2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Benim kızımda da başından beri sümüksü yapılar vardı ve kakayı çok gürültülü yapıyordu. Aynı zamanda gazın dışında çok huzursuzdu.2 3 aylık gibi kanlı kaka yapmaya başlamıştı. Ve poposu hare şeklinde kızarıktı. Yalnız alman doktorlar bana diyet yaptırmamıştı. Ben gizli gizli 45 gün diyet yaptım değişen birşey olmamıştı. Çocuğun kakasını iki kere teste yollamıştık negatif gelmişti. Sonradan çoklu besin alerjisi olduğunu anlamıştım. Ama ben sonrasında hiç diyet yapmadım sadece ek gıda döneminde süt ürünlerini geç başladık 8 9. Ay gibi. İnek sütü hiç vermedim hala da içmez.Bu bebeğimde bu belirtilerin hiç biri yok sadece gazlı ama yine de bir kaç hafta diyetle deneyelim dedik

Bizimki de kakayı yaptı da hüpletti 90lığı
Dün burada birisi dut kurusu suyundan bahsetmişti. Benim annem de aynı şeyi söylemişti eskiden gaz kaka için dut suyu verirlermiş. Burda da aynı şeyi biri yazınca ben de dün gece bir çay kaşığı verdim.Sabah kakayı yaptı ben şok oldum. Zeytinyağını devamlı veriyorum yapmıyordu. Belki de tesadüf oldu bilmiyorum.

Akma bende de olmuyor artık ya. hastaneden önce oluyordu gerçi. Bence bizimkiler ikinci diye olabilir.

Yaa ben kendim her gün içiyordum bir kaç gündür içemedim. Acaba o etkili mi gerçekten? Ben süt artırmak için içiyordum ama hep. Bebeğe de hiç vermedim

Yaa ben kendim her gün içiyordum bir kaç gündür içemedim. Acaba o etkili mi gerçekten? Ben süt artırmak için içiyordum ama hep. Bebeğe de hiç vermedim
Ben de devamlı kaynatıp içiyorum dolapta vardı denedim gerçekten işe yaradı. Eminim faydası vardır. Eskileri de dinlemek lazımmış

Kızlar reflü hırıltı yapar mı? Sf sıktım burnuna, rahatladı, kalmadı gibi hırıltısı.. ama kafası yuksekte olunca uyuyo rahat, bebek arabasında uyuyo sureklı yatagını yukseltcem.. Dün aşırı gazlıydı bide.. Ondan da uyuyamadı belkıde.. Kakada az yaptı dun.. Normalde kakasını gunde 2 3 kere yapıo, o da ben ayaklarını karnına verince yapıo.. Kendlıgınden yapmıo, üstüm başım kaka oluyo bnm oğlan çiş fırlatmıyor annesine direkt sıçıyor

Alman doktorlara hayran kaldım bnm doktor da kakasında kan olmustu Eymenin, rota aşısısından sonra.. Alerji diye düşündüm, doktor direkt sen alerjiyi bosver emzirmek istiyormusun dedi, o zmn emzir alerjiyi dusunme dedi.. Öyle yaptım, Bişeyde olmadı.. Aşıdan kaynaklıydı çilek kıvamlı kaka demekki

Seni çok iyi anlıyorum.. dün eşim hirkani ters giymişsin dedi öyle fark ettim geçen de kulağım çizilmiş nooldu diyene kadar görmedim . Sabah elini yüzünü yıkarken falan aynaya bakmıyor musun dedi vallahi bakmıyorum hızlıca yıka çok koşarak yapıyorum çoğu rutini kızım bağırıyor oğlan bağırıyor Allah im kızın kahvaltısı oğlanın gazi , kızım sürekli oyun istiyor çok fazla TV izliyor mecbur kalıyorum yoksa bağırıp ağlıyor oğlana zarar veriyor onu hirpalamak istiyor aciuorim TV yi yeter ki oyalansin diye yoksa oğlanı uyutmuyor o uyumayınca bağırıyor falan bilmiyorum nedense hep baharın hayalini kuruyorum bahar gelince sanki bazi şeyler yoluna girecek daha güzel olacak gibi hissediyorum evimiz karanlık basik binalar arasında güneş almıyor ruhum daraldı.

Kızlar bu arada kızım 17 aylik ve ben o garip garip TV izleyince ya da bi kenarda kendi kendine oyun oynamaya çalışınca çok vicdanen kötü oluyorum kendimi çok suçlu hissediyorum oğlanı erken yaptık kızım ihmal ediliyor diye sizde de oluyor mu kendimi çok kötü hissediyorum...

O bende de oluyo.. Hele oynayalım dedıgınde emzirmem gerekıo, yemek yapmam gerekiyorsa öyle kötü oluyorum ki.. Ve dikkat ettim, ne zmn Eymenle guzelce oyun oynasam hırçınlığı azalıo ana kuzusu hepsi yahu.. Ama alıscaz alıscaklar, o duyguyu da tadacak, dunyada tek degıl, aılede de tek degıller.. Paylasmayı bilmediler, özellikle sevgiyi

Ben kreşe yolluyorum o yüzden en azından orada eğleniyor oynuyor diye düşünüyorum ama tabi hastalıklarda kreşten geliyor. Tek başına çocuk bakmak çok zor. Ben seni çok iyi anlıyorum bebek uyusa yine ilgilenemezsin ev işi yemek vs. Tv için de daha çok küçük. Allah yardımcın olsun

Şu aralar en büyük temennimiz çocukları sadece gelişim takibi için doktora götürmek, di mi
Of kesinlikle ben şimdi tarttım benim bebişi kilo alıyor herhalde ya 5650 geldi bez ve kıyafetlerle en kötü senaryoda 5100 gelir herhalde buna da şükür inşallah bir de ona geçmez de yine kilo kaybetmez. Dün test yaptık sadece ben pozitifim yine bugün bir daha yapıcaz akşam. Çarşambaya kadar geçerse geçer sonra geçmez herhalde

