Şimdi cümleye “Yardım etmek ne demek? Evin bir bireyi ve baba olarak üstüne düşenleri yapıyor’” diye başlamak isterdim ama ben de bir Türk erkeğiyle evli olduğum için başlayamıyorum maalesef
Elbette bir takım şeyleri ortak yapıyoruz, iş bölümümüz var. Erken kalktığı için kahvaltıyı genelde o hazırlıyor, makineyi boşaltıyor. Akşam yemeğini ben hazırlıyorsam çocuğu o hazırlıyor ve sofrayı o topluyor, büyük oğlanın banyosu ve yatırması onda.
Ama bu belli başlı şeyler dışında söylemeden bir şey yaptığı pek görülmüyor.
Mesela geçen gün kurutma makinesini kendiliğinden boşaltmış, ben şok. Üstelik suyunu dökmüş, toz filtresini falan temizlemiş (ikinci filtreyi unutmuş tabii) ben katmer katmer şok
Bir de eli çok ağır. Benim üç çeşit yemek çıkardığım sürede o anca balıkları tepsiye diziyor. Ama inci gibi diziyor cidden, boy sırasına göre falan, benim dizdiğimle yan yana koysan onunki tablo gibi benimki pazar tezgahı(o burcundan da kaynaklanıyor olabilir tabii, yay kendisi). Ama yemeği anca oğlanın yatma saatinde hazır ettiği için akşam yemeğini yapması pek pratik olmuyor. Tabii bundan yılmamaya çalışıyorum. Hafta sonları fırsat buldukça mutfağa atmaya çalışıyorum kendisini bu ara, vakit bolken rahat rahat takılsın diye
Temizlik konusunda sevgili dysonımız eve geldiğinden beri arada kendiliğinden alıp süpürge attığı oluyor (ama filtresini temizlemeyi bana bırakıyor tabii) ama onun dışında mesela geçen gün iş bölümü olarak kendisinden toz almasını rica ettim, neyle? diye sordu. (Ütüyle dedim ama daha kolayına gelecekse tava da olur)
Tabii bebek geldikten sonra sorumluluklarının artması gerektiğini fark etti biraz çünkü pratik olarak imkansız bir annenin her şeye yetişmesi, ki bu saatten sonra yetişeceğim diye kendimi asla paralamam.
ben öyle bir delirdim ki o an patates haşlayıp yiyorduk kirli tabak bardak falan vardı odada onları toplayıp elinde yıkıyor ya bizde belli görevler yok o iş hep ona ait olsun istiyorum bende valla bazen çok basit bir işi bile yapması insanı o kadar memnun ediyor ki. Bir ay sonra yöneticilik sınavım var ona başladım çalışmaya çocuktan olduğu kadar işte, akşamları telegramda deneme oluyor ona giriyorum o da o sıra çocuğa bakıyor. Kendi de girmedi neden ben daha iyi çalışırmışım rahatlıktan O saatte yanımda arkadaşı ile dedikodu yapıyor telefonda çocuk kucağımda hem ağlıyor hem soru çözcem diye uğraşıyorum orda ipler koptu hahahahah
Yok canım. Migren tuttu yineGeçmiş olsun kaçırmışım sorun nedir canım salgın mı?
Ay çok geçmiş olsun bugün geçmiş gitmiş olsun inşallah Rabbim şafi ismi hürmetine hastalıktan eser kalmayacak şifalar versinşu salgın yok olsun dünyadan bebeklerimize çocuklarımıza ugratmasın birdaha Allahım
Ev olarak çok yok tek yaptığı market pazar çöpler çocuk olarak ise büyük oğlumu yedirir içirir yıkar küçük gece durmazsa bi sırttaki gün izinliyse geve bakar o kadar Buda zaten görev değil babalık evde bişey yapmıyormuşEşleriniz size yardım ediyor mu kızlar? Yapıyorsa ne yapıyor mesela? Ona göre cinnet geçircem deBenim eşim de yap deyince tamam yapıyor ama sürekli ben mi söylücem. Bıktım ya valla yemek yap bulaşık yıka çamaşır bilmem ne. Çalışırken bunlar gözüme çok gelmiyordu da şimdi nedense iş bitmediği gibi her oda bir dağınık sürekli işim var yoruldum ya
AraştırıyoruzYok araştırmadık doktorumuz 3ay sonra hala devam ederse o zaman bakarız dedi siz?
