- 15 Ocak 2023
- 3.893
- 4.772
- 53
Bir de benim tam bilgim yok internette de bulamadım. Şimdi ücretli izin bitiyor ya sonra 6 ay ücretsiz izin talep edebiliyoruz. Diyelim ki ben işe şimdi başladım 2 ay sonra mesela psikolojik olarak iyi olsam o zaman 6 ay talep edebilir miyim yoksa illa ücretli izin bittiği gibi mi kullanmak zorundayım?Şahsi fikrim, her ne kadar çalış iyi gelir desem de bebeğin anneannede kalması fikri bana uymaz. Onun yerine annenin gelip 3-4 gün sende kalması daha uygun olur. Ama dediğim gibi bu benim şahsi fikrim. Yoksa anne baba şehirdışında çalışıp torununu farklı şehirde büyüten birçok anneanne babaanne var ama bu bana uyan bir şey değil.
Peki bunu doktorla paylaştın mı? Çünkü senin psikolojin düzelecek derken bu kez bebeğin psikolojisi zarar görebilir. Tabiki bu anne baba olarak sizin vereceğiniz bir karar. Evet çalışmak sana çok iyi gelecek evden bebekten birazda olsa uzaklaşmak ancak bu şekilde de çok zor olur. Bilemedim canım karar sizin.Sadece şöyle bir şey var benim ve annemin evi arasında arabayla 30 dk sürüyor annemin gelip gideceği bir araç yok. Bir de işim benim oturduğum tarafta. Dolayısıyla annem bakarken bazen alıp gidecek mesela üç dört gün annemde kalacak cocuk. Gün içinde gidip görebilirm ama kendim.
Ben bu kadar bırakmam zaten 2-3 gün annemde kalsa sonra annem bana gelse kalsa izin günlerimde mutlaka alırım zaten bazı günler ben annemde kalsam diye düşündümPeki bunu doktorla paylaştın mı? Çünkü senin psikolojin düzelecek derken bu kez bebeğin psikolojisi zarar görebilir. Tabiki bu anne baba olarak sizin vereceğiniz bir karar. Evet çalışmak sana çok iyi gelecek evden bebekten birazda olsa uzaklaşmak ancak bu şekilde de çok zor olur. Bilemedim canım karar sizin.
Günde kaç kere masaj yaptın ?3. Ayda götüreceğiz bizde gözünde kayma var biraz ama geçici olduğunu söyledi doktorher gün düzenli masajla geçti bizim çapaklanma sorunumuz sol gözü çok fenaydı resmen açılmıyordu bazen uykudan uyanınca kaynatılmış soğumuş suyla silip her gün masaj yaptım şimdi çok minik minik nadiren görüyorum masajı aklıma geldikçe yapacağım tekrar
Eşin ne düşünüyor bu konuda?Ben bu kadar bırakmam zaten 2-3 gün annemde kalsa sonra annem bana gelse kalsa izin günlerimde mutlaka alırım zaten bazı günler ben annemde kalsam diye düşündüm
Süt alerjisi çok kapsamlı bi alerji ve zorAynı şikayetler benim oğlumda da vardı, kısmen hala var. Bizimki mama almıyor ama ben epey laktoz tüketiyorum bugünlerde. Sabahları sütte pişmiş yulaf ve gün içinde 1 bardak, sütle yumuşatılmış espresso, ikisini de bırakamıyorum maalesef. Neredeyse günde en az 1 buçuk su bardağı inek sütü tüketiyorum yani. Ama ilki sindirim sistemim için ikincisi de hayatıma uyanık devam edebilmem için elzem durumda. Acaba badem sütüne falan mı geçsem dedim doktoruna ki maalesef farklı tatlara aşırı kapalı bir insanım ama gerek duymadı. Ben de şunu fark ettim, 2 aydır aynı oranda laktoz tüketiyorum ama oğlum sadece arada sırada fazla gaz sancısı çekiyor, haftada, on günde bir-iki gün, geri kalanda normal. Herhalde alerjik olsa sürekli olurdu diye düşünüyorum ben de aynı şekilde. Yine de takip etmeye devam etmek lazım tabii. Sizde de alerjik bir durum yoktur umarım.
O şu an işte. 6 ay ücretsiz izin evrağını hazırlamış gönderecekti mail ile. Bende gönderme böyle böyle dedim. Tamam eve gelince konuşalım dedi. Konusup bi ortak yol bulacağız.Eşin ne düşünüyor bu konuda?
Aynı işte çalışıyoruz bu arada o mağaza müdürü benim işlerimi de halledebiliyor onun altı olduğum için.Eşin ne düşünüyor bu konuda?
