2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Hiç bişey yapmıyor sadece babalık yapıyor

Bence cahillik Rotayı cok yasayan var bilgimiz var ama menenjıtı yasamadık şükür allah korusun ondan bence.

Bugun 9 da ası olduk aksam 9 sımdı cocugum sustu bıraz hiç böyle aglamadı dogdu dogalı
Canım bizimkide akşama doğru rahatladı bir nebze..Öyle şiddetli ağladı ki gözleri yaş doldu hep gazida varmış sanırım gazı aşi yeri ağrısı da çifte kombin ne yapacağımı şaşırdım hicbiryerine dokunmadan yatış pozisyonunda emzirdim onuda zor bela emmedi epey müddet..calpolu verdik oda iyi geldi
Şimdi uyuyor dinlemede bakalım ateşi yok ama hafif sıcak 3.bebegim ama ilk gibi walla

Çok çok geçmiş olsun inşallah yarına tamamen açılmış olur

Canım bizimki beni temizlik manyağı olarak görüyor sanırım onun gözünde temzlik düzen çok dert ediyormuşum..zawallim ben salsam evde kıyamet kopmuş sanicaklar haberi yok

Neyse zorlandığımi farkediyor Bulaşık makinesini boşaltıyor
Kahvaltı hazırlığı yapıyor
Denk gelirse kurutma makinesini birlikte boşaltıp katılıyoruz çünkü iki makine çamaşırı birden kurutyorum çok çıkıyor
Peyderpey muhakkak birşeyler yapıyoruz iki koldan adam yerde uyuya kalıyor
Normalde ihtiyaç olmuyordu
Şuan kritik dönemdeyiz mecbur yapmasa olmuyor

Çocuk uyutma, gaz çıkarma, bez değiştirme, oyuncakları toplama, kurutmadan çıkan çorapları eşleştirme, çiçekleri sulama, oyun oynama, markete gitme, bozulanı tamir etme bu kadar tüm görevi gece hiç kalkmaz cuma cumartesi dışında ama gece uykusuna o geçiriyor bebeği. Yarım saat en az kucakta pışpışlanarak uyuyor bu ara çok zor uyuyor

Hicbirsey. Bisey yapmasini istesem calisiyorum yoruluyorum oluyor illa soyleye soyleye yaptiriyorum bazen bende cinnet geciriyorum bana soyletme yap sende bu evin insanisin diye. Cocugun bezini degismesini ogren diyorum beceremem diyo mama nasil hazirlanir bak ben olmazsam sen yaparsin diyorum yok sen hep olursun ayarini unuturum oluyor kisaca sorumluluktan bi bahaneyle kaciyor tum gun evde suratim asık ve surekli tartisma modundayim herseyden sogudum bi tek cocuga karsi yuzum guluyor eski gunlerimi ozledim resmen

Canım sizin ilk çocuk mu ..duydunuz mu erkeklerde ilk baba olunca lohusalık gibi depresyon gecirebiliyormus..alışma süreci gibi ne bileyim Öyle dediler kızlar

İyi yine fazlaymış ben alıştırdım böyle ya valla eskiden daha çok yapıyordu şimdi ben şunu yap diyeceğim de öyle. Ama bugün cinnet geçirdim çünkü çocuk durmuyor ben uyutmaya çalışıyorum zaten yorulmuşum o daha önce bulunduğunuz şehirden bir arkadaşıyla konuşup oranın dedikodusunu yapıyorlar pek güzel bende verdim çocuğu eline uğraşıyor şimdi gerçekten yeter diye bağırasım geliyor bazen çünkü

Canım sizin ilk çocuk mu ..duydunuz mu erkeklerde ilk baba olunca lohusalık gibi depresyon gecirebiliyormus..alışma süreci gibi ne bileyim Öyle dediler kızlar
Valla onun lohusalığını çekemem birde kendiminki bana yetiyor zaten ya bazen cidden ezbere çalışıyor gibi ya yani söylemeden yap demi işte yok. Ben birde çok iş bitiriciyim ve ona göre daha fazla tez canlıyım sanırım, herhangi birşey olacaksa hemen olsun bitsin istiyorum o bana göre daha rahat normalde bunu biliyordum zaten ama bu ara gözüme batıyor

