- 17 Şubat 2017
- 509
- 563
- 103
Daha az vermeyi bi dene ağlamıyorsa demekki daha azıyla da doyuyordur. Eğer kusmuyorsa sorun yok ama bence. Bestlak damlayı denedin mi süt için. Bide yeşil sebzeler ve tahinde tüketmeye çalış.Kizlar ben her ogun emzirip ardindan 90 veya 100 cc mama veriyorum cokmu sizce yada azmi? Bebegim iciyor kusmuyor ama azaltip veya artirmam gerekirmi? Doktoruma kalsa 30 cc mama ver yeter demisti mumkun degil o kadarla doymasi birde sut gittikce azaliyor benim incir kuru dut hosaf hurma 2bucuk litre su her yolu deniyorum ama azaliyor sanki bebegim doymuyor cunku emzirdikten sonra
Kızlar 2 aylık oldu kızım. İlk anneliğim ve bazen o kadar zorlanıyorum ki. Bugüne kadar hazır olmayı bekledik eşimle hep. Ama hiç bir zaman hazır olunmuyormuş sanırım. Uykusuzlukla başetmesi o kadar zor geliyor ki. Çok şükür eşimde sorumluluğunu farkında ama ne yaparsa yapsınlar sorumluluğun çoğu annede oluyor. Bazen benden anne olmayacakmış herhalde yanlış mı karar verdim diye kendimi sorguladığım oluyor. Sonra yüzüne bakıyorum geçiyor.
Çaresizce ağlamasından çok bunalıyorum. Son zamanlarda biraz daha iyiyiz çok şükür ama anne olunca anlarsın sözünün ne kadar doğru olduğunu artık anladım.
Öyle içimi dökmek istedim size. Bir de bazı günler aşırı emmek istiyor benim kız. O zamanlar kendimi aşırı kısıtlanmış hissediyorum. Ben ailemin yanında yaşamıyorum. Sanırım onun da zorluğu var. Bir de aşırı tatlı yeme isteği var bende. Hamileyken bile bu kadar oburlaşmamıştım. Üstelik sadece 9 kilo almıştım.
Umarım bugünler geçiyordur ya da bir şekilde adapte olmak başarılıyordur. Kendimi bitmiş çirkinleşmiş hissediyorum. Herkes çok güzelsin doğurmuş gibi değilsin dese de_ az kilo aldığım için_ ben kendime çok farklı geliyorum ayna da.
Aman efendim bu ne güzellikFırtına gibi giriyoruz yeni yıla
Ben ne zaman yazdım bunları diye düşünmedim değil vallaKızlar 2 aylık oldu kızım. İlk anneliğim ve bazen o kadar zorlanıyorum ki. Bugüne kadar hazır olmayı bekledik eşimle hep. Ama hiç bir zaman hazır olunmuyormuş sanırım. Uykusuzlukla başetmesi o kadar zor geliyor ki. Çok şükür eşimde sorumluluğunu farkında ama ne yaparsa yapsınlar sorumluluğun çoğu annede oluyor. Bazen benden anne olmayacakmış herhalde yanlış mı karar verdim diye kendimi sorguladığım oluyor. Sonra yüzüne bakıyorum geçiyor.
Çaresizce ağlamasından çok bunalıyorum. Son zamanlarda biraz daha iyiyiz çok şükür ama anne olunca anlarsın sözünün ne kadar doğru olduğunu artık anladım.
Öyle içimi dökmek istedim size. Bir de bazı günler aşırı emmek istiyor benim kız. O zamanlar kendimi aşırı kısıtlanmış hissediyorum. Ben ailemin yanında yaşamıyorum. Sanırım onun da zorluğu var. Bir de aşırı tatlı yeme isteği var bende. Hamileyken bile bu kadar oburlaşmamıştım. Üstelik sadece 9 kilo almıştım.
Umarım bugünler geçiyordur ya da bir şekilde adapte olmak başarılıyordur. Kendimi bitmiş çirkinleşmiş hissediyorum. Herkes çok güzelsin doğurmuş gibi değilsin dese de_ az kilo aldığım için_ ben kendime çok farklı geliyorum ayna da.
