Umarım düzelir ama yine de gördükçe müdahale ediyorum ben. Sinirleniyor ama yapacak bi şey yok büyüyünce daha çok sinirlenir yamuk kalırsaAyy bende bunu yazacaktım normalde diğer oğlumu hep çevirerek yatırdım yan düz yatınca basık oluyor diye 2 gün önce fark ettim kafası düzleşmiş hep o tarafa dönüyor ben şimdi diğer tarafa destek veriyorum hafif yandan dönmesin diye daha küçük oldukları için düzelir diye düşünüyorum kafa şekli için yastıklar var birde
Kaynanam da annem de bakar aslında. Bir yanım nasıl üzülüyor biliyor musun doğumdan önce diyordum ki maddi sıkışıklığımız olsa da annem destek çıkar ben 6 ay kullanacağım cocugumun yanında olacağım ben bakacağım diyorum hatta bir altı ay daha uzatıp 1 yıla tamamlamak istiyordum. Şimdi geldiğim şu duruma bak. Bir yanım kendimden bebeği olmayan herkesten çok utanıyor.Eğer bir bakan varsa bence de işe başlaman sana iyi gelebilir. Benim iznimde 21 inde bitiyor ama bakan kimse olmadığı için mecburen ücretsize ayrılacağım.Ama eğer annem yanımda olsaydı hemen başlardım belki işte yorulacağım gece uykusuz kalacağım ama yine de çalışırdım. İnsanın biraz uzaklaşması daha iyi oluyor
Doktor ne dedi canim için rahatladı mi bı nebzeKaynanam da annem de bakar aslında. Bir yanım nasıl üzülüyor biliyor musun doğumdan önce diyordum ki maddi sıkışıklığımız olsa da annem destek çıkar ben 6 ay kullanacağım cocugumun yanında olacağım ben bakacağım diyorum hatta bir altı ay daha uzatıp 1 yıla tamamlamak istiyordum. Şimdi geldiğim şu duruma bak. Bir yanım kendimden bebeği olmayan herkesten çok utanıyor.
Haham ya bide arkadan düz olsa hadi neyse yana doğru da bir garip duruyorUmarım düzelir ama yine de gördükçe müdahale ediyorum ben. Sinirleniyor ama yapacak bi şey yok büyüyünce daha çok sinirlenir yamuk kalırsaBence yastık doktor kontrolünde kullanılmalı
Ben kullanıyorum bebek yastığı ince olandan rahat ediyoruzHaham ya bide arkadan düz olsa hadi neyse yana doğru da bir garip duruyor2 yaşına kadar yastık kullanımına karşıyım dr önermiyor zaten ilk oğluşumdada kullanmadım bu dediğim yastık kafa şekli için ortası boş yanlardan destek var
Rahatlamadı gibi beni tek rahatlatan ilaca başlayacak olmam o da iyi gelir diye. Doktor da işe geri başlamamı önerdi.Doktor ne dedi canim için rahatladı mi bı nebze
İlk oğlumda hiç kullanmadım şuan 5,5 yaşında hala kullanmıyor sevmiyorBen kullanıyorum bebek yastığı ince olandan rahat ediyoruz
yoksa uyumuyor benimki hemen yadirgiyor yastigimizi yanımda taşıyorum
Aynen, kulagını tutunca hemen kulagı mı agrıo dedım dırekt.. Doktor baktı yok dedi, ama varya hala içim rahat değil.. Yarınki doktor randevusunu iple çekiyorumGeçmiş olsun, umarım toparlanırsınız kısa süredeSürekli kulağı tutup çekmesi kulak ağrısı belirtisi diye biliyorum ama sizde yokmuş çok şükür.
Bizimkinin geçen hafta abisinin burnu akıyordu, o da hemen kaptı herhalde, çarşamba hafif öksürük ve burun tıkanıklığı başladı. Perşembe, cuma ve pazartesi ciğerini dinletmeye götürdüm doktora. İlerlemedi çok şükür. Doktor burnunu açık tutun, yeter dedi. Aspiratör pek önermiyorlar biliyorsun aşırı tıkalı olmadıkça, günde üç dört kez tazyiksiz sf sık dedi. Benim hava da versem mi soruma karşılık, faydası olabilir, ver istersen dedi. Günde dört kez falan hipertonik salinli hava verdim. Şimdi tıkanıklık pek yok dediğim gibi ama hırlıyor genizden arada. Ona müdahale etmem gerekir mi diye endişelendim.
Valla bizimki de bir takım sesler çıkarıyor, (ses kaydı atma şansımız yoktu di mi buraya) emmeye devam ediyorsa sıkıntı yoktur bence.
