Ayy büyük oğlun iyi yırtmış sünnet olayından darısı küçüğe gerçekten büyükken çok çok zormuş pipim yok diye günlerce ağladıçakmak erdem hastanesi ve Ersoy hastanesini önerebilirim ben İstanbul’da bir tıp merkezinde yaptırdım oğlumunkini onu önermem asla çocuk hala iyileşmedi bide kasap gibi davrandı dr birde benim kendi kuzenim hemşire kendi çalıştığı yeri önermişti emsey Kurtköy ama bana fiyatı çok abartılı geldi 10 bin tl cik inşallah gönlüne göre bulursun canım
Ben de emme aralarını açamıyorum diye dertleniyordum. Şimdi kendisi acikmadan asla tutmuyor. Bazen iki saat bazen üç saat. Eskiden her memeyi 45 dakika emen çocuk 5-8 dakika arası emiyorEmme saatleri 3 saatte bir oldu 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum emmiyor ya sizin de öyle mi? Mesela şimdi uyudu uyandı 7 dk emdi. Doyuyor mu diye düşünüp duruyorum. Kilosu da az çıktı zaten diye. Mama ver demedi ne yapsam bilemedim. O görümcem geçen sütün de yarıyor maşallah dedi vallahi ondan sonra çocuk emmemeye başladı gözü değmiştir kesin
Dışarı çıkardık, bol bol uyudu emdi. Eve gelince yine emmeye çalışma, ağlama vsaz önce slingte uyutup yatağına koydum, 1 bardak çay içinceye kadar uyandı. Şimdi uyku sersemi emziriyorum. Ama daha iyi çok şükür sağ ol sorduğun için
Kızlar park yatak için öneriniz var mı ? Ben 70/120 aldım beşiğini ama yatagını viscomu almalıyım visco bebeklere uygun mu bilen bi el atsın .
Ben de emme aralarını açamıyorum diye dertleniyordum. Şimdi kendisi acikmadan asla tutmuyor. Bazen iki saat bazen üç saat. Eskiden her memeyi 45 dakika emen çocuk 5-8 dakika arası emiyorhem güçlendiler hem de duyduklarını anlayıp dünyayı keşfediyorlar
Bizde gece gündüz birbirine girdiBnmde 2 3 saat arayla oluyo ama bızım uyku vakıtlerı cok acayip.. Sabah 12ye kadar uyuyo, tabı uyanıo 2 3 saat arayla.. 12den snra uyku yok.. 4 gıbı banyo yaparsa ıkı saat daha uyuyo.. Sonra en gec 7 de mi kalktı, aksam 10a 11e kadar ayakta, uyusa da dersın olmuyo.. Sansım varsa 11de uyuyo, yoksa gece 1le 2 arası gecıo uykuyaya rutin oluşturayım diorm yok ımkansz.. Elbet bişey oluyo, eymen uyandırıo vsvs yok yanı.. Alıştı da bu saatlere gecede memede uyumaya alıştı, sıçtım valla.. Buyuyunce hiç laf dinletemem
Bakayım hemen sagolCanım yataş twiny olanı aldım. Grupta çoğu arkadaş da onu aldı sanırım park yatak için.
Bunada bakayım sagolBen şunun 70x110 unu aldım. Gayet güzel çıktı.
Yaylı taşımaz dedıler canım park yataktaValla bnm ahsap besık, bıldgn normal yaylı yatak aldım.. Bı sıkıntı olmadı.. Park beşiğe uygunu varmı bılmem
Bizde gece gündüz birbirine girdigündüzleri 6-7 saat uyuyor aralıklarla ama gece 2-3e kadar uyumuyor . Valla düzen bu şekilde kalırsa biz de sıçtık yakında ise dönücem sabah 8de bakıcıya bırakmam lazım ama bir türlü düzen oturtamadık. Allah yardımcımız olsun
Hiç tummy time çalıştınız mı o kasları güçlendiriyor. Bizde de ilk denemede kaldırdı ama biraz güçsüz buldu ikincisinde başarılı buldu. Tummy time yaptır bol bol dediAnneler selam! Kızımın 3.ay kontrolünde doktor iki elini tutup kendine doğru çektiğinde kafasını kaldırmıyordu doktor bey çocuk nörolojisi görsün dedi moralim azıcık bozuldu tecrübeli annelerden var mıdır sizce bir sorun ben evde denedim 1-2 kere kaldırdı sonra yine bırakıyor geriye doğru
Yüzüstü sorun yok hatta yüz üstü durmaya bayılıyorHiç tummy time çalıştınız mı o kasları güçlendiriyor. Bizde de ilk denemede kaldırdı ama biraz güçsüz buldu ikincisinde başarılı buldu. Tummy time yaptır bol bol dedi
Yüzüstü yatmayı seviyorsa süper ama o konumda yatarken karşısına geçip oyuncak tut. Sonra oyuncağını yukarı kaldır yavaşça. Kafasını yerden kaldırmasını sağla.Yüzüstü sorun yok hatta yüz üstü durmaya bayılıyorsırt üstü kaldırmakta sorun var kollarını çekince kafasını kaldırmıyor
Evet canım zafer hoca çok iyimişBende erdemde yaptırcam, zafer hocayı övüo herkes orda.. Bızım doktor da Eymene onu demıstı.. Eşimin forslu arkadasları bile ona yaptrdıbayagı namı var..