Aynen canım bizim de bu ara başladı uzun uykuya bende uyandırmadım ama 3 saati geçirmemeye çalışıyorum yoksa göğüslerim baya sızlıyor zaten mastit olmaya çok meyilliyimAğlayıncaya kadar uyandırmıyorum, acıktığında ağlayıp beni de uyandırıyor10 dk emip uykuya devam ediyoruz genelde. Bu bazen 2 saatte bir oluyor bazen 4 saatte bir.
Yaa evet o lafı bende hiç sevmem. Ama bu söylediğin açıdan düşünmemiştim hiç. Bende bi tane çocuk yapçaksan hiç yapma daha iyi duygusunu uyandırırdı. Başka anlamlara da geliyormuş.Bunlar öyle normal ki. Uykusuz geceler, tüm yük omuzlarındaymış gibi hissetme (destek olan eşlerin veya anneanne ya da babaannelerin hakkını teslim etmek gerek ama maaleSef herhalükarda yükün çoğu annede), yıpranan sinirler, üstüne bir de uyuma güçlüğü/ gaz çıkarma veya kaka yapma güçlüğü çeken bir bebekse tırlatma noktasına gelmeler… iyi haber, hepsi geçecek elbette ama kötü haber de şu ki, bu günler geri gelmeyecek ve çok özlenecek. Yılbaşı gecesi hiçbir yeni anne çılgın partiler yapmayı hayal etmese de saat dokuzda yorgunluktan sızmak istemez mesela (tabii kastım evde eş dost var diye çocuğu emanet edecek birilerini bulan ve sızabilen anneler, bir de sızamayanlar var), ama o bile özlenecek. O yüzden adapte olmanın bir yolunu bulmak gerek. Uzun emzirme saatlerinde ben uykuya yenik düşmemek veya sıkıntıdan patlamamak için kendimce şöyle çözümler bulmuştum ilk oğlumda: emzirirken kitap okumak (orta parmağa takılan ahşap bir aparat almıştım hatta tek elle okurken kitabın açık durmasını sağlayan), çocuktan önce çok severek izlediğimiz filmleri (sevilen şarkıların klipleri de olur) yine aynı ortamda izlemek (biz yiyip içerek izlerdik mesela, emzirirken de alkolsüz bira ve yanına cips niyetine fındık, badem ile kaşar, guda vb gibi peynirler), eşimi esir edip konuşmaya fırsat bulamadığımız konuları konuşmak (bebe henüz konuşma seslerinden rahatsız olmuyorken), kağıt kalem ile çalışma (resim, yapılacak işler listesi çıkarma, herhangi bir şeyi not alma vb,) el becerisi iyi olanlar için örgü örme… vs.
Çirkinleşme konusuna gelirsek, her şey kendine birkaç saat ayırıp biraz bakım yapmamıza bakıyor aslında. Manikür pedikür gibi ufak tefek şeyler bile fark yaratıyor kendimizle ilgili algımızda. Emzirme sürecinde aşırıya kaçmazsak kilo almıyoruz aslında. Ben de tatlıya aşırı düşkünüm, fazla tüketmesek ne iyi olurdu ama şöyle düşünüyorum onda da, demek ki vücudumun ihtiyacı var ki canım çekiyorayrıca tatlı şeylerin süt yaptığına inanan çok insan var, belki de haklıdırlar.
Bir de eskiden hiç sevmediğim ama artık maalesef çok iyi anladığım bir laf var, tek çocuk hiç çocuktur diye. Benim ikinci bebeğim, o yüzden uykusuzlukmuş, kendimi çirkin hissetmekmiş vs gibi dertleri tamamen aşıp farklı bir dertler levelına atlamış gibi hissediyorum kendimi. (Abiden hastalık kaptırmamaya çalışmak gibi gündemlerimiz var mesela) o yüzden çok klişe olmakla birlikte, tek çocuk sahibi olmanın keyfini çıkarmak gerek diyeceğim
Valla beni en çok zorlayan geceler. Ben ayaktayken uyuyan herkese düşmanımBen ne zaman yazdım bunları diye düşünmedim değil vallaaynı şeyleri yaşıyoruz sanırım anneliği ilk yaşayanlar olarak. Bugünlerde daha mı zorlaştı, yoksa tükenmeye mi başladım bilemiyorum. Tek olmak zor. Eşte dediğin gibi bir yere kadar yardımcı. Gece uykusu değerli olan biriyse hele dahada can sıkıcı oluyor.
