2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kızlar bugün rotayı olduk bakalım bizi neler bekliyor.. Doktorumuz menenjitleri 5. Ayda başlatalım dedi. Benim fazlaca korktuğum bir hastalık, siz ne zaman planladınız acaba

Haha bizde aynıyız valla Bade sağolsun beş çocuğa bedel evde sigara içmiyorlar dışarda içiyorlar, eşim yürüyüşe çıkınca görmüş işte nasıl yapıcaksınız nasıl bakacaksınız ikisine birden demiş bir bakıma sana dediğiyle aynı aslında. Ya gerçekten çocuktan çocuğa değişiyor. Bade susmazdı sürekli ağlardı kolikti yani. Umay’da çok uykusu varsa filan çok nadir ağlar. Ağlayınca da kriz gibi ağlar ama çabuk sakinleşir. Ben şimdi aradaki farkı görüyorum. Onların kızı da çok sakin garip geliyordur böylesi

Kızlar ben büyüğünü dün götürdüm ya gece yine ateşlendi ama 39 yani ilk kez böyle oldu. Boğazda beyazlık akıntı var dedi aferinle antibiyotik yazdı ama gece calpolde verdim ekstra bir kez. Şimdi düştü ateşi 37 maksimum. Acaba influenza ya da beta mı yoksa boğaz da böyle ateş yapar mı? Dün test yapmadan bakıp yazdı çünkü

Burun akıntısı hiç yok tıkanıklık yok günde en fazla 15 kez öksürüyordur. Ben influenza oldum burnumda akıyordu öyle hatırlıyorum. Of valla tükendim tüm kemiklerim sızlıyor. Gece ayağımı kaşı dedi öptüm ayaklarının altını ağladım çok ilk kez böyle ateşlendi

Geçmiş olsun Biz beta veya influenza yaşamadık bildiğim kadarıyla, bir kere betadan şüphelenip test yapmıştı doktor sadece, negatif çıkmıştı ama sizinki beta ise zaten yine antibiyotik tedavisi görecekti, o yüzden çok fark etmez herhalde.

Oğlum okula ilk başladığı haftalarda bir gün feci ateşlenmişti, 39 u görmüştük ve başka hiçbir belirtisi yoktu ama doktor boğazında kızarlıklık görmüştü ve viral boğaz enfeksiyonu olduğuna karar vermişti,( teste gerek görmemişti, beta vs olsa anlaşılır demişti) . Ateş yükselirse calpol veya iburamin zero kullanın demişti, gerçekten de hafifleyerek geçmişti bir hafta içinde. Ateşin birkaç gün içinde düşmeye başlaması (ve ateş düşürücüye karşı dirençli olmaması) önemli. 72 saat içinde gerilemeli yani tamamen geçmese bile. Geçmezse tekrar götürürsün ama geçer bence.

Kızlar ben de dökülüyorum ya. Dün tam faranjit gibiydim, şimdi boğaz ağrım geçti ama burun akıntım sürüyor ve sinüslerim biraz dolu gibi, hafif baş ve vücut ağrım var. Ateş yok. İnfluenza böyle bir şey değildir di mi?

Bebişi maskeyle emziriyorum, inşallah hava temizleyici bir işe yarar.

5 aydır kullanıyoruz, %80 olmuş. Bende 1-1.5 yıl dayanacağını düşünüyorum.

Eki Görüntüle 3380330

Soracaktım, unuttum. Aleti yerde mi tutuyorsunuz, masa vb. Gibi bir şeyin üzerinde mi? Biz yerde tutuyoruz, ikinci haftada yüzde 96’ya düştü filtre sağlığı Eşim yerde olmasına bağlı olabileceğini düşünüyor da o yüzden soruyorum.

Kızlar çok geçmiş olsun
Phaedra ateşin var mı

Kızlar çok geçmiş olsun
Phaedra ateşin var mı

Teşekkürler.

Yok, büyük oğlanın da hafif öksürük ve burun akıntısı vardı geçen hafta (ondan kapmışımdır zaten), onda da ateş yoktu. İnfluenzada ateş oluyormuş genelde ama biz kolay ateşlenen bir aile değiliz galiba

Phaedra çok gecmıs olsun.. Sanrm bnm gibi oldun.. Bende de ates bas agrısı öksürük halsızlık vardı, sonra kusma ishal oldu.. Ates hemen gectı gerci.. Snra kendlıgınden gectı.. Sen takvıyesız vsvs yap, ben sadece butun gun normal sıyah çay içmiştim bogazım yumusatsın dıye.. Sıcak seyler rahatlatıo...

Spring05 sizede gecmıs olsun.. Kuru öksürük olsa sadece takılmaz da ates eslık edınce İnsan gerilio

Kızlar bende sabahtan beri kaç kere burnunu çektim sina nın bılmıorm takıntı gibi, sımdı uyudu, uyandırıp yıne burnunu çekesim var sımdılık emmesi iyi, ama varya burnu cok dolu.. Sümüğü tam yeşil degıl ama yeşile dönmek üzere gibi arada öksürüo, tıksırıo.. Geniz akıntısı var gibime gelıo.. İnşallah ciğerine inmez.. Varya aklıma sıçayım, cok bunalmışmışım ulan otur kıçının üstüne, dertsiz başa dert ne dicem, bızım persembe doktor kontrolü ve kalca ultrasonu vardı.. Sizce o zmna kadar bekliyim mi doktora götüreyim mi en azından saglık ocagına götüresim gelıo uykusunda aglıo sızlıo.. Rahat nefes alamıo mu nedir