Seninle aynı probiyotiği kullanıyorum tam tersi benimki de hiç yapmıyor. Yani ondan değildir bence
İlk doğduğundan beri böyle bu çocuk o zamanda doktor bağırsakları çok iyi çalışıyor hiç gaz damlası verme dedi. En fazla 4 kez vermişimdir şu güne kadar bende zaten hiç gerek kalmıyor. Emziriyorum havaya doğru kaldırmaya başlarken ağızdan çıkarıyor sonra sırtına vurunca iyice söktürüyor kakası için bazen kıvranıyor ağrı gelip ağlıyor benim kızda ama 5 dk sonra hemen yapıyor. Ben genelde reflü yatağına koyuyorum bacaklarını orda kıpırdatıyor hemen kaka yapıyor. Bu bebekte çok şükür Allah yardım etti
Bende diyeti çok yapamamıştım çok zor çünkü sürekli yapılabilecek bir şey değil inşallah en kısa zamanda düzelir biraz olsun rahatlarsınız

Öyle hissetmen çok normal. Kardeşler aradındaki yaş farkının az olması çok güzel bir şey (ben de iki, iki buçuk yaş olsun isterdim ama pandemide cesaret edemedim) ama anne için ilk yıllar çok zor maalesef. Keşke yardım alabilsen. Uzun süre televizyon seyretmek için yaşı çok küçük ama tek başınaysan, ne yapacaksın…

Bu salgın ortamında hepimizin bebeleri sapır sapır dökülürken, dışarıdan paralı birini tutmak bana pek güvenli gelmiyor, üstelik büyük kız okula da gitmiyormuş, dertsiz başınıza dert almak gibi olabilir öylesi ama hiç değilse eş dost, teyze hala, anneanne babaanne falan olsa bir iki saatliğine gelip gidecek, çok iyi olurdu.

Benim oğlum o yaşlardayken kardeşi yoktu tabii ama evde bir şey yapmam gerektiği zaman onu da dahil ederdim. Mutfakta mesela bir şey yapacaksam, beni taklit edip oyalanabileceği bir şey verirdim eline, atıyorum salonu temizleyeceksem arap sabunlu veya sade sulu fısfıs ile bez verip toz aldırırdım (bebek işçi çalıştırmışız resmen) çok da sevinirdi, hala mutfakta benimle bir şeyler yapmaya bayılır (bazen anneye iki kat iş çıkabiliyor tabii ama değiyor bence) Kardeşi olsaydı aynı mantıkla onu dahil edecek şeyler yapmaya çalışırdım. Şimdi beş yaşında, alt değiştirirken bezini getiriyor, banyo yaparken maşrapaya suyunu koyup bana veriyor, giydirirken giysilerini çekmeceden veriyor vs ama okul çocuğu olduğu için ben yaklaştıramıyorum onu yanımıza rahat rahat.

Sen de yaşına göre yapabileceği şeyler bulabilirsin belki. Sen bebeği emzirirken o bebeğin bezleriyle oynayabilir mesela. Boş bir çekmeceye bez ve bakım örtülerini koysan mesela, boşaltıp yerleştirmez mi? O yaşlarda pek meraklı oluyorlardı yanlış hatırlamıyorsam çekmece dolap keşfetmeye. Tv ünitesinin çekmece ve dolaplarını oğlana tahsis etmiştik biz, zarar görmeden oynayabileceği nesneler koyardık içine sadece (şimdi de geri alamıyoruz dolaplarımızı, işeyerek iz bırakan köpekler gibi her yeri kitap ya da oyuncakla işaretlemiş). Yani tüm gününü kurtarmaz tabii böyle şeyler ama en azından o bir şeylere dahil olmuş hisseder, sen de ihmal ediyormuş gibi hissetmezsin.

Kızım daha büyük 16 sında 4 yaşında olucak artık ilk zamanlar iyiydik kıskançlık seviyesi olarak ama şu sıra çok çok hırçın ve üzülüyorum benim yetiştirdiğim çocuk bumu oldu diye ben kızınca sinirleniypr ayaklarını yere vuruyor gelip birden beşiği sallıyor beni en çok ama en çok yoran büyük kızım oldu hem bedenen hem psikolojik olarak ona üzülmek falan bu durum beni çok yıprattı Allah yardımcımız olsun

Çok geçmiş olsun, benim çevremde de herkes hasta bu arada senin önerinle comfort mamayı bi denemek istedim, gerçekten fark ettiğini düşünüyorum gaz konusunda canım teşekkür ediyorum
Rica ederim bir bebişe faydam dokunduysa ne mutlu bana ..
Belki yanlış bulup onaylamayabilirsiniz ama ben kimyon tohumunu bi taşım kaynatıp içiriyorum acayip derece de faydasını gördüm. Sabah ve akşam veriyorum bebeğim gaz konusunda daha huzurlu.
Anne oldun sen Konusmalarına bile yansıdı

Kızlar bebeğimin burnunda hiç sümük yok ama hırıltı geliyor nefes alırken vs Sf sıkıp sıkmamak arasında kararsız kaldım. Ne yapayım sizce?

Off strestle bu gunu bekledım ebe demez mi haftaya persembe ası ıcın gel dıye Off bir hafta daha mıı yaaağ..

Ayyy şükürler olsun sadaka çıkardım bugun rutinime geri döndüm kızım okula eşim işe oğluşla evde Şikayet etmiycem dedim ayy uyumadı ay durmadı dıye Allah sağlık versin yeter ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…