir yıl geçsin inşallah Benim bebeğim bir iki gündür gece 3 saat uyumaya başladı. Bir kaç kez oldu tabi uyandırmadım bende ama normal değil mi artık 3 4 saat uyumaya kalkarsa falan

Evet normal, benim doktorum geceleri 4 saatte bir beslenebilir uyandırmaya gerek yok demişti bir aylık olduktan sonra.

Oğlum daha fazla uyuduğu oluyor aç olunca mutlaka uyanıyor zaten gece uykusu baya uzun ama mama veriyorum geceleri

Ağlayıncaya kadar uyandırmıyorum, acıktığında ağlayıp beni de uyandırıyor 10 dk emip uykuya devam ediyoruz genelde. Bu bazen 2 saatte bir oluyor bazen 4 saatte bir.

Benimde aklımda bu. O tekmeler bir işe yarasın diyorum ama çıkacak seslerden ögh gelir mi onu düşündüm sonra. Sesli oyuncaklar bir süre sonra fenalık getiriyor insana. Tecrübeli annelere sormak lazım. Yeğenimde vardı bir iki bişey. Bana daral geliyordu mesela

Oyun halası bizdeki sesli değil normal klasik oyun halısı ama şu konuda haklısın gerçekten bi kaç gün sonra o ses kulaklarını tırmalıyor insanın bizim yürütecimiz müzikliydi ben o sesli aparatı söktüm ama oyun halasındaki ses nasıldır bilmiyorum belki daha naif sesler çıkartıyordur

aslında doğumdan itibaren kullanılıyor ama üç aylıktan itibaren daha verimli kullanır herhalde. Hemen almayacaksan şubatta ebebek indirimleri oluyor, onu bekle bari

Bizimkinin ayakla basınca ses çıkartma özelliği yok, ama tahminimce zaten ancak altı aylık olup da oturmayı öğrenene kadar basar o tuşlara, biraz gürültü yapabilir ama keyif de alabilir, bilemedim şimdi.

Canlar iyi seneler bizimkinin burnu 3 haftadır hırıltılı normal mi sizce temizleyip duruyoruz hep aynı
Bizimki iki güne bir tıkanır gibi oluyor. Çok müdahale etmiyoruz. İyice tıkalı görününce veya emmesini engellemeye başlayınca 2 3 damla sf damlatıp çekiyoruz. Evdeki neme ve toza bağlıyorum ben. Başka bir rahatsızlık yok çok şükür.

Yazın almıştım bunu. Bir aylıktan itibaren denedim. Ama ne zaman denesem çok vakit geçirmedi. Onun için sesli mi olsaydı dedim ama bilemiyorum.

Eklentiler

• 1000010153.webp
    36,8 KB · Görüntüleme: 60
Bana öğk getirmez diye düşünüyorum çünkü 7/24 beyaz gürültü sesi dinliyorum ondan bile öğk gelmedi

Oturma işi 6 ayı buluyor mu? 3ten sonra oturur demişti annem hiç araştırmadım. Yatmayı sevmiyor, oturtamadığım içinde genelde kucakta veya pusette. Otursun diye bekliyordum bende kollarımın sağlığı için. İki omuzda da kas yırtığı vardı. İyileşmişti. Şu an yine zorlanıyorlar hissediyorum. Küçücük bir yırtığı düzeltmek bile bir kaç sene sürüyor

Bana öğk getirmez diye düşünüyorum çünkü 7/24 beyaz gürültü sesi dinliyorum ondan bile öğk gelmedi
Beyaz gürültü uğultu çeşitleri gibi bizim oyuncakta. Belli bir süre sonra duymuyor gibi olabilir bile insan. Hepsi öylemi beyaz gürültülerin bilmiyorum ama aynı melodiyi sürekli duymak beni rahatsız etmişti daha önce.

Büyük kızımda piyonoluydu aktif olarak 4. Ayda kullanmış ve kendi ayaklarıyla vurmalar başlamış şuan ikizlerin pekk ilgisini çekmiyor açıkcası
Ses olayı uzunca bi müziği vardı çok olunca rahatsız oluyor insan, eşim kendi çocukluğunda ki şeyleri hep almak istedi kızıma sesli direksiyonlar varya hani onu aldı ama bi hevesle kızım hem evde koşuyor hem onun sesi artık ortadan yok ediyodu saklıyodu geçende ateri aldı sanki oynayabilicek 4. Yaşındaki çocuk ama bi sesi var anlatamam Allahtan kapatma tuşu var

Geçmiş olsun, ozon tedavisinden fayda görenler oluyordu galiba omuz yırtığında ama emzirirken oluyor mu bilmem Genelde 6. Ayda oturmaya başlıyorlar, destekli oturmayı kaçta yapıyorduk hatırlamıyorum ama vaktinden erken yapmamamız gerek, onu biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…