2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Benim bu bebeğimde aşırı terbiyeliler bende anlamış değilim
Oncekilerde akardı sular seller gibi 2,3 aydan sonra ped felan kullanmazdim
Senin durumun da farklıymış mochiyi al emzirirken diğer göğsüne sıkarak koy
Sütün sagilmis olur ferahlar memen buzluğa atarsın
Benim yavru boğulur gibi oluyor çok gelince senin fosur fosur gelmiyor mu memisler dolunca

Benim oğlum da ilk 30 gün çok güzel kaka yapıyordu düzenli hergun her alt açmadan kaka vardı ama sonra kesildi doktor olabilir 7 gün yapmazsa getirin lavman yapalım dedi ama ben 2 gün yapmazsa kızım da kullandığım pediatrik fitil ile yaptırıyorum çünkü yavrum çatlayacak gibi oluyor sıkıntıdan bekleyemiyorum neden kaka yapamıyor artık anlamıyorum kaka olmayınca bağırsak da sıkıntı oluyor gaz da oluyor başlıyor ıkinmaya ağlamaya

Fitil ne kullanıyordun? Bir de fitil öncesi popoyu yagladin mi canım bende bi fitil var pediatrik fitil mum gibi asla fitil gibi sert değil elinde iki dk dursa eriyip su oluyor. Çok hızlı olman lazım yoksa eriyor o kadar narin popoya zedeleme yapmaz
. Ama önce elinde iki parmağın ile oynayıp az yumusatip ince uzun şekil verip öyle uyguluyorsun yarısını, yarısı yetiyor. Direk uygulama sert olabilir elinle iki oynayınca yumuşuyor.

Ben başlarda zeytinyağı ile yaptırıyordum 4 5 günden sonra. Ama sonraları bu süreç uzadı 8 9 günleri buldu iki kere fitil kullandım sadece yarım şekilde. Ama doktor yasakladı. Poposu çatlamış fitilden dolayı dedi.Böyle de nereye kadar gidecek bilmiyorum.

Gliserin kansuk pediyatrik bendeki de. Devletteki doktor yazmıştı zorda kalınca kullan diye. Yarım şekilde iki kere kullandım sadece.

2 ila 3 ayi bulur derler ama emzirme hariç sürekli sağım yaparsan sut üretimi giderek artar ben gece taş gibi olunca bebeği emziriyorum hala sert olsa da sağım yapmıyorum alışsın göğüs fazla uretmesin diye diğer türlü emzir sağ gibi bir vaktim yok iki çocuk ile sadece emzirme ile ilerlemek istiyorum diye böyle yapıyorum Haa ağrıyor mu evet ama dayanıyorum az az sık sık emzirme ile sertliği yumusatiuorum .. mastıt olacak kıvama gelir ya da bebek uyanmaz emmezse ancak o zaman sağıyorum

Tam kabızlık sorunumuzu yazacaktım ki 2-3 kişi de bu durumdan müzdarip sanırım. Niye böyle oldu bu bebişler anlamadım. 3.gün kabızlığın. İlk gün yarım gliserin kansuk yaptım rahat yattı ertesi günde yapmayınca yine yarım yaptım. Bugün yapmadım ama hala yapamadı kakasını

Gliserin kansuk pediyatrik bendeki de. Devletteki doktor yazmıştı zorda kalınca kullan diye. Yarım şekilde iki kere kullandım sadece.
Ha evet bendeki de o canım elinle yumusatip mi uyguladin Allah Allah aslında o çok yumuşak nasıl çatlamış anlamadım uygulama öncesi yagladinsa popoyu kayar gider zaten ama doktorun vardır mutlaka bir bildiği sen dediğini yap tabi . Ya inan çok sinir oluyorum tıkır tıkır hergun 4 5 kere kaka yapan bebek bir anda bıraktı yok yapmıyor sonra kıvranıyor.. neden yaparken birden kesti anlamadım inşallah düzelir çok sıkıntılı cidden .

Haftada bir yapılıyor fitil canım. Kullanma kılavuzunda öyle yazıyordu.Ahh bir kaka yapsalar bence çok rahatlayacaklar ama yok inatla yapmıyorlar.

Geçen oğlum kaka yaptı değiştiriyüm dedim ıkınmaya devam ediyodu ben masanın üzerinde değşltiyorum çoğu şey masanın üzerinde hem belim ağrımıyor neyse kaldırdım bacaklarından temizliyorum üzerime bambu halıma üzerine çiş neye uğradığımı şaşırdım üstümdeki de Allahtan eskiydi aryadan kalma pijama üstü attım hemen çöpe kızım bi yandan baabamı ara anlatıcam diyip duruyor aradım baba sana kötü bi haberim var diyip konuya girdi
Valla lekeler çıkmıyor bambu halıdan bende pipirikliydim herkezi uyarırdım çıkmıyo etmiyor diye oğlum herkezin intikamını aldı çıkmadı tabi tekrar bi üzerinden geçmek lazım
soyasosu canım trueliving_ dediği gibi zeytinyağı işe yarıyor gerçekten ben mamaya katarak varmiştim

