- 9 Mart 2023
- 3.487
- 6.186
- 88
Canın havluyu diğer tarafa yatamayacak şekilde mi koyuyoruz?Denk geldi direkt mesajını görünce yazayım dedim.. Havluları rulo yap kafasını kıstır arasına.. Bu aylarda şekillendi şekillendi sonra zor düzelio.. Eymenin de yamuktu kuvozde dıkkat etmemişler, evde her gun sistemli bi o tarafa Bi bu tarafa yatırarak düzelttim.. Ömer sina da Bi tarafa doğru yatıo, şu ara pek düşemedim üstüne, ara ara koyuyorum havlularla kıstırıp.. Hatta o kadar o tarafa yatıo ki tortikolis diye düşünüyorum.. İnşallah değildir
Benim bebeğimin sağ tarafa yatmaktan kafası yamuldu resmenben düzeltiyorum o yine aynı tarafa çevririyor. Gündüz takipteyim ama gece boyunca aynı yönde
Bizimki de sağa yatıyor genelde. Çok dikkatli bakınca hafif bir yamukluk var gibi hakikaten. Burada konuşuldu bu konu bu arada, doktora sordu bazı arkadaşlar, gün içinde öbür tarafına da dönmesini sağlayın demiş doktorlar. Ben ışıklı sesi oyuncaklar koyarak ilgisini sola çekmeye çalışıyorum.soyasosu yanak yanağa dans ederek egzersiz yaptırıyor. Omzuna fslan alırken yüzünü sola dönük şekilde koymak da işe yarıyor. Ben bazen elimle nazikçe yönlendiriyorum, hemen dönüyor sola ama çok kalmak istemiyor. Direnç falan gösterirse doktora sormak gerekebilir.
Kızlar, bebişi burun tıkanıklığı yaşayanlara bir sorum var. Şimdi sf ile temizlik ve arada hava vererek büyük ölçüde geçirdik tıkanıklık kısmını. Doktor ciğerini solunumunu falan da iyi bulmuştu pazartesi, kötüye gidiş görmeyince götürmedik bir daha. Gün içinde burnunu temizliyorum ihtiyaç oldukça, bazen aspiratörle de çekiyorum, bazen geliyor bir şey bazen gelmiyor. Sorum şu, burnu açık olsa da veya ben açmış temizlemiş olsam da o meşum hırıltı oluyor arada. Pozisyona bağlı olarak gelişebiliyor bazen. Bu bir sorun mu? O hırıltının hiç olmaması lazım? (Sağlıklı bebek algımı kaybettim) yok, yani iyileşme sürecinin bir parçası olarak o hırıtlı oluyor ve sonra kendiliğinden geçiyor mu, yoksa her hırıltı duyuşumda aspiratörle sondaj mı yapmam lazım çocuğa? ( ki genelde emerken duyduğum için onu da yapamam hemen.)
Canın havluyu diğer tarafa yatamayacak şekilde mi koyuyoruz?
Çok geçmiş olsun inşallah hepiniz br an önce toparlanırsınızYa pheadra hasta mı oldu bebişinsina da hasta gibi, dün sabah emerken kulagını tutuyodu, ters emzirme yapıodum alakası var mı bilmem.. Sonra hormur homur homurdandı, tıslamalar hırlamalar arttı, hemen burnunu çektim.. Emzirip uyuttum.. Rahatladı ama, aksam altını degstırırken balgamlı kaka görünce dedim yandık ateş yok allahtan.. sabah saglık ocagına gitmekle gece acile gitmek arasında gittim geldim, en son artık gec kalmayım diye acile gittik gece, allahtan boştu acil göztepenin.. Bide öyle hazırlıklı gittim ki yatış verirler diye.. Neyse ciğerleri nefesi rahat dedi doktor, kulagında da bişey yokmuş, kan verdik, demır eksıklıgı dısında bişey çıkmadı.. Kötüleşirse gel dedi.. Ay ama doktora sinir oldum, yani benım İlk annelıgım olsa (ki her cocukta tecrübesiz gibi oluyoruz unutuluyor hersey) Eymen gibi kollarımda baygın hastaneye koşcaktık.. Bi anlatsana be yani, burnunu çek, hırıltı yok vsvs.. Tmm acil durum neyse onunla ılgılı bılgılendırme yapılsın da yani anlat da İlk tecrubesıyse annenin bebek hasta olabılır, cunku yasadım yani.. Hepımz gecıorz o yollarsan..
