2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ben ana kucağına koyuyorum yarım saat 45 dkka oyalanıyor kendisi sonra sıkılıp ağlayınca alıyorum benim için baya iyi oluyor kollarım kopuyordu taşımaktan ana kucağı kurtarıcı ilgisini çekiyor üstünde dönencesi var onlara bakıyor gülüyor falan

Galiba kendi kendine oyalanmaya niyeti olab bebek her türlü oyalanıyor. Ben ev tipi ana kucağı hiç kullanmadım ama bu oğlum da ilk oğlum da bir miktar kendilerini oyalama kapasitesine sahipler. benimki bir ihtiyacı yoksa arada sırada yatttığı yerde kollarını bacaklarını oynatarak yarım saat kadar oyalanabiliyor (her zaman değil tabii ki). Bence seninki yatakta kalsa da oyalanabilir veya oyalanmayan bebek ana kucağında da oyalanmayabilir gibi geliyor bana.

Benimde var ana kucağı kendi sallanıyor hem de bu zamana kadar 5 dk fazla yatmamıstır yani

Haklı olabilirsin yatarken konuşursam eğer onunla oyalanıyor ama konuşmazsam yatmaz ilk zamanlar ana kucağında da durmuyordu son zamanlar vakit geçirmeye başladı ve çok iyi oldu anne için çok önemli bişeylerle oyalanabilmeleri

Yaptırmaya çalışıyorum her gece. Ben uyanınca oda uyanıyor. Uyandırıyorum çünkü. Mutlaka bişeyin ucundan tutturuyorum ama ilk fırsatta uykuya dalmayı beceriyor.
Benim tek derdim gece. Yoksa gündüz yapılacak herşeye eli değiyor.

Yazmışım yollayamamışım

Kızlar daha önce de yazmıştım. Hani Kaynanam daha önce bana Allah korusun ya bebek sana benzerse demişti ve bebeğim bana benziyor diye onu da kendimi de çirkin hissediyorum demiştim. Kaynanamla görüşmüyorum ama görümcem yanımda o konuşuyor tabii annesiyle. Benden sonra eltim doğum yaptı onun çocuğu sarışın ve renkli gözlü oldu. Ne zaman gorumcemle konuşsa ne güzel çocuk doğurdu bembeyaz filan diyor. Neyse onu da bizim esmer toruna alırız filan diyor. Eşime de söyledim annesiyle konuştu ama hâlâ susmuyor. Esmer diye bir çocuk çirkin mi olur ya. Görümcemi tembihledim kesinlikle oğlumun fotoğrafını filan atmayacaksin diye. Ama ben duştayken annesini görüntülü arayıp gösteriyor bebeği. Artık ne yapacağımı bilmiyorum o kadın yüzünden oğlumla olan ilişkim zedeleniyor

Nexus hava makinasını ilk kullandığımda çok güzel hava çıkarıyordu şimdi hiç çıkarmıyor böyşe bişey yaşayan oldumu satışı saf su ile çalıştırın içindeki partikürler temizlensin dedi denedim olmadı daha 1 hafta oldu alalı

Ana kucağı olarak babybjörn muadili almıştım iyi ki fazla para vermemişim galiba pek kullanamayacağım, iki gündür kullanıyoruz ne zaman yatırsam kusuyor, direkt beslenme sonrası da yatırmıyorum aslında neden oluyorsa

Hatırlıyorum yazını. Esmer toruna alırız derken ne demek istiyor
Yazıp yazıp sildim ne diyeceğimi bilemedim forumdan atılmak istemiyorum
Ya bir çocuğun sarışını esmeri mi olur ne önemi var ki neyi değiştirir ki. Allahım akıl fikir versin inşallah. Sen canını sıkma diyince duymazdan geleceğin eşiği geçmişsiniz belliki. İlişkini olabildiğince sınırlandır gerekirse görümcen ile ciddi bir konuşma yap

