2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

Bende erdemde yaptırcam, zafer hocayı övüo herkes orda.. Bızım doktor da Eymene onu demıstı.. Eşimin forslu arkadasları bile ona yaptrdı bayagı namı var..

Gecenlerde emseye gittik biz kontrole, cidden cok ucuk geldı.. Aradgmda 1200 demıslerdi muayene, gittgimizde 1700küsürdü prof muayenesi ama doktoru sevdım, yaşı var ama tecrübesine guvendım, cvsi de cok begenmiştim

Ben de emme aralarını açamıyorum diye dertleniyordum. Şimdi kendisi acikmadan asla tutmuyor. Bazen iki saat bazen üç saat. Eskiden her memeyi 45 dakika emen çocuk 5-8 dakika arası emiyor hem güçlendiler hem de duyduklarını anlayıp dünyayı keşfediyorlar

LadybirdDA şu an uyuyor

Kızlar park yatak için öneriniz var mı ? Ben 70/120 aldım beşiğini ama yatagını viscomu almalıyım visco bebeklere uygun mu bilen bi el atsın .

Valla bnm ahsap besık, bıldgn normal yaylı yatak aldım.. Bı sıkıntı olmadı.. Park beşiğe uygunu varmı bılmem

Bnmde 2 3 saat arayla oluyo ama bızım uyku vakıtlerı cok acayip.. Sabah 12ye kadar uyuyo, tabı uyanıo 2 3 saat arayla.. 12den snra uyku yok.. 4 gıbı banyo yaparsa ıkı saat daha uyuyo.. Sonra en gec 7 de mi kalktı, aksam 10a 11e kadar ayakta, uyusa da dersın olmuyo.. Sansım varsa 11de uyuyo, yoksa gece 1le 2 arası gecıo uykuya ya rutin oluşturayım diorm yok ımkansz.. Elbet bişey oluyo, eymen uyandırıo vsvs yok yanı.. Alıştı da bu saatlere gecede memede uyumaya alıştı, sıçtım valla.. Buyuyunce hiç laf dinletemem

Bizde gece gündüz birbirine girdi gündüzleri 6-7 saat uyuyor aralıklarla ama gece 2-3e kadar uyumuyor . Valla düzen bu şekilde kalırsa biz de sıçtık yakında ise dönücem sabah 8de bakıcıya bırakmam lazım ama bir türlü düzen oturtamadık. Allah yardımcımız olsun

4 aya kadar normal denılıo, ama ben 4ten sonra da degısceni sanmıyorum sanki oturdu bu düzen böyle

Anneler selam! Kızımın 3.ay kontrolünde doktor iki elini tutup kendine doğru çektiğinde kafasını kaldırmıyordu doktor bey çocuk nörolojisi görsün dedi moralim azıcık bozuldu tecrübeli annelerden var mıdır sizce bir sorun ben evde denedim 1-2 kere kaldırdı sonra yine bırakıyor geriye doğru

Hiç tummy time çalıştınız mı o kasları güçlendiriyor. Bizde de ilk denemede kaldırdı ama biraz güçsüz buldu ikincisinde başarılı buldu. Tummy time yaptır bol bol dedi

Hiç tummy time çalıştınız mı o kasları güçlendiriyor. Bizde de ilk denemede kaldırdı ama biraz güçsüz buldu ikincisinde başarılı buldu. Tummy time yaptır bol bol dedi
Yüzüstü sorun yok hatta yüz üstü durmaya bayılıyor sırt üstü kaldırmakta sorun var kollarını çekince kafasını kaldırmıyor

Yüzüstü sorun yok hatta yüz üstü durmaya bayılıyor sırt üstü kaldırmakta sorun var kollarını çekince kafasını kaldırmıyor
Yüzüstü yatmayı seviyorsa süper ama o konumda yatarken karşısına geçip oyuncak tut. Sonra oyuncağını yukarı kaldır yavaşça. Kafasını yerden kaldırmasını sağla.
Emzireme yastıklarını gövdesini koyabilirsin önemli olan boyun kaslarını güçlendirmek aslında

Evet canım zafer hoca çok iyimiş emseyi kuzenim önerdi işte ama 12 bin dediler ya sünnet için ama erdem hastanesi uygun geldi bana ilk İstanbul’da yaptıracaktım bu oğlumu araştırdım bir kaç hastaneden fiyat aldım

Tamam deneyeceğim, çok teşekkür ederim..

Benim bebe bugün memeyle bir savaş halinde birini asla tutmuyor diğer göğsümü biraz tutuyor onuda hep hara olduğu için daha az süt var diğerinden çıldırır gibi ağlıyor dün çok güzel uyuyor çok sakin uzun süredir dedim hay dilime

Yaa çocuğun artık güçlendi emiyordur merak etme. Sen 2 saatte bir emzirmeye çalışma bence. Çocuk artık kendi karar versin ne zaman emeceğine ve ne zaman uyanacağına.
mis gibi kilosu da takılma bu kadar
Hadi ya ben nedense yeterince kilo alamadığını düşünüp ondan dertleniyorum çocuğu kendi haline bırakayım en iyisi emmek istediğinde vereyim

Sanırım. Gelecek ay kendi doktoruyla konuşup 2. Dozları farklı arihlerde yaptırmak istiyorum. Yazık çocuğuma
Canım geçmiş olsun bencede aynı gün iki aşı çok ağır gelmiştir ki menenjit olanı çok ağır zaten, medipolde ki doktor mu ikisini aynı anda önerdi ? Hangi doktor acaba ben büyük kızımda da menenjitleri 5 hatta 6. Ayda yaptırmıştım arzu hanımda aynı düşüncedeydi ilk dozlarını bu doktorumuzda hiç bahsetmedi bile bende sormadım şuan yaptıramam ağır gelir diye 6. Ay başlarız diye düşünüyorum
Rota bize de huzursuzuk yaptı ateş yapmadı ama 1 gün bahsettiğin kadar sorunlar yaşamadık sadece uyumakta falan zorlandılar

Yok canım Arzu hanım değil, kardiyolojiye de gitmemiz gerektiği için megada bir doktora gitmiştik 2 yere gitmeyelim diye. ama işte olan oldu.

Aynı fikirdeyim kızlar. Ebeveyn olmak böyle bir şey. Alıştırın babaları yoksa her şey daha zor olur
Benim herif bazenle çocukla ilgilenmediği zaman konuşuyorum bu çocuk üvey evlat diyorum kimsenin ilgilendiği yok bakıyorum hemen gelip alıyor ilgileniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…