2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

Omron baby duo

Evde hava makınası varsa ılacını saatli verirsin, ben oyle düşünüyorum valla.. Eger ılerlerse Bi yerden hava makinası uydurup evde yapcam.. Kötüleşirse hastane orda zaten, giderim diyorum.. Ay valla insan ne yapcanı da bılemıo

Bakalım yarınkı doktor ıyı buseye benzıo, İnş memnun kalırım.. Fırat beyi de zorlucam.. Kalca ultrasonu var pzt.. Off içim daraldı

Valla bılmıorm, sıktım tazyıklı, rahatlıo diye.. Bide normal sıkayım bakim noolcak

Evet bunların hepsi bir bulgu. Hatta konak varsa o da bulguymuş. Ama gittiğin doktorun tutumu çok önemli. Belki önemsiz kabul eder. Bir alerji uzmanına foto çekip göstermek daha doğru olur.

Ya dedıklerın bızdede var ama hıc önemsemedim ne oluyormus boyle olunca bır kac gun once çapak vardı gozunde bırde sımdıde bugun gordum .

Canım bende comfort alıcam elimdeki bitti ya optipro verdiğimden beri kaka yapma süresi çok uzadı ya tekrar hipe geçicem yada comfort
Kızlar şimdi çıktık doktordan vallahi 45 dk boyunca dinledi anlattı inceledi sağ olsun. Alerjiler sonradan başlayabilirmiş evet ve saydıklarımın hepsi belirtiymiş. Kilo alımı fena değil 2 haftada 400 gr almış. Mamayı azalttığı için iyi bile sayılır.
Doktoru takip edelim dedi. Her kakasının fotoğrafını istedi. Önemsedi yani açıkçası.
Çapak için gözyaşı masajı gösterdi ve damla verdi.
Vücudunda hafif kızarıklar vardı ama onu önemsemedi sıcaktan olabilir dedi.
Rota ve menenjit için nimerix aşısını yaptı. Bexi iki hafta sonra yapacağız biz şehir dışına çıkacağımız için o aşıda yan etki çokmuş çünkü.

Biz pusetiyle ya da sling/kanguru ile nereye gitsek götürüyoruz oğlanı, daha dün gittik hatta markete. Aslında yaşadığımız şehirde hava buz, “Uludağ’a kar yağıyormuş” soğuğu vardır öyle deriz, baya keskin soğuk Ama bence günde 5-10 dk da olsa gün ışığına çıkmak iyi geliyor bebeklere. Tabi market kapalı ortam çok uzun durmadan, hızlıca işimizi halledip çıktık. Marketten arabaya, otoparktan eve yürürken bile olsa bi hava almış oluyoruz en azından. Ve kesinlikle haklısınız, markete bebekle gitmek, hasta olduğu kesin kişilerle (ya da onlarla aynı evde yaşayanlarla) aynı odada bulundurmaktan daha az riskli bence.

Tamam süper Sen yine de önce kendini düşün. Benim nazarımda daha çok çok gençsin. Hayat tecrüben bile fazla değilken çocuk tecrübesi kazanmak da çok zor gelir sana.Bize bile o kadar ağır geliyor ki seni anlıyorum Annen yardımcı olmak istiyorsa bunu asla geri çevirme. Sen çalışırsın hatta imkan olursa eve temizliğe abla falan çağırırsın. Kv yardım edecekse gelsin arada yemeklerinizi yapsın. Sonuna kadar bu durumu kullan.

16 ocakta benim de işe dönmem gerekiyor ama bana yoğun geçen 2 yılın ardından evde olmak çok iyi geldi. Ki ben bebekle de zorlanmıyorum, annemi bile pek çağırmıyorum yanıma. Canım insan görmek isterse ben gidiyorum yanlarına. O yüzden bu sene okula başlamayıp Eylülde iş başı yapacağım.

