- 16 Temmuz 2012
- 767
- 862
- 303
- 35
Ay buna çok güldümBen nerdeyse her gün dışarı çıkan biri olduğum halde sersem gibi oluyorum. Geçe çocuk ağlayınca kalktım güya emzireceğim, oturmuşum boş boş, çocuğun ağlaması şiddetlenince de bu çocuk doydu diyip emziğini veriyorum dalmakta zorlanıyor diye. Neyseki sonradan aklım başıma geldi de emzirmediğimi hatırladım
Benimki de baya baya televizyon izliyorYaa kızlar emzirmek işkence oldu bizde de sürekli konuşmak istiyor söyleniyor yada etrafı izliyor hatta bilmiyorum sizde de varmı baya televizyona bakıyor döndürüyorum yine dönüp bakıyor
Ay bizimkide oyle tvye bakma meraklisi oldu ceviriyorum baska tarafa boynunu elinden gelse 180 derece arkaya cevirip bakicakBenimki de baya baya televizyon izliyorağlıyorsa da tv yi görünce susuyor
Canım aynısını biz de yaşadık ben de bile bile lades yaptim gaz damlasinda değil ama maflor da yaşadık. Verince çocuk 20 dk içinde çığlık çığlığa bağırıyordu vermeyince birşeyi yoktu biz de vermeyelim dedik ama içim içimi yedi çünkü bağırsak florası düzenleyici ve probiyotigi nerden alacak diye aklıma geldi doktora yazdım damlasını değiştirdi çok şükür düzeldi. Bence siz de damlayı değiştirin biz gaz damlasını da değiştirdik simplex kullanıyorduk o da iyi gelmemişti bize aguline verdi bitkisel bir şurup, ama bizimki aynı zamanda kolik olduğu için de onu verdi çünkü içinde anason rezene fln da var o yüzden bence doktorunuza danışarak damlayı değiştirinOf kızlar kendime çok kızgınım biliyorsunuz gaz damlasını bıraktım oğlum rahatladı demiştim kaç zamandır nasıl sakin mutlu huzurlu bebekti dün biraz gazı olunca verelim dedik uzun süredir vermiyoruz belki aynı etkileri göstermez gazınıda iyi gelir dedim ayy çocuk çıldırdı vallahi aynı o günlerdeki gibi uyuyamıyor edemiyor sürekli gaz çıkartıyor mememi bile tutmuyor su içinde kaldı saçı başı çok üzgünümüz kendime çok kızıyorum şuan niye verdim diye
Bence sütün artmıştır aç olsa kesinlikle içerdiKızlar, benim evladım mamayı iyice bıraktı gibi bir şey oldu ya. Dün gece sadece 60cc içti. Sabahtan beri de toplamda 90.
Yani bizim normalde günde 5-6 kez 90lık mamamız vardı. Sütüm bu kadar artmış olabilir mi?
Artık bu çocuk büyüdü heralde aç kalcak kadar akılsız değildir dimi?
Yani hasta gibi de değil ama bu bebe 20 günlükken bile daha fazla içiyordu.
Sağınca pek artmış gibi değil ama sağma miktarı da doğru olmayabilir. Makine zaten mememe tam oturmadı hiç bir zaman.
Özel hastanedeki pediatrist ben hiçbir devlet aşısını yapmıyorum. Benim sorumluluğumda değil dedi ve resmen başından savdı. Sanırım devlet hastanesi değil diye zatürre ve karma aşıyı da yapmıyorlar anlamadım. Sadece rotarix i oral olarak yaptırdık. Onun da hiçbir etkisi olmadı zaten rahattı gece. 2. Dozu da 5. Ayda olacak. Birkaç gün sonra verem aşısını 10 gün sonra da karma ve zatürre için aile hekimine götürmeyi planlıyorum. Arada bir hafta bırakayım bakalımNasıl geçti geçeniz aşıdan sonra
Canım bizdede durumlar öyle nitekim genel anlamda böyleyiz demekkiYaa kızlar emzirmek işkence oldu bizde de sürekli konuşmak istiyor söyleniyor yada etrafı izliyor hatta bilmiyorum sizde de varmı baya televizyona bakıyor döndürüyorum yine dönüp bakıyor
Yaaa çok iyi geldi bunu okumak umarımBence sütün artmıştır aç olsa kesinlikle içerdiben dişçiye gittiğim dönemde sağdım 60 cc zor çıkardım bence kesinlikle bebekler daha çok emerek sür çıkarıyorlar. Hiç moralimi bozmadım bir şekilde emip doyuyor bence o yüzden hiç sütüm yetmiyor diye düşünme bile
Bu ara iştahta bir azalma var ama benimde göğsüm sertleşmezdi içindeki sütü bitiremiyor. Ayakta emziriyorum emsin diye bir de 2 3 saat emzirmezsem iştahla bir 5 dk emip bırakıyor onun dışında hiç emmiyor ağlıyor
