Şimdi dökülüyor üstleriYahu sizin bebeler baya saçlıymış maşallah
Canım cidden insan ne diyeceğini bilemiyor. Seni anlayabiliyorum tek çocuk benimki ama şimdiden babasıyla kıyasliyorlar ve en büyük kaygım ileride babasıyla dışarıya çıktığında da bunu yaşaması. Ailesindeki herkes babası çok yakışıklıydı, çok tatlıydı, çok beyazdı deyip duruyor. Ben bunu kafama taktigimda da konuştuğum insanlar bana kızıyor. Ama anlamadıkları şey şu ki bu konunun ileride çocuğumda öz güven eksikliği yaratmasından endişeleniyorum. Biz şu an okullarda rehber öğretmenler/ psikolojik danışmanlar olarak çocuklara bireysel farklılıklara saygı konusunda seminer, etkinlikler düzenliyoruz ama sanırım bu eğitimlerin en çok yetişkinlere verilmesi lazım. Yetişkinler bireysel farklılıkları kabullenmiyorken onların yetiştirdiği çocuklardan bunu beklemek saçma geliyor. Yerinde olsam büyük oğlunun olmadığı ortamlarda bu tür söylemlerde bulunan insanları uyarırdım. Ama en önemlisi oğlunun bu farklılığı kabul etmesi böylece bu tarz söylemlerden daha az etkilenecektirKızlar. Bu konu konuşulmuşken bize gelen herkes iki oğlumu karşılaştırıp çocuğun yüzüne resmen kardeşi daha yakışıklı yok işte kardeşi beyaz tenli hiç alakaları yok vs vs sürekli ama çocukta psikolojik olarak böyle bir izlenim bırakması beni çok üzüyor ben sürekli konuşuyorum oğlumla senin gözlerin çok güzel sen çok yakışıklısın vs diye geçen dediki hayır ben çirkinim gözlerimde çirkin kardeşiminki güzel çok üzüldüm ya kendini bilmez dengesizler yüzünden çocuğumun üzülmesine çok üzülüyorum biri ona birşey derken kenarda dinleyip mahsunlaşıyor sonrada gelip kardeşine saldırıyor belkide bu yüzden aradaki kıskançlıkta bir türlü bitmedi açık açık biri birley deyince uyursam mı bilemedim ki dışarıda ki insanlara göre çirkinde olsa benim için dünya yakışıklısı yani sürekli böyle kıyaslanması belki ilerde özgüvenini de etkiler bazen sırf bu yüzden eve gelen misafiri bile o yokken kabul ediyorum aile üyelerde dahil her seferinde bu muhabbeti yapıyorlar
Kızlar burnu hergün tıkanmaya başladıhergün aspiratörle çekmekte sorun var mı? Genzi dolu gibi sesler de var. Bu sabah fazla mamayı çıkarırken sanki balgam attı ama hala o ses var. Başka bir şey yok şükür, öksürük ateş gibi. Az önce kucağımdayken elim sırtındaydı. O hırıltının titreşimini sırtında hissettim. Asm gidelim dinlesin doktor dedim ama eşim öksürük yok, başka sorun yok, hastaların içine niye sokalım sağlam çocuğu diyor. Sizce ne yapalım?
DökülüyorYa dökülmeye başladımı sizin bebelerin saçları benim kızım tam bir peruk kafa hiç istemiyorum dökülsün ama herkes dökülcek diyor
Bu saç dökülmeyebilirİşte benim peruk kafam
Ne kadar düşüncesizce laflar. Çok sinir oldum okurken bile sizi düşünemiyorum hiç mi düşünmezler üzülür diye. Bence uyarın direkt onlar düşünüyor mu ne dediklerini. Birde bu bebeklerin çocukların tiplerine yorum yapma hakkını kim veriyor ya gelen giden yorum yapıyor bizim kızımız da ne bana ne eşime çok benzemiyor yoğunbakımda çalışan bir hemşire siz çok güzelsiniz keşke size benzeseymiş babasına benziyor herhalde dedi ay zaten o anda ne durumdayken bana böyle dedi o anda bir şey demediğine öyle pişmanım ki içimde kaldı o kafayla kimseyi duymuyordum ama aklıma geldikçe deli oluyorumKızlar. Bu konu konuşulmuşken bize gelen herkes iki oğlumu karşılaştırıp çocuğun yüzüne resmen kardeşi daha yakışıklı yok işte kardeşi beyaz tenli hiç alakaları yok vs vs sürekli ama çocukta psikolojik olarak böyle bir izlenim bırakması beni çok üzüyor ben sürekli konuşuyorum oğlumla senin gözlerin çok güzel sen çok yakışıklısın vs diye geçen dediki