Ay sen bensin şu anki modum işte bu ya bende usandım ya resmen ben ev işi yapmaya mı geldim dünyaya diyorum hadi şimdi evdeyim yarın bir gün işe başlıcam. Ya şimdi mutfak daha çok süpürülür ya kırıntı falan daha çok dökülür bir kaç gün süpürmedim diyorum ki bu mutfağı süpürmeyeceğim yani bu ne demek sen süpür bunun tribini yapıyorum yok süpürmüyor mutfağı süpür demem gerekiyor yani illa. Yok valla yarın yemek yapmıcam

CAnim bahsettigin durumun aynısı bizdede mevcut ne yazık ki aynı anda iki işi yapabilmek .. işi surundurmeden ateş parçası gibi olay yerinde bitmek bende mevcut
Tam aksi gibi esimde o kadar Relax ve yavaş
Çaydanlıgin üstünu demliği tezgahta unutur
Neyi nasıl yapıyorduk diye 10 kere sorup tekrar ve tekrar gel git yapar
Tezgahi silip masayı silmeyi unutur
Valla daha çok gözüme batan şeyler var da
Neise

Artık bedenim 75 gün sonra yeter demeye başladı benim sağlık ocağında verdiğim kan tahlilinde demir düşük açlık şekeri yüksek hdl kolestrol yüksek ve crp yükselmiş yine eksilmiyor artarak devam ediyor 1 senedir yüksek crp vücuduma neler yapmıştır kimbilir hamileliktendir idrar yolu enf dur dedim ama geçmiyor umarım kötü şeylerin habercisi değildir
Gün içinde bayılıcak gibi olup elim ayağım boşalıcak gibi oluyor kemiklerim ağrıyor tükendim sanırım

Canım Anne arkadaşım
Sen 3 çocuktan daha önemlisin
Lütfen enfeksiyon dr görün crp neden yüksekmiş arastirilmasi gerek
İdrar yolu deyip geçmemek lazım
Halsizlik dermansizlik vs yapar tabiki
Demir hapı almiyormuydun d vitamin multivitamin al osteocare kalsiyum destek al

Şimdi cümleye “Yardım etmek ne demek? Evin bir bireyi ve baba olarak üstüne düşenleri yapıyor’” diye başlamak isterdim ama ben de bir Türk erkeğiyle evli olduğum için başlayamıyorum maalesef
Elbette bir takım şeyleri ortak yapıyoruz, iş bölümümüz var. Erken kalktığı için kahvaltıyı genelde o hazırlıyor, makineyi boşaltıyor. Akşam yemeğini ben hazırlıyorsam çocuğu o hazırlıyor ve sofrayı o topluyor, büyük oğlanın banyosu ve yatırması onda.

Ama bu belli başlı şeyler dışında söylemeden bir şey yaptığı pek görülmüyor.
Mesela geçen gün kurutma makinesini kendiliğinden boşaltmış, ben şok. Üstelik suyunu dökmüş, toz filtresini falan temizlemiş (ikinci filtreyi unutmuş tabii) ben katmer katmer şok

Bir de eli çok ağır. Benim üç çeşit yemek çıkardığım sürede o anca balıkları tepsiye diziyor. Ama inci gibi diziyor cidden, boy sırasına göre falan, benim dizdiğimle yan yana koysan onunki tablo gibi benimki pazar tezgahı (o burcundan da kaynaklanıyor olabilir tabii, yay kendisi). Ama yemeği anca oğlanın yatma saatinde hazır ettiği için akşam yemeğini yapması pek pratik olmuyor. Tabii bundan yılmamaya çalışıyorum. Hafta sonları fırsat buldukça mutfağa atmaya çalışıyorum kendisini bu ara, vakit bolken rahat rahat takılsın diye

Temizlik konusunda sevgili dysonımız eve geldiğinden beri arada kendiliğinden alıp süpürge attığı oluyor (ama filtresini temizlemeyi bana bırakıyor tabii) ama onun dışında mesela geçen gün iş bölümü olarak kendisinden toz almasını rica ettim, neyle? diye sordu. (Ütüyle dedim ama daha kolayına gelecekse tava da olur )

Tabii bebek geldikten sonra sorumluluklarının artması gerektiğini fark etti biraz çünkü pratik olarak imkansız bir annenin her şeye yetişmesi, ki bu saatten sonra yetişeceğim diye kendimi asla paralamam.

