2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Canın havluyu diğer tarafa yatamayacak şekilde mi koyuyoruz?
Benim bebeğimin sağ tarafa yatmaktan kafası yamuldu resmen ben düzeltiyorum o yine aynı tarafa çevririyor. Gündüz takipteyim ama gece boyunca aynı yönde

Benimkinin hep sola yattığı için kafasının sağ tarafındaki kemik biraz dışarda. Diğer taraf içeri girmiş gayet güzel duruyor. Hatta dün akşam diyorum, kızım ben uğraşıyorum kafan güzel olsun diye ama suçlusu sensin; ilerde bana laf edemezsin kafamı niye yamuk yaptınız diye egzersiz yapıyoruz ama o boyun kaslarında sorun olmasın diye. Kafa şekli için o tarafa yatması gerekiyor. Aslında bir aydır sağa da baya yatırıyorum, iki tarafı da artık aktif kullanıyor ama ilk 1 ay sadece sola yattığı için sağ da bir kemik çıkıntısı hala mevcut

Ya pheadra hasta mı oldu bebişin sina da hasta gibi, dün sabah emerken kulagını tutuyodu, ters emzirme yapıodum alakası var mı bilmem.. Sonra hormur homur homurdandı, tıslamalar hırlamalar arttı, hemen burnunu çektim.. Emzirip uyuttum.. Rahatladı ama, aksam altını degstırırken balgamlı kaka görünce dedim yandık ateş yok allahtan.. sabah saglık ocagına gitmekle gece acile gitmek arasında gittim geldim, en son artık gec kalmayım diye acile gittik gece, allahtan boştu acil göztepenin.. Bide öyle hazırlıklı gittim ki yatış verirler diye.. Neyse ciğerleri nefesi rahat dedi doktor, kulagında da bişey yokmuş, kan verdik, demır eksıklıgı dısında bişey çıkmadı.. Kötüleşirse gel dedi.. Ay ama doktora sinir oldum, yani benım İlk annelıgım olsa (ki her cocukta tecrübesiz gibi oluyoruz unutuluyor hersey) Eymen gibi kollarımda baygın hastaneye koşcaktık.. Bi anlatsana be yani, burnunu çek, hırıltı yok vsvs.. Tmm acil durum neyse onunla ılgılı bılgılendırme yapılsın da yani anlat da İlk tecrubesıyse annenin bebek hasta olabılır, cunku yasadım yani.. Hepımz gecıorz o yollarsan..
Neyse yarın Allahtan cocuk doktoru bulduk, ona gitcez.. Yarına kadar inşallah bişey olmaz

(bide gecen evde mısır patlatayım dedım, nerdeyse evi yakıodum, mısırı koydum Eymen tuvaletten beni çağırınca koşa koşa gittim ama döndüğümde yanmıştı artık kömür gibiydi.. Ev leş gibi koktu, cam pencere açtık, yatak odasına hapsettik kendımızı, ama her yer kokmustu, eşim üstten camı az açtı, ve hepımız uyuyakalmışız 2 saat oyle uyuduk, uyandım hemen kapattım ama hepımız kaptık galıba, eymen de sabah iyi degıldı, bnm bogazım gıcıklanıyor gibi.. Eşimde iyi degılım dio ay Allahım biz neyse de en azından sinaya bişey olmasa hepımız Bı sekılde atlatırız, ama o cok kucuk

Şey sorcam, sina da emerken cok degısık sesler cıkarıo.. Hastanede o kadar şüpheye düştüm ki, acaba memnuniyet sesleri mi yada rahatsızlık sesleri mi karar veremedim.. Sen kac saat arayla burnunu çekiosun.. Ben 5 saat arayla çekmeye basladım dunden beri???

Canın havluyu diğer tarafa yatamayacak şekilde mi koyuyoruz?

Ben şöyle yaptım, mesela sağ tarafa mı yamuldu kafa, sol tarafa yönelik bir hafta yatırdım, baskılasın diye.. Sonra bir hafta düz kıstırıp yatırdım.. Sonra yine sağ tarafa.. Ama yamukluk derecesi fazlaysa diğer tarafa daha cok yatırın.. Ben eymenin o gece kafasının büyüyüp büyümediğini bile anlıyordum ilk 3 ay güzel sekıllenıo kafa, sonra da yapmak lazım ama hareketi artınca zor oluyo.. Eymenin kafasının yamuklugunu görseydiniz, düzelmz bu yamukluk derdiniz eminim, o derece yamuktu.. Sistemli sekılde kafayı sekıllendırınce bısey olmuyo inşallah

Çok geçmiş olsun inşallah hepiniz br an önce toparlanırsınız

Çok geçmiş olsun dualarım seninle tertemiz sonuçlar al inşallah

İnşallah iyidir canım yani bir şey olsa önceki smearde de çıkardı diye düşünüyorum. İçini ferah tut

Kızlar bebeğin bugün kakasında mukus gördüm ya son bir haftalık sancı ve gürültülü kaka ile birleşince canımı sıktı biraz.
Doktordan randevumuz vardı zaten soracağım ona. Bu arada rota aşısı ateş yapıyor mu? Gitmişken onu da yapacaktı doktoru