İlk çocukta biraz daha kendilerini geri çekmeye çalışıyorlar ama iki üç olunca bence biraz da mecbur kalıyorlar. Gerçi hakkını yemiyim ilkinde de bunların hepsini yapıyordu, büyük kızı tuvalete götürüp popo silme ve banyo da yaptırır. Mecbur yapacak yani yoksa nasıl olacak kiİyi yine fazlaymışben alıştırdım böyle ya valla eskiden daha çok yapıyordu şimdi ben şunu yap diyeceğim de öyle. Ama bugün cinnet geçirdim çünkü çocuk durmuyor ben uyutmaya çalışıyorum zaten yorulmuşum o daha önce bulunduğunuz şehirden bir arkadaşıyla konuşup oranın dedikodusunu yapıyorlar pek güzel bende verdim çocuğu eline uğraşıyor şimdi gerçekten yeter diye bağırasım geliyor bazen çünkü
Bizim ki dyson ı kendi temizliyor ama yardım olsun diye değil bozarım diyeŞimdi cümleye “Yardım etmek ne demek? Evin bir bireyi ve baba olarak üstüne düşenleri yapıyor’” diye başlamak isterdim ama ben de bir Türk erkeğiyle evli olduğum için başlayamıyorum maalesef
Elbette bir takım şeyleri ortak yapıyoruz, iş bölümümüz var. Erken kalktığı için kahvaltıyı genelde o hazırlıyor, makineyi boşaltıyor. Akşam yemeğini ben hazırlıyorsam çocuğu o hazırlıyor ve sofrayı o topluyor, büyük oğlanın banyosu ve yatırması onda.
Ama bu belli başlı şeyler dışında söylemeden bir şey yaptığı pek görülmüyor.
Mesela geçen gün kurutma makinesini kendiliğinden boşaltmış, ben şok. Üstelik suyunu dökmüş, toz filtresini falan temizlemiş (ikinci filtreyi unutmuş tabii) ben katmer katmer şok
Bir de eli çok ağır. Benim üç çeşit yemek çıkardığım sürede o anca balıkları tepsiye diziyor. Ama inci gibi diziyor cidden, boy sırasına göre falan, benim dizdiğimle yan yana koysan onunki tablo gibi benimki pazar tezgahı(o burcundan da kaynaklanıyor olabilir tabii, yay kendisi). Ama yemeği anca oğlanın yatma saatinde hazır ettiği için akşam yemeğini yapması pek pratik olmuyor. Tabii bundan yılmamaya çalışıyorum. Hafta sonları fırsat buldukça mutfağa atmaya çalışıyorum kendisini bu ara, vakit bolken rahat rahat takılsın diye
Temizlik konusunda sevgili dysonımız eve geldiğinden beri arada kendiliğinden alıp süpürge attığı oluyor (ama filtresini temizlemeyi bana bırakıyor tabii) ama onun dışında mesela geçen gün iş bölümü olarak kendisinden toz almasını rica ettim, neyle? diye sordu. (Ütüyle dedim ama daha kolayına gelecekse tava da olur)
Tabii bebek geldikten sonra sorumluluklarının artması gerektiğini fark etti biraz çünkü pratik olarak imkansız bir annenin her şeye yetişmesi, ki bu saatten sonra yetişeceğim diye kendimi asla paralamam.
