Gazının kolay çıktığına inanıyorum ben. Sancısı var gibi davranırsa veya kakasını yapamıyor gibi çok ıkınırsa( genelde sabaha karşı çok ıkınıyor ) kiraz çekirdeği kemerini karnına sarıyorum. Bence rahatlatıyor.Kiraz çekirdeği ne için
Sütle ilgili konuşuyorken yazdın sandım dedim acaba çayı falan mı içiliyorGazının kolay çıktığına inanıyorum ben. Sancısı var gibi davranırsa veya kakasını yapamıyor gibi çok ıkınırsa( genelde sabaha karşı çok ıkınıyor ) kiraz çekirdeği kemerini karnına sarıyorum. Bence rahatlatıyor.
Ay aynı şeyi düşünüyoruz valla bizde aynıyız bir influenza kaldı benim geçirmediğim onu da geçen yıl olmuştumBen hep evdeyim yine hırlıyor arada olan benim psikolojime oldu
Ayy kesinlikle katılıyorum evdeyim hastalık ne beni ne bebeği bıraktı bar çıltkmda oldu derim dellencem zaten az kaldı
Kesinlikle katılıyorum saçımın önünü bile yapmıyorum ben evdeDışarı çıkmayınca ben de öyle hissediyorum. Dışarı çıkarken bi rimel bi gözaltı kapatıcısı sürüyorsun o bile insanı çok iyi hissettiriyor. Evde ister istemez eşofmanla oluyorsun yani en azından ben öyle oluyorum.
Ben okulda çalışırken de hep hasta olurdum yani iki haftada maksimum ayda bir antibiyotikle geçti geçen yılBence bizim mesleğimizden gelen bir rahatlık. Çünkü dediğin gibi benim en çok hasta olan çocuklarım aileleri aşırı korumacı olan çocuklarım. Bu çocuklar buluttan nem kapıp hemen hasta oluyorlar ne yazıkki. Okullar gerçekten mikrop yuvası, hem ailelere hem de çocuklara yazık oluyor sonrasında. Tabiki tedbiri elden bırakmak yanlış ama aşırı korumaya almak da yanlış. Arkadaşlarımla bile kalabalık kapalı ortamda hiç buluşmadım henüz ya da evime kalabalık misafir kabul etmedim ama açık hava dersen, orda ben varımya da hasta olmadığını bildiğim kişilerle birebir görüşme. Arkadaşlarım öğretmen olduğu için hepsine mikrop gözüyle bakıyorum
Ahah kiraz sapıydı o ama emzirirken bir işe yaramazSütle ilgili konuşuyorken yazdın sandım dedim acaba çayı falan mı içiliyor
Canım hepsını okuyamadım cok uzunİlahi kızlar öyle bi yazmışsınız ki gören de bir şey var sanacak bi girdim bildirim dolmuş dedim noluyo yahu olaya bak
Evet maalesef kızım 50 günlükken rahatsızlandı Rabbım korusun çok zor günlerdi bir süre giremedim tani aşamasında ve o aşamada bana yönetici kazen ulaştı beni ve bebeğimi merak etmişsiniz haber almak istedi bilgi verdim sonrasında şükür taburcu olduk ben hastalandım serumlar falan derken toparlanınca buraya gelip uzun uzun açıklama yaptım bu kısım doğru. Aslında şuan bu açıklama bana çok tuhaf ve gereksiz geliyor böyle bir durum neden oluşturuldu anlamadım ama yine de yapayım çünkü bu kadar hurraaa büyütecek bir şey söylemedim . ilk 50 günlük sürede çoğu kişi pek aktif olmadı normal olarak ki ben bunu aaaaa temmuz anneleri kaka tüü ya da ayyy ne kötü topik gibi söylemedim cidden bizim Kasım anneleri çok aktifler ben yine pek girmiyorum vakit bulamıyorum ona rağmen hep sayfalar konuşulmuş şaşırıyorum maşallah aktif olmalarına ben ilk 50 günlük