Ben burnu tıkalıyken her emzirmeden önce sf sıkıp birkaç dakika bekleyip çekiyordum. Aslında tıkandıkça çekiyordum yani. Bazen sf sıkıp biraz bekleyince kendiliğinden düzeliyor tıkanıklık, o zaman çekme demişti doktor ama tabii ki rahat duramayıp deniyorum bir şey geliyor mu diyeŞimdi iyiye gidiyor gibi, o yüzden fazla ellemek istemiyorum ama birkaç öksürdü geceden beri. Umarım kabus geri dönmüyordur
Ben duymamıştım bu dediğin rahatsızlığı ve şimdi araştırdım. Özellikle sağ tarafa yatan bebeklerde daha sık görülüyormuş. Ben de endişelendim şimdiDaha çok egzersiz yaptırıp gerekirse geceleri de sık sık düzelteyim
Doktor değilim seni de sadece buradaki yazışmalarından tanıyorum ama ben sende şunu farkettim. Herkesi memnun etmeye çalışma, başkalarını kendinden çok düşünme durumun var. Mesela aslında Kv ile birarada olmayı sevmiyorsun ama onu memnun etmek için arıyorsun evine çağırıyorsun. Ya da ihtiyacın var daraldın bebeği birine vermek istiyorsun o an anneni uyandırmaya çekiniyorsun sana vereceği tepkiden korkuyorsun. Eşin de anladığım kadarıyla pek yardımcı değil işe gidebilir hepimizin eşi işe gidiyor ama sen onu bile memnun etmeye çalışıyorsun. Annenin evine giderken bile sorun yaşar mıyım diye düşünüyorsun. Şu yazdığına bak mesela. Neden utanıyorsun başkalarından? Bırak başkalarını düşünmeyi önce kendini düşün. Sen iyi olursan bebekte iyi olur.Uçağa bindiğinde bile ne diyorlar önce anne maskeyi kendine taksın sonra çocuğuna taksın. Yani öncelik hep sendeKaynanam da annem de bakar aslında. Bir yanım nasıl üzülüyor biliyor musun doğumdan önce diyordum ki maddi sıkışıklığımız olsa da annem destek çıkar ben 6 ay kullanacağım cocugumun yanında olacağım ben bakacağım diyorum hatta bir altı ay daha uzatıp 1 yıla tamamlamak istiyordum. Şimdi geldiğim şu duruma bak. Bir yanım kendimden bebeği olmayan herkesten çok utanıyor.
Kaynanam da annem de bakar aslında. Bir yanım nasıl üzülüyor biliyor musun doğumdan önce diyordum ki maddi sıkışıklığımız olsa da annem destek çıkar ben 6 ay kullanacağım cocugumun yanında olacağım ben bakacağım diyorum hatta bir altı ay daha uzatıp 1 yıla tamamlamak istiyordum. Şimdi geldiğim şu duruma bak. Bir yanım kendimden bebeği olmayan herkesten çok utanıyor.
Ya kızlar markete gideceğiz yani arabayla gidicez arabayla döneceğiz eşim tutturdu annem gelsin bebeğe baksın kaynım çok hasta öyle böyle değil ee kv de geçmiş olabilir nasıl gelsin şimdi zatenilk oğluma hastalığı vermişti bebeğe geçti hastanede yattık o kadar yani ben biraz abartıyormuyum bilmiyorum ama sonuçta aynı evde kalıyorlar vallahi soğuktan bişey olmaz kanguruya yada pısete koyalım gidelim diyorum
Boyun ısınma hareketleri yaparız ya, onu yapıyorum genelde. Ama sağ tarafa daha çok döndürüyorum, hep sola dönük olduğu için. Doktor o tarafı kullanmazsa zamanla kaslarda kısalma olur dedi.Nasıl egzersizler yaptırıyorsun?
Ünlü bir doktor var İstanbul’da alerji doktoru Ahmet Akçay. İnstagramdan da bakabilirsin ben ona bile foto atıp sormuştum.Devamlı olmadıkça sorun yok demişti
Aynı şikayetler benim oğlumda da vardı, kısmen hala var. Bizimki mama almıyor ama ben epey laktoz tüketiyorum bugünlerde. Sabahları sütte pişmiş yulaf ve gün içinde 1 bardak, sütle yumuşatılmış espresso, ikisini de bırakamıyorum maalesef. Neredeyse günde en az 1 buçuk su bardağı inek sütü tüketiyorum yani. Ama ilki sindirim sistemim için ikincisi de hayatıma uyanık devam edebilmem için elzem durumda. Acaba badem sütüne falan mı geçsem dedim doktoruna ki maalesef farklı tatlara aşırı kapalı bir insanım ama gerek duymadı. Ben de şunu fark ettim, 2 aydır aynı oranda laktoz tüketiyorum ama oğlum sadece arada sırada fazla gaz sancısı çekiyor, haftada, on günde bir-iki gün, geri kalanda normal. Herhalde alerjik olsa sürekli olurdu diye düşünüyorum ben de aynı şekilde. Yine de takip etmeye devam etmek lazım tabii. Sizde de alerjik bir durum yoktur umarım.Benimki cıvık yapıyor genelde kakayı. Bilmiyorum ki genelde aynı şeyleri yiyorum sanki amaan bir gerildim ya
Kızlar bir sorum daha olacak. Şimdi zaten Pera doğduğundan beri mama takviyesi alıyor. Mama zaten laktozlu bir şey. Olsa daha önce olurdu dimi,? Sonradan çıkar mı böyle bir şey?