Ama senin gibi bebekle zorlansaydım işe başlardım. Çünkü insana en iyi gelen şey sosyallik. Mutlu anne mutlu çocuk, mottosuna inanan biriyim. Hem gün içinde bebeği özlemek ikinize de daha iyi gelir eminim

Ben bu sefer annemden ya da kv den destek asla istemicem istersem zaten bakmazlar o ayrı da annem her gün babanın işi mi çık işten gelemicem diye darlıyordu beni. Kv desen gelince kalmak zorunda kalıyordu çocuğa ne yapma desek yapıyordu ve aramız çok çok kötüleşmişti. O yüzden bakıcı bana şart ama bende kesinlikle katılıyorum. Mutlu anne mutlu çocuk eğer bakacak ve sonrasında söylenmeyecek ya da çocuk üzerinde hak sahibi olduğunu sanmayacak büyükler varsa sonuna kadar kullanın. Biz o konuda nasibimizi aldık artık ihtimal dahilinde bile değil yani

Ne güzel ilgili bir doktormuş. Sen kaka incelemeye devam etBiz de rotayı 3 ve 5. Ay yapacağız ama menenjit için birşey dememişti. Hangi aylarda yapacak size

Benim de iznim 23te bitecek, ben 5 aylık olana kadar calismayacagim. Sonra bebegim hala hazır değilse tekrar izin alacağım. Geceleri kalkmak çok zor geliyor bana uykusuz kalıyorum. Biraz daha geçsin. Maaşlar zamlandi güzeldi ama kendimi daha fazla yormak istemiyorum

Daha önce konuşulmuş bir konuyla ilgili sormak istediğim bir şey var benim de. İlk bebeğim dolayısı ile teoride fena olmasam da (elimden geldiğince okuyarak, araştırarak, sorarak) pratikte tecrübem sıfır. Desteksiz uyku ve rutinler için başlangıç 4.ay diye biliyorum. Peki ilk 3 ayda bu bebekleri nasıl uyutacağız yahu?
Yanlışlıkla bebeği git gide bizim için külfet haline gelebilecek bir şeye alıştırmaktan ödüm kopuyor. Ayağımızda sallamıyoruz o tamam. Ama memede uyuyor ona engel olamıyorum/olmuyorum. Memede uyumasa kollarımda uyuyor, onda da kolumda sallıyorum mecburen çünkü dalmıyor. Babası sallamadan uyutabiliyor ama o da koridorda tur atıyor, 6 kilo çocukla git-gel, bu da pek masum bir yöntem değil tabii. Ben de kendisi uyusun istiyorum, hem onun hem bizim iyiliğimiz için ama şu anda yatağında tek başına uyumuyor (1-2 kısa deneme yaptım fazla da ısrar etmedim gerçi). İlla kucak istiyor. Bazen omzumuzda pat pat yaparak uyuttuğumuz da oluyor ama illa kucak istiyor. 4. trimester diye tabir edilen dönem içinde olduğumuzdan fazla reddetmiyorum ben de. Sabah 6-7 arası bir uykusu mutlaka babasının göğsünde mesela. Ama yanlış ya da eksik yaptığım bir şey varsa çok geç olmadan düzelteyim istiyorum. Aydınlatırsanız çok sevinirim, ilk 3 ayda bebeği sallamadan uyutabilmenin yolu nedir? Siz neler yapıyor, nasıl uyutuyorsunuz?