Gecenlerde emseye gittik biz kontrole, cidden cok ucuk geldı.. Aradgmda 1200 demıslerdi muayene, gittgimizde 1700küsürdü prof muayenesiama doktoru sevdım, yaşı var ama tecrübesine guvendım, cvsi de cok begenmiştim
Tamam deneyeceğim, çok teşekkür ederim..Yüzüstü yatmayı seviyorsa süper ama o konumda yatarken karşısına geçip oyuncak tut. Sonra oyuncağını yukarı kaldır yavaşça. Kafasını yerden kaldırmasını sağla.
Emzireme yastıklarını gövdesini koyabilirsin önemli olan boyun kaslarını güçlendirmek aslında
Demeyin şunu demeyinBenim bebe bugün memeyle bir savaş halinde birini asla tutmuyor diğer göğsümü biraz tutuyor onuda hep hara olduğu için daha az süt var diğerinden çıldırır gibi ağlıyor dün çok güzel uyuyor çok sakin uzun süredir dedim hay dilime
Hadi ya ben nedense yeterince kilo alamadığını düşünüp ondan dertleniyorum çocuğu kendi haline bırakayım en iyisi emmek istediğinde vereyimYaa çocuğun artık güçlendi emiyordur merak etme. Sen 2 saatte bir emzirmeye çalışma bence. Çocuk artık kendi karar versin ne zaman emeceğine ve ne zaman uyanacağına.
mis gibi kilosu da takılma bu kadar
Canım geçmiş olsun bencede aynı gün iki aşı çok ağır gelmiştir ki menenjit olanı çok ağır zaten, medipolde ki doktor mu ikisini aynı anda önerdi ? Hangi doktor acaba ben büyük kızımda da menenjitleri 5 hatta 6. Ayda yaptırmıştım arzu hanımda aynı düşüncedeydi ilk dozlarını bu doktorumuzda hiç bahsetmedi bile bende sormadım şuan yaptıramam ağır gelir diye 6. Ay başlarız diye düşünüyorumSanırım. Gelecek ay kendi doktoruyla konuşup 2. Dozları farklı arihlerde yaptırmak istiyorum. Yazık çocuğuma
Yok canım Arzu hanım değil, kardiyolojiye de gitmemiz gerektiği için megada bir doktora gitmiştik 2 yere gitmeyelim diye. ama işte olan oldu.Canım geçmiş olsun bencede aynı gün iki aşı çok ağır gelmiştir ki menenjit olanı çok ağır zaten, medipolde ki doktor mu ikisini aynı anda önerdi ? Hangi doktor acaba ben büyük kızımda da menenjitleri 5 hatta 6. Ayda yaptırmıştım arzu hanımda aynı düşüncedeydi ilk dozlarını bu doktorumuzda hiç bahsetmedi bile bende sormadım şuan yaptıramam ağır gelir diye 6. Ay başlarız diye düşünüyorum
Rota bize de huzursuzuk yaptı ateş yapmadı ama 1 gün bahsettiğin kadar sorunlar yaşamadık sadece uyumakta falan zorlandılar
Benim herif bazenle çocukla ilgilenmediği zaman konuşuyorum bu çocuk üvey evlat diyorum kimsenin ilgilendiği yok bakıyorum hemen gelip alıyor ilgileniyorAynı fikirdeyim kızlar. Ebeveyn olmak böyle bir şey. Alıştırın babaları yoksa her şey daha zor olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?