2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Tabi kendiniz bilirsiniz ama rotavirus u öneririm. Benim kızımın dönemi neredeyse doğum yapan herkes hastaneye yattı rota ishal den damardan Sıvı takviyesi aldılar kilo verdiler masallah kızım rotayı evde hafif atlattı aşı sayesinde

Evet canım ya sabaha karsı 96 üzeri oldu hep bugunde burdayız daha ihtiyacı var oksijene dedi doktor

Çocukken koltuk yastıklarından ev yapıp üzerini örterdim hep ah çocukluuk.
Yaa, ben çok özenirdim çünkü annemin o zarif koltuk takımının narin miderleriyle çadır madır kurulmazdı Şimdi bizimkilerin minderi hiç çıkmıyor, o yüzden çadırı müessesemiz sağlıyor

Bu arada dün akşam ben banyodayken (kırk yılın başı bir kendime zaman ayırıp saç yıka, bakım yap, kes, saç yüz vücut kremlen, kaç dakika sürdü dersin? 10) kopan çıngarın nedeni de kolçak tepsisini kaldırmış olmamızmış.

Koltuğun kolçağına kahvemizi, çayımızı, pastamızı, biramızı, cipsimizi vs koyalım diye aldığımız bu zımbırtıyı üç senedir kullanamıyoruz çünkü biz tepsi bu deyip yerine taktıkça, oğlan garaj kapım bu benim diye çıkarıyor. Artık oynayabilirsin ama oyununun bitince yerine takacaksın diye anlaşmıştık. Anlaşmaya uymayınca kaldırdım. Babası çıkarıp vermiş akşam işte.

Ay, çocuğu disipline edecektim bak, tamamen unutmuşum. Banyodan çıkınca gümbürtüye geldi. Şimdi o ağladı ağladı, biz de istediğini verdik gibi oldu. Of, göz hizasına inip neden böyle yaptığımızı nedenleriyle anlatıp, ona haber vermeden kaldırmakla hata ettiğimiz için ağlamasına rağmen geri verdiğimizi açıklayıp yeni bir anlaşma önerecektim, uymaması halinde de kesin olarak tepsinin evden gideceğini sözlü olarak bildirecektim.

Akşama not almam lazım bunu

Ay hiç bilmiyorum ki markasını taa yazın etiketini kesmiştim Emerken de terlemiyor bizimki.

Ay hiç bilmiyorum ki markasını taa yazın etiketini kesmiştim Emerken de terlemiyor bizimki.
3 aylık civarı başlıyormuş ter bezleri aktifleşmeye
Ay ahshshshwh çok güldüm. Büyüdükçe böyle şeyler olcak dimi çok iyi anlaşma olurmuş
Çözüm olarak ikinci tepsiyi alın bence çocuğun garajı kapısız kalmasın

Çözüm olacağını bilsem alırdım ama ona da muhtemelen “ikinci garajımın kapısı bu” gerekçesiyle el konur

Karadenizli müteahhitler gibi sürekli ev yapıp yıkım yapıyor legolarıyla. Onlara da garaj lazım oluyor tabii

Ya şahsen ben aşılar o kadar önemliyse devlet karşılar diye düşünüyorum. Karşılamalı yani bile bile bebekleri/insanları bu hastalıklara terk etmemeli nadirde olsa. Allah korusun yavrularımızı her türlü hastalıktan ama düşüncem bu yönde olduğu için yaptırmayacağım. soyasosu Phaedra yildizsavascisi

Çocuğun benden zeki olması peki dhshs

Devletten beklentiler ve insanların yaşadığı deneyimler farklı oluyor tabii. Anneannem kanserden vefat etti. Kemo sonrası kan hücreleri için kullanması elzem olan bir ilaç vardı ve devlet karşılamıyordu. Her hafta o ilaç için bir asgari ücret ödendi. Üstelik böyle 10 farklı hikaye anlatabilirim. Neyse temennimiz ortak uzun sağlıklı yaşasın evlatlarımız

