2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Benim öyle değil uyumadan önce temiz bez koyuyorum uyuyor uyandığında baya bir dolduruyor yani
Kardeşim 8-9 yaşına kadar yatağına yapıyordu, derin uykuya dalamıyordu demek yalan olur yapmamaları kadar yapmaları da doğaldır eminim. Ben ilk kez boş bez aldığımda çok endişelenmiştim çünkü.

Teşekkür ederim canım daha iyiyiz yaşadıklarımı unutmaya çalışıyorum çok zor bi süreçti bebekleri o halde görmek ikizler de iyi çok şükür sadece öksürük kaldı oda balgamlı onuda atlatırsak sevinicem rahatlıcam

En en kötüsü bu olsun geçecek umarım hepsi bahara da az kaldı artık

3. Ay kontolüne götüremedim öksürdükleri için istemedim çünkü rota aşısı olucaklar antibiyotikte alıyolardı iki iş olmasın dedim hoş hastane yüzü görmek istemiyorum ama mecbur
Bu hafta götürücem doktor rota aşısının mesela ayın 5 olduysa 2. Dozu 5. Ayda yine ayın 5 olmalı demişti ona güvenerek 10 da da gitsem 5 ayda 10 da giderim kilolarını çok merak ediyorum pars değilde perayı o sadece anne sütü alıyor ve kilo almadı gibi hasta da oldular zaten toparlansalar bide aşı yormasın çocuklarımı yeterince yorgunlar

Kızlar bu ay biberon reddi yaşıyoruz, sadece anne sütü aldı ve diğer aylara göre kilosu düşük çıktı, 650 gram almış. Doktoru kusmalarına ve biberon reddine rağmen kötü olmadığını söyledi ama biraz keyfim kaçtı doğrusunu söylemek gerekirse. Günde 2 defa mama veriyordum, artık biberon ağzına değse ağlıyor. Bineronu da değiştirdim mamayı da ama hiç etki etmedi. Ne yapsam bilemiyorum

Ateşi hafif ama o kadar huysuz ki daha bu saatte tüm enerjimi aldı Sağlık ocağındaki doktor benim velimdi ona götürdüm boğazı şiş akıntısı var dedi. Antibiyotik verelim yoksa zor toparlar dedi. Dedim yazın ilk kez bi gün kullandık alerjisi oldu döküntü yaptı. İstersen 2 gün aferin ver olmadı antibiyotiğe başla dedi ama beni o kadar üzdü ki başlıcam bugün Umay uyumak için ağlıyo o gel oyna diye ağlıyo en sonunda ben ağladım. Bizimde öksürük çok koşunca terleyince oluyordu öyle öyle bugünlere gelmiştik. Ama önce benim boğazım şişti yine sonra onun, birbirimize geçiriyoruz heralde

3. Ayda kilo alımı az olabiliyor büyük kızım 550 gr almıştı panikleyip biberonla mama vermiştim meme reddi yaşamıştık beni istemedi hiç sonra olan bana olmuştu aynı ayda teyzemin oğlu teyzem saat başı mama verdiği halde yine 600 gr almıştı yani 3. Aylarda normal sanırım üzülme perada şuan mama almıyor istemiyor ağzında geveliyor öğürüyor ikiz oldukları için tek meme ile besleniyor bide 500 üzeri çıkarsa sevinicem bende aşağı olursa diye korkuyorum

Bu sorun bi bende var sandm benim oğlum da aynısıni yapıyor biberonu reddediyor memeyi de zorla veriyorum bu ayda normalmis internetten baktım farklı pozisyonlar istiyorlarmış meme de değişik değişik şeyler daha neler göreceğiz öğrenecegz

3. Ay bebekler için büyük bi ay çünkü ellerini keşfediyolar daha iyi görüyolar merak ediyolar o yüzden daha başlangıç çok değişik ve güzel şeyler görüceğiz

Kızlar sizde de salya başladı mı? O kadar çok salyası var ki üstü sırılsıklam oluyor. Bir de meme ucunu damağıyla sıkıştırıyor şu bir haftadır. Baktım alt dişinin yeri belli olmuş ama onun çıkması en az 2 ayı bulur. Şişip şişip sonra patlıyor. Ben pırasa veriyordum eline ağrısını azaltsın diye çok işe yarıyordu. Bari ek gıdaya geçince ağrısaydı tetagil diye bir şey var onu alın indirimde bulursanız kesin

Ablasının bir yaşında sadece 2 dişi vardı geç çıkmıştı salyası da bu kadar küçükken değildi galiba

Dmi normal bnm bebeğim mi anormal diye bir düşündüm de

Bir rem uykusundan diğerine geçerken yapıyorlar genelde, kesintisiz olmuyor derin uyku. Benimki de yapıyor gece boyunca.

