Kulağını tutmaya devam ediyor mu ki?
Ben çok araştırdıktan sonra omron baby duo aldım, aspiratörü de var vakumlu. Memnun kaldım. Hastanedekilerle aynı mantıkla çalışıyor, nexuslar gibi pratik ve sessiz değil ama daha etkili.
Yatış vermesinler umarım ama verirlerse kabul etmeme şansım yok benim, o riski alamam. Hem zaten devlette boşuna yatış vermezler diye düşünüyorum, özelde verirlerse de, şüpheye düşersen devlete danışabilirsin.
Tazyikli beceremediğim için sıkmıyorum ben. Eğer tazyikli sıkıyorsan çok sık yapmak önerilmiyor bu arada.
Evet bunların hepsi bir bulgu. Hatta konak varsa o da bulguymuş. Ama gittiğin doktorun tutumu çok önemli. Belki önemsiz kabul eder. Bir alerji uzmanına foto çekip göstermek daha doğru olur.
Ya dedıklerın bızdede var ama hıc önemsemedim ne oluyormus boyle olunca bır kac gun once çapak vardı gozunde bırde sımdıde bugun gordum .
Ben mukuslu kakanın ne olduğunu tam bilmiyor olabilirim ama kakadaki sümüksü yapıdaki hafif yapışkan, lifli yapılar kaka kast ediliyorsa, onlar bizde de var, oğlumda da zaman zaman olurdu. Hastayken de olabiliyor bildiğim kadarıyla ama başka bir şikayet yokken de olurdu büyükte. Bir alerji geliştirmedi. Daha doğrusu, o konuyla alakalı mı bilmiyorum ama birkaç kez deri döküntüsü yaşadı 2-3 yaşlarında, sonrasında da senede bir iki oldu arada ama nedenini bulamadılar ve hemen geçtiği için (yalnızca bir kere krem kullanması gerekmişti , kortizonlu galiba) doktoru üstüne düşmedi. Geçmeseydi alerji uzmanına gitmemiz gerekebilecekti.
Bize de yediklerimiz içtiklerimiz dokunuyor arada. Çok takılmamak lazım, takipte kalmak yeterli diye düşünüyorum. Doktoru yönlendirir zaten tabii.
Kızlar şimdi çıktık doktordan vallahi 45 dk boyunca dinledi anlattı inceledi sağ olsun. Alerjiler sonradan başlayabilirmiş evet ve saydıklarımın hepsi belirtiymiş. Kilo alımı fena değil 2 haftada 400 gr almış. Mamayı azalttığı için iyi bile sayılır.Canım bende comfort alıcam elimdeki bitti ya optipro verdiğimden beri kaka yapma süresi çok uzadı ya tekrar hipe geçicem yada comfort
Biz pusetiyle ya da sling/kanguru ile nereye gitsek götürüyoruz oğlanı, daha dün gittik hatta markete. Aslında yaşadığımız şehirde hava buz, “Uludağ’a kar yağıyormuş” soğuğu vardır öyle deriz, baya keskin soğukYa kızlar markete gideceğiz yani arabayla gidicez arabayla döneceğiz eşim tutturdu annem gelsin bebeğe baksın kaynım çok hasta öyle böyle değil ee kv de geçmiş olabilir nasıl gelsin şimdi zatenilk oğluma hastalığı vermişti bebeğe geçti hastanede yattık o kadar yani ben biraz abartıyormuyum bilmiyorum ama sonuçta aynı evde kalıyorlar vallahi soğuktan bişey olmaz kanguruya yada pısete koyalım gidelim diyorum
Tamam süperEşim yardımcı çok anlayışlı. Mesela ben tek bakacağım zaman annem olmadığında işten geldiğinde alıp bakıyor sen git bir iki saat uyu diyor. Ona verip o bakarken bi kahve içiyorum falan. Yardımcı yani ikimiz olduğumuz zaman.
16 ocakta benim de işe dönmem gerekiyor ama bana yoğun geçen 2 yılın ardından evde olmak çok iyi geldi. Ki ben bebekle de zorlanmıyorum, annemi bile pek çağırmıyorum yanıma. Canım insan görmek isterse ben gidiyorum yanlarına. O yüzden bu sene okula başlamayıp Eylülde iş başı yapacağım.Bu arada kızlar ben çalıştığım için dört aylık ücretsiz izindeyim şu an. 23 ocakta iznim bitiyor. 25 ocak haftalık izin 26 ocak iş başı yapmam gerekiyor. 6 ay ücretsiz izin talep etme hakkım vardı onu talep edecektim. Doktorum çocuğuna annen baksa sen işe başlasan olmaz mı dedi bende düşündüm ama korkuyorum bu sefer işe başlarsam daha da bebeğimden koparım diye dedim hayır olmaz öyle tam tersi sana iyi gelir dedi. Akşam eşim işten gelsin bu konuyu bi konuşacağız belki işe başlayabilirim. Kafam çok karışık napacağımı bilmiyorum.
