2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Umarım düzelir ama yine de gördükçe müdahale ediyorum ben. Sinirleniyor ama yapacak bi şey yok büyüyünce daha çok sinirlenir yamuk kalırsa Bence yastık doktor kontrolünde kullanılmalı

Kaynanam da annem de bakar aslında. Bir yanım nasıl üzülüyor biliyor musun doğumdan önce diyordum ki maddi sıkışıklığımız olsa da annem destek çıkar ben 6 ay kullanacağım cocugumun yanında olacağım ben bakacağım diyorum hatta bir altı ay daha uzatıp 1 yıla tamamlamak istiyordum. Şimdi geldiğim şu duruma bak. Bir yanım kendimden bebeği olmayan herkesten çok utanıyor.

Doktor ne dedi canim için rahatladı mi bı nebze

Umarım düzelir ama yine de gördükçe müdahale ediyorum ben. Sinirleniyor ama yapacak bi şey yok büyüyünce daha çok sinirlenir yamuk kalırsa Bence yastık doktor kontrolünde kullanılmalı
Haham ya bide arkadan düz olsa hadi neyse yana doğru da bir garip duruyor 2 yaşına kadar yastık kullanımına karşıyım dr önermiyor zaten ilk oğluşumdada kullanmadım bu dediğim yastık kafa şekli için ortası boş yanlardan destek var

Ben kullanıyorum bebek yastığı ince olandan rahat ediyoruz
yoksa uyumuyor benimki hemen yadirgiyor yastigimizi yanımda taşıyorum

Ya kızlar markete gideceğiz yani arabayla gidicez arabayla döneceğiz eşim tutturdu annem gelsin bebeğe baksın kaynım çok hasta öyle böyle değil ee kv de geçmiş olabilir nasıl gelsin şimdi zatenilk oğluma hastalığı vermişti bebeğe geçti hastanede yattık o kadar yani ben biraz abartıyormuyum bilmiyorum ama sonuçta aynı evde kalıyorlar vallahi soğuktan bişey olmaz kanguruya yada pısete koyalım gidelim diyorum

Aynen, kulagını tutunca hemen kulagı mı agrıo dedım dırekt.. Doktor baktı yok dedi, ama varya hala içim rahat değil.. Yarınki doktor randevusunu iple çekiyorum

Ya bnde hava vermek istiyorum ama o nebülizatör le mi verıosun? Bnde ne hava makinası var ne de o.. Aldırsam mı? Nerde bulunur?

Hastalıkla ılgılı deneyımlı olmasak keske Bi yönden iyi de işte hasta olmasalar keske.. En azından senın kontrolunde, artık tetıkte olcaz bu kış anlaşıldı bnce bu saatten sonra yatış verırlerse kabul etme, evde kendın bak hep, ev ortamı gıbısı yok, hastane hastalık kaynıyor bnde hazırlıklu gittm dun ama ciddi bişey olmadıkca kabul etmicektım..

Ya bu sesler Bı tuhaf, acaba ayına göre bu homurdanmalar normal mi, yoksa ben mi uyduruyorum kafamdan hastalık arıyorum bilmiyorum.. Bnde ses kaydı atsam içim rahat etcek valla

Ben şu an sf sıkıyorum ama tazyikli yapıorm valla, sankı ondan sonra uyuması rahat oluyo, hafıf cekıorm,bişey çıkmıo, sırtına pat pat yapıom rahatlıo..
Ya cidden yaz aylarının gözünü seveyim be

Gece yapma, kusarsa düz kafasını düz sıkıştırınca Allah korusun.. Gunduz görebilcegın yada sesını rahatca duyabılcegın zmnlarda sıkıstır havlularla.. Tortikollis cok ciddi bişey degıl, duzelebılen bişey fizik tedaviyle.. O kafaya takılacak bişey degıl, ama kafanın duzelmesi önemli, sonra mudahale olmuyo.. Aynı şey kulaklar içinde geceli, kepçe kulak olmasın diye bandana alın takın derim sapka kullanmıosanz.. Bosuna ılerde neden kepçe kulak ameliyatı olsun, kendısını sevmesin ki.. Emzirirken hele kulak cok kıvrılır, dikkat etmek lazım