Neyse yarın Allahtan cocuk doktoru bulduk, ona gitcez.. Yarına kadar inşallah bişey olmaz
(bide gecen evde mısır patlatayım dedım, nerdeyse evi yakıodum, mısırı koydum Eymen tuvaletten beni çağırınca koşa koşa gittim ama döndüğümde yanmıştı artık kömür gibiydi.. Ev leş gibi koktu, cam pencere açtık, yatak odasına hapsettik kendımızı, ama her yer kokmustu, eşim üstten camı az açtı, ve hepımız uyuyakalmışız2 saat oyle uyuduk, uyandım hemen kapattım ama hepımız kaptık galıba, eymen de sabah iyi degıldı, bnm bogazım gıcıklanıyor gibi.. Eşimde iyi degılım dio ay Allahım biz neyse de en azından sinaya bişey olmasa hepımız Bı sekılde atlatırız, ama o cok kucuk
Şey sorcam, sina da emerken cok degısık sesler cıkarıo.. Hastanede o kadar şüpheye düştüm ki, acaba memnuniyet sesleri mi yada rahatsızlık sesleri mi karar veremedim.. Sen kac saat arayla burnunu çekiosun.. Ben 5 saat arayla çekmeye basladım dunden beri???
Çok geçmiş olsun dualarım seninle tertemiz sonuçlar al inşallahKızlar 40 kontrolune gıtmeyenler lütfen gidin ..
Bugun sonuç için aradığımda smear örneğinizde hücresel değişiklikler var dendi. Tabi direk Google neymıs dıye yazdım ve film şeridi ..
doktorda demez mı paZartesi gel konusalım dedım nasıl gecer 3 gün ben dayanamam sonra risk alıp gittim. Doktorla asagıda karsılastı gel canım dedı korkma korkulacak bır durum degıl ama önlemımızı almalıyız dedı. HPV istedi onun sonucuna göre kolposkopi dedi.
Çok korkuyorum yarın HPV için gidecegım 2-3 haftaya sonuc cıkarmısKandil günü bana da dua edın olur mu hayırlı sonuclar alayım tertemiz sonuclar
İnşallah iyidir canım yani bir şey olsa önceki smearde de çıkardı diye düşünüyorum. İçini ferah tutSagol canım . Hıc hatırlamıyorum ne zaman verdıgımı 2022 martta gıtmıstım kadın dıguma orda aldımı almadımı hıc hatırlamıyorum.
Evet bazısı 6. Ayda alıuor benımkı 40 kontrolunfe aldı. Bakalım sonuc ıyı olsun ınsallah ..
Ben de kavga dövüş düzeltiyorum görünce ama çok inatçı benimki de ne yapıp edip eski haline getiriyorBennimde kızım sola yatmaktan yamuldu düzelirmi bilmiyorum dün hep sağa yattı baya takıyorum kafama
Ben kaçırmışım galiba konuyu. Ben de doktora sordum birisi önemli değil dedi diğeri gördükçe diğer yöne de çevirip yatırın dedi. Siyah beyaz flash kartlar koyuyorum soluna ama daha pek ilgisini çekmiyor. Farklı yöntemler deneyeceğim bakalım yoksa bariz yamuk görünüyorBizimki de sağa yatıyor genelde. Çok dikkatli bakınca hafif bir yamukluk var gibi hakikaten. Burada konuşuldu bu konu bu arada, doktora sordu bazı arkadaşlar, gün içinde öbür tarafına da dönmesini sağlayın demiş doktorlar. Ben ışıklı sesi oyuncaklar koyarak ilgisini sola çekmeye çalışıyorum.soyasosu yanak yanağa dans ederek egzersiz yaptırıyor. Omzuna fslan alırken yüzünü sola dönük şekilde koymak da işe yarıyor. Ben bazen elimle nazikçe yönlendiriyorum, hemen dönüyor sola ama çok kalmak istemiyor. Direnç falan gösterirse doktora sormak gerekebilir.
