2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kiraz çekirdeği ne için
Gazının kolay çıktığına inanıyorum ben. Sancısı var gibi davranırsa veya kakasını yapamıyor gibi çok ıkınırsa( genelde sabaha karşı çok ıkınıyor ) kiraz çekirdeği kemerini karnına sarıyorum. Bence rahatlatıyor.

Sütle ilgili konuşuyorken yazdın sandım dedim acaba çayı falan mı içiliyor

Ben hep evdeyim yine hırlıyor arada olan benim psikolojime oldu

Ayy kesinlikle katılıyorum evdeyim hastalık ne beni ne bebeği bıraktı bar çıltkmda oldu derim dellencem zaten az kaldı
Ay aynı şeyi düşünüyoruz valla bizde aynıyız bir influenza kaldı benim geçirmediğim onu da geçen yıl olmuştum
Kesinlikle katılıyorum saçımın önünü bile yapmıyorum ben evde bugün hadi bar onu yapıyım dedim o bile iyi hissettirdi
Ben okulda çalışırken de hep hasta olurdum yani iki haftada maksimum ayda bir antibiyotikle geçti geçen yıl ya bize yılbaşındaki kişilerden geldi ya da abladan. Abla olasılığı yüksek cuma da gelmedi çünkü hastaymış bebek var gelmiyim dedi valla anlamadım. Kendini korusan da işte abla geliyor, kız okula gidiyor eşim toplantıya oraya buraya gidiyor olan yine bana oluyor. Salıyorum bende artık iyice bunaldım korundukça beter bir haldeyiz

Canım hepsını okuyamadım cok uzun
Polemık olsun dıye degıl Soz hakkı dogdugu ıcın yazdım

Demiri reçeteli yazıyor doktor, öyle zaten muhakkak almış olmalıydın.
Onun yanısıra takviye olarak hamilelikte kullandığım ve emzirme sürecinde de kullanılan regenesis max kullandım ben yeni bitti.
trueliving_ arkadaş elenatol tavsiye etmişti onu mu alsam buna mi devam etsem bilemedim ama kesinlikle faydası oluyor daha enrjik ve dinç hissettiriyor

Bana cidden iyi gelmişti bitti şimdi yine hep uykuluyum yine kemiklerim ağrıyor alıcam en Kısa zaman da

Merhaba kızlar belki konuşulmuştur ara ara girebiliyorum tüm mesajları takip edemiyorum ne yazıkki ama bir sorum var. Benim kızım 2.5 aylık. Siz geceleri kendiliğinden uyanmasa uyandırıp emziriyor musunuz? ya da besliyor musunuz daha doğru olur. Yani bende alışkanlık oldu kalkıyorum gece 3 saatte bir sonra kalkmışken emzireyim diyorum. Yani kendinin uyanmasını beklemeli miyim? Yani bu yüzden gündüz beslenmesinde de saat aralıklarını açamıyorum hala 2-2.5 saatte bir beslemem gerekiyor. Sizde durumlar nasıl?

Gündüz ben saat tutmuyorum her istediğinde veriyorum genelde 2,3 saatti geçirmez bazen yarım saat sonra tekrar ister veririm gece de istedikçe veririm ama uyuyorsa kaldırmam 5 saati geçmediği müddetçe sorun olmaz ki bebişlerde 5 saati geçirmez bence hiç uyandırma gece uyusun

Ben gece beslenmesinin kilo alımı için ideal buluyorum Fakat benim yavrum bana destek vermiyor maalesef ..uyuyor /uyandiramiyorum
Ancak kendisi isterse uyanıp emiyor.
Saat olarak 5 saati bulduğu oluyor bizimde canımı sıkıyor bu durum ama uzun vadede uyku düzeni icin, beslenmek için uyanmamasi adinada yararli buluyorum

Araya girdim ama
Burun cok önemli. Düzenli açmaya çalış.
İlk zamanlar ben dikkat etmedim
Aşırı tıkanıklık oldu çocukta. Aspire et bisi .

Etmez miyim, her fırk dediğinde ediyorum neredeyse (zatürreden bir hafta yattık geçen ay). ben özellikle emzirme sonrasını sordum. Kusacakmış gibi öğürüyor yapınca. Ama yapıyorum yine korka korka çok tıkalı gibiyse

Çok iyi fikir aslında ama benim bebeğim (bu arada adı Kuzey) gündüz hiç uyumuyor neredeyse. Ben de gece bayılıyorum ve o emerken benim gözler de kapalı oluyor uykum kaçmasın diye Ama şimdi uykum kaçtı mesela hemen geldim buraya ben de
Çok sevindim iyi olmanıza

Bazı doktorlar aspire etmeyin diyor, bazıları mutlaka açın diyor. Benim bebeğimin de emerken burnunun çok tıkalı olduğunu hissediyorum ama sadece serum fizyolojik damlatıyorum. Günde bir kez aspire ediyorum sadece ve sanırım hiç tam açılmıyor

Yenidoğanlarda hırıltı ve hafif tıkanıklık hissi sürebiliyor aslında birkaç ay kadar. Odanın ısı nem dengesine dikkat etmek de lazım. Normalde aspiratör kullanmamak lazım bu kadar ufak bebekler için ama bizimki abisinden bir şeyler kapıp duruyor sürekli, bir aydır hastalıklarla uğraşıyoruz, ondan mecburen yapıyorum. Doktor günde üç dört diyor ama ben her emzirmeden önce açıyorum neredeyse. Hastalık ihtimali yoksa ve nefes almasına engel değilse çok takılma bence.

Isı bizde 23-24 ve nem 60-65 civarı seyrediyor. Aspire ederken de birkaç kez çekiyorum ve bir şey çıkmayınca zorlamamak adına bırakıyorum. Geçmiş olsun evde okula giden abi/ablayla şu sıralar çok zor. Evi gün içinde sık sık havalandırmak da iyi geliyor

Bende aynıyım.. Açım demekten sıkıldım resmen şu anda açım. Akşam yemeği üzerine neler yedim ama olmuyor. Neyseki aç uyuyabiliyorum. Kahvaltıda iyice gözüm dönüyor ama olsun

Akşam yemeğinden sonra nispeten masum bir tercih yapıp mandalina yiyorum. Onu da altı (6) ile sınırlandırdım, kendimi tutmasam bir kilo yerim çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…