Yani kaç saatte bir mama veriyorsun ?Kizlar ben her ogun emzirip ardindan 90 veya 100 cc mama veriyorum cokmu sizce yada azmi? Bebegim iciyor kusmuyor ama azaltip veya artirmam gerekirmi? Doktoruma kalsa 30 cc mama ver yeter demisti mumkun degil o kadarla doymasi birde sut gittikce azaliyor benim incir kuru dut hosaf hurma 2bucuk litre su her yolu deniyorum ama azaliyor sanki bebegim doymuyor cunku emzirdikten sonra
Canım bizdede bayadır böyle 4 saat yada 5 saat uyuyor sonra iki saate bir uyanıyor iyi emerse beslenirse araları uzuyorda..ben mirin kırın ettikçe kalkıyorum ama gözünü bile açmıyor emmiyor kendi uyanmasi lazım illakiKızlar herkesin yeni yılı kutlu olsun. Çocuklarımızla birlikte mutlu sağlıklı huzurlu bir yıl geçsin inşallahBenim bebeğim bir iki gündür gece 3 saat uyumaya başladı. Bir kaç kez oldu tabi uyandırmadım bende ama normal değil mi artık 3 4 saat uyumaya kalkarsa falan
Ben o yılbaşı gecesi sızamayanlardanım. İşin kötüsü bir gece öncesinde de sızamamış, bir gece sonrasında da sızamayacak olanımBunlar öyle normal ki. Uykusuz geceler, tüm yük omuzlarındaymış gibi hissetme (destek olan eşlerin veya anneanne ya da babaannelerin hakkını teslim etmek gerek ama maaleSef herhalükarda yükün çoğu annede), yıpranan sinirler, üstüne bir de uyuma güçlüğü/ gaz çıkarma veya kaka yapma güçlüğü çeken bir bebekse tırlatma noktasına gelmeler… iyi haber, hepsi geçecek elbette ama kötü haber de şu ki, bu günler geri gelmeyecek ve çok özlenecek. Yılbaşı gecesi hiçbir yeni anne çılgın partiler yapmayı hayal etmese de saat dokuzda yorgunluktan sızmak istemez mesela (tabii kastım evde eş dost var diye çocuğu emanet edecek birilerini bulan ve sızabilen anneler, bir de sızamayanlar var), ama o bile özlenecek. O yüzden adapte olmanın bir yolunu bulmak gerek. Uzun emzirme saatlerinde ben uykuya yenik düşmemek veya sıkıntıdan patlamamak için kendimce şöyle çözümler bulmuştum ilk oğlumda: emzirirken kitap okumak (orta parmağa takılan ahşap bir aparat almıştım hatta tek elle okurken kitabın açık durmasını sağlayan), çocuktan önce çok severek izlediğimiz filmleri (sevilen şarkıların klipleri de olur) yine aynı ortamda izlemek (biz yiyip içerek izlerdik mesela, emzirirken de alkolsüz bira ve yanına cips niyetine fındık, badem ile kaşar, guda vb gibi peynirler), eşimi esir edip konuşmaya fırsat bulamadığımız konuları konuşmak (bebe henüz konuşma seslerinden rahatsız olmuyorken), kağıt kalem ile çalışma (resim, yapılacak işler listesi çıkarma, herhangi bir şeyi not alma vb,) el becerisi iyi olanlar için örgü örme… vs.
Çirkinleşme konusuna gelirsek, her şey kendine birkaç saat ayırıp biraz bakım yapmamıza bakıyor aslında. Manikür pedikür gibi ufak tefek şeyler bile fark yaratıyor kendimizle ilgili algımızda. Emzirme sürecinde aşırıya kaçmazsak kilo almıyoruz aslında. Ben de tatlıya aşırı düşkünüm, fazla tüketmesek ne iyi olurdu ama şöyle düşünüyorum onda da, demek ki vücudumun ihtiyacı var ki canım çekiyorayrıca tatlı şeylerin süt yaptığına inanan çok insan var, belki de haklıdırlar.