Uyanıkken nasıl oyalıyorsunuz? Aldığım oyun halısında durmuyor ana kucağında yatmıyor. Neler yapıyorsun?
Benim de ana kucağına direniyor, pek istemiyor, dün fark ettim yanında durunca kalkmak istiyor ama uzaklaşınca bana baktığı için duruyordu. Fikir olsun dene istersen.

Siyah beyaz kartları gösteriyorum arada. Küçük cingirak gibi ses çıkartan oyuncakları kanepeye yatırıp gösteriyorum onlari yakalamaya çalışıyor ya da görmek de onu heyecanlandırıyor kolu bacağı durmuyor, hareketleniyor.

Küçük beşik yatağı oturma odasında duruyor onda yatıyor, ip gerdik üzerine oyuncakları takıyoruz onlara bakıyor, dönencesi var o dönüyor birkaç gündür ona bakıyor.

Hisirtili kitap en sevdiği, kendi tutup karıştırıyor onu. Ya da küçük müzikli ışıklı oyuncaklar da dikkat çekiyor.

Hiçbiri yoksa yattığı yerde konuşuyorum, yine karşılık veriyor, aguluyor.

Ben giydirirken alt değiştirirken hep konuşuyorum onunla. O da karşılık veriyor. Kaka çiş ne yaptıysa onunla ilgili konuşuyorum belki ne yaptığını ogrenir böylece

Yatmaktan sıkılınca evi dolastiriyorum, mutfak hep karışık olduğu için yenidogan halinden beri mutfak ilgisini çekiyor

Ben aynayı henüz göstermedim ama görüntülü konuşmaya bayiliyor dün on kamerayı açıp kendini gösterdim çok mutlu oldu. Muhtemelen aynaya da tepki verir. Onu kullanmam lazım artık.

İlk zamanlar bakımı çok yoruyordu, sıkılıyordum ama simdi karşılık vermeye başladığı için ben de mutlu oluyorum

Benimkinin 1.5 aylıkken başladı artık sıvı geçirmez önlük kullanıyorum, aksi takdirde zıbınına kadar ıslanıyor. Elleri ağzında, emziği öğürür gibi çkrıp elini cop cop emiyor, memeyi ezme hareketleri falan yapıyor alttan 2 diş yeri belli, geç çıksın diye dua ediyorum

Bir rem uykusundan diğerine geçerken yapıyorlar genelde, kesintisiz olmuyor derin uyku. Benimki de yapıyor gece boyunca.
Çok ama çok az bir çiş oluyor benimkinde. Sabah kasıyla beraber değiştiriyorum. Aman sağlıklı olsunlar da, ister çişli ister çişsiz

Peranın var köpük köpük yapıyor ağzında ama çok değil üzerini ıslatıcak kadar değil tetagili iyi hatırlattın bende alıyım dursunbüyük kızıma o çok iyi gelmişti 10. Ayda çıkarmıştı parsın ön diş yerleri doğduğunda belliydi hatta dişimi çıkıcak falan demiştik ama onda salya hiç yok ikiside farklı 10. Aya okeyim bende ama erken çıkarmasınlar Kehribar almam lazım onlara da ablasının kutusu bile duruyor not yazdırmıştım ikizlerinde olsun saklayım

Ne kadar güzel ya ne emmeye geliyor ne gömmeye derler ya benimki o cinsten. Hiçbir şey bize kâr etmiyor. Uykuları zaten çok kötü. Gün içinde çok aşırı zorlanıyorum

Aydan aya fark göstermesi normal kilosunun, aylar ilerledikçe daha da az alacaklar zaten, 650 gr gayet yeterli bir kilo aslında, anne sütü yetiyor demek ki. Sadece anne sütü alsa annenin sütü de artacağından kilo alımına da olumlu etkisi olur belki

Ben sadece anne sütü veriyorum bu arada ama birkaç kez sağılmış sütümü vermek zorunda kaldım biberonla, kesinlikle almak istemedi ama bir iki saat direnebildi en fazla, acıkınca cok cok içti. İlle biberon vermek gerekiyorsa çok acıkmasını beklemek fayda edebilir belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…