2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ay buna çok güldüm ben de bu sabaha karşı mama vermişim yarım saat geçmiş uyandım. Eyvah ben mamayi hazırladım da vermedim mi dedim sobanın fişini çekmedim mi dedim bir heyecanla uyandım. Baktım ki mama vermişim biberonu yıkamışim, fişi çekmişim ama ben işimi yarım bıraktım sanıyorum
Bir ara da yorganın ağırlığını kucağımda bebek var saniyorudm uyanırken ona zarar vermeden kalkmaya çalışıyordum ah bu uykusuzluk çok fena

Of kızlar kendime çok kızgınım biliyorsunuz gaz damlasını bıraktım oğlum rahatladı demiştim kaç zamandır nasıl sakin mutlu huzurlu bebekti dün biraz gazı olunca verelim dedik uzun süredir vermiyoruz belki aynı etkileri göstermez gazınıda iyi gelir dedim ayy çocuk çıldırdı vallahi aynı o günlerdeki gibi uyuyamıyor edemiyor sürekli gaz çıkartıyor mememi bile tutmuyor su içinde kaldı saçı başı çok üzgünümüz kendime çok kızıyorum şuan niye verdim diye

Benimki de baya baya televizyon izliyor ağlıyorsa da tv yi görünce susuyor
Ay bizimkide oyle tvye bakma meraklisi oldu ceviriyorum baska tarafa boynunu elinden gelse 180 derece arkaya cevirip bakicak bagirmasida cabasi cok fena bu cocuklar ya hepimizin ayni seyleri yasiyor olmasi icimi rahatlatmasi harici endiselide oluyorum ne bu merak bacaksizlarda

Canım aynısını biz de yaşadık ben de bile bile lades yaptim gaz damlasinda değil ama maflor da yaşadık. Verince çocuk 20 dk içinde çığlık çığlığa bağırıyordu vermeyince birşeyi yoktu biz de vermeyelim dedik ama içim içimi yedi çünkü bağırsak florası düzenleyici ve probiyotigi nerden alacak diye aklıma geldi doktora yazdım damlasını değiştirdi çok şükür düzeldi. Bence siz de damlayı değiştirin biz gaz damlasını da değiştirdik simplex kullanıyorduk o da iyi gelmemişti bize aguline verdi bitkisel bir şurup, ama bizimki aynı zamanda kolik olduğu için de onu verdi çünkü içinde anason rezene fln da var o yüzden bence doktorunuza danışarak damlayı değiştirin

Bence sütün artmıştır aç olsa kesinlikle içerdi ben dişçiye gittiğim dönemde sağdım 60 cc zor çıkardım bence kesinlikle bebekler daha çok emerek sür çıkarıyorlar. Hiç moralimi bozmadım bir şekilde emip doyuyor bence o yüzden hiç sütüm yetmiyor diye düşünme bile

Bu ara iştahta bir azalma var ama benimde göğsüm sertleşmezdi içindeki sütü bitiremiyor. Ayakta emziriyorum emsin diye bir de 2 3 saat emzirmezsem iştahla bir 5 dk emip bırakıyor onun dışında hiç emmiyor ağlıyor

Nasıl geçti geçeniz aşıdan sonra
Özel hastanedeki pediatrist ben hiçbir devlet aşısını yapmıyorum. Benim sorumluluğumda değil dedi ve resmen başından savdı. Sanırım devlet hastanesi değil diye zatürre ve karma aşıyı da yapmıyorlar anlamadım. Sadece rotarix i oral olarak yaptırdık. Onun da hiçbir etkisi olmadı zaten rahattı gece. 2. Dozu da 5. Ayda olacak. Birkaç gün sonra verem aşısını 10 gün sonra da karma ve zatürre için aile hekimine götürmeyi planlıyorum. Arada bir hafta bırakayım bakalım

