2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Konuşmaya çalışıyor mu bebişleriniz
3.ayimizi karşılarken durumlar nasıl sizde kızlar
2 aylıkken başladı bizimki ağrılara bugulara şimdi ağzıyla puuuu yapmayı öğretiyoruz hareketi betimleyemedim Ara sıra yapıyor. Bizimki baya çenebaz gerçi anasının kızı Oturma alıştırmalarına ufaktan başladık. Meraktan çay kaşığı ucuyla kendi mayaladığım probiyotik yoğurttan verdim sevdi bence Sesli gülmeler falan eğlenceli geçiyor zaman

Konuşmaya çalışıyor mu bebişleriniz
3.ayimizi karşılarken durumlar nasıl sizde kızlar
Bizimki 50. Gününde agu ve auu demeye başlamıştı şu an kahkaha atmayı kitaptaki ve kartlardaki şekilleri incelemeyi ve sevdiği şekillere sesli şekilde tepki vermeyi öğrendi, bir de kavrayıp sallamayi yapıyor ama bizim o kadar uykusuz saatlerimiz oldu ki sürekli ama sürekli bu etkinlikleri yaptırdığımız için bence erken öğrendi mesela aynada kendini ve bizi ayird edip aynaya dokunmayı da 2. Aya gorerken öğrenmişti some kolik bebek problems

Evet canım bir iki kez o kriz anlarında idrarını yaptıktan sonra rahatlıyor ağlaması kesiliyordu sonra daha çok dikkat etmeye basladiin cisli bezin çok geceler daha çok uyuyor du ben aslında kum döküyor diye düşündüm çünkü idrarın rengi bazen çok koyuydu sende bı baktır ama bence bir yeri agrimayan bebek ağlamaz kendi kızımdan öğrendim

Anladım canım çok teşekkürler yarın gidicem doktora

Merhaba ilacı tam olarak neydi? Benim kızımı tarif ettin çünkü. Biz idrar örneği alamamıştık ama benim
Kızımında idrarı koyuydu.Hala hiç durmuyor hep sancılı.

Hayırlı geceler kızlar inşallah güzel bir gece geçirirsiniz sabaha güzel uyanırsnz

Bişi sorucm da dünden beri oğlumun sol gözünde sürekli yaş akıyor çapak oluyor acaba hastami oluck normal mı bu durum ne yapmalıyım doktora görünelimmi

Benim bebekle aynı yatakta yatmaktan çok korkmam bu konuda işe yaramış o zaman tek tük sabahları aldım yanıma o kadar
Ben hiç cesaret edemem hala aynıyım büyük kızımda da asla yanımda yatırmadım hep beşiğine koydum o korkuyu aşamam sanırım ilk aylar uyanınca kucağımdamı diye endişe ediyodum hayal görüyodum hatta bi çoğumuz çocuk nerde kucağımızda mı olmuştu bende fazlaca oluyodu o korku yüzünden

Kullandım canım maalesef bizde işe yaramadı içinde passiflora var ilk gün uyku yaptı gaz çıkarmadı ama uyudu .2. Gün hiçbir etkisi olmadı ne uyudu ne gaz çıkardı .Benimki kolik hiçbir damla etkili olmadı sadece nurs harvey colex şurup aldım doktorun da önerisiyle o kriz anlarında sakinleştirdi ve çok az gaz çıkarmasını da sağladı.Diğerleri hiçbir işe yaramadı bizde.Zamana bıraktık artık ben de gün içerisinde hiçbir şey yapamıyorum eşim gelene kadar çocuk çoğunlukla kucağımda hatta o da yetmiyor hafif zıplatarak gezdirmemi istiyor omuz kalmadı bende degündüz uykumuz 10-15 dk her seferinde gazdan uyandığını düşünüyorum.keyfi yerinde olunca masajını bacak hareketlerini yapıyorum ama gazı fazlalaşınca o hareketlere de izin vermiyor sadece kucakta gezmeGörenler bana sabır diliyor artık ağlamasına komşu bile kapıya geldi ama elimden pek de bir şey gelmiyor.Onun da gazı vardır ve çıkartamıyordur diye düşünüyorum.

Akşam 9 da yatırmak gibi bir hata yaptım ve 5 30 dan beri uyanık deli gibi ağlıyor. Çocuk uykuya geçmekte zorlanıyor artık. Böyle değildi ama yatış pozisyonuna geçtiği an kıyameti koparıyor. Bir daha 9 da tövbe uyutmam ya bozuldu uyku düzeni nasıl düzelticem bilmiyorum belli saatler uyumaya uyanmaya alışmıştı şu an çok dengesiz oldu

Ben büyük oğlumda kullanmıştım, iyi gelmişti koliğine. Kızıma da aldım ama o kolik değil sadece çok geç geçiyor gece uykusuna. Açıkçası hiçbir etkisi olmadı hatta ters etki yaptı gibime geldi bıraktım. Sahte olma ihtimali yok her zamanki eczanemden aldım niye öyle oldu anlamadım. En fazla 1 ayın kaldı ama azıcık daha dayanacaksın mecbur. Allah yardımcın olsun.

Hoplamak istemesi bizde de var, kolik bebekler ritmik ve hareket halinde olmayı istiyor zaten maalesef Pilates topunu denemediysen tavsiye ederim benim kurtaricim o oluyor bazen. Pilates topunun üzerine oturup hoplaya hoplaya uyutuyorum, aynı zamanda emdikten sonra üst gazını da çıkarması kolay oluyor. Biz de bütün damlaları denedik tek çaremiz o damla kaldı. Şu an umudum kırıldı inşallah bizde işe yarar bu arada bir araştırma okudum kolik bebekler aslında sadece gazlı bebek demek değilmiş duyarlı bebek demekmiş her şeye diğer bebeklerden daha duyarlı oluyorlarmis. Işık, ses, dokunma vb gibi mesela benimki de kendine kolik anında dokundurmuyor aynı seninki gibi sakinken masaj yapmama izin veriyor, hırçın ve sesli sevilmekten hoslanmiyorlar, sert veya ritmik olmayan hareketlerden hoslanmiyorlar, dış dünyaya karşı çok duyarlı oluyorlar bunu okuyunca ben daha sakin daha ritmik davranmaya başladım inan biraz da olsa etkisi oldu özellikle kriz anlarında kulağına doğru şşşş sesiyle birlikte pilates topunda hoplamak biraz olsun rahatlatıyor

Amin Demekki gerçekten bebekten bebeğe fark ediyor

Bızımde kac gundur gecmeyen çapak problemı var ama çapak hastalık değil korkma. Bugun gıdıcem cunku masaj filan işe yaramadı çocugun. Aylık kontrolu cumaya gıdecktım gözü için bugun gıdıcem zaten göz muayenesıde olacaktı ıkısı bır arada yaparım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…