Ben kaçırmışım galiba konuyu. Ben de doktora sordum birisi önemli değil dedi diğeri gördükçe diğer yöne de çevirip yatırın dedi. Siyah beyaz flash kartlar koyuyorum soluna ama daha pek ilgisini çekmiyor. Farklı yöntemler deneyeceğim bakalım yoksa bariz yamuk görünüyor

Bizim bu saydığın şikayetleri birkaç haftadır var canım. Hatta burada başka arkadaşların da bebekleri aynı durumdaydı. Doktora sorduklarında normal demişti doktorlar. Hatta süt ürünleri veya laktoza alerjisi mi var acaba diye düşünüyordum ben de ama mukusa eşlik eden kan olmadıkça sorun yokmuş. Senin yediğin farklı bir şey oldu mu bugünlerde? Benim bebeğimin de kakası mukuslu ve katı kıvamda ben de gaz damlasını kesip deneme yapıyorum bakalım

Benimki cıvık yapıyor genelde kakayı. Bilmiyorum ki genelde aynı şeyleri yiyorum sanki amaan bir gerildim ya
Kızlar bir sorum daha olacak. Şimdi zaten Pera doğduğundan beri mama takviyesi alıyor. Mama zaten laktozlu bir şey. Olsa daha önce olurdu dimi,? Sonradan çıkar mı böyle bir şey?

Mukus devamlı olmadıkça sorun yok. Ama mukuslu kaka artarsa o zaman sorun. Rota ağızdan veriliyor ilk kızımda yapmamıştı ateş.

Geçmiş olsun, umarım toparlanırsınız kısa sürede Sürekli kulağı tutup çekmesi kulak ağrısı belirtisi diye biliyorum ama sizde yokmuş çok şükür.

Bizimkinin geçen hafta abisinin burnu akıyordu, o da hemen kaptı herhalde, çarşamba hafif öksürük ve burun tıkanıklığı başladı. Perşembe, cuma ve pazartesi ciğerini dinletmeye götürdüm doktora. İlerlemedi çok şükür. Doktor burnunu açık tutun, yeter dedi. Aspiratör pek önermiyorlar biliyorsun aşırı tıkalı olmadıkça, günde üç dört kez tazyiksiz sf sık dedi. Benim hava da versem mi soruma karşılık, faydası olabilir, ver istersen dedi. Günde dört kez falan hipertonik salinli hava verdim. Şimdi tıkanıklık pek yok dediğim gibi ama hırlıyor genizden arada. Ona müdahale etmem gerekir mi diye endişelendim.

Valla bizimki de bir takım sesler çıkarıyor, (ses kaydı atma şansımız yoktu di mi buraya) emmeye devam ediyorsa sıkıntı yoktur bence.

Ben burnu tıkalıyken her emzirmeden önce sf sıkıp birkaç dakika bekleyip çekiyordum. Aslında tıkandıkça çekiyordum yani. Bazen sf sıkıp biraz bekleyince kendiliğinden düzeliyor tıkanıklık, o zaman çekme demişti doktor ama tabii ki rahat duramayıp deniyorum bir şey geliyor mu diye Şimdi iyiye gidiyor gibi, o yüzden fazla ellemek istemiyorum ama birkaç öksürdü geceden beri. Umarım kabus geri dönmüyordur

Her şeyin nedeni o sf gibi minicik balgamlı kusuyor bizimki de günde bir iki, o da kesin sf den. Ben de burnu tıkalı değilse yapmıyorum da acaba o hırıltı hiç olmamalı mı diyorum.

Aynen, dediğin gibi, açmaya çalıştıkça hırıltı artıyor gibi, kısır döngüye mi girdik acaba

Bu konuda neredeyse tahsil yaptım hatta kaka da resmen uzmanlaştım araştıra araştıra. Diğer kızımda 18 ay çektiğim için danışmadığım doktor, alerji uzmanı kalmadı. Sonradan da görülebiliyor evet. Hatta ek gıda denemelerinde bile rastlanabiliyor.Ama bu konuda da doktorlar farklı farklı düşünüyor. Kimi normal kabul ediyor kimi alerji diyor. Bu duruma eşlik eden başka bir bulgu oldu mu?

Mukus devamlı olmadıkça sorun yok. Ama mukuslu kaka artarsa o zaman sorun. Rota ağızdan veriliyor ilk kızımda yapmamıştı ateş.
Aslında daha önce de gördüm bir kaç kez ama başka belirti yok diye üstüne düştüğüm bir şey değildi. Bugün fazlaydı işte bir de sancı falan olunca stres oldum şimdi de neden üzerine düşmedim diye üzüldüm

Sancı gürültülü kaka. Bir de gözünde çapak var bir haftadır. O bile belirti olabiliyormuş

Ben duymamıştım bu dediğin rahatsızlığı ve şimdi araştırdım. Özellikle sağ tarafa yatan bebeklerde daha sık görülüyormuş. Ben de endişelendim şimdi Daha çok egzersiz yaptırıp gerekirse geceleri de sık sık düzelteyim

Sancı gürültülü kaka. Bir de gözünde çapak var bir haftadır. O bile belirti olabiliyormuş
Evet bunların hepsi bir bulgu. Hatta konak varsa o da bulguymuş. Ama gittiğin doktorun tutumu çok önemli. Belki önemsiz kabul eder. Bir alerji uzmanına foto çekip göstermek daha doğru olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…