2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Annemin kardeşi menenjitten vefaat etmiş 14 yaşlarında hiç tanımadığım teyzem , çok çok önemli olduğunun altını çiziyorum yaşı falan yok yani

Bir gün kardeşim kusmaya başladı bizde babaannemde kalıyorduk ama bildiğin fışkırarak kusma. Üşütmüş nane limon yapalım geçer dedi babaannem sonra götürdüler 23 Nisan günüydü hatta. Grip sanmışlar sonra bir doktor ışığa bakamadığını farketmiş. Düz yatırıp kalkarken ayakları da havaya kalkıyormuş sanırım orda anlamışlar bende küçüktüm çok hayal meyal hatırlıyorum. Baya görememiştim onları sırtından su filan almışlardı. O doktor hayatındaki en büyük şansmış Sonra bilgisayar mühendisliğini ikincilikle bitirdi İstanbul’da köklü bir üniversitede. Çok şükür kalıcı olmadı ama gerçekten çok korkuyla yaşadık kalıcı bir sorun olursa diye

10 sene önce bu aşılar yapılıyor muydu? Yeğenimden falan hiç hatırlamıyorum bu konuları. Bana mı yansımadı desem hep içiçeydik o dönemler.

Bundan mı alıyorsunuz sizler? Bulunamıyordu sanırım bir ara. Doğru mu hatırlıyorum?

Eklentiler

• 1000011005.webp
    27,6 KB · Görüntüleme: 65
Bizim eski anne grubunda kimse ateş olur şu bu dememişti hepimiz yaptırmıştık o dönem cahil cesaretiyle demekki

Bir özel aşısında doktor calpol verin isterseniz demişti, bende kahvaltıya gidecektik yanımızda yok eve gidince versem olur mu dedim olur dedi çocuk bayılmıştı, bayılmıştı dediğim uyumuştu haha aşı ne güzel bir şeymiş ya kolik çocuk uyudu diye rahat rahat kahvaltı yapmıştım valla ben eve gidince de verdim mi hatırlamıyorum ama ben öyle kolay kolay vermiyordum

Rotavirus asisini eczanedenmi temin ettiniz bende yaptirmayi dusunuyorum ne kadar fiyati

Kızlar benim kız banyoya bayılıyor. Banyodayken etrafa gülücükler saçıyor. Ama gel gelelim banyodan sonra kurulama, kremleme ve giyinme aşamasında kıyamet kopuyor. Oysaki normalde giyinirken falan da ağlayan bir bebe değil; anlamadım. Var mı benzer süreç yaşayan

Kızımda rota yaptırdım da menenjit için bir yaşı bekledim şimdi de bi fırsat olmadı kızım 18 aylik oldu . Sosyal pediatriden geçen randevu aldım konuştum şehir hastanesi , a grubu b gurubu iki aşıdan da olması lazım birinden tek doz diğerinden 3 doz şeklinde dedi toplam 4 doz yani,
ben bir yaş sonrası yapılınca Doz sayısı düşüyor azalıyor biliyordum öyle değilmiş inşallah şubatta ilk dozu yaptıracağım kızıma menenjit için şubatta 3 ay oluyor oğluma da rota yaptıracağım ama menenjit i oğluma beklesem mi yoksa ona da mı 1 yaş sonrasına bıraksam bilmiyorum karar veremedim ağır bir aşı diye .

Ben yasıyorum aynısını hic sesi cıkmaz banyo yaparken kurulamadan itibaren yıkıyor ortalıgı giydirince susuyor

Menenjitin en yaygın görülen belirtilerinden biri kırmızılı morlu döküntü ve bu döküntünün özelliği üzerine bastırınca solmaması. Parmakla bastırınca kontrol etmek kolay olmuyor altta kaldığı için, o yüzden şüpheli döküntünün (normal isilik de olabilir bu) üzerine şeffaf bardak bastırıyoruz ve döküntünün renginin değişip değişmediğine bakıyoruz. Menenjit döküntüsü aynen kalıyormuş, diğerleri normal ten rengine karışıyor bardağın altında.

Ay, kimse anlamayınca kendimi paranoyak gibi hissettim, hadi sizin ilk çocuk, henüz ona sıra gelmemiş olabilir de iki ve üstü çocuğu olan anneler arasında tek değilimdir umarım

Ben yasıyorum aynısını hic sesi cıkmaz banyo yaparken kurulamadan itibaren yıkıyor ortalıgı giydirince susuyor
Ay sorma ya; önce havluya sarıp bir sarılıyorum kucağıma alıyorum, sonra zıbınını giydirdikten sonra aynısını yapıyorum, giydirince de yapıyorum aksi halde katıla katıla ağlıyor

Ay ben ilk yazdığında da anladım ama şunu soracağım grubumuzun google annesi renk değişmemesi sadece menenjitte mi oluyor? Ya da renk değiştirmeyen tüm döküntülerden korkmalı mıyız?

Vallahi bilmiyordum sagolasin

Ay ben ilk yazdığında da anladım ama şunu soracağım grubumuzun google annesi renk değişmemesi sadece menenjitte mi oluyor? Ya da renk değiştirmeyen tüm döküntülerden korkmalı mıyız?

O kadarını bilmiyorum ama Allah korusun öyle bir döküntüye denk gelirsek, menenjit ihtimaline karşı en yakın sağlık kuruluşunun aciline gitmekte fayda var diye düşünüyorum.

Banyoyu çok seviyorsa erken bittiği için üzülüyordur belki tahmini konuşuyorum ama üşüyor olabilir mi acaba o süreçte?

Banyoyu çok seviyorsa erken bittiği için üzülüyordur belki tahmini konuşuyorum ama üşüyor olabilir mi acaba o süreçte?
Ben de ondan şüpheleniyorum artık hatta bugün seviyor diye küvetini iyice suyla doldurup banyo keyfi yaptırdım kızıma havluya alıncaya kadar sorun yok aslında ama ne zaman havluyu üstüne örtüyorum, başlıyor ağlamaya. Hele hele başını örttüğümde

Havluya mı gıcık acaba

BiZimki de yıkanırken asker gibi, mimik oynatmıyor yeminle. Bitsin de gidelim der gibi. Çocukta öyle bir tevekkül hali var

Havluya mı gıcık acaba

BiZimki de yıkanırken asker gibi, mimik oynatmıyor yeminle. Bitsin de gidelim der gibi. Çocukta öyle bir tevekkül hali var
Ay bunlar niye bir garipler ya, benimki bildiğin gülücükler saçıyor. Saatlerce bıraksam okey gibi

Geçen sefer havlu yerine penye örtüsüyle kuruladım ama yine aynıydı.

Sanırım fıtrat meselesi. En azından tek olmadığımı bilmek rahatlattı. Papatya220 da aynı dertten muzdaripmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…