süreçte temmuz annelerini böyle hatırlamıyorum haaa ikiside tuhaf değil temmuz anneleri kötüler şekilde de söylemedim o topik kötü burası alkış demek istemedim çünkü dikisler gazlar emzirme süreci derken herkesin kendi telaşı vardı normal karşılarım sonrasinda ki süreci pek bilmiyorum malum ancak ben geldikten sonra grup çok sessizdi hatta arada bir bildirim geliyordu yonca arada bir çok tenha oldu buralar dutluk oldu vb gibi şeyler ile gurubu hatırlattı canlandırmaya çabaladı ama neredeyse yine ses yoktu. Hatta ben kızım sol ayağını pek basamıyor diye yine bir ara yazdım bir kaç kişi öyle dönüş yaptı yürüme olaulari konuşuldu grup az hareketlendi sonra yine sustu ben o aşamaları da kast ediyorum. Haa ilk aylar konusulmustur ben aradan zaman geçmiş kafam karışmış ya da unutmuş olabilirim bu kadar tüm temmuz annelerinin selami var sen gittin şöyle böyle laf atar tarzda polemik yaratmaya ya da ortamı gerer gibi yüklenmeye inanın hiç gerek yok. Ben yanlış hatirlamisimdir en süper grup temmuz anneleri diyor iyi geceler diliyorum.
Bu arada evet hâlâ yokuş çıkmaya devam
Zayıflatıyordu o demiAhah kiraz sapıydı o ama emzirirken bir işe yaramazkafalar tertemiz valla
Yani psikolojik (plasebo etkisi )diyelimZayıflatıyordu o demi
Demiri reçeteli yazıyor doktor, öyle zaten muhakkak almış olmalıydın.Benden hemen gitmedi doğum sonrası tartildim sabit kalmışım hatta çocuğun kilosu suyu plasenta gitti neden aynıyım şaşırdım tuhaf geldi , bir hafta sonra hızla kilo vermeye başladım belki de ameliyat kaynaklı ödem vardı bilmiyorm ondan sabit kaldım. Vallahi hiç takviye almıyorum aslında haklısın doktor da önermedi ki aklıma gelmedi . Devlet hastanesi belki ilgilenmedi . Ne alayım demir omega falan mı multivitamin mi
Bana cidden iyi gelmişti bitti şimdi yine hep uykuluyum yine kemiklerim ağrıyor alıcam en Kısa zaman daDemiri reçeteli yazıyor doktor, öyle zaten muhakkak almış olmalıydın.
Onun yanısıra takviye olarak hamilelikte kullandığım ve emzirme sürecinde de kullanılan regenesis max kullandım ben yeni bitti.
trueliving_ arkadaş elenatol tavsiye etmişti onu mu alsam buna mi devam etsem bilemedim ama kesinlikle faydası oluyor daha enrjik ve dinç hissettiriyor
Gündüz ben saat tutmuyorum her istediğinde veriyorum genelde 2,3 saatti geçirmez bazen yarım saat sonra tekrar ister veririm gece de istedikçe veririm ama uyuyorsa kaldırmam 5 saati geçmediği müddetçe sorun olmaz ki bebişlerde 5 saati geçirmez bence hiç uyandırma gece uyusunMerhaba kızlar belki konuşulmuştur ara ara girebiliyorum tüm mesajları takip edemiyorum ne yazıkki ama bir sorum var. Benim kızım 2.5 aylık. Siz geceleri kendiliğinden uyanmasa uyandırıp emziriyor musunuz? ya da besliyor musunuz daha doğru olur. Yani bende alışkanlık oldu kalkıyorum gece 3 saatte bir sonra kalkmışken emzireyim diyorum. Yani kendinin uyanmasını beklemeli miyim? Yani bu yüzden gündüz beslenmesinde de saat aralıklarını açamıyorum hala 2-2.5 saatte bir beslemem gerekiyor. Sizde durumlar nasıl?