Multi omega ve d vitamini alıyorum demiri bıraktım kurdeşen dökmüştüm doğumdan hemen sonra alerji yaptı ilaçlar muhtemelen o ara bıraktım devamda etmedim açıkcası, gögüs altımdaki iltihaplar yükseltiyo diye düşünmek istiyorum asm hemşire genel cerrahiye gitmemi söyledi randevu aldım gidicem neyse araştırılsın,
Yarında ön bilgi olarak ni asm doktora danışıcam. İyiydim ben ya ne oldu anlamadım
Teşekkür ederim evet benim iyi olmam lazım umarım toparlarım hemen

Birşey olduğu yoktur kendini motivasyonunu düşürme hemen nazar boncuğu nerdeydi sana onu konduralim
Yeni dogum yapmış kimseleriz hepimizin başından birşeyler geçiyor
Güzel bir tetkik yapılsın ilaç tedavisi vs yönlendirme ile yola devam alternatif tıp ta yabana atma onlarda çok faydalı oluyor
Güzel düşün güzel olsun herşey

Galiba nazara geliyorum herkez 3 çocuğa nasıl tek baktığımı konuşuyor bide gelin bana sorun diyesim geliyor veya 3 çocuk annesi oldun bi anda diyende var, babaannem köyden geldi daha görmedim görüntülü konuşuyoduk bakıyım sana süzülmüşsün gözlerinin altı çökmüş dedi hemen ama ona göre zayıflamış olmak bunlar demek kötü niyetinden değil zayıfları sevmiyor , halam hep aklımdasın hiç bi iş yapma evde çocuklarınla ilgilen kolaymı 3 çocuğa bakmak gibi şeyler söyledi,
Crp nin babamdan dolayı bizde çok etkisi büyük.araştırılsın bende üzerine düşücem
Nazar boncuğu ve desteğin için teşekkür ederim

Ay inanirim hamile kalincada hamile nazinida ben degil o yapti misal her gun biseye aseriyoduz canim et istiyo canim kola istiyo canim tatli istiyo benimse hicbirseye simdi dogum yaptim sira uykusuzum yorgunum bitigim iyi degilim hasta gibiyim laflari basladi. iki gunde bir uykusuzum uykum var naralari donuyor evde dur bakalim her an kafasina bisey gecirebilirim uykusuzum dedikce

Acile gittik yine dünkü parol kesmediyse yine kesmeyebilir dedi. Arveles ve metpamit iğne yaptılar 6 saat emzirme yok. Sonrada dökücem. İnşallah işe yarar
Geçmiş olsun kaçırmışım sorun nedir canım salgın mı?

Ay çok geçmiş olsun bugün geçmiş gitmiş olsun inşallah Rabbim şafi ismi hürmetine hastalıktan eser kalmayacak şifalar versin şu salgın yok olsun dünyadan bebeklerimize çocuklarımıza ugratmasın birdaha Allahım

Bende 4. Çocuk var 3. Yanımda yaşları
20
9
2 buçuk
Biride 2 aylık olunca kaçışı yok işten sıkar biraz ama erkeklerin genelinde var kafalarına göre iş yapamama illaki bir emir ve tarif Le başarıyorlar ev işlerini
Tabi istisnalar var onlarla Türk kadınları denk gelmiyordur bize tipik Türk erkeği
2 buçuk yaşındaki oğlumla ilgilenir market çöp atma eve süpürge tutar haftada 3 gün kahvaltı sofra kaldırma bunları yapar söylemeden bazen bunlarıda söylemem gerekir ama istediğim bütün işleri yapar asla kaçmaz ve yapamam demezse ben pek güvenemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…