Çok geçmiş olsun canım. Burnu çok akıntılı mıydı? Kan tahlili falan yapıldı mı? Bugün benimkinin de burnu çok kötü. Temizledikçe geliyor ve tam açılmıyorKızlar biz taburcu oldukkkoglusum kendine geldi valla gayet iyiyiz masallah
Yok cok tıkalı değildi ama acıyorduk yinede canım kan tahlili yapmadı 4lü test yaptı rsv cıktı ona göre tedavi uygulandı öksürük coksa rsv oluyor sanırım bizimki öksürükle basladı sonra hafif burun tıkanıklıgı devam ettiÇok geçmiş olsun canım. Burnu çok akıntılı mıydı? Kan tahlili falan yapıldı mı? Bugün benimkinin de burnu çok kötü. Temizledikçe geliyor ve tam açılmıyor
Çok iyi taktikİlk çocukta biraz daha kendilerini geri çekmeye çalışıyorlar ama iki üç olunca bence biraz da mecbur kalıyorlar. Gerçi hakkını yemiyim ilkinde de bunların hepsini yapıyordu, büyük kızı tuvalete götürüp popo silme ve banyo da yaptırır. Mecbur yapacak yani yoksa nasıl olacak kibazen sinirle söylemek işleri daha zorlaştırıyor. Ben bakıyorum büyük kız uyuyunca elinde telefon oturuyorsa, hadi sen bak yoruldum şu bu demiyorum o zaman tartışırız. Biliyorum ki o da yorgun sabahın köründe uçakla bir yere gidip evde tekim diye akşama gelmeye çalışıyor aynı gün. Bak sana bakıyor kucağına gelmek istiyor galiba, bugün sen hiç kucağına almış mıydın baba kokusuna hasret kaldı çocuğum gibi şeyler diyorum o zaman alıyor işte biraz rahat ediyorum bende
Bir kurtulamadık ya grupçaÇok geçmiş olsun canım. Burnu çok akıntılı mıydı? Kan tahlili falan yapıldı mı? Bugün benimkinin de burnu çok kötü. Temizledikçe geliyor ve tam açılmıyor
İyi bari market ve pazarı yapıyor bu erkeklerEv olarak çok yok tek yaptığı market pazar çöpler çocuk olarak ise büyük oğlumu yedirir içirir yıkar küçük gece durmazsa bi sırttaki gün izinliyse geve bakar o kadar Buda zaten görev değil babalık evde bişey yapmıyormuşama şöyleki büyük oğluma yemek yedirmesi tüm işlere bedel çünkü çok zor yer
Benim bebis iki aylık gülmeye başladı kızım da o ayda başlamıştı ben hep ikisini karşılaştırıyorum arası az oluncaRedpanda11 banyoda gülücükler atıyor deyince, aklıma takıldı. Bizimki pek gülmüyor. Yüzünde arada o şaban gülüşü oluyor ama reflex gibi olan, yani normal gülme gibi değil. İlk Oğlumun da tam bu ayda gülen fotoğrafı falan var aslında. (gerçi belki güler gibi çıkmıştır çünkü onun surat daha sevimliydi, bu köyünden ilk kez ayrılmış asker tipli ) Bayağı ciddi ifadeli, hatta suratsız oluyor bazen. Üçüncü aya dayanan herkes gülücükler saçmaya başladı mı?
Kızımda bir kere regl oldum sonra olmadım düzensiz olabilir ilk zamanlar diye düşündüm meğer hamile kalmışımKızlar ben bir adet oldum bir daha olmadım ya oluyor mu böyle düzensizlik ilk zamanlar. Benim normalde düzensiz olmaz da hiç. Hani o olduğum adet miydi diye düşünüyorum 40 gün gelen kanama gibi değildi baya 5 gün süren yoğundu adetti yani. Ama şu an baya geçti ve olmuyorum o da gerginlik yapıyor açıkçası
Canım ben 30 aralıkta adet oldum, öncesinde lekelenme de vardı. 4ünde bitti. 26 Ocak gösteriyor takvim adet tarihimi ama ben sprila taktıracağım için yine düzen alt üst olacakKızlar ben bir adet oldum bir daha olmadım ya oluyor mu böyle düzensizlik ilk zamanlar. Benim normalde düzensiz olmaz da hiç. Hani o olduğum adet miydi diye düşünüyorum 40 gün gelen kanama gibi değildi baya 5 gün süren yoğundu adetti yani. Ama şu an baya geçti ve olmuyorum o da gerginlik yapıyor açıkçası
Senin mesajını okurken hcg sonucum mesaj olarak geldi, bir korkmadım değilKızımda bir kere regl oldum sonra olmadım düzensiz olabilir ilk zamanlar diye düşündüm meğer hamile kalmışım
Onlem nedir bana da fikir olsun sadece prezervatif ile korunuyoruz umarım yeterli olurSenin mesajını okurken hcg sonucum mesaj olarak geldi, bir korkmadım değilneyseki bugün önlemi alıyorum
Spiral taktırıyorumOnlem nedir bana da fikir olsun sadece prezervatif ile korunuyoruz umarım yeterli olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?