2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    272
Ben yanlış anlamışım. Sizin de ısıya göre fazlasıyla yeterli bence hem de 26 derece diyorsun bizim 24 derece civarında yatak odası. Bahsettiğim askılı ve togsuz torba tulumda elleri hiç soğuk olmuyor örneğin. Üşümüyordur diye umuyorum ama uzmanı da değilim. Bir de erkek bebekler sıcağı sevmez diyorlar belki kızlar daha hassastır
 

Yani, hastanelere ulaşımınız kolaysa rotavirüs Tedavi edebilir herhalde ama menenjiti bir araştır istersen.
 
Ay ben de hiç doymuyorum. Artık çareyi yemekten önce yemek yemekte buldum, ne yapayım. Akşam yemeğinden yarım saat önce mesela bir şeyler ( mesela yeşil mercimek) falan yiyorum. Biraz tutar gibi oluyor.
Erken kalkınca oldu bende bu durum napsam ki ben bide emzirdikçe içim kıyılıyor
Kızlar iki gündür eşim yok valla ölüyorum yorgunluktan.
İştahım kapandı yorgunluktan o derece. Akşam sadece 2 dilim pide yeme şansım oldu
Benim niye yorgunken üzgünken sitresliyken iştahım tam tersi açılıyor
Evet evet onu soruyorum tamam canım takip ediyorum da oksijen alıyor su an onunla 99falan oksijensiz kac olcak bakalım
96 altına düşmesi istenmiyor 96 100 arası iyi geçmiş olsun bu arada yatış mı verildi
 
Benimkinin markası little gusto seninki ne acaba? Çocuk terlemiyor gerçi benim yöntemde sanırım ona ideal geliyor.
Sadece emerken çok terlemeye başladı. Kafası sırılsıklam oluyor
Erkek çocukları için öyle diyorlar evet ilerde de kadınlara göre daha az üşürler zaten
 
Yani, hastanelere ulaşımınız kolaysa rotavirüs Tedavi edebilir herhalde ama menenjiti bir araştır istersen.
yagmurcicegii rota aşısının aslında pandemiden önce sağlık bakanlığı aşılarının kapsamına gireceğinden bahsetti doktoru. Ülkemizde böyle şeyler farklı yürüdüğü için hala girememiş. Girseydi yaptırmış olacaktın mesela.
Rota yine neyse ama menenjit çok tehlikeli bir hastalık. Evet belki az sayıda görülüyor ama ben kendi adıma yüzbinde bir ihtimal bile olsa bunu göze almam. Belirtileri ilk başta soğuk algınlığı gibi ancak 24 saat içerisinde ölüme kadar gidiyor.
Derdim baskı yapmak ya da yargılamak değil. Belki bilmiyorsundur( ben de yeni öğreniyorum) o yüzden açıklamak istedim
 
Bende de var ondan ama daha giydiremedim doğru düzgün. Ya bir ya iki. Bizde kaynanadan beter bir baba var, herşeye maydanoz. Yok orası öyle, burası böyle. Hele kolları sabitleme işi tamamen hayalde kaldı. Bizim kız eldiven bile taktırmadı, ona hayatta izin vermiyor. Ama şu battaniye, yorgan çekme konusundan sonra giydireceğim muhtemelen.
 
Canım dün anneme anlattm, böyle böyle çocuk yüzüne battaniye çekti diye. Çocuğun üstünü değil beşiğin üstünü ört dedi. Bebekken bizleri öyle büyütmüş. Yüzünü falan da tamamen örtüyor, yanına gittiğimizde benimki uyuyunca hemen orda da öyle örtüyor çarşafla. Ben sadece toz için yapıyor sanıyordum Şimdilik eğer tulum giydiremiyorsan önlem amaçlı böyle yapabilirsin.
 

Sadece erken kalkınca oluyorsa kolayı var, geç kalk

Ya erken kalksan bile mümkünse kahvaltıyı geç edebilirsen seni daha uzun tok tutabilir. Aç kalkıyorsan sütlü veya yoğurtlu müsli, yulaf ezmesi vb yersin mesela. Tuttuğu yere kadar. Çok acıkınca da yumurtalı ekmekli peynirli kahvaltı.

Hoş, evde okul çocuğu varken böyle ayrı kahvaltı etme lüksün oluyor mudur, onu bilemem tabii.
 
Ay uyku sersemi cümle birbirine girmiş ama az çok anlaşılmıştır diye düşünüyorum
 
Aaa hadi ellerini biz de çok bağlayamadık ama tulumu her gün kullandım her gün yıkadım hala yumuşacık valla. Büyüğü olsa alcam ama yok
Nasıl yanii
 

Beşiğin üstünü örtmek hava sirkülasyonunu engellemez mi? Hava kalitesi açısından mantıklı olur mu, bilemedim Sıcaklık açısından da bebeğin üstündeki örtü kadar etkili olacağını sanmıyorum. Yani çadırda uyumak gibi olur herhalde.

Ben bazen kolları kapatmadan yarım kundak yapar gibi yapıyorum, belden itibaren bacakları kapatacak gibi sadece. Veya yanlara sıkıştırıyorum yine beline kadar örtüp.
 
Bu yorumu görmeden önce yazmıştım ben anlamadım beşiği nasıl örteceğimi? Çadır gibi mi
Benim de aklıma çadır geldi direkt Bu arada bir iki sene sonra çadırı andıran her şeye bayılacaklar Yeni yatak alınınca park yatağı oyun parkı olarak odasında bırakıp üstünü örtmek ve çadır olarak kullanmak aklıma gelmemişti hiç (çünkü ev küçük) büyük bir karton kutudan karton ev yapmıştım onun yerine çadır diye. Çadıy çadıy diye bize evini gösterdiği videoları var oğlumun
Sonra bir noktada çadır da alındı tabii.
 
Çocukken koltuk yastıklarından ev yapıp üzerini örterdim hep ah çocukluuk.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…