Ay zaten bu ilk çocukların yaygaraları o anda sadece benimki öyle sanıyordum 5,6 gün önceki ben yine biraz popoyu uyardım yapsın diye önce gazını çıkarttı neyse dedim Buda bişeydir ama ben lafımı bitirmeden oğlum üstüme yatağa bir güzel gazıyla birlikle foşurt yaptı ama üstümü başımı görecek halde değildim sevindim yaptı diye oğlumda o sıra kahkaha atyor ama bugün zeytinyağından sonra ben popoyu uyurmadan çok ıkınmadan sakin sakin yapmış hatta inanamadım yaptığına baktım ağlıyor aldım kucağıma acayip kokutmuştu şaşırdım of bide daha ek Gıda almıyor neden bu kadar kokuyor

Ayy evet hoşlarına gidiyo resmen
Çok şükür yapmış canım yapmayan bebek gerçekten zorluyo aryada bi dönemöyleydi ek gıda zamanı kabız oldu hatta duphalac kullandık,
Benimkiler maşallaah yapıyor ama peranın çok sulu probiyotik daha gelmedi inşallah düzelir peranında çok kötü kokuyo parsın o kadar değil

Sorma, valla neye yetişcemi şaşırdım.. Eymen Bi yandan, sina iyice zorlaşmaya başladı.. Uykusuzluk, yemek yemeye vakıt bulamıyorum, sürekli Bi hastane kontrolü Allah beterinden korusun inşallah ama hastaneye gitmekten bıraz bunaldım acıkcası neyse ki bu hafta hastanem yok, inşallah olmaz da gecen mastitin kenarından köşesinden döndüm, ters emzirme mucizevi bişey, sertleşince direkt onla çözdük memeyi bide sınavlarım vardı, bu iki arada bir derede onlara çalışmaya çalıştım, gerçi berbat geçti, geçersem şanstan olcak tamamen, artık umudum bütlere, boş kaldgm an bütlere yoğunlaşcam

Salı günü de 40ımız çıkıyor inşallah.. Çok şükür bugünümüze ama bugece Bi tırstım, nefes alışverişi hırıltılı geldi bana, tıslamalı gibi.. Gogsu de inip çıkıo gibi.. Gercı bebek arabasında uyuyodu, belkı pozisyondan kaynaklıdır dedm ama Duz zemıne alınca da bıraz devam etti.. Ikı gundur agır gelmeye basladı kollarıma, yatarak emzirdim, hatta Bi ara açtım memeyi emerken beraber uyuduk acaba ondan olmus olabılır mı dıyorum.. Yarın 2 3duruma göre daha fazla burnunu cekcem.. İnşallah ters bişey olmaz

Valla artık akşam nasıl oluyo aklım almıyor dün naaptın diye sorsalar hatırlayamıyorum bile gaz sancısı fena vuruyor Ömer sinayı bugun 8 saat uyuyamadı Bi türlü en son yorgunluktan sızdı artık

Eymen de artık zarar vermeye basladı sinaya.. Ama ne zmn ben onla oyun oynasam hiçbir hırçınlığı huysuzluğu kalmıyor, e o da her zaman olmuyor 2 cocukla bayagı zorlanmaya basladım

Arkadaşlar Süt terbiyesi ne demek biri tam açıkyabilir mi büyük kızımda hiç duymamıştım öyle bişey ne oluyo ne olması gerekiyor

Yaa merak etmiştim iyi olmama sevindim inşallah geçecek bu günlerimiz çok zor oluyor tek olunca benim eşim 2 haftadır evde alıştım baya rahata yarın iş başı bakalım bizim durumlar nasıl olur abi kıskançlığı uzun sürmez umarım bizim hala devam ediyor bende yatarak emziriyorum bazen ondan olduğunu sanmıyorum ama takip et eğer yarında devam ederse muhakkak ya dr ya sağlık ocağına götür bir dinlesinler bebeklerde hastalık 2 günde atak yapıyor inşallah değildir geçicidir burnunu sürekli temiz geçer umarım gaz cidden büyük sorun hepimiz yaşıyoruz hemen hemen eminim ki hareketlenince Buda geçecektir

Arkadaşlar Süt terbiyesi ne demek biri tam açıkyabilir mi büyük kızımda hiç duymamıştım öyle bişey ne oluyo ne olması gerekiyor
Göğüsler fazla süt ürütiyor ilk zamanlar ama artık bebek büyüdükçe göğüsler bebeğe göre süt üretmeye başlıyor ve dolgunlaşıp şişmiyor veya süt akmıyor bunada terbiye diyorlar benimkiler maşallah şok terbiyeli hiç öyle dolup taşmadı benim sütüm az ama ondan yani

Benim de öyle boğazında kalıyor öksürüyor kaldırıyorum hemen. Ama sağdığımda önce çok geliyor sonra damla damla ve 15 dknın sonlarına doğru yine çok geliyor. Yani sağdığımda bir göğüsten ortalama 80 e yakın çıkıyor. Yani çok mu az mı anlamış değilim ama çocuğun doğacağı miktardan çok olduğuna eminim. Cidden usandım bu durumdan ya

Hoşgeldin.. Merak etmiştik seni. İyi olmanıza sevindim

Canım iste benim sıkıntım hemen mastit olacak kıvama geliyor. Yani dün gece 3 de sağacaktım işte uyuyakalmışım 5 gibi kalktım hemen kitle gibi çıkmış yandan, eyvah dedim yine olacak çocuğu kaldırıp ters emzirdim Allahtan geçti. Nasıl alıştırcam bilmiyorum valla. Benimki bir de tek göğüsten emiyor diğerini sağmam gerekiyor bu sefer uyku kalitem de iyice düştü sonra bir daha dalamıyorum falan. Valla 3. aydan sonra inşallaaah düzelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…