Bende ilk uykusunu beşikte yaptırıyorum genelde ama bazen asla uyumuyor son çare koklaşarak yatıyoruzHahaha gece uyuyorsa genelde beşikte oluyor ama 5 gibi muhakkak bizim yatağ geliyorbazende gece yarısı fark edip beşiğe atıyorum ben büyük oğlumdan idmanlıyım o hep bizimle yatardı hiç beşikte uyumadı
Siz böyle dedikçe bnm korkum artıyor.bnm bebe malesef sırt üstü veya yan asla yatmıyor. Anında uyanıyor, defalarca yan yatrmayi denedim her trlu desteği koydum sağına soluna ama olmuyor.mecbur yüzüstü yatırıyorum. Nefes alışverişini dinliyorum sürekli, burnunu da açıyorum zaten. Nasıl vazgececegiz peki bu iştenUyuduktan hemen sonra değil de bir on beş yirmi dakika sonra yatırınca da mı uyanıyor?
Yüzüstü yatırmak artık önerilmiyor ama eskiden hep öyle yaparlarmış aslında, bence o oran o kadar yüksek değildirani bebek ölümlerinin çoğu Allah saklasın uyku apnesi, solunum durması vs gibi rahatsızlıklar kaynaklı oluyor aslında. Tabii gözetimsiz yüzüstü yatırmamak gerek ama bence eşinin bebek göğsündeyken uyuması daha tehlikeli. Çünkü bu kadar küçük bebekle birlikte uyumak da önerilmiyor, uykumuzda biz pozisyon değiştirebiliriz, bebek dönebilir, hava yolunu tıkayacak bir pozisyona girebilir vs diye.
Keşke bir çözüm önerebilseydim ama bazı bebekler böyle işte, umarım düzene girer kısa zamanda
Ya bu ilk çocuklar şaka mı yorgunluktan boynum tutulmuş küçüğü uyutmaya çalışıyorum büyük oğlum bağırıyor ben ayakta uyumaya karar verdim ayakta uyuycam yaa varya kahkaha atıyorum artık ama o ara gözüm kaşım seyiriyorBende ilk uykusunu beşikte yaptırıyorum genelde ama bazen asla uyumuyor son çare koklaşarak yatıyoruzbenim kızımda memeyi bırakınca nerdeyse kendi yatağında yatmaya başladı 22.5 aylıkken bıraktı o da hamileyim diye yoksa daha emzirebilirdim valla şuan bile bebeği uyuttum badeyi kaşıyorum. Yakında bu Umay’a ablam beni kaşı da uyuyim der bekliyorum böyle bir şey
Yav okurken ağladım gerçekten ağladım. Sabaha kadar uyumak nasıl bir duygu anlatsana birazBenım bebe mı sadece gece 11 de uyuyo acaba dıyecektım. Şu an hala uyumadı 10-11 arası uyuyo hee maşallah mesela dün bi uyudu sabah gözümü bi açtım 7:15Evladım tamam sımdı boyle ıyı ama sen yınede aksamda erken uyu olur mu
Cidden aksam üstü anca şekerleme yapıyo uykusu yok kzıım 8-9 gibi uyurdu 10-11 arası uyanırdı emerdı sonra tekrar uyurdu hatırlıyorum.
Ben oğluma yeni kazak aldım aynı model kumaş farklı desen fırsat bulursam bende deneyim bakalım merak ettimSen de eşininkilerle mi deney yaptın
Oh maşallahEn son çare. Bir tane fitil vardı vallahi verdikten bir kaç dk sonra bir gaz çıkarmaya başladı aboo çocuk iyiki patlamamış bu nasıl gazmış çocuk ondan böyle dellenmiş azda kakasını yaptı ayy nasıl mutluyum o gaz çıkarttıkça ben mutlu oldum
Ya belki aynı fitildir bilmiyorum ama verir vermez nasıl gaz çıkarttı şok oldum çünkü fitilden öncede çıkartmıştı o küçük bedenin neresinden çıkıyor o gaz hayret ettimOh maşallahvalla benimki şu anda iki tane fitil kullanıyor bir tanesi kaka için ( 1 aya yakındır kendisi amaalesef yapamıyor 2 güne bir fitil vermek zorundayız, zeytinyağli fitil olduğu için zararı yok dedi doktorumuz çünkü bize uyarmak ve zeytinyağı içirmek işe yaramadı ) diğer fitil de ağır kolik atağı tuttuğunda yani 3 günde bir verdiğimiz ağrı kesici. Normalde o ağrı kesici fitili alan bebeklerin saniyesinde uyuması gerekirmiş bizimki maşallah gözleri bir açıyor sabaha kadar uyutabilene aşk olsun
Hayır biz ilk çocuktan sonra ikinciyi nasıl yaptıkYa bu ilk çocuklar şaka mı yorgunluktan boynum tutulmuş küçüğü uyutmaya çalışıyorum büyük oğlum bağırıyor ben ayakta uyumaya karar verdim ayakta uyuycam yaa varya kahkaha atıyorum artık ama o ara gözüm kaşım seyiriyor