Ahh canım inan ki ben ilk ay çok denedim dediğini yapmayı ama çığlık kıyametKızlar her emzirmeden sonra yada yatma faslında sırasına çok önem veriyorum üst üste aynı yöne hiç yatirmadim bir sağ bir sol yine yatırıyorum.
Birde uyku arasında ağladıkça yattığı yön açımıştır öbür tarafina donduruyorum uyumaya devam ediyor
Eşim yardımcı çok anlayışlı. Mesela ben tek bakacağım zaman annem olmadığında işten geldiğinde alıp bakıyor sen git bir iki saat uyu diyor. Ona verip o bakarken bi kahve içiyorum falan. Yardımcı yani ikimiz olduğumuz zaman.Doktor değilim seni de sadece buradaki yazışmalarından tanıyorum ama ben sende şunu farkettim. Herkesi memnun etmeye çalışma, başkalarını kendinden çok düşünme durumun var. Mesela aslında Kv ile birarada olmayı sevmiyorsun ama onu memnun etmek için arıyorsun evine çağırıyorsun. Ya da ihtiyacın var daraldın bebeği birine vermek istiyorsun o an anneni uyandırmaya çekiniyorsun sana vereceği tepkiden korkuyorsun. Eşin de anladığım kadarıyla pek yardımcı değil işe gidebilir hepimizin eşi işe gidiyor ama sen onu bile memnun etmeye çalışıyorsun. Annenin evine giderken bile sorun yaşar mıyım diye düşünüyorsun. Şu yazdığına bak mesela. Neden utanıyorsun başkalarından? Bırak başkalarını düşünmeyi önce kendini düşün. Sen iyi olursan bebekte iyi olur.Uçağa bindiğinde bile ne diyorlar önce anne maskeyi kendine taksın sonra çocuğuna taksın. Yani öncelik hep sende
Aynen, kulagını tutunca hemen kulagı mı agrıo dedım dırekt.. Doktor baktı yok dedi, ama varya hala içim rahat değil.. Yarınki doktor randevusunu iple çekiyorum
Ya bnde hava vermek istiyorum ama o nebülizatör le mi verıosun? Bnde ne hava makinası var ne de o.. Aldırsam mı? Nerde bulunur?
Hastalıkla ılgılı deneyımlı olmasak keskeBi yönden iyi de işte hasta olmasalar keske.. En azından senın kontrolunde, artık tetıkte olcaz bu kış anlaşıldı bnce bu saatten sonra yatış verırlerse kabul etme, evde kendın bak hep, ev ortamı gıbısı yok, hastane hastalık kaynıyor bnde hazırlıklu gittm dun ama ciddi bişey olmadıkca kabul etmicektım..
Ya bu sesler Bı tuhaf, acaba ayına göre bu homurdanmalar normal mi, yoksa ben mi uyduruyorum kafamdan hastalık arıyorum bilmiyorum.. Bnde ses kaydı atsam içim rahat etcek valla
Ben şu an sf sıkıyorum ama tazyikli yapıorm valla, sankı ondan sonra uyuması rahat oluyo, hafıf cekıorm,bişey çıkmıo, sırtına pat pat yapıom rahatlıo..
Ya cidden yaz aylarının gözünü seveyim be
Ay kızlar cansinizDilkenn tülaaaay geri dön tülaaay
Of bilmiyorum yaa ilk hastaneye yattığımız hastalık yine kaynımdan gelmişti ondan sanırım biraz tepkiliyim gerçi dediğin gibi markete de bin kişi girip çıkıyor of anam ofBence de başla. Zaten maddi açıdan veya kariyer açısından mecbur olsan, her türlü dönmen gerekecekti. Öyle dönen birçok anne var. Bakan varsa, sen de istiyorsan dön. Vicdan yapmana gerek yok. Zaten süt izni hakkın falan oluyordur, full çalışmazsın. Baktın, içine sinmedi, bırakır ücretsiz izne çıkarsın.
Ay kesinlikle görüşmeyin. Bizim kayınpeder yılbaşında hastaydı, şimdi toparlamış ama hala gitmiyoruz evlerine. Bir hafta daha geçsin anca öyle. Gerçi markette de uzun kalmak güvenli olmayabilir.
Ay bilemedim valla, aşağısı bıyık yukarısı sakal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?