2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ben de sahil sezonunu açtım Bir kere artık beni kimse tutamaz. (“Ey fırtına, sen kimsin ya?”)

soyasosu LadybirdDA migren taşlarını hazırlayın kızlar, lodos gelmiş
Dünden beri elimde Acildeki parol de kesmedi ki. Şiddeti azaldı biraz işte. Hala devam. Dün sinüs yıkama, bu sabah papatya buharı fln yaptım. Parol tablete devam. Tüm tuşlara basıyorum ama banamısın demiyor

2 büyük kırlent var. Kaztüyü mü ne? Kuzen vermişti. Kılıflarını çıkarmak için balkona çıktım. Tüy dökülüyor içinden diye. 1 veya 2 dk sadece 3 değil. Hissettim kafamın üşüdüğünü girdim içeri hemen. Yetti migreni tetiklemeye

Benim migrenim yok ama ne zaman lodos olsa, evden çıkmasam bile başım ağrıyor. Hatta şimdi düşündüm de genelde evdeyken ağrıyor. Bakalım bugün ağrıyacak mı?

Ay ağrımasın inşallah. Bırak çağırma şimdi

İnanır mısın, sen böyle deyince tuhafıma gitti. Uzun zamandır tüm dua ve dilek haklarımı oğlan okuldan eve hastalık getirmesin temennisine harcadığımdan, kendim için temennide bulunmak hiç aklıma gelmemişti

Bebiş mis gibi uyudu bu arada lodos modos demeden, yağmurda bile devam etti uyumaya. Ama eve girince bilin bakalım ne oldu

Uyanmıştır ne olacak

biz de rotavirüsü olduk verem aşısıyla birlikte. bu arada görümcem çocuk doktoru eşim eczacı ilk kızımda hepsini olmuştuk kesinlikle öneriyorum bende Rotavirüsü çok hafif atlattık ilk kızımda desem yeridir. Görümcem bu yüzden kaç çocuk kaybettik biz diye üstüne basa basa bir kaç örnek vermişti. Dün kendi doktorumda menenjite yakalanma olasılığının az olduğunu ama menenjite yakalanan her 3 çocuktan birinin hayatını kaybettiğini ya da hasar bıraktığını anlattı. Bu bile bana yetti. İyi ki ilkinde yaptırmışım. Hele suriyelilerden ya da kozmopolit illerdeki insanlardan dolayı olasılık iyice artmışken riske atmak mantıksız geliyor bana. Menenjiti de 3. Aysa yaptıracağım. 2 yaşındaki kızım için haziran kreş düşünüyoruz ona da grip aşısı yaptıracağım.

Menenjit aşısı çok önemli. Doğru diyorsunuz kızlar ama sadece bir kaç toz yeterli değilmiş tetanoz gibi yılık korumalıymış yani 3/5 yıl koruma saglıyormuş o yüzden hatırlatma toz yapılıyormuş Bebeklere 2, 4 ve 6 aylıkken 3 aşı uygulanır. Bir yıl sonra birinci tekrar yapılır. 6 ay ile 1 yaş arasındaki çocuklara 2 ay ara ile 2 aşı uygulanır. Bir yıl sonra da birinci tekrar yapılıyor. 1 yaş ile 5 yaş arasındaki çocuklara ise tek doz bir aşı yapılır diyor

Katılıyorum. Benim de doktorum aynı şeyden bahsetti. Evet yakalanma olasılığı az ama tehlikesi çok fazla üstelik soğuk algınlığı gibi başlıyor. Ayırt etmek kolay değilmiş doktorlar için de.

3 doz demişti doktoru. 3. 5. Ay ve 1 yaşından sonra.

Biz dediğim gibi nimentrixi hemen olmuştuk ama bexeroyu nasılsa kimseyle temasımız da yok diye yan etkilerinden korkup bir yaş sonrasına ertelemiştik (sonra iki yaş oldu o) ama o süreçte ben en ufak bir sivilce, döküntü, kızarıklık falan görünce elimde bardakla koşup rengi soluyor mu solmuyor mu (menenjit döküntüsünün solmuyormuş) diye kontrol ediyordum deli gibi.
Bu sefer erteleyeceğimi sanmıyorum o yüzden.

Her çocuk yeni bir tecrübe olsa da biraz daha tecrübelisin artık. Ateş durumunda falan soğuk kanlı kalabilirsin. Beni ihtimali bile ürkütüyor

Her çocuk yeni bir tecrübe olsa da biraz daha tecrübelisin artık. Ateş durumunda falan soğuk kanlı kalabilirsin. Beni ihtimali bile ürkütüyor

Ben ateşten korkmamıştım aslında ama her ilacın olduğu gibi, her aşının da milyonda bir görülen yan etkileri gelip bizi bulursa, yaşı biraz daha büyük, bünyesi daha güçlü olsun istemiştim. Bexerodan özellikle çekinme nedenim güçlü yan etkilerin görülme sıklığı ve şiddetiydi. Yani, atıyorum verem aşısının milyonda bir görülen yan etkisi denk gelse o kadar ağır atlatmayız ama bexeronunki ağır olabilir gibi bir algı oluşmuştu bende.

Bardakla döküntünün bağlantısı ne? Klavye azizliği mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…