Ben bu sefer annemden ya da kv den destek asla istemicem istersem zaten bakmazlar o ayrı daTamam süperSen yine de önce kendini düşün. Benim nazarımda daha çok çok gençsin. Hayat tecrüben bile fazla değilken çocuk tecrübesi kazanmak da çok zor gelir sana.Bize bile o kadar ağır geliyor ki seni anlıyorum Annen yardımcı olmak istiyorsa bunu asla geri çevirme. Sen çalışırsın hatta imkan olursa eve temizliğe abla falan çağırırsın. Kv yardım edecekse gelsin arada yemeklerinizi yapsın. Sonuna kadar bu durumu kullan.
Ne güzel ilgili bir doktormuş. Sen kaka incelemeye devam etKızlar şimdi çıktık doktordan vallahi 45 dk boyunca dinledi anlattı inceledi sağ olsun. Alerjiler sonradan başlayabilirmiş evet ve saydıklarımın hepsi belirtiymiş. Kilo alımı fena değil 2 haftada 400 gr almış. Mamayı azalttığı için iyi bile sayılır.
Doktoru takip edelim dedi. Her kakasının fotoğrafını istedi. Önemsedi yani açıkçası.
Çapak için gözyaşı masajı gösterdi ve damla verdi.
Vücudunda hafif kızarıklar vardı ama onu önemsemedi sıcaktan olabilir dedi.
Rota ve menenjit için nimerix aşısını yaptı. Bexi iki hafta sonra yapacağız biz şehir dışına çıkacağımız için o aşıda yan etki çokmuş çünkü.
Benim de iznim 23te bitecek, ben 5 aylık olana kadar calismayacagim. Sonra bebegim hala hazır değilse tekrar izin alacağım. Geceleri kalkmak çok zor geliyor bana uykusuz kalıyorum. Biraz daha geçsin. Maaşlar zamlandi güzeldi ama kendimi daha fazla yormak istemiyorumBu arada kızlar ben çalıştığım için dört aylık ücretsiz izindeyim şu an. 23 ocakta iznim bitiyor. 25 ocak haftalık izin 26 ocak iş başı yapmam gerekiyor. 6 ay ücretsiz izin talep etme hakkım vardı onu talep edecektim. Doktorum çocuğuna annen baksa sen işe başlasan olmaz mı dedi bende düşündüm ama korkuyorum bu sefer işe başlarsam daha da bebeğimden koparım diye dedim hayır olmaz öyle tam tersi sana iyi gelir dedi. Akşam eşim işten gelsin bu konuyu bi konuşacağız belki işe başlayabilirim. Kafam çok karışık napacağımı bilmiyorum.
Rota 3. Ve 5 miş.Ne güzel ilgili bir doktormuş. Sen kaka incelemeye devam etBiz de rotayı 3 ve 5. Ay yapacağız ama menenjit için birşey dememişti. Hangi aylarda yapacak size
Ben markete gidiyorum benim kızlaOf bilmiyorum yaa ilk hastaneye yattığımız hastalık yine kaynımdan gelmişti ondan sanırım biraz tepkiliyim gerçi dediğin gibi markete de bin kişi girip çıkıyor of anam of
Sadece şöyle bir şey var benim ve annemin evi arasında arabayla 30 dk sürüyor annemin gelip gideceği bir araç yok. Bir de işim benim oturduğum tarafta. Dolayısıyla annem bakarken bazen alıp gidecek mesela üç dört gün annemde kalacak cocuk. Gün içinde gidip görebilirm ama kendim.Tamam süperSen yine de önce kendini düşün. Benim nazarımda daha çok çok gençsin. Hayat tecrüben bile fazla değilken çocuk tecrübesi kazanmak da çok zor gelir sana.Bize bile o kadar ağır geliyor ki seni anlıyorum Annen yardımcı olmak istiyorsa bunu asla geri çevirme. Sen çalışırsın hatta imkan olursa eve temizliğe abla falan çağırırsın. Kv yardım edecekse gelsin arada yemeklerinizi yapsın. Sonuna kadar bu durumu kullan.