Bu da aynı canım ne burnu tıkalı ne akıntısı var sadece ateş ve halsizlik öksürmüyor bile saatlerdir yarın da eşim 2 gece konaklamalı seyahate gidiyor iş için olmadı ben götürürüm çarşamba gecesi de geçmezse
Benimde ara ara boğazım acıyor sprey sıkıyorum geçiyor canım, bence sende öyle yap influenzada benim burnum durmuyordu ateşte vardı. Hatta ateşten halüsinasyon görüyor gibi olmuştum. Zil çalıyor filan diyordum durduk yere gidiyordum kimse yok 2 kere oldum ben influenza ilkinde bi gece yattım, ikincisinde hemen anladılar hava verdiler influvir mi ne geçti. Bence faranjit gibi bir şey senin ateş yoksa
Kızlar çok geçmiş olsun
Phaedra ateşin var mı
Ah sağol canım benim kilo almıştım dedim ya stres ve yorgunluktan 2 kg gitti kesin

Of of hepimiz hasta olalım da bebekler hasta olmasın ya çok geçmiş olsun canım sizede içinde kuşku varsa götür bence bebek olduğu için hiç riske atamıyor insan

Of of hepimiz hasta olalım da bebekler hasta olmasın ya çok geçmiş olsun canım sizede içinde kuşku varsa götür bence bebek olduğu için hiç riske atamıyor insan

Aynen yaa,, korkuyorum.. Eymende 20gum kadar cektm hastanelerde.. Ki Eymen 4 aylıktı o zmn.. Neyse dur bakalım bugun sureklı cekeyım burnunu, eger sabaha kadar rahatlamazsa kaptgm gibi doktora götüreyim..
Kendımı cok sucluyorum, yanlıs yaptım.. Doktorlar bıle en az 3 ay gecmesı lazım bebegın dısarı cıkması için diolar.. Cok bencıllık ettim cook Eymen de bnmde sina nın da gelmesini cok istiodu, o da cok mutluydu yavrum.. Ay valla ıkı cocuklu hayat vuruyor soldan soldan

Büyük için ateşi artmazsa panik yapma çünkü 72 saat içinde gerilemesi bekleniyor ateşin, tamamen geçmesi değil. Yani bugün yarın 38.5 ise sonraki birkaç gün 37.5 sularında seyrederse normal kabul edilebiliyor.(tabii mevcut şikayetlerinin artmadığını veya başka bir şikayet eklenmediğini varsayarsak.)

Normalde gripte ateş olduğunu biliyorum ama biz kolay ateşlenmiyoruz ya. (Gerçi sen bile ateşlenmişsin) ateşsiz hafif versiyonları da oluyor mu diye merak ettim. İnfluenza ise ve bebişe geçerse ciğerine inebilir diye korkuyorum, yoksa da normal virütik bir soğukalgınlığı gibi geliyor, inşallah öyledir. Salonda yatacağım zaten gece de.

Yavrularımıza ciddi bir şey olmasın

Sağ ol, size de geçmiş olsun.

Ya kendine yüklenme o kadar. AVMler tabii ki salgın açısından tehlikeli ama çok yüksek ihtimal bebiş sizden (babasından veya abisinden veya direkt senden) kapmıştır hastalığı. Yani okula giden abisi /ablası olan bebekler genelde onlardan kapıyor her şeyi (veya onlardan hastalık kapan annelerinden kapıyor) ve sıklıkla yakın temasla, aynı odada, aynı sofrada oturup yakın mesafe sohbet ederken, vakit geçirirken, oyun oynarken vs. Bulaşıyor hastalıklar daha çok. Çocuklar bile hastalık taşıyan diğer çocuklarla aynı sınıfta tam gün vakit geçirmelerine rağmen bir günde hasta olmuyor her zaman, birkaç günde oluyor. O yüzden birkaç saatlik avm gezmesi yüzünden hasta olmamıştır büyük ihtimal, (bir cafe dolusu aksırıp tıksıran insanın arasında birkaç saat oturmadıysanız tabii, ki o zaman bile senden kapmış olması daha olası))

Ben burnu tıkanınca ciğer dinletmeye götürüyorum mutlaka, o yüzden asm’ye bile olsa götürürdüm şahsen. Gece vakti panik yapıp acile gitmek zorunda kalabiliyoruz yoksa.

İşte kaldık bayagı avmde eymenın oyunu bitmio ki, kum havuzu ordan playland bizde oturduk kafede cay kahve içtik.. Banada iyi gelmişti ama pişmanım cok.. Neyse olcagı varmıs, gecen gittgmz prof demişti, abisi bronşiolit olduysa bununda gecırme olasılığı yuksek demişti.. İnş ciğere inmeden hallederiz
Ya bugun Bı durayım diorm saat gec oldu, hemde hemen telaslanmak istemiyorum, telaslanırsam hersey daha sarpa sarıyor.. Dediğin gibi olmadı gece götürürüm acile napim guzel uyusun dıye altını degstrdm, burnunu kac kez actım, emzırdm mırıl mırıl arada sesi gelıo düşünsene doğuyosun ve nefes alamıosun.. Çok zor onun için yavrum ya

Yani aslında gece panik yapıp acile gideceğine şimdi asmye gitsen daha iyi bence. Ama tabii durumu kendin de değerlendirebiliyorsundur belki daha önce yaşadığın için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…