hayır ben çirkinim gözlerimde çirkin kardeşiminki güzel çok üzüldüm ya kendini bilmez dengesizler yüzünden çocuğumun üzülmesine çok üzülüyorum biri ona birşey derken kenarda dinleyip mahsunlaşıyor sonrada gelip kardeşine saldırıyor belkide bu yüzden aradaki kıskançlıkta bir türlü bitmedi açık açık biri birley deyince uyursam mı bilemedim ki dışarıda ki insanlara göre çirkinde olsa benim için dünya yakışıklısı yani sürekli böyle kıyaslanması belki ilerde özgüvenini de etkiler bazen sırf bu yüzden eve gelen misafiri bile o yokken kabul ediyorum aile üyelerde dahil her seferinde bu muhabbeti yapıyorlar
Benzerini ben de yaşamıştım oğlum yoğun bakımda, her gidip gördüğümde saatlerce ağlıyordum ben o haldeyken kaynanam sürekli ağzı,burnu, teni nasıl diye sorup duruyordu. Gerçekten keşke o hemşirenin ağzının payını verebilseydinNe kadar düşüncesizce laflar. Çok sinir oldum okurken bile sizi düşünemiyorum hiç mi düşünmezler üzülür diye. Bence uyarın direkt onlar düşünüyor mu ne dediklerini. Birde bu bebeklerin çocukların tiplerine yorum yapma hakkını kim veriyor ya gelen giden yorum yapıyor bizim kızımız da ne bana ne eşime çok benzemiyor yoğunbakımda çalışan bir hemşire siz çok güzelsiniz keşke size benzeseymiş babasına benziyor herhalde dedi ay zaten o anda ne durumdayken bana böyle dedi o anda bir şey demediğine öyle pişmanım ki içimde kaldı o kafayla kimseyi duymuyordum ama aklıma geldikçe deli oluyorum
Ayy yuh yaa sen kimsin be diyip azarlayacaksın orda ama bizede o an kal mı geliyor ne bende yani o an niye tepki vermiyorum diye düşünüyorum ama işte yapan çoğu kişide akraba yakın ya oğlum üzülmesin işte gerisi pek mühim değil ama üzülüyor oda ister istemez ki kendim de böyle büyüdüm ne hissettiğini anlıyorum ailemin hepsi renkli gözlü sarışın ben daha buğday tenli kahve rengi gözlüyüm bana bile bu yaşımda hala yapılıyor bunun önüne geçemeyeceğiz sanırımNe kadar düşüncesizce laflar. Çok sinir oldum okurken bile sizi düşünemiyorum hiç mi düşünmezler üzülür diye. Bence uyarın direkt onlar düşünüyor mu ne dediklerini. Birde bu bebeklerin çocukların tiplerine yorum yapma hakkını kim veriyor ya gelen giden yorum yapıyor bizim kızımız da ne bana ne eşime çok benzemiyor yoğunbakımda çalışan bir hemşire siz çok güzelsiniz keşke size benzeseymiş babasına benziyor herhalde dedi ay zaten o anda ne durumdayken bana böyle dedi o anda bir şey demediğine öyle pişmanım ki içimde kaldı o kafayla kimseyi duymuyordum ama aklıma geldikçe deli oluyorum
Sf sıktım kendi açılır belki diye değişen bir şey olmadı. Tekrar sıktım sanırım ikinci sf tam yumuşattı. Çektik. Bayağı bişey çıktı. Sonra az bi kustu. Genzi rahatladı sanki. Günün ikinci kakası üzerine banyo da yaptırdık. Sızmamak için sebep kalmadı sanki. Uyukluyor şimdiÖksürük yoksa sorun yoktur büyük ihtimalle. Büyük oğlumda geçen sene neredeyse hiç öksürük olmadan ciğere inmişti ama onda bariz halsizlik ve iştahsızlık olmuştu, hafif ateş de vardı. Bebekte ciğere inmesinin en büyük belirtisi solunum sıkıntısı ve iştahsızlık oluyor. Hırıltı genizden geliyordur bence de, burnunu açık tutman ve takip etmen yeterli şu aşamada ama annesi olan sensin tabii, işkillendiysen götür dinlet (hemşire ile görüşürsen sabah erken saatte veya öğle molasından sonra ortalık daha boşken çağırırlar herhalde). aspiratör mümkün mertebe önerilmiyor, çok şartsa gün aşırı falam yapın diyorlar ama ben tıkanıklık durumuda her emzirme öncesi yapmak zorunda kalıyordum. Ama bazen sf sıktıktan sonra kendi kendine hırıltının geçtiği de oluyor.annesi olan sensin, içine sinmeyen bir durum varsa git dinlet tabii ki.