Ben günde 2 kere mama veriyorum confort kullanıyorum yinede gece uykuları zor oluyor benim kızda sürekli irin kırın yapıyor derin uykuya geçemiyorKızlar bebeğim cidden bozuldu. Gündüz eski düzeninde ama gece bir şey oluyor. Uyuyor ama sürekli eh eh diyor gazı var gibisaatte bir uyanıp ağladı dün. Hiç yaptığı şey değil. Mamadan diyeceğim de bayadır bunu kullanıyorum sonradan böyle yapar mı ya bir de bir haftadır falan böyle, geçmedi yani.
@Al_pi sma conforta mı geçsem acaba
Yok kuzum yapmıyorum en azından benim kızda ateş olmadıKızlar bebeğin bugün kakasında mukus gördüm yason bir haftalık sancı ve gürültülü kaka ile birleşince canımı sıktı biraz.
Doktordan randevumuz vardı zaten soracağım ona. Bu arada rota aşısı ateş yapıyor mu? Gitmişken onu da yapacaktı doktoru
Aşılara ne kadar ödediniz biz bir ay sonra yapacağız ama daha eczaneden istemedim erken diyeRota 3. Ve 5 miş.
Menenjit 3 5 ve bir yıl sonrasıymış. Menenjit 2 farklı aşı totalde 6 doz yani.
Pera 3 aylık oldu sayılır o yüzden menenjitim bir aşısı ve rotayı oldu. Menenjitin diğer türünü 2 hafta sonra olacak. Diğerleri yine 5. Ayda olacak
Ben sling kullanıyorum canım henüz kanguru almadım. Slingte bebek derli toplu oluyor, o yüzden hiç zorlanmıyorum. Hatta dediğin gibi direkt uyuduğu için başını da örtüyorum Slingte, misss gebelik göbeğim, göbek yerine biraz daha yukardaymış gibi oluyorKızlar bu arada kanguru dışarıda çok pratikmiş ya. Aşıya giderken koydum bebeği içine, giyinirken yaygara koparan bebiş tak uyudu. Asmde indirdim, soydum, uyandırdım. Aşısını oldu, dilini titrete titrete ağladı yine. Giydirdim, kangruya koydum. Şak, yine hemen uyudu. Belim dayandığı sürece kullanırım ben bunu. İlkinde kullanamamıştım çok ağır oluyor diye, bunda gerekirse ben kilo veririm yine kullanırım
Ama evde hiç kullanamıyorum.
Redpanda11 ya kanguruyla veya slingle nasıl ev işi yapıyorsun? Geçen mutfağa gireyim dedim bebeği kangruya koyup, senden hevesle. Elimi yıkıyorum, elimi görmeden. Buzdolabından bir şey alıcam, üst iki raftan gerisi görünmüyor. Eğileyim desen olmuyor. Soğan keseyim dedim, önümde kocaman kafa, ne kesme tahtasını görüyorum, ne soğanı, ne bıçağı. Ağzım kurudu, bir bardak su içeyim dedim. Onu bile sürahiyle bardağı elime alıp havada göz hizama getirip anca koyabildim. Sonra da pes ettim, çıktım
Sonradan geldi aklıma, acaba sırta da takılabilen modellerden mi kullanıyorsun sen
Şahsi fikrim, her ne kadar çalış iyi gelir desem de bebeğin anneannede kalması fikri bana uymaz. Onun yerine annenin gelip 3-4 gün sende kalması daha uygun olur. Ama dediğim gibi bu benim şahsi fikrim. Yoksa anne baba şehirdışında çalışıp torununu farklı şehirde büyüten birçok anneanne babaanne var ama bu bana uyan bir şey değil.Sadece şöyle bir şey var benim ve annemin evi arasında arabayla 30 dk sürüyor annemin gelip gideceği bir araç yok. Bir de işim benim oturduğum tarafta. Dolayısıyla annem bakarken bazen alıp gidecek mesela üç dört gün annemde kalacak cocuk. Gün içinde gidip görebilirm ama kendim.
Ben slingle de aynı sonucu aldım vallahiBen sling kullanıyorum canım henüz kanguru almadım. Slingte bebek derli toplu oluyor, o yüzden hiç zorlanmıyorum. Hatta dediğin gibi direkt uyuduğu için başını da örtüyorum Slingte, misss gebelik göbeğim, göbek yerine biraz daha yukardaymış gibi oluyorGerçi bayadır takıp da ev işi yapmıyorum yalan olmasın
Senin bebek iriydi sanki, yanlış mı hatırlıyorumBen slingle de aynı sonucu aldım vallahi
Neyse, kısmet değilmiş demek ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?