Bizim bu saydığın şikayetleri birkaç haftadır var canım. Hatta burada başka arkadaşların da bebekleri aynı durumdaydı. Doktora sorduklarında normal demişti doktorlar. Hatta süt ürünleri veya laktoza alerjisi mi var acaba diye düşünüyordum ben de ama mukusa eşlik eden kan olmadıkça sorun yokmuş. Senin yediğin farklı bir şey oldu mu bugünlerde? Benim bebeğimin de kakası mukuslu ve katı kıvamda ben de gaz damlasını kesip deneme yapıyorum bakalımKızlar bebeğin bugün kakasında mukus gördüm yason bir haftalık sancı ve gürültülü kaka ile birleşince canımı sıktı biraz.
Doktordan randevumuz vardı zaten soracağım ona. Bu arada rota aşısı ateş yapıyor mu? Gitmişken onu da yapacaktı doktoru
Benimki cıvık yapıyor genelde kakayı. Bilmiyorum ki genelde aynı şeyleri yiyorum sanki amaan bir gerildim yaBizim bu saydığın şikayetleri birkaç haftadır var canım. Hatta burada başka arkadaşların da bebekleri aynı durumdaydı. Doktora sorduklarında normal demişti doktorlar. Hatta süt ürünleri veya laktoza alerjisi mi var acaba diye düşünüyordum ben de ama mukusa eşlik eden kan olmadıkça sorun yokmuş. Senin yediğin farklı bir şey oldu mu bugünlerde? Benim bebeğimin de kakası mukuslu ve katı kıvamda ben de gaz damlasını kesip deneme yapıyorum bakalım
Mukus devamlı olmadıkça sorun yok. Ama mukuslu kaka artarsa o zaman sorun. Rota ağızdan veriliyor ilk kızımda yapmamıştı ateş.Kızlar bebeğin bugün kakasında mukus gördüm yason bir haftalık sancı ve gürültülü kaka ile birleşince canımı sıktı biraz.
Doktordan randevumuz vardı zaten soracağım ona. Bu arada rota aşısı ateş yapıyor mu? Gitmişken onu da yapacaktı doktoru
Ya pheadra hasta mı oldu bebişinsina da hasta gibi, dün sabah emerken kulagını tutuyodu, ters emzirme yapıodum alakası var mı bilmem.. Sonra hormur homur homurdandı, tıslamalar hırlamalar arttı, hemen burnunu çektim.. Emzirip uyuttum.. Rahatladı ama, aksam altını degstırırken balgamlı kaka görünce dedim yandık ateş yok allahtan.. sabah saglık ocagına gitmekle gece acile gitmek arasında gittim geldim, en son artık gec kalmayım diye acile gittik gece, allahtan boştu acil göztepenin.. Bide öyle hazırlıklı gittim ki yatış verirler diye.. Neyse ciğerleri nefesi rahat dedi doktor, kulagında da bişey yokmuş, kan verdik, demır eksıklıgı dısında bişey çıkmadı.. Kötüleşirse gel dedi.. Ay ama doktora sinir oldum, yani benım İlk annelıgım olsa (ki her cocukta tecrübesiz gibi oluyoruz unutuluyor hersey) Eymen gibi kollarımda baygın hastaneye koşcaktık.. Bi anlatsana be yani, burnunu çek, hırıltı yok vsvs.. Tmm acil durum neyse onunla ılgılı bılgılendırme yapılsın da yani anlat da İlk tecrubesıyse annenin bebek hasta olabılır, cunku yasadım yani.. Hepımz gecıorz o yollarsan..