Bir de eskiden hiç sevmediğim ama artık maalesef çok iyi anladığım bir laf var, tek çocuk hiç çocuktur diye. Benim ikinci bebeğim, o yüzden uykusuzlukmuş, kendimi çirkin hissetmekmiş vs gibi dertleri tamamen aşıp farklı bir dertler levelına atlamış gibi hissediyorum kendimi. (Abiden hastalık kaptırmamaya çalışmak gibi gündemlerimiz var mesela) o yüzden çok klişe olmakla birlikte, tek çocuk sahibi olmanın keyfini çıkarmak gerek diyeceğim
Gözleri renkli olucak galiba bu güzelliğinFırtına gibi giriyoruz yeni yıla
İnşallah ya benimkiler koyu kahve ama eşimin yeşil renkGözleri renkli olucak galiba bu güzelliğin
Ben o yılbaşı gecesi sızamayanlardanım. İşin kötüsü bir gece öncesinde de sızamamış, bir gece sonrasında da sızamayacak olanımsabah dedim eşime uyuyacaksan gündüz uyu, bir gecelik bari beni bırak. Sen hallet diye. Tek başıma yapamam diyor. Oysaki mama, bez, gaz çıkarma hepsini becerebiliyor. Bende gündüz uyuyamıyorum sürünsemde
Umarım renkli olup babasına çekerİnşallah ya benimkiler koyu kahve ama eşimin yeşil renk
3-3bucuk bazen nadirde olsa gunduz uyudugunda 4 saati buluyorYani kaç saatte bir mama veriyorsun ?
Yani her bebek çok farklı. Biz fazla olup olmadığına karar veremeyiz ama mama kutusunda 90 cc için 5-7 besleme diyor olması lazım. Senin ki uygun oluyor bebek de kusmuyormuş zaten.3-3bucuk bazen nadirde olsa gunduz uyudugunda 4 saati buluyor
Canım ilkokul 1.sınıfa giden çocukların bile derse olan dikkati başlarda max 10-15 dk iken bebeklerden uzun süreli dikkat bekleme. 5 dk.ilgilenmesi bile şimdiki dönem için çok iyi. Hele de günümüzde çocukların çabuk sıkıldığını düşünürsekKızlar bebeklerimiz kaç aylıkken artık durabilecekler kendileri oyuncaklar dikkatini çekecek yani. Mesela şimdi bebeklerimiz tam etrafı daha algılamıyorlar ya sıkılıyorlar oyuncak sallıyorum ama en fazla 5 dk falan ilgisini çekiyor sonra ağlıyor sıkılıyor kucakta gezdiriyorum mecbur. Ne zaman ilgisini çekecek oyuncaklar artık oyalanacaklar. Mesela oyun halısına yatırdığımız zaman vs
Kızlar bebeklerimiz kaç aylıkken artık durabilecekler kendileri oyuncaklar dikkatini çekecek yani. Mesela şimdi bebeklerimiz tam etrafı daha algılamıyorlar ya sıkılıyorlar oyuncak sallıyorum ama en fazla 5 dk falan ilgisini çekiyor sonra ağlıyor sıkılıyor kucakta gezdiriyorum mecbur. Ne zaman ilgisini çekecek oyuncaklar artık oyalanacaklar. Mesela oyun halısına yatırdığımız zaman vs
Bir de 3.aydan sonra başlıyor bebeklerin dış dünyayı tam anlamıyla keşfetmeleri. O zaman oyuncaklar daha çok dikkatini çeker inşallah. Ama bazı bebekler ise asla oyuncakla ilgilenmeyip kucak istiyor. İnşalalh öyle olmazlarKızlar bebeklerimiz kaç aylıkken artık durabilecekler kendileri oyuncaklar dikkatini çekecek yani. Mesela şimdi bebeklerimiz tam etrafı daha algılamıyorlar ya sıkılıyorlar oyuncak sallıyorum ama en fazla 5 dk falan ilgisini çekiyor sonra ağlıyor sıkılıyor kucakta gezdiriyorum mecbur. Ne zaman ilgisini çekecek oyuncaklar artık oyalanacaklar. Mesela oyun halısına yatırdığımız zaman vs
Aslında ben onu şeyden dolayı sordum bebeğim sürekli ama sürekli kucakta yoksa ağlıyor durmadan hiçbir şey yapamıyorum artık doğru düzgün uyumuyorda en azından biraz oyalansa diye demiştimCanım ilkokul 1.sınıfa giden çocukların bile derse olan dikkati başlarda max 10-15 dk iken bebeklerden uzun süreli dikkat bekleme. 5 dk.ilgilenmesi bile şimdiki dönem için çok iyi. Hele de günümüzde çocukların çabuk sıkıldığını düşünürsek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?