2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ya bizim abinin öksürüğü bir buçuk aydır tam geçmedi ama işte geçen hafta burun akıntısı oldu biraz, başka bir şey kaptığını hissettim. Şimdi o geçti, öksürük ara ara hala var ama bu sabah da sanki öksürüğünüm tınısı değişmiş gibi geldi, acaba yine mi yeni virüs?

Bebişin de burnu açık ama genelde emzirirken hırlıyor. Şimdi memede uyudu mesela, burnundan horlayan adam gibi ses geliyor. Umarım normaldir bunlar, en azından yeni bir hastalık belirtisi değildir

Valla panik atak hastası oldum. Çocuk yan baksa birşey mi oldu hasta mı oldu diye düşünüyorum

Benim bebeğimin sağ tarafa yatmaktan kafası yamuldu resmen ben düzeltiyorum o yine aynı tarafa çevririyor. Gündüz takipteyim ama gece boyunca aynı yönde
Ayy bende bunu yazacaktım normalde diğer oğlumu hep çevirerek yatırdım yan düz yatınca basık oluyor diye 2 gün önce fark ettim kafası düzleşmiş hep o tarafa dönüyor ben şimdi diğer tarafa destek veriyorum hafif yandan dönmesin diye daha küçük oldukları için düzelir diye düşünüyorum kafa şekli için yastıklar var birde

Ya dedıklerın bızdede var ama hıc önemsemedim ne oluyormus boyle olunca bır kac gun once çapak vardı gozunde bırde sımdıde bugun gordum .

Ya aslında bizimkinde de bir yamukluk var galiba, eşim bir şeyler diyordu ama ben o kadar çocuğun genel sağlığına odaklanmış durumdayım ki, amaan kafası yamukmuş, bacağı çarpmıkmış, kulağı kepçeymiş, hiç derdim değil morundayım galiba. Sıra gelmedi yani o işe

Bizde izan ve ölçü işlerine eşim bakar zaten, benim elim gözüm onunki kadar hassas değil. Ona havale edeceğim bu kafa işini

Sancı gürültülü kaka. Bir de gözünde çapak var bir haftadır. O bile belirti olabiliyormuş
Ünlü bir doktor var İstanbul’da alerji doktoru Ahmet Akçay. İnstagramdan da bakabilirsin ben ona bile foto atıp sormuştum.Devamlı olmadıkça sorun yok demişti

Of o kadar aynı ki benim miniğinde burnu öyle memede çok fena sanki nefes alamıyor gibi hissediyorum üzülüyorum neden böyle hırıltı oluyor ya gerçekten ilkkez gördüm böyle birşey bebekte ne çevremde nede ilk oğlumda görmedim dr oturunca geçecek diyor inşallah geçer bizimde abi 2 gündür evde ateşleniyor zaten öksürük geçmiyor bu hastalıkta benim bile hala bitmedi öksürüğüm

Canım bebde hemşireden öyle duydum rezene sütü azaltır diye fazla tüketmemek lazım
Zaten bitki grubunda çoğu ürün emzirirken tüketilmiyor anasonuda öyle düşünüyorum ben

Nasıl egzersizler yaptırıyorsun?

Kızlar her emzirmeden sonra yada yatma faslında sırasına çok önem veriyorum üst üste aynı yöne hiç yatirmadim bir sağ bir sol yine yatırıyorum.
Birde uyku arasında ağladıkça yattığı yön açımıştır öbür tarafina donduruyorum uyumaya devam ediyor

Ben mukuslu kakanın ne olduğunu tam bilmiyor olabilirim ama kakadaki sümüksü yapıdaki hafif yapışkan, lifli yapılar kaka kast ediliyorsa, onlar bizde de var, oğlumda da zaman zaman olurdu. Hastayken de olabiliyor bildiğim kadarıyla ama başka bir şikayet yokken de olurdu büyükte. Bir alerji geliştirmedi. Daha doğrusu, o konuyla alakalı mı bilmiyorum ama birkaç kez deri döküntüsü yaşadı 2-3 yaşlarında, sonrasında da senede bir iki oldu arada ama nedenini bulamadılar ve hemen geçtiği için (yalnızca bir kere krem kullanması gerekmişti , kortizonlu galiba) doktoru üstüne düşmedi. Geçmeseydi alerji uzmanına gitmemiz gerekebilecekti.

Bize de yediklerimiz içtiklerimiz dokunuyor arada. Çok takılmamak lazım, takipte kalmak yeterli diye düşünüyorum. Doktoru yönlendirir zaten tabii.