YeriiiimBu da benim kuzum
Sürekli konuşuyorum ama artık çocuğunda aklıma yer etmiş sen çok güzelsin desem hayır çirkinim kardeşim güzel diyor gerçekten ama azarlanmaktan anlıyor bazılarıtrueliving_ insanlar kendini bilmiyor gerçekten. İnanılmaz sinirlendim. Sen her fırsatta büyük oğluna onun çok eşsiz olduğundan bahset, insanları da uyarmaktan çekinme
Ben biraz çekingen sessiz bir tip olarak aslaaa pazarlık yapamam online alışveriş benim için candır
2 katı fiyat çekiyorlar birde kuzenim süpürge almış 20 bin dedi şaşırdım açıkçası fiyatına bende istiyorum bakayım dedim bi nette 10 bin tabi kıza bunu açıklayamadım ama bu kadar da fazla yani yaaZaten nerede o eski esnaflar, o eski indirimler. Artık her şey internette daha ucuz olduğu için Pazarlığın tadı kalmadı vallahi
Kızlar. Bu konu konuşulmuşken bize gelen herkes iki oğlumu karşılaştırıp çocuğun yüzüne resmen kardeşi daha yakışıklı yok işte kardeşi beyaz tenli hiç alakaları yok vs vs sürekli ama çocukta psikolojik olarak böyle bir izlenim bırakması beni çok üzüyor ben sürekli konuşuyorum oğlumla senin gözlerin çok güzel sen çok yakışıklısın vs diye geçen dediki hayır ben çirkinim gözlerimde çirkin kardeşiminki güzel çok üzüldüm ya kendini bilmez dengesizler yüzünden çocuğumun üzülmesine çok üzülüyorum biri ona birşey derken kenarda dinleyip mahsunlaşıyor sonrada gelip kardeşine saldırıyor belkide bu yüzden aradaki kıskançlıkta bir türlü bitmedi açık açık biri birley deyince uyursam mı bilemedim ki dışarıda ki insanlara göre çirkinde olsa benim için dünya yakışıklısı yani sürekli böyle kıyaslanması belki ilerde özgüvenini de etkiler bazen sırf bu yüzden eve gelen misafiri bile o yokken kabul ediyorum aile üyelerde dahil her seferinde bu muhabbeti yapıyorlar
Yalnız iyimiş direk böyle diyormuşum kal geliyormuş diyen kişiyeAa, densizlere bak senSen kendine bak, maymun surat, ablan güzel sen çirkin deyiver sen de onlara
Açık açık konuşmalısın bence gelmeden önce misafirlerle. Laftan anlamayan olursa da herkesin içinde sorarsın “kıyaslama yapıp kardeşini övmek suretiyle el kadar çocuğa kendini çirkin hissettirerek neyi hedefliyorsunuz?” diye.
Bizde öyle densiz pek yoktur çok şükür ama ona rağmen uyarmıştım herkesi önceden, mesela büyük oğluma hediye almadan bebeğe hediye bile getiremezler.
Keşke hiç dökülmese bizim daha dökülme olmadı ama inşallah olmaz yaBu da benim kuzum
Banada dökülmeyecekmiş gibi geliyor bide bir uzadı üstleri arkaları üstten toplasam toplanırDökülüyor
Bu saç dökülmeyebilirçok güzel
Ahh yavrum benim ya kıyamamKızlar. Bu konu konuşulmuşken bize gelen herkes iki oğlumu karşılaştırıp çocuğun yüzüne resmen kardeşi daha yakışıklı yok işte kardeşi beyaz tenli hiç alakaları yok vs vs sürekli ama çocukta psikolojik olarak böyle bir izlenim bırakması beni çok üzüyor ben sürekli konuşuyorum oğlumla senin gözlerin çok güzel sen çok yakışıklısın vs diye geçen dediki hayır ben çirkinim gözlerimde çirkin kardeşiminki güzel çok üzüldüm ya kendini bilmez dengesizler yüzünden çocuğumun üzülmesine çok üzülüyorum biri ona birşey derken kenarda dinleyip mahsunlaşıyor sonrada gelip kardeşine saldırıyor belkide bu yüzden aradaki kıskançlıkta bir türlü bitmedi açık açık biri birley deyince uyursam mı bilemedim ki dışarıda ki insanlara göre çirkinde olsa benim için dünya yakışıklısı yani sürekli böyle kıyaslanması belki ilerde özgüvenini de etkiler bazen sırf bu yüzden eve gelen misafiri bile o yokken kabul ediyorum aile üyelerde dahil her seferinde bu muhabbeti yapıyorlar
Hiç kimseye sert tepki veremem aslında ama artık üzülüyorum ben bile kafaya takıyorum biri birşey diyince benim oğlum çok yakışıklı diyorum oğlumda duysun diye ama işte çocuk aklı kim bilir neler düşünüyorAhh yavrum benim ya kıyamamgelene söyle bence böyle konuşmamaları gerektiğini çok ayıp bir davranış bence bu kimse senin çocuğunun psikolojisiyle oynayamax
Şimdi duyduğu şeyler hep içinde dert olarak kalır çocuğun çok üzüldüm. İnsanlar ne kadar düşüncesiz yaHiç kimseye sert tepki veremem aslında ama artık üzülüyorum ben bile kafaya takıyorum biri birşey diyince benim oğlum çok yakışıklı diyorum oğlumda duysun diye ama işte çocuk aklı kim bilir neler düşünüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?