Özelden özele değişiyor demek ki ama garip. Yapması gerekiyor bence.Özel hastanedeki pediatrist ben hiçbir devlet aşısını yapmıyorum. Benim sorumluluğumda değil dedi ve resmen başından savdı. Sanırım devlet hastanesi değil diye zatürre ve karma aşıyı da yapmıyorlar anlamadım. Sadece rotarix i oral olarak yaptırdık. Onun da hiçbir etkisi olmadı zaten rahattı gece. 2. Dozu da 5. Ayda olacak. Birkaç gün sonra verem aşısını 10 gün sonra da karma ve zatürre için aile hekimine götürmeyi planlıyorum. Arada bir hafta bırakayım bakalım
Ay yatarak emzirme candır anne içinde çok konforlu valla. Ben gece uyandıysa yanıma alıyorum hep öyle uyutuyorumCanım bizdede durumlar öyle nitekim genel anlamda böyleyiz demekki
Hele evde ses cümbüş varsa adapte olamıyor memeye sessiz bir yere geçiyorum
Birde memeyi almiyorsa yatırarak memeyi emmesini teklif ediyorum
İlk etapta bı ne yapacağını bilemedi ama sonra konforuna geldi emmedigi zamanlar öyle emiyor fontorik
Ay yatarak emzirme candır anne içinde çok konforlu valla. Ben gece uyandıysa yanıma alıyorum hep öyle uyutuyorum
Gerçekten öyle bilerek lades yada kendi ayağıma sıkmak oldu çıldırdı çocuk yaa ayağımda sallayınca sakinleşiyor ancak etkisi ne zaman biter acaba habire gaz çıkarıyor varya ama asla geçmiyor yok biz damlasız gayet iyidik birde 2 haftadır ne diye verdiysem biraz zorlanırdım gece ama bugün böyle olmazdı kendime sövüyorum o zorlandıkçaCanım aynısını biz de yaşadık ben de bile bile lades yaptim gaz damlasinda değil ama maflor da yaşadık. Verince çocuk 20 dk içinde çığlık çığlığa bağırıyordu vermeyince birşeyi yoktu biz de vermeyelim dedik ama içim içimi yedi çünkü bağırsak florası düzenleyici ve probiyotigi nerden alacak diye aklıma geldi doktora yazdım damlasını değiştirdi çok şükür düzeldi. Bence siz de damlayı değiştirin biz gaz damlasını da değiştirdik simplex kullanıyorduk o da iyi gelmemişti bize aguline verdi bitkisel bir şurup, ama bizimki aynı zamanda kolik olduğu için de onu verdi çünkü içinde anason rezene fln da var o yüzden bence doktorunuza danışarak damlayı değiştirin
Bebe yağıyla masaj yap sıcak havlu koy karnına dairesel hareketlerle bağırsaklarini destekle masajlaGerçekten öyle bilerek lades yada kendi ayağıma sıkmak oldu çıldırdı çocuk yaa ayağımda sallayınca sakinleşiyor ancak etkisi ne zaman biter acaba habire gaz çıkarıyor varya ama asla geçmiyor yok biz damlasız gayet iyidik birde 2 haftadır ne diye verdiysem biraz zorlanırdım gece ama bugün böyle olmazdı kendime sövüyorum o zorlandıkça
Tek anne sütü alıyorsa 1 hafta 10 güne kadar normal tuvalete çıkmamasıBiz kabızlık musibeti yaşıyoruz ikinci defa
Bundan sonra böyle mi olacak şaşkınım
3/4gun oldu yapmadi malum olayini
Acaba yetersiz mi besleniyor neden yani?
Bunun şuan gazdan çok ıkınma isteği maf etti çünkü aşırı derecede gaz çıkarttı damlayı çöpe atacağım gözüm bile görmesin yaniBebe yağıyla masaj yap sıcak havlu koy karnına dairesel hareketlerle bağırsaklarini destekle masajla
Ah analık
Bize doktoru ishal ve kakada mukuslu yapı görebilirsin dedi. Bir kaç sefer sürer dedi. Şimdilik bol bol emzir ve mama ver ekstra bir şey yapmana gerek yokKızlar dün öğleden sonra rota aşısını olduk. Akşam gibi huzursuzluk başladı. Bugün sabah 8den beri neredeyse hiç uyumadıbir saat önce falanda altını açtım ishal olmuş. Aşıdan dolayı bunları yaşayan var mı? Devam ederse ne yapalım? Doktora ulaşamıyoruz. Hastane acil doktoruna sordurdu öyle bir yan etki yaşamadım hiç demiş. Ama nete bakınca yazıyor sürekli ağlıyor
Yaa kızlar emzirmek işkence oldu bizde de sürekli konuşmak istiyor söyleniyor yada etrafı izliyor hatta bilmiyorum sizde de varmı baya televizyona bakıyor döndürüyorum yine dönüp bakıyor
SağolasınBize doktoru ishal ve kakada mukuslu yapı görebilirsin dedi. Bir kaç sefer sürer dedi. Şimdilik bol bol emzir ve mama ver ekstra bir şey yapmana gerek yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?