Canım bende comfort alıcam elimdeki bitti ya optipro verdiğimden beri kaka yapma süresi çok uzadı ya tekrar hipe geçicem yada comfort

Ben bunu kaç dr sordum bir bilsen özele götürdüm bi kaç kez devlete götürdüm şehir hastanesinde yatarken her dr ayrı ayrı darladım hastalığından sonra kaç kez dinlettim ciğerlerini temiz dediler burnundaki tıkanıklık oluyormuş baze bebeklerde bebek oturmaya başlayınca yani takriben 5,6 ay civarı geçecek diyorlar zaten artık bence benden nefret ediyorlar sağlık ocağında ki ebe bile sen çok panik olmuşsun bu bebekte diğerinde böyle değildin dedi cidden niye böyle oldum bilmiyorum bu arada bence aspire etme canım bu sefer birazı geliyormuş bi kısmı kalıyormuş iyi çekemeyince o daha çok çoğaltıyor sen sadece serumla temizle arada hava kullan en iyisi bu başkada yapacak birşey yok malum

Bu arada kızlar ben çalıştığım için dört aylık ücretsiz izindeyim şu an. 23 ocakta iznim bitiyor. 25 ocak haftalık izin 26 ocak iş başı yapmam gerekiyor. 6 ay ücretsiz izin talep etme hakkım vardı onu talep edecektim. Doktorum çocuğuna annen baksa sen işe başlasan olmaz mı dedi bende düşündüm ama korkuyorum bu sefer işe başlarsam daha da bebeğimden koparım diye dedim hayır olmaz öyle tam tersi sana iyi gelir dedi. Akşam eşim işten gelsin bu konuyu bi konuşacağız belki işe başlayabilirim. Kafam çok karışık napacağımı bilmiyorum.

Eğer bir bakan varsa bence de işe başlaman sana iyi gelebilir. Benim iznimde 21 inde bitiyor ama bakan kimse olmadığı için mecburen ücretsize ayrılacağım.Ama eğer annem yanımda olsaydı hemen başlardım belki işte yorulacağım gece uykusuz kalacağım ama yine de çalışırdım. İnsanın biraz uzaklaşması daha iyi oluyor

Belki doktorunuz test ister alerjik bir durum var mı diye bi çoğu pek oralı olmuyor ama
Evet bunların hepsi bir bulgu. Hatta konak varsa o da bulguymuş. Ama gittiğin doktorun tutumu çok önemli. Belki önemsiz kabul eder. Bir alerji uzmanına foto çekip göstermek daha doğru olur.
Konak var bizdede gürültülü gaz mukuslu kaka aşırı gaz sancısı bağırsaktan gelen gurultular hatta hırıltı da alerjiden olabiliyormuş çok zorlanıyor çocuğum dr anlatıyorum hiç oralı olmuyor bana gelenler mi böyle anlamadım yada bunun tam çaresi yok diye pek oralı olmuyorlar 15 gün diyet yap diyor neye yapayım ne kadar yapayım hepsini aynı andamı kesmem lazım adam akıllı bilgi vermiyorlar bende kendimi suçlu hissediyorum açıkçası sanki derdi varda ben bulamıyorum gibi allerji doktoruna götürsem deri kaka testi yaparlar mı ama kaka da kesin sonuç çıkmıyor dimi

Ay bugün asmdeki hemşiremiz aynı şeyi dedi, aşı için tutarlarken ne yaptıysam artık, «ilk de değil sizinki, ne bu endişe” dedi. Ya bizimkini küvezde emzirirken hırlardı hep burnu, normal normal derlerdi, birinci ay kontrolünde de doktor normal demişti ama nereye kadar normal, onu bilemiyorum işte. Yine ben bir şeyleri eksik yaptığım veya ipuçlarını kaçırdığım için hastanelik olursa diye korkuyorum. Ama bugün hemşireye dinlettim, o da normal buldu. Kendisi sağlık çalışanı olmasının yanı sıra aralarında dört yaş fark olan iki çocuk annesi olması açısından da lafına güvendiğim biri onlar da çok hastalık yaşamışlar bu arada, bir yaşın altında iki kez zatürre falan geçirmiş biri çocuklardan ama hasar falan kalmamış çok şükür. Rahatladım biraz onunla konuşunca.

Alerji doktoruna gitmen çok daha iyi olur. Benim bulunduğum yerde yok ne yazık ki o yüzden gidemiyorum ama alerji uzmanı hem test yapar hem de diyet verir.

Kizlar serum f.kendi burnunuza sıktiniz mi hiç
Allah aşkına bı sıkın
Genzim uyuştu ne iğrenç bir şey
Yetişkin burun spreyleri bile böyle değil
Marka otribebe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…