Doktor değilim seni de sadece buradaki yazışmalarından tanıyorum ama ben sende şunu farkettim. Herkesi memnun etmeye çalışma, başkalarını kendinden çok düşünme durumun var. Mesela aslında Kv ile birarada olmayı sevmiyorsun ama onu memnun etmek için arıyorsun evine çağırıyorsun. Ya da ihtiyacın var daraldın bebeği birine vermek istiyorsun o an anneni uyandırmaya çekiniyorsun sana vereceği tepkiden korkuyorsun. Eşin de anladığım kadarıyla pek yardımcı değil işe gidebilir hepimizin eşi işe gidiyor ama sen onu bile memnun etmeye çalışıyorsun. Annenin evine giderken bile sorun yaşar mıyım diye düşünüyorsun. Şu yazdığına bak mesela. Neden utanıyorsun başkalarından? Bırak başkalarını düşünmeyi önce kendini düşün. Sen iyi olursan bebekte iyi olur.Uçağa bindiğinde bile ne diyorlar önce anne maskeyi kendine taksın sonra çocuğuna taksın. Yani öncelik hep sende

Bence de başla. Zaten maddi açıdan veya kariyer açısından mecbur olsan, her türlü dönmen gerekecekti. Öyle dönen birçok anne var. Bakan varsa, sen de istiyorsan dön. Vicdan yapmana gerek yok. Zaten süt izni hakkın falan oluyordur, full çalışmazsın. Baktın, içine sinmedi, bırakır ücretsiz izne çıkarsın.

Ay kesinlikle görüşmeyin. Bizim kayınpeder yılbaşında hastaydı, şimdi toparlamış ama hala gitmiyoruz evlerine. Bir hafta daha geçsin anca öyle. Gerçi markette de uzun kalmak güvenli olmayabilir.

Ay bilemedim valla, aşağısı bıyık yukarısı sakal

Nasıl egzersizler yaptırıyorsun?
Boyun ısınma hareketleri yaparız ya, onu yapıyorum genelde. Ama sağ tarafa daha çok döndürüyorum, hep sola dönük olduğu için. Doktor o tarafı kullanmazsa zamanla kaslarda kısalma olur dedi.

Bir de gece yatarken arkasına hep hamile yastığımı koydum ki sola dönemesin. Ama bu sayede çocuk dönmemeyi değil de kendini hareket ettirip sola dönmeyi öğrendi ana kucağında sol tarafa yine yastık koyup sağa dönük yatırdım.

Şakası bi yana son 1 aydır artık sağa da dönük yatıyor, hatta şu an ana kucağında sağa dönük uyuyor ama ilk 1 ay sadece sola dönük yattığı için sağda hafif kemiği dışarda

Ünlü bir doktor var İstanbul’da alerji doktoru Ahmet Akçay. İnstagramdan da bakabilirsin ben ona bile foto atıp sormuştum.Devamlı olmadıkça sorun yok demişti

Bizde dogdu dogalı var gurultulu kaka, hatta az önce ustume başıma kaka fırlattı bacağını kırmayınca kakayı tam boşaltamıyor, bu sefer huzursuz oluyor, tam tetıkte beklıorm kaka geldı gelecek, ni anlık dalgınlıkla yıne ustum başım sarı sarı kaka oluyo buyuk ihtimal alerjık bu bebeyto, yedıklerıme de dıkkat etmıyorum.. Hayırlısı be gülüm

