Geçmiş olsun umarım önemsiz bişeydir geçer hemen, benim de bogaz ağrısı ile başladı 2. Gün 41 derece ateşe kadar çıkmıştı ilk bana bulaştı evde çünkü parsı haastaneye götürmüştüm 5 saat boyunca hastanedeydik ve zor şartlar altında hava verdim çok hasta çocuk ta vardı bana ordan geçti kesin sonra ablası sonra eşim sonra bebekler bebekler çok zor geçirdi ateş olması çok kötü ben korona olduğumuzu düşünüyodum ama araştırınca domuz gribi olduğunu farkettim ateşin çıkarsa önlem al hiç durmadan gelebilicek biri varsa bebekle o ilgilensin sen uzak dur başka oda da hatta, umarım değildirBir rem uykusundan diğerine geçerken yapıyorlar genelde, kesintisiz olmuyor derin uyku. Benimki de yapıyor gece boyunca.
Ateşi hafif ama o kadar huysuz ki daha bu saatte tüm enerjimi aldıSağlık ocağındaki doktor benim velimdi ona götürdüm boğazı şiş akıntısı var dedi. Antibiyotik verelim yoksa zor toparlar dedi. Dedim yazın ilk kez bi gün kullandık alerjisi oldu döküntü yaptı. İstersen 2 gün aferin ver olmadı antibiyotiğe başla dedi ama beni o kadar üzdü ki başlıcam bugün Umay uyumak için ağlıyo o gel oyna diye ağlıyo en sonunda ben ağladım. Bizimde öksürük çok koşunca terleyince oluyordu öyle öyle bugünlere gelmiştik. Ama önce benim boğazım şişti yine sonra onun, birbirimize geçiriyoruz heralde
Bızımde tam tersı mama ıstıyor meme ıstemıyor 3 gundur haşatım çıktı yook yok almıyo bu kadar erken bırakılır mı meme .Kızlar bu ay biberon reddi yaşıyoruz, sadece anne sütü aldı ve diğer aylara göre kilosu düşük çıktı, 650 gram almış. Doktoru kusmalarına ve biberon reddine rağmen kötü olmadığını söyledi ama biraz keyfim kaçtı doğrusunu söylemek gerekirse. Günde 2 defa mama veriyordum, artık biberon ağzına değse ağlıyor. Bineronu da değiştirdim mamayı da ama hiç etki etmedi. Ne yapsam bilemiyorum
Bizimki son 1 haftadır çığrından çıktı dalamama uyuyamama meme reddi emzik isteme hep. Az emiyor gözü hep fıldır fıldır. Ellerini gözünün önünde birleştirip oynuyor sürekli. Atak haftasına hoş geldik. Hep kucak hep kucak 2.5 yaş kızım var onla ilgilenemez hale geldim.Kızlar sizinde bebeklerinizde gariplikler var mı? Önceden de durmaz ağlardı ama şu 4-5 gündür ekstra bir ağlıyor. Mama reddi var sallayarak ayağımda daldırıyorum sonra zorla içiyor mamayı. Uyuyacağı zaman çığlık kıyamet.
3.5 aylıkken kucakta destekli oturtabilirsin canım. 4- 4.5 ayllıkkende destekli yerde filan oturtabilirsiin. İlk kızımda ötle yapmıştım aşırı ayağa kalkm hevesi vardı oturma hevesi varsı. 6. Ayında direk desteksiz oturdu 10 aylıktı yürüdü zaten .Bazı çocuklar fiziksel gelişim olarak önde gidebiliyor muhtemelen sizinkileede öyle.Aynılar aynılar. Hatta oturmak bile yetmiyor kalkmak istiyor ayağa. Geçen de buraya yazmıştım ama cevapsız kalmıştı yani yavaştan oturtsak mı?
Ben de kucağımda biraz biraz oturtuyorum ama korkuyorum böyle koltukta hiç denemedim
Evde olduğum süre içinde kıyamıyorum bekletmeye, belki çok aç olsa alacak ama geçen iş yerine gittim dilekçe vermeye 3 saatlik bir arada içmemiş direnmiş, çok acıkmamış da olabilir tabiAydan aya fark göstermesi normal kilosunun, aylar ilerledikçe daha da az alacaklar zaten, 650 gr gayet yeterli bir kilo aslında, anne sütü yetiyor demek ki. Sadece anne sütü alsa annenin sütü de artacağından kilo alımına da olumlu etkisi olur belki
Ben sadece anne sütü veriyorum bu arada ama birkaç kez sağılmış sütümü vermek zorunda kaldım biberonla, kesinlikle almak istemedi ama bir iki saat direnebildi en fazla, acıkınca cok cok içti. İlle biberon vermek gerekiyorsa çok acıkmasını beklemek fayda edebilir belki
Dr. Osman Gönülal’ın videolarını takip ediyorum YouTube’dan, 3. Ayda destekli oturtabileceğimizi söylüyor. Bu aylarda başlamanın 6. Ayda ek gıda dönemine de hazırladığından bahsetmiş, bende emzirme minderini destek yaparak ya da yastıklarla oturtuyorum ama kısa süreliAynılar aynılar. Hatta oturmak bile yetmiyor kalkmak istiyor ayağa. Geçen de buraya yazmıştım ama cevapsız kalmıştı yani yavaştan oturtsak mı?