Evet konuşup karar verirsiniz. Evrak olarak ne veriliyor. Ben bir dilekçe yazacağım sanıyordumO şu an işte. 6 ay ücretsiz izin evrağını hazırlamış gönderecekti mail ile. Bende gönderme böyle böyle dedim. Tamam eve gelince konuşalım dedi. Konusup bi ortak yol bulacağız.
Ben şeyde düşündüm yapılıyor mu bilmiyorum ama. Şimdi ücretli izin bittiği gibi altı ay ücretsiz talep edebiliyoruz ya mesela ben şimdi işe başlasam iki ay falan çalışsam kendimi iyice toparlasam ondan sonra 4 ay olur 6 ay olur talep etsem oluyor mu acaba öyleO şu an işte. 6 ay ücretsiz izin evrağını hazırlamış gönderecekti mail ile. Bende gönderme böyle böyle dedim. Tamam eve gelince konuşalım dedi. Konusup bi ortak yol bulacağız.
Şöyle bir evrak gönderiliyor İK’ya. Mail açıklamasına da 6 ay ücretsiz doğum izni diye not düşülüyor.Evet konuşup karar verirsiniz. Evrak olarak ne veriliyor. Ben bir dilekçe yazacağım sanıyordum
Tam bir bilgim yok ancak oluyor diye biliyorum. Tabi bunu yine de ilgili yere sormak lazımBen şeyde düşündüm yapılıyor mu bilmiyorum ama. Şimdi ücretli izin bittiği gibi altı ay ücretsiz talep edebiliyoruz ya mesela ben şimdi işe başlasam iki ay falan çalışsam kendimi iyice toparlasam ondan sonra 4 ay olur 6 ay olur talep etsem oluyor mu acaba öyle
Eğer oluyorsa bu düşüncem de aslında mantıklı değil mi? Hem sosyalleşmiş olurum bu aşamada haplar iyice tesir eder. Bebeğimin huysuzlukları azalır ona daha iyi alışırım.Tam bir bilgim yok ancak oluyor diye biliyorum. Tabi bunu yine de ilgili yere sormak lazım
Olur herhalde, o konuda bir bilgiö yok açıkçasıBir de benim tam bilgim yok internette de bulamadım. Şimdi ücretli izin bitiyor ya sonra 6 ay ücretsiz izin talep edebiliyoruz. Diyelim ki ben işe şimdi başladım 2 ay sonra mesela psikolojik olarak iyi olsam o zaman 6 ay talep edebilir miyim yoksa illa ücretli izin bittiği gibi mi kullanmak zorundayım?
Rota 1300 civarı nimerix 1700 civarı. Doktoru kendi yapıyor aşıları da hastaneden kullandı. Fark var mıdır hiç bilmiyorum kuzum.Aşılara ne kadar ödediniz biz bir ay sonra yapacağız ama daha eczaneden istemedim erken diye
Sen de 657ye tabiydin sanırım. Bizde sadece dilekçe yeterli diye biliyorum ama sömestırda doğum evraklarımı bırakmaya gittiğimde soracağımEvet konuşup karar verirsiniz. Evrak olarak ne veriliyor. Ben bir dilekçe yazacağım sanıyordum
Canım inşallah bu mesajı biraz erken görürsünAy kızlar cansinizyahu bebeğim doğduktan sonra ben hayata asla geri dönemedim bir çocuğu 3 kişi bazen de 4 kişi bakar mı ? ASLA durmuyor, uyumuyor, doymuyor ağlıyor ha bu aralar bir de mamayı değiştirdik şu organik keçi sütü olan mamaya geçtik bir de bu kadar stresin üzerine kaka yapamıyor ben doğumdan beri yaşayan ölüyüm sadece 2 kere dışarı cikabildim (doktor harici) o da 1 saat sonra geri dönmek zorunda kaldım. Ben mi beceremiyorum diyorum ama annelerimiz de var onlar da baş edemiyor yani 4 kişiyi başına dikiyor canım oğluşum. Mesela dün bildirimleri gördüm girdim okududum ama cevap atmaya bile vakit bulamadan bebeğimin çığlığına koştum emzirirken bile vakit bulamıyorum çünkü sütüm tazyikli geliyor emmek istemiyor emsin diye kırk takla atıyoruz of yani ben benden geçtim doğumdan beri sadece Allah'ım bir an önce büyüsün diye resmen gün sayıyoruz ben 63 kiloyla hamile kalmıştım 15 kiloya yakın almıştım şu an 60 kiloyum ne kadar bitkin olduğumu siz düşünün söyleyeceklerim bu kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?