Kızlar bu arada kanguru dışarıda çok pratikmiş ya. Aşıya giderken koydum bebeği içine, giyinirken yaygara koparan bebiş tak uyudu. Asmde indirdim, soydum, uyandırdım. Aşısını oldu, dilini titrete titrete ağladı yine. Giydirdim, kangruya koydum. Şak, yine hemen uyudu. Belim dayandığı sürece kullanırım ben bunu. İlkinde kullanamamıştım çok ağır oluyor diye, bunda gerekirse ben kilo veririm yine kullanırım

Ama evde hiç kullanamıyorum.
Redpanda11 ya kanguruyla veya slingle nasıl ev işi yapıyorsun? Geçen mutfağa gireyim dedim bebeği kangruya koyup, senden hevesle. Elimi yıkıyorum, elimi görmeden. Buzdolabından bir şey alıcam, üst iki raftan gerisi görünmüyor. Eğileyim desen olmuyor. Soğan keseyim dedim, önümde kocaman kafa, ne kesme tahtasını görüyorum, ne soğanı, ne bıçağı. Ağzım kurudu, bir bardak su içeyim dedim. Onu bile sürahiyle bardağı elime alıp havada göz hizama getirip anca koyabildim. Sonra da pes ettim, çıktım

Sonradan geldi aklıma, acaba sırta da takılabilen modellerden mi kullanıyorsun sen

Ne güzel ilgili bir doktormuş. Sen kaka incelemeye devam etBiz de rotayı 3 ve 5. Ay yapacağız ama menenjit için birşey dememişti. Hangi aylarda yapacak size
Rota 3. Ve 5 miş.
Menenjit 3 5 ve bir yıl sonrasıymış. Menenjit 2 farklı aşı totalde 6 doz yani.
Pera 3 aylık oldu sayılır o yüzden menenjitim bir aşısı ve rotayı oldu. Menenjitin diğer türünü 2 hafta sonra olacak. Diğerleri yine 5. Ayda olacak

Of bilmiyorum yaa ilk hastaneye yattığımız hastalık yine kaynımdan gelmişti ondan sanırım biraz tepkiliyim gerçi dediğin gibi markete de bin kişi girip çıkıyor of anam of
Ben markete gidiyorum benim kızla bence kv den daha güvenilir bir ortam çünkü direkt bebeğe nefeslerini veriyorlar, al yavrum mikroplarımı diye. Slinge koyuyorum, sonra da yüzünü kapatıyorum, azıcık nefes alacak yer bırakıyorum. Maşallah diyim herhangi bir sorun yaşamadık. Kötüyü düşünüp çağırmamak gerek

Sadece şöyle bir şey var benim ve annemin evi arasında arabayla 30 dk sürüyor annemin gelip gideceği bir araç yok. Bir de işim benim oturduğum tarafta. Dolayısıyla annem bakarken bazen alıp gidecek mesela üç dört gün annemde kalacak cocuk. Gün içinde gidip görebilirm ama kendim.

Ben günde 2 kere mama veriyorum confort kullanıyorum yinede gece uykuları zor oluyor benim kızda sürekli irin kırın yapıyor derin uykuya geçemiyor dün kiraz çekirdekli kemeri taktım gazını öyle çıkardı sonra uykuya daldı

Yok kuzum yapmıyorum en azından benim kızda ateş olmadı

Aşılara ne kadar ödediniz biz bir ay sonra yapacağız ama daha eczaneden istemedim erken diye

Ben sling kullanıyorum canım henüz kanguru almadım. Slingte bebek derli toplu oluyor, o yüzden hiç zorlanmıyorum. Hatta dediğin gibi direkt uyuduğu için başını da örtüyorum Slingte, misss gebelik göbeğim, göbek yerine biraz daha yukardaymış gibi oluyor Gerçi bayadır takıp da ev işi yapmıyorum yalan olmasın

Şahsi fikrim, her ne kadar çalış iyi gelir desem de bebeğin anneannede kalması fikri bana uymaz. Onun yerine annenin gelip 3-4 gün sende kalması daha uygun olur. Ama dediğim gibi bu benim şahsi fikrim. Yoksa anne baba şehirdışında çalışıp torununu farklı şehirde büyüten birçok anneanne babaanne var ama bu bana uyan bir şey değil.

Ben slingle de aynı sonucu aldım vallahi

Neyse, kısmet değilmiş demek ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…