Ben de kucağımda biraz biraz oturtuyorum ama korkuyorum böyle koltukta hiç denemedim
Kendimi tuvalete kitledim gerçektenbüyük oğlum iyice kafayı yedi şuan odadan öyle sesler geliyor ki yani insan yaşıyor demezsiniz resmen böğürüyor bazen diyorum ki sitede falan otursak bizi imza toplayıp atarlardı başım gözüm seğiriyor olmayan migrenim tuttu
Meme reddi yaşamıyoruz şimdilik ama doktorumuz bu aylarda dikkatlerinin dağınık olabileceğinden bahsetti, eğer meme reddi yaparsa loş ve sessiz bir ortamda emzirmemi tavsiye etti, düzelir benceBızımde tam tersı mama ıstıyor meme ıstemıyor 3 gundur haşatım çıktı yook yok almıyo bu kadar erken bırakılır mı meme .
kasıkla vs dene yada sırınga ıle.
Kızlar bugün sağlık ocağında 3. Ay izlemi vardı. Tüm ölçümler üst sınırda çıktı. Hemşire önümüzdeki ay da böyle büyürse doktora yönlendirecez dedi. Açıkçası sürekli gittiğimiz takibini yapan bir doktorumuz yok o yüzden soramadım. Sadece anne sütüyle beslenen bebeğin büyümesinde sıkıntı var mı ki
Kızlar bebekler derin uykudayken kolay kolay çiş yapmazlar merak etmeyinbenimkinin gece bezi genelde sabah kakasıyla doluyor
Ya zaten hareket etmeye başlayınca bu kadar kilo alamayacak. Ayrıca mama da vermiyorum cidden ne sıkıntı olabilir ki yani insanın psikolojisini bozuyorlarTöbeee ilk defa duyuyorum.. Öncelikle maşallahanne sütü içio, nooolcakmış acaba sen bnce dert etme, cunku gayet iyi bnce.. Maşallah tosuna
Erken çıkarması da kötü ama geç çıkınca da hepsini birden çıkarmaya kalkıyorlar o da çok kötüBenimkinin 1.5 aylıkken başladıartık sıvı geçirmez önlük kullanıyorum, aksi takdirde zıbınına kadar ıslanıyor. Elleri ağzında, emziği öğürür gibi çkrıp elini cop cop emiyor, memeyi ezme hareketleri falan yapıyor alttan 2 diş yeri belli, geç çıksın diye dua ediyorum
İndirim olursa tetagilde birbirimize haber verelim bende daha almadımPeranın var köpük köpük yapıyor ağzında ama çok değil üzerini ıslatıcak kadar değil tetagili iyi hatırlattın bende alıyım dursunbüyük kızıma o çok iyi gelmişti 10. Ayda çıkarmıştı parsın ön diş yerleri doğduğunda belliydi hatta dişimi çıkıcak falan demiştik ama onda salya hiç yok ikiside farklı10. Aya okeyim bende ama erken çıkarmasınlar Kehribar almam lazım onlara da ablasının kutusu bile duruyor not yazdırmıştım ikizlerinde olsun saklayım
Canım benim geçti çok şükür, o pastillerle ve boğaz spreyiylehemen boğaz spreyini al bende çok iyi gerçekten
Bizde de dün gece Bade ateşlendi 37.5 ama inledi uykusunda normalde kolay kolay ateşlenmez mecbur okula gidemeyecek. Gözlerimin içi yanıyor sağlık ocağına götürücem olmazsa hastaneyetam okula gidicek dinlenirim derken yine ne oldu bilmiyorum ya
Başka verdi canım bunların hazırlanışı da garip sıcak suyu soğut çizgiye kadar dök bilmem ne hiç yapmadık ya inş doğrudur diye insan çekiniyor. Akşam 17 30 da vericem okuldan dönmüş yemek yemiş olur günde bir kez yazıyorSana da ondan geçmiştir herhalde zaten, şu an en büyük risk okul çocukları.
Bir antibiyotik alerji yaptıysa bir başka antibiyotik verse ya? Çilemiz bitmiyor bir türlü ya, ben de büyüğe grip aşısı yaptıramadım. Hem kendisi çok direniyor hem de burun akıntısı geçse öksürüğü kalıyor, tam öksürük geçti diyoruz yine burun akıntısı başlıyor. Feci bir kısırdöngü. Hastalığa razıyım ama lütfen bu seneyi (bir kez daha) hastaneye yatmadan geçirelim, tek temennim o
Bizimkinin de salyası var bir süredir, 3. Ay kontrolünde normal dedi doktor, erken çıkmasına işaret değilmiş, 6. Aydan önce çıkmaz herhalde. (Doktoru tam dinlemedim o konuda gerçi, en az endişe ettiğim şey diş çıkarmasıydı çocuğun)
Sen hangi pastili kullandın bu arada?
Kesinlikle bugünü bekliyordum zaten bebekten çok uyanıyor her gece bir de hasta diye ekstra uyumadı resmen her yanım ağrıyor yaO işte oluyomus gibi olup olmaması yok mu, insanı en çok o yaralıyortahmin ediyorum ki bugunu beklıodun neyse en azından bunu da atlatınca uzun süre gıder hasta olmaz inş
Bu sorun bi bende var sandm benim oğlum da aynısıni yapıyor biberonu reddediyor memeyi de zorla veriyorum bu ayda normalmis internetten baktım farklı pozisyonlar istiyorlarmış meme de değişik değişik şeyler daha neler göreceğiz öğrenecegz
Kızlar sonucum negatif gelmiş şükürler olsun@soyasosu
Trendyoldan canım ama başka bir markanın aynı tür makasıyla kesemediğini söyledi arkadaşım alacaksan chicco olanından al çok kolay oluyorNereden aldın canm bende bi bakayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?