Ben gece beslenmesinin kilo alımı için ideal buluyorum Fakat benim yavrum bana destek vermiyor maalesef ..uyuyor /uyandiramiyorumMerhaba kızlar belki konuşulmuştur ara ara girebiliyorum tüm mesajları takip edemiyorum ne yazıkki ama bir sorum var. Benim kızım 2.5 aylık. Siz geceleri kendiliğinden uyanmasa uyandırıp emziriyor musunuz? ya da besliyor musunuz daha doğru olur. Yani bende alışkanlık oldu kalkıyorum gece 3 saatte bir sonra kalkmışken emzireyim diyorum. Yani kendinin uyanmasını beklemeli miyim? Yani bu yüzden gündüz beslenmesinde de saat aralıklarını açamıyorum hala 2-2.5 saatte bir beslemem gerekiyor. Sizde durumlar nasıl?
Araya girdim ama
Burun cok önemli. Düzenli açmaya çalış.
İlk zamanlar ben dikkat etmedim
Aşırı tıkanıklık oldu çocukta. Aspire et bisi .
Çok iyi fikir aslında ama benim bebeğim (bu arada adı Kuzey) gündüz hiç uyumuyor neredeyse. Ben de gece bayılıyorum ve o emerken benim gözler de kapalı oluyor uykum kaçmasın diyeBiz iyiyiz Pera da iyi çok şükür, büyüyor her gün biraz daha büyüyor
Ben bebek emzirirken pış pışlarken buradayım genelde. Zaten yapacak daha mantıklı bir işim olmuyor o sırada
Giderek daha çok azalacak gaz sorunları hele bir üç ayı atlatsınlar da
Bazı doktorlar aspire etmeyin diyor, bazıları mutlaka açın diyor. Benim bebeğimin de emerken burnunun çok tıkalı olduğunu hissediyorum ama sadece serum fizyolojik damlatıyorum. Günde bir kez aspire ediyorum sadece ve sanırım hiç tam açılmıyorEtmez miyim, her fırk dediğinde ediyorum neredeyse (zatürreden bir hafta yattık geçen ay). ben özellikle emzirme sonrasını sordum. Kusacakmış gibi öğürüyor yapınca. Ama yapıyorum yine korka korka çok tıkalı gibiyse
Bazı doktorlar aspire etmeyin diyor, bazıları mutlaka açın diyor. Benim bebeğimin de emerken burnunun çok tıkalı olduğunu hissediyorum ama sadece serum fizyolojik damlatıyorum. Günde bir kez aspire ediyorum sadece ve sanırım hiç tam açılmıyor
Isı bizde 23-24 ve nem 60-65 civarı seyrediyor. Aspire ederken de birkaç kez çekiyorum ve bir şey çıkmayınca zorlamamak adına bırakıyorum. Geçmiş olsun evde okula giden abi/ablayla şu sıralar çok zor. Evi gün içinde sık sık havalandırmak da iyi geliyorYenidoğanlarda hırıltı ve hafif tıkanıklık hissi sürebiliyor aslında birkaç ay kadar. Odanın ısı nem dengesine dikkat etmek de lazım. Normalde aspiratör kullanmamak lazım bu kadar ufak bebekler için ama bizimki abisinden bir şeyler kapıp duruyor sürekli, bir aydır hastalıklarla uğraşıyoruz, ondan mecburen yapıyorum. Doktor günde üç dört diyor ama ben her emzirmeden önce açıyorum neredeyse. Hastalık ihtimali yoksa ve nefes almasına engel değilse çok takılma bence.
Bende aynıyım.. Açım demekten sıkıldım resmenşu anda açım. Akşam yemeği üzerine neler yedim ama olmuyor. Neyseki aç uyuyabiliyorum. Kahvaltıda iyice gözüm dönüyor ama olsun
Nasıl geçecek canım bu pekiEvet bizim de böyle önce kaslarda başladı. Sonra yavaş yavaş saçlarında çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?