Yaa kızlar emzirmek işkence oldu bizde de sürekli konuşmak istiyor söyleniyor yada etrafı izliyor hatta bilmiyorum sizde de varmı baya televizyona bakıyor döndürüyorum yine dönüp bakıyor
Canım bizdede durumlar öyle nitekim genel anlamda böyleyiz demekki
Hele evde ses cümbüş varsa adapte olamıyor memeye sessiz bir yere geçiyorum
Birde memeyi almiyorsa yatırarak memeyi emmesini teklif ediyorum
İlk etapta bı ne yapacağını bilemedi ama sonra konforuna geldi emmedigi zamanlar öyle emiyor fontorik

Biz kabızlık musibeti yaşıyoruz ikinci defa
Bundan sonra böyle mi olacak şaşkınım
3/4gun oldu yapmadi malum olayini

Acaba yetersiz mi besleniyor neden yani?

Yaaa çok iyi geldi bunu okumak umarım
Özelden özele değişiyor demek ki ama garip. Yapması gerekiyor bence.

Ay yatarak emzirme candır anne içinde çok konforlu valla. Ben gece uyandıysa yanıma alıyorum hep öyle uyutuyorum

Kızlar dün öğleden sonra rota aşısını olduk. Akşam gibi huzursuzluk başladı. Bugün sabah 8den beri neredeyse hiç uyumadı bir saat önce falanda altını açtım ishal olmuş. Aşıdan dolayı bunları yaşayan var mı? Devam ederse ne yapalım? Doktora ulaşamıyoruz. Hastane acil doktoruna sordurdu öyle bir yan etki yaşamadım hiç demiş. Ama nete bakınca yazıyor sürekli ağlıyor

Ay yatarak emzirme candır anne içinde çok konforlu valla. Ben gece uyandıysa yanıma alıyorum hep öyle uyutuyorum

Ayh ben öyle uyuyamıyorum asla ya
Hiç mi hiç rahat edemiyorum bacağımı açıp yan tarafa doğru uzatan bir hatunum
Emzriip geri yatıyorum hiç daha almadım diğer çocuklarımıda
Sen nasıl uyuyorsun nasıl pozisyon da

Gerçekten öyle bilerek lades yada kendi ayağıma sıkmak oldu çıldırdı çocuk yaa ayağımda sallayınca sakinleşiyor ancak etkisi ne zaman biter acaba habire gaz çıkarıyor varya ama asla geçmiyor yok biz damlasız gayet iyidik birde 2 haftadır ne diye verdiysem biraz zorlanırdım gece ama bugün böyle olmazdı kendime sövüyorum o zorlandıkça

Bebe yağıyla masaj yap sıcak havlu koy karnına dairesel hareketlerle bağırsaklarini destekle masajla
Ah analık

Bebe yağıyla masaj yap sıcak havlu koy karnına dairesel hareketlerle bağırsaklarini destekle masajla
Ah analık
Bunun şuan gazdan çok ıkınma isteği maf etti çünkü aşırı derecede gaz çıkarttı damlayı çöpe atacağım gözüm bile görmesin yani

Bize doktoru ishal ve kakada mukuslu yapı görebilirsin dedi. Bir kaç sefer sürer dedi. Şimdilik bol bol emzir ve mama ver ekstra bir şey yapmana gerek yok

Yaa kızlar emzirmek işkence oldu bizde de sürekli konuşmak istiyor söyleniyor yada etrafı izliyor hatta bilmiyorum sizde de varmı baya televizyona bakıyor döndürüyorum yine dönüp bakıyor

Bizimki de çok izliyor etrafı ya bu aralar ama emmesinde pek bir değişiklik yok. Biz televizyon açmıyoruz hiç çocuklar yatmadan ama zaten bizimki algılamıyor pek daha. Ben emzirirken bilgisayarda bir şeyler izliyorum kulaklıkla, onda da arkası dönük oluyor memede olduğu için. Sizinki algılamaya başladıysa tv uyarıcı etki yapıyor olabilir bu arada. Biliyorsun, Fazla uyarana maruz kalınca uykuya dalmakta falan sorun yaşayabiliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…