Garantisi vardır direk garantiye gönder canım

Cidden ne kadar takmamaya çalışsam da biri bitiyor öbürü başlıyor. Geçen gün de kaynım geldi bebeği severken afganlara benziyor dedi. Sinirim tepeme çıktı aldım elinden sevme o zaman dedim. Yani bebek sağlıklı çok şükür yıllarca emek verdik eşim ameliyat oldu bu çocuk için. Bir çocuğumuz olduğu için şükür edeceklerine bana benziyor diye beğenmeyip laf yapma derdine düşmüşler. Geçen gün sinirden ağladım eşime seni boşayacam git sarışın birinden çocuk yap bile dedim. neyse içimi dökmek istedim sadece

İnanmıyorum ne insanlar var ya. Ben olsam o adamı evime almam bir daha, hadsiz

İşin ucundan tutması iyi ama ben diyorum ki, bir gece kalksın senin yapacağın her şeyi senin gözetiminde tek başına yapsın. Öğrenmenin yolu budur çünkü. Ertesi akşam veya ne zaman kendi başına yapmaya hazır hissederse kendini, o zaman sen uyursun o tek başına yapar. Teoride çok mantıklı, tabii pratikte nasıl olur bilemem

Bunlar bembeyaz heralde
Oğlun senin için dünyanın en güzel oğlu, sen ona dünyanın en güzel annesisin. Hep bunu söyle kendine. Zaten eminim çok güzel bir bebektir, onların akıl sağlığı yerinde değil. Bu günler bir daha gelmeyecek nolur sadece bebeğini öp kokla

Kızlar iki aylık olup hala kanaması olan var mıydı? Spring05 sen varsın bir hatırladığım. Regl olmuşum gibi değil de bir iki günde bir kırmıZı lekelenme oluyor. Bugün de yumurtalığıma ağrı girdi. Doktor hiç gündemimde yok şu an, endişelenmeli miyim acaba

İkinci ayı olan herkeste sıfır mı şu an lekelenme?

Onuda teklif ettim. Tamam dedi ama yine aynı son çocuk bende sabah olmuş

Ben de sıfır canım. Sadece geçen gün anlamadığım bir şekilde ilişkiden sonra çok az lekelenme oldu o kadar

Kayınvalidenin (ve galiba çocuklarının da) belli ki ya ruhsal sorunları var ya da ciddi boyutta hanzolar. İnsan gelinini beğenmeyebilir de sevmeyebilir de, gayet normal, ama bunu bu şekilde dile getirmesi, hele de torunu üzerinden ima yoluyla yapması hiç normal değil. Çocuk sana benzediyse demek ki senin genlerin daha baskın, bunun muhattabı da sen değilsin, genetik bilimi. Ayrıca mis gibi sağlıklı çocuğu beğenmemek nasıl bir kafa yapısı, anlamak mümkün değil. Bence görümce dahil o aile komple çıkmalı sizin yaşamınızdan.

Ama açıkçası senin psikolojin de bana çok iyi gözükmedi. Daha önce de benzer bir şey yazmıştın yanlış hatırlamıyorsam, çocuğumdan soğuyacağım diye. Biz kendimizi güzel bulmak zorunda değiliz, hepimizin beğenmediği bir yeri vardır. Kendimizi komple çirkin de bulabiliriz ama sevmek zorundayız. Başka türlü yaşanmaz. Kendimizi bu halimizle sevmek zorundayız ki, bize benzeyen yavrumuzu da sevelim. Normal şartlar altında atıyorum, bize benzediği için yamuk yumuk olan parmaklarını, çarpık olan bacaklarını veya kanca burnunu sırf bu yüzden sevmemiz lazım aslında. Ama sen diyorsun ki, ben çirkinim, bebeğim de bana benzediği için çirkin ve bu yüzden ondan soğuyacağım. Bu sağlıklı bir yaklaşım değil. Kuzguna yavrusu şahin görünür normalde, karga değil. Lütfen çıkmaya çalış bu psikolojiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…