Aynı şikayetler benim oğlumda da vardı, kısmen hala var. Bizimki mama almıyor ama ben epey laktoz tüketiyorum bugünlerde. Sabahları sütte pişmiş yulaf ve gün içinde 1 bardak, sütle yumuşatılmış espresso, ikisini de bırakamıyorum maalesef. Neredeyse günde en az 1 buçuk su bardağı inek sütü tüketiyorum yani. Ama ilki sindirim sistemim için ikincisi de hayatıma uyanık devam edebilmem için elzem durumda. Acaba badem sütüne falan mı geçsem dedim doktoruna ki maalesef farklı tatlara aşırı kapalı bir insanım ama gerek duymadı. Ben de şunu fark ettim, 2 aydır aynı oranda laktoz tüketiyorum ama oğlum sadece arada sırada fazla gaz sancısı çekiyor, haftada, on günde bir-iki gün, geri kalanda normal. Herhalde alerjik olsa sürekli olurdu diye düşünüyorum ben de aynı şekilde. Yine de takip etmeye devam etmek lazım tabii. Sizde de alerjik bir durum yoktur umarım.

Ahh canım inan ki ben ilk ay çok denedim dediğini yapmayı ama çığlık kıyamet e ilk çocuk cahilliği çocuk döndürmüyor diye üstünde durmadım, en fazla kafası biraz yamuk olur dedim ama ekstra sağlık problemi olacağını bilmiyordum. Sonrasnda da yine çığlık kıyamet alıştırdık çok şükür

Eşim yardımcı çok anlayışlı. Mesela ben tek bakacağım zaman annem olmadığında işten geldiğinde alıp bakıyor sen git bir iki saat uyu diyor. Ona verip o bakarken bi kahve içiyorum falan. Yardımcı yani ikimiz olduğumuz zaman.

Kulağını tutmaya devam ediyor mu ki?

Ben çok araştırdıktan sonra omron baby duo aldım, aspiratörü de var vakumlu. Memnun kaldım. Hastanedekilerle aynı mantıkla çalışıyor, nexuslar gibi pratik ve sessiz değil ama daha etkili.

Yatış vermesinler umarım ama verirlerse kabul etmeme şansım yok benim, o riski alamam. Hem zaten devlette boşuna yatış vermezler diye düşünüyorum, özelde verirlerse de, şüpheye düşersen devlete danışabilirsin.

Tazyikli beceremediğim için sıkmıyorum ben. Eğer tazyikli sıkıyorsan çok sık yapmak önerilmiyor bu arada.

Sen böyle yazınca ben de Dilkenn i merak ettim
Dilkenn tülaaaay geri dön tülaaay
Ay kızlar cansiniz yahu bebeğim doğduktan sonra ben hayata asla geri dönemedim bir çocuğu 3 kişi bazen de 4 kişi bakar mı ? ASLA durmuyor, uyumuyor, doymuyor ağlıyor ha bu aralar bir de mamayı değiştirdik şu organik keçi sütü olan mamaya geçtik bir de bu kadar stresin üzerine kaka yapamıyor ben doğumdan beri yaşayan ölüyüm sadece 2 kere dışarı cikabildim (doktor harici) o da 1 saat sonra geri dönmek zorunda kaldım. Ben mi beceremiyorum diyorum ama annelerimiz de var onlar da baş edemiyor yani 4 kişiyi başına dikiyor canım oğluşum. Mesela dün bildirimleri gördüm girdim okududum ama cevap atmaya bile vakit bulamadan bebeğimin çığlığına koştum emzirirken bile vakit bulamıyorum çünkü sütüm tazyikli geliyor emmek istemiyor emsin diye kırk takla atıyoruz of yani ben benden geçtim doğumdan beri sadece Allah'ım bir an önce büyüsün diye resmen gün sayıyoruz ben 63 kiloyla hamile kalmıştım 15 kiloya yakın almıştım şu an 60 kiloyum ne kadar bitkin olduğumu siz düşünün söyleyeceklerim bu kadar

Of bilmiyorum yaa ilk hastaneye yattığımız hastalık yine kaynımdan gelmişti ondan sanırım biraz tepkiliyim gerçi dediğin gibi markete de bin kişi girip çıkıyor of anam of

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…