Unutuyoruz canım unutmasak yaparmıyız beyin siliyor tüm yaşadıklarımızı yoksa bence kimse ikinciyi yapmaz şöyle düşün normal doğum çok zor geçiyor anlatıyor işte şöyle kötüydü böyle kötüydü diye bir kaç yıl sonra sor derki çok eşsiz birşeydi çok kolaydı vs aynısı sez içinde geçerli ben mesela diş döneminde zorlandığımı hatırlıyorum ama yaşadıklarımı silmiş beynim zır geçti diyorum o dönem sorsan öldüm bittim bi daha tövbe çocuğa derdimHayır biz ilk çocuktan sonra ikinciyi nasıl yaptıkdün gece rüyamda 3. e hamileydim ve eşim diyordu ki kalp atmaya başlamış 6 haftayı geçmiş aldıramayız. Ben bittim ben bittim diye rüyamda ağlıyordum ya. Bilinçaltım çok fena gerçekten rüyamda diyordum ki hayır arabaya sığacak 3. oto koltuk yok, oda da yok nerde oturturuz nerde yatırırız
Haha ben unutmamıştım da daha dün gibi aklımdaydı hepsi kaza kurşunu oldu bizim. Neyse ki Allah halime acıdı herhalde bu bebiş sakin çok şükürUnutuyoruz canım unutmasak yaparmıyız beyin siliyor tüm yaşadıklarımızı yoksa bence kimse ikinciyi yapmaz şöyle düşün normal doğum çok zor geçiyor anlatıyor işte şöyle kötüydü böyle kötüydü diye bir kaç yıl sonra sor derki çok eşsiz birşeydi çok kolaydı vs aynısı sez içinde geçerli ben mesela diş döneminde zorlandığımı hatırlıyorum ama yaşadıklarımı silmiş beynim zır geçti diyorum o dönem sorsan öldüm bittim bi daha tövbe çocuğa derdim7 kişilik oto ayarlarız sana ya
Geçmiş olsun canım korona herkeste farklı yerden vuruyor yani kimden duysam başka şekilde ağrıları olmuş benim belimde olmuştu ağrı bacaklarım acayip ağrıyordu ama o hastalığın ilk günleri oluyor sonra grip gibi geçiyorBeni ateşim 39 küsür tireme geliyor bana geçen hafta asm crp için antibiyotik vermişti yarım bırakmıştım ona devam ediyorum bacaklarım ağrıyor titriyor, corona geçirmedim ben ağır geçirirmiyüm coronaya benziyor sankipera iyiydi ben böyle isem oda olmuştur hasta sanırım
Allah'ım darısı başıma aminn ben de yeni uyuttum ama hiç umudum yok çünkü tam 6 saattir uyutmayi deniyorumOf saat 2 olmuş nerdeyse yeni uyudu inşallah biraz uyurda dinlenir gözleri morardı resmen çok üzülüyorum böyle olunca keyifsiz görünce sabaha bitmiş olur herşey amin
Ah canım çok geçmiş olsun inşallah geçmemiştir ona daBeni ateşim 39 küsür tireme geliyor bana geçen hafta asm crp için antibiyotik vermişti yarım bırakmıştım ona devam ediyorum bacaklarım ağrıyor titriyor, corona geçirmedim ben ağır geçirirmiyüm coronaya benziyor sankipera iyiydi ben böyle isem oda olmuştur hasta sanırım
Ben bu ara ev kıyafetleri dışında bir şey giyemiyorumSen de eşininkilerle mi deney yaptın
Uyuyor muAllah'ım darısı başıma aminn ben de yeni uyuttum ama hiç umudum yok çünkü tam 6 saattir uyutmayi deniyorumtam gözleri gidiyor sonra hop yeniden uyanıyor 6 saattir bu şekilde ve deli gibi uykusu var, uykuya direniyor
Ben bu ara ev kıyafetleri dışında bir şey giyemiyorum
Kirli sepetinde ne varsa o
Uyuyor mu
Power pump denememiştim ona başlayacağım hemen bugün teşekkür ederim inşallah faydası olurPower pump sağma yöntemini ve solgarın brewer’s yeast with b12 li takviyesini de denedin mi? Bende bu ikisi gerçekten fark ettirdi
Ya ben kaçırmışım markası modeli nedir acaba kurutma makinenizin bende artık baş edemiyorum her gün çamaşır yıka kurutmasını bekle ütüle çok sıkıldımBen oğluma yeni kazak aldım aynı model kumaş farklı desen fırsat bulursam bende deneyim bakalım merak ettimeşime bugün dedim ki almamak için çok laf ettin ama valla üstüne giyecek kıyafet bulamazdın ben hayatta kalkamazdım bu kadar çamaşırın altından
Valla yazdıktan 20 dk sonra tekrar uyandı tekrar uyuttum (uyutmam yarım saat daha sürdü) bu saate kadar uyudu ben de şaşırdım şimdi yine uyanigizBen bu ara ev kıyafetleri dışında bir şey giyemiyorum
Kirli sepetinde ne varsa o
Uyuyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?