Neyse yarın Allahtan cocuk doktoru bulduk, ona gitcez.. Yarına kadar inşallah bişey olmaz
(bide gecen evde mısır patlatayım dedım, nerdeyse evi yakıodum, mısırı koydum Eymen tuvaletten beni çağırınca koşa koşa gittim ama döndüğümde yanmıştı artık kömür gibiydi.. Ev leş gibi koktu, cam pencere açtık, yatak odasına hapsettik kendımızı, ama her yer kokmustu, eşim üstten camı az açtı, ve hepımız uyuyakalmışız2 saat oyle uyuduk, uyandım hemen kapattım ama hepımız kaptık galıba, eymen de sabah iyi degıldı, bnm bogazım gıcıklanıyor gibi.. Eşimde iyi degılım dio ay Allahım biz neyse de en azından sinaya bişey olmasa hepımız Bı sekılde atlatırız, ama o cok kucuk
Şey sorcam, sina da emerken cok degısık sesler cıkarıo.. Hastanede o kadar şüpheye düştüm ki, acaba memnuniyet sesleri mi yada rahatsızlık sesleri mi karar veremedim.. Sen kac saat arayla burnunu çekiosun.. Ben 5 saat arayla çekmeye basladım dunden beri???
Sf sıkıp çekemediğimizde sanki o hırıltı daha çok oluyor. Benim ki günde bir bazen iki günde bir balgamlı kusuyor temizliyor kendini. Ama bende artık hava ve burun temizliği her gün yapmıyorum. Çok bir tıkanıklık olursa temizliyorum genelde iki günde bir gibi. Açmaya çalıştıkça hırıltı artıyor gibi geldi banada
Bu konuda neredeyse tahsil yaptım hatta kaka da resmen uzmanlaştım araştıra araştıra. Diğer kızımda 18 ay çektiğim için danışmadığım doktor, alerji uzmanı kalmadı. Sonradan da görülebiliyor evet. Hatta ek gıda denemelerinde bile rastlanabiliyor.Ama bu konuda da doktorlar farklı farklı düşünüyor. Kimi normal kabul ediyor kimi alerji diyor. Bu duruma eşlik eden başka bir bulgu oldu mu?Benimki cıvık yapıyor genelde kakayı. Bilmiyorum ki genelde aynı şeyleri yiyorum sanki amaan bir gerildim ya
Kızlar bir sorum daha olacak. Şimdi zaten Pera doğduğundan beri mama takviyesi alıyor. Mama zaten laktozlu bir şey. Olsa daha önce olurdu dimi,? Sonradan çıkar mı böyle bir şey?
Aslında daha önce de gördüm bir kaç kez ama başka belirti yok diye üstüne düştüğüm bir şey değildi. Bugün fazlaydı işte bir de sancı falan olunca stres oldumMukus devamlı olmadıkça sorun yok. Ama mukuslu kaka artarsa o zaman sorun. Rota ağızdan veriliyor ilk kızımda yapmamıştı ateş.
Sancı gürültülü kaka. Bir de gözünde çapak var bir haftadır. O bile belirti olabiliyormuşBu konuda neredeyse tahsil yaptım hatta kaka da resmen uzmanlaştım araştıra araştıra. Diğer kızımda 18 ay çektiğim için danışmadığım doktor, alerji uzmanı kalmadı. Sonradan da görülebiliyor evet. Hatta ek gıda denemelerinde bile rastlanabiliyor.Ama bu konuda da doktorlar farklı farklı düşünüyor. Kimi normal kabul ediyor kimi alerji diyor. Bu duruma eşlik eden başka bir bulgu oldu mu?
Ben duymamıştım bu dediğin rahatsızlığı ve şimdi araştırdım. Özellikle sağ tarafa yatan bebeklerde daha sık görülüyormuş. Ben de endişelendim şimdiDenk geldi direkt mesajını görünce yazayım dedim.. Havluları rulo yap kafasını kıstır arasına.. Bu aylarda şekillendi şekillendi sonra zor düzelio.. Eymenin de yamuktu kuvozde dıkkat etmemişler, evde her gun sistemli bi o tarafa Bi bu tarafa yatırarak düzelttim.. Ömer sina da Bi tarafa doğru yatıo, şu ara pek düşemedim üstüne, ara ara koyuyorum havlularla kıstırıp.. Hatta o kadar o tarafa yatıo ki tortikolis diye düşünüyorum.. İnşallah değildir
Evet bunların hepsi bir bulgu. Hatta konak varsa o da bulguymuş. Ama gittiğin doktorun tutumu çok önemli. Belki önemsiz kabul eder. Bir alerji uzmanına foto çekip göstermek daha doğru olur.Sancı gürültülü kaka. Bir de gözünde çapak var bir haftadır. O bile belirti olabiliyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?