Canım sen bilirsin senin bebeğin sonuçta ama bizim bir arkadaşımızın kuzeni nerdeyse bir aydır yoğun bakımda menenjit geçirmiş. İlk gözü kaydı çocuğun şuan yaşasa bile tek başına hayatını idam ettiremeyecek durumda beyin fonksiyonları. Allah kimseye göstermesin böyle bir şey Onun dışında benim erkek kardeşim menenjit geçirdi birinci sınıfta, çok şükür hiç hasar kalmadı çok erken teşhisti ama baya hastanede kalmışlardı. O yüzden bence aşılar önemli ama yinede herkesin kendi kararı ben ilk yaptıracak olanlardanım. Menenjiti yakınen görmüş biri olarak korkuyorum

Pek çok gelişmiş ülkede rutin aşı takviminde yer alan bu aşılar ne yazık ki bizde hala özel aşı kapsamında ve ekonomik nedenlerden ötürü bu aşıları yaptıramayan dar gelirli kesim (ve özellikle göçmen çocukları) çok büyük risk altında. Kendi çocuğumuzun o kesimle ömrü boyunca hiçbir teması olmayacağını garanti edebiliyorsak, aşı gereksiz görülebilir tabii ama bunun mümkün olduğunu sanmıyorum.

Menenjit hastalığına yol açan çeşitli bakteri grupları var. Devlet pnömokok aşısını karşılıyor ikinci ayda yaptırdığımız. Ama özellikle son on, on beş yılda ülkemizin aldığı göçlerle birlikte menenjit yapan bakteri gruplarında artış gözlemlendi. Bexero b grubu, nimentrix ise diğer gruplara karşı koruma sağlıyor.

Tabii ki senin kararını yargılamak kimseye düşmez, “önemli bir aşı olsa devlet karşılardı” diye düşünmekte de sonuna kadar haklısın ama karşılamıyor işte ne yazık ki.
Devlet aynı şekilde SMA hastası bebeklerin ilacını da karşılamıyor ne yazık ki.

Devletin neden var olduğunu ben bazen merak ediyorum zaten

Şükür aşıları olduk ilk koldan oldu ağladı ikinci bacaktan az katıldı üçüncü en acıyan dedı cocuk katıldı morardı hemen gelmedi kendine
Ayy niye aşılar ağızdan olmaz ki

Ben rotadan cok korkarım kızımda rotayı yaptırmıstım menenjiti yaptırmadım. Bundada aynı düşüncedeyim ama bakalım doktor ne dıyecek. Yas aldıkca kararlarımda degısıyor

O üçüncü ve son aşı en çok yakan çok ağlatıyor

Bacım sizin kent hiç mi göç almıyor, menenjite karşı nasıl bu kadar rahatsınız

Bu yorumu görmeden önce yazmıştım ben anlamadım beşiği nasıl örteceğimi? Çadır gibi mi
Evet evet çadır gibi, küçük kardeşimde hatırlıyorum ben onun beşiği demir beşiklerdendi. Annem üzerini örterdi. Hava sirkülasyonu aslında maske gibi olur. Hatta onun kadar boğucu ya da nefes almayı zorlaştırıcı olmaz sanırım. Ki bir de gece en az 2-3 kez kalktığımızı düşünürsek. Ben yeni aldığımı henüz yıkamadığım için evdeki uyku tulumunu giydiriyorum hala ama gün içinde koltukta yatarken ince bir örtüyle örtüyorum üzerini çadır gibi

Dün gaza gelen ben bugün yürüyüş ve market alışverişini yaptım annem gelmişti yoksa bebekle çıkacaktım iyi geldi valla yürümek. Zaten selülit olmuş hep evde oturmaktan Phaedra

Ben de sahil sezonunu açtım Bir kere artık beni kimse tutamaz. (“Ey fırtına, sen kimsin ya?”)

soyasosu LadybirdDA migren taşlarını hazırlayın kızlar, lodos gelmiş

Eklentiler

• C312A979-C194-4687-8669-4FD1D815B3D0.webp
    37,2 KB · Görüntüleme: 76
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…