2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bizimki 11-12 bazen 1 bile oluyor ya bende asla erken saati beceremedim uyumuyo bizimkide ama bunada şükür yinede

Benim de alt komşumun 8 aylık bebeği var. Bazen ağlama sesi geliyor. Odaya koşuyorum. Ohh diyorum alttakiymiş

Ya bnde onu sormak istiyordum sizlere.. Normalde 5dk dayanıo karın üstü.. Geden Bi 20dk durdu, şok oldum.. Karnında gaz fılan olunca duramıo galıba.. Karnına yumusak ufak yastıklar da koyuyorum ama durmuyo.. 1dk 1dk artırmaya calısıorm süreyi ama duramıo çığlık kıyamet şu an kimler kaç dakıka gecırıo karın üstü? Ben çok koyamadım karın üstü, eymen vscs çok zorlayınca ilgisiz kaldı kuzum, gecen hafta 1 hafta boyunca banyo bıle yapamadı yuzu gözü kurudu yavrumun.. Bu hafta hergun yaptırdım adeta acısını çıkarırcasına sımdı 3 gun yıne yasak

Yok canım evde takmıyoruz, dışarıda sürekli bere ve kozmonotun şapkasını takıyorum. Anneme göre en azından geceleri şpka takılmalı
Şapkayı on sn bile takamıyorum ben de doğduğundan beri. Bide her gün yıkıyorum ben saçlı çocugu. Ben üşütmediysem kimse üşütmez
Zeynep’in saçı da yok pandacım rahat ol bence

Size gene kendi isteğinizle takmıosunuz, bende banyodan sonra takıorm sonra istesem de takamıorm.. Eymen şat diye çekıo şapkayı şapka durmuyo kafasında resmen

Seninki yine 5 dk duruyormuş benim kız max 2 dk duruyordur hemen sinirleniyor, önünde ne şebeklikler yaptım yok olmuyor

bana yine sinir krizleri geldi uyumuyo çocuk yine başa döndük. Saatlerdir ağlıyor uykusu var uyumuyor. Başım tuttu ağrıdan. Düzene girmişti ne güzel ama şimdi kucakta uyuyor yatağa yatırınca gözler açılıyor. Annemlere gittik tatilde çocuğu kucağında uyutup yatırmadı uyanır diye çocuğun düzeni bozuldu zaten. Yatması gereken saatlerde uyuyamadı. Ay kahve içmek istiyorum annelikte tatil gibi bişey olsaydı ya

Annelik tatili = tuvalette geçen 5 10 dk

Ama olması lazım ya, nası uzuycak bu süre aglasa da tutmak mı lazım, bu sefer yuregım dayanmıo

Ben genelde gögüsümün üstünde tutuyorum öyle kafasını kaldırıp etrafa bakıyor ama yere koyamıyoruz, çocuğa işkence çektirmek istemiyorum çok ağlıyor
Kızlar ağlatmayın diyorlar zaten. Ben o kadar takılmıyorum günde bir kaç sefer sıkılana kadar koyuyorum. Bu ara aynaya aşık olduğu için uzun kalmaya başladı. Amaan illaki güçlenecekler

Diyet grubuna hiç bakamadım ama burda o kadar tatlı yedim o kadar yedim ki göğüsler patlayacak sütten bebişte nasibini aldı
Ya maşallah sanki ben çikolatayı bırakıp düzenli sağlıklı yemeye geçince sütüm daha iyi gibi geliyor gerçi şu sıralar benim oğlum meme reddi yapıyor ama bakalım bugün iyidi emme konusunda mama vermeyince mecbur kaldı memeye

Biz de aynı şekildeydik, 11-12 bazen 1 bile oluyordu. 2 hafta boyunca saat 9-10 arasında odasına götürüp karanlık ortamda emzirip uyutmaya çalıştım. İlk başta çok zorlandım çünkü saat 9 da odaya gidiyorduk ama 11-12 gibi anca uyuyordu, yine de salona falan götürmedim. Son 10 gündür 9-10 arası gece uykusuna geçmeye başladı, bazen 10.30 oluyor ama şimdilik fena gitmiyoruz. Deneyebilirsin ama strese girme lütfen çünkü bize doktorumuz bile bu dönemlerde çocuktan çok düzenli ve istikrarlı hareketler beklemenin anne ve bebek için yorucu olabileceğini söylemişti canım. Zamanla oturacaktır.

Mesela internette şöyle tavsiyeler var gece uykusundan önce mutlaka şu saatten sonra uyanık kalmalı vs gibi, biz de hiç işe yaramadı, uykusu çok açılınca uykuya geçmekte daha çok zorlanıp huzursuzlanıyor, ben gece uykusundan yaklaşık olarak 2 saat önce yarım saat falan uyumasını sağlamaya çalışıyorum 15 dk bile olur, öyle daha kolay geçiyor, ama en önemlisi karanlık bence. Bir de anlıyor mu bilmiyorum ama gündüz giydiği tulumu temiz dahi olsa gece pijama olarak kullandığım şeyleri giydiriyorum önce yatak odasında, bir nevi uyku rutini gibi.

Yarı uykuluyken cuk cuk emiyorlar valla meme reddinde de acıkınca emiyorlar bence ya sa mecbur kalınca artık dert etmiyorum sadece yoruyor beni. Ayağa kalk memeyi tuttur sallan filan inşallah 5. Ayda rahatlayacağız iyice

Yarı uykuluyken cuk cuk emiyorlar valla meme reddinden de acıkınca emiyorlar bence ya sa mecbur kalınca artık dert etmiyorum sadece yoruyor beni. Ayağa kalk memeyi tuttur sallan filan inşallah 5. Ayda rahatlayacağız iyice
Hahha ya geçen sen aklıma geldin yatakta zıplayarak meme vermeye çalışıyorum diyorum bak kız neler çekiyormuş bugün emdi ama şükür mama içmedi acaba diyorum mamadan mı red yapıyordu hani onun gibi hızlı aksın filan korkumdan biberon vermeye tırstım ama doymasa ağlardı herhalde dimi

Kızlar ağlatmayın diyorlar zaten. Ben o kadar takılmıyorum günde bir kaç sefer sıkılana kadar koyuyorum. Bu ara aynaya aşık olduğu için uzun kalmaya başladı. Amaan illaki güçlenecekler
Benim kız henüz 3 aylık olmadı ya dikkatini hiçbir şey çekmiyor şu an önüne neler koydum çıık olmuyor. Belki algıları daha çok açılımca oyalamak daha kolay olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…