2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Benim bir haftada iyi oldu çok şükür dikkat ettim baya hijyen olmaya özen gösterdim bide sürekli belden aşağı yıkadım iki gün geçtikçen sonra öyle daha hızlı iyileşti

Kızlar günaydın,

Biz oto koltuğu aldık ebebek indirimlerinden. Daha doğrusu şu an büyük oğlumun kullandığını bebişe vereceğiz, büyüğe yenisini aldık. Britax römer advansafix 9-36 kg arası (1-12 yaş) kullanılabilen bir model, kaç senedir kullanıyoruz, çok memnunuz.
Büyük oğlana da yine aynı marka kidfix i size aldık, 100-150 cm arası (4-12 yaş) kullanılıyor. Marka iyi bir Alman markası.
İki model de ADAC testinden yüksek puan almış. Besafe gibi daha yüksek fiyatlı markalara iyi bir alternatif bence.

Henüz oto koltuğu almamış/araştırmaya başlamamış olanlar için yazıyorum, her markanın her modelinin ADAC testi puanı aynı olmuyor, almadan kontrol etmekte fayda var.

Kızlar çoğunuz 3 ayda daha az kilo almış diye konuşmuşsunuz
Bizde bu ay sadece 400 gram almış çok çok az sadece anne sütüyle besleniyor ve her emmeden sonra kusuyor
Doktor şurup başlayalım kusmayı bir keselim dedi
Bende acaba kustuğu için mi yoksa sütüm mi yaramıyor diye düşünüyorum çünkü gün içerisinde 1 buçuk en geç 2 saatte bir emiyor evde kusuyor

Her bebeğin doğum kilosu ve gelişimi farklı oluyor ama şahsen sütün yaramaması diye bir şey olduğuna inanmıyorum. (Bazı annelerin çeşitli nedenlerden sütü azaltabiliyor elbette ama süt zaten genelde emzirdikçe çoğalan bir şey, siz sadece anne sütü veriyorsanız süt miktarınızla ilgili bir sorununuz yoktur muhtemelen, süt miktarıyla ilgili bir sorun yoksa da bebeğe yaramama kısmı biraz efsane bence)

İlk iki aya kıyasla üçüncü ayda daha az kilo alabiliyor bazı bebekler ama asıl üçüncü aydan sonra aylık kilo beklentisi düşmeye başlıyor. 3. Ay için 400 gram biraz az sayılabilir ama kesinlikle çok az değil (normal alt sınır 500-600) ki bence bunun tek nedeni de kusuyor olması. Doktorun önerdiği tedaviye göre kusması azalınca düzelecektir muhtemelen. Reflüsü olan bebeklerde kilo alımı az olabiliyor, hiçbir hastalık geçirmediği ve kusması vb olmadığı halde az kilo alsaydı doktor da altında başka bir neden arardı muhtemelen ama şu durumda sütünüzle ilgili hiç endişeniz olmasın bence. (Benim dombili oğlum ikinci ayda hastalık geçirdiği için o ay sadece 300 gram aldı mesela, sonraki ay 1.5 kg’dan fazla aldı.)

Umarım kusması da düzelir tez vakitte

O dönemsel de olabilir bence
İnşallah öyledir, yoksa gerçekten çok zor. Slinge koyup uykuya geçirmeye çalışıyorum. Sadece çalışıyorum ama onda da önce kıyamet koparıp direniyor. Oysaki gündüz ana kucağında sallanma, gece de genelde desteksiz emme sonrası pış pış ile uykuya geçerdi. Ne güzel günlerdi

Bir de kızlar diş yerleri cuma akşamı kabarmış biraz. Acaba o da etkiliyor olabilir mi? Gündüzünde o kadar kabarıklık yoktu. Şimdi slingte uyutmaya çalışıyorum, keyfi yerindeyken fotosunu da çekip atmaya çalışacağım buraya

Aynı kabarcıklar bizde de var ama fotoğrafını çekmem mümkün olmadı pek.
Biliyosun Peranın da uykuları iyiydi ama üç gündür canımıza okudu. Eli sürekli alt damağında. Gece kendini uyandırıyor eliyle damağını kaşıyarak.
Dün artık gece yarım saatte bir kalkmaktan delirdim ellerini kundakladım artık. Onda bile 2 saat anca uyudu
Panda, elini damağına sürttüğünde sertlik var mı? Ben hissedebiliyorum elimle.
O yüzden tüm bu sorunların diş ile ilgisi olduğunu düşünüyorum ama umarım bu kriz çabuk geçer çünkü ben dayanıksız biriymişim. Üç günde tüm keyfim kaçtı

Anne sütünün yaramaması diye birşey mi olurmuş lütfen kim diyorsa inanmayın böyle şeylere ,bunlar hep mama pazarlama stratejisi lafları. İlk kızımda her emmeden sonra kusuyordu 3. Ay 500 gram almıştı. 2 saatt3 bir emerdi o da. Bizde kullandık kusmaması için şurup ama kabız yaptı bıraktık. Yani bazı bebekler bence doyduğunu bilmiyor ve emiyor çok emdikçe de reflü kapakçığı açılıyor kusuyor. Şuanki kızım kusmuyor ama doyduğunu biliyor bence doyunca meme almıyor 3-4 saatte ancak emzirebiliyorum.

Canım bizde de var o kabarcıklar ve 2 haftadır var ama daha var dişin çıkmasına ilk dişler çok uzun sürede çıkıyor. Bekliyorsun bekliyorsun çıkacak diyorsun ama ay sürüyor resmen Emin olmanın bir yolu var ama çay bardağını hafifçe alt damağına tık tık yaptır. Çıt çıt sesi geliyorsa çıkmaya çalışıyor gelmiyorsa daha baya var. Tetagil almamız şart o biraz rahatlatır ama doktor bana dişin çıkmasına daha var dedi. O kabarcıkları gördüğü halde

Aksi gibi eşim yurt dışına çıkıyor bu hafta annem olacak ama bebek geceleri benle uyuyacak normalde babası kalkıyor ben emzirmeyecek olduğumda.
Bir marka vardı çok iyi gelen yurt dışında satılan bir şeydi ama hatırlayamadım şu an. Ona bakacağım bi.
Bilen var mı? Alyaliya sen Almanyada yaşamıştın sanki biliyor musun?
Aklına gelen ve isteyen varsa eşim alabilirse alır size kargo yaparım kızlar

Bende dıkkat ettim, altını değiştirirken kusuyor, üşüo sanrm direkt mideye vuruyo.. Sıcaga aşırı alıstm, bende o da

Çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsın inşallah düzelir
Ya bende en başından beri süt mevzusuna hiç takılmadım hep sütüm var dedim ve çok şükür hiç sıkıntı yaşamadım ama en başından beri hep kusuyordu 2 ay bir kilo alıp bu ay 400 gram alınca yoksa sütün mü yaramıyor denildi kafamı karıştırdılar

Ben ilk dişlerini üstten beklıodum Eymenin, orası sertleşmiş gibime gelmişti.. Doktor hemen emın olma, alt dişler de gelebilir demişti.. Nitekim alt dişleri çıktı.. Uzun Bi süreç, bu aylarda hemen çıkar mı bilmem 11.ayda çıkmıştı Eymenin

Evet benimki en başından beri doyduğunu bilmiyor hala öyle çok üzüldüm ama bir anne için sütünün Olup da yaramaması gibi bir düşünce bile insanı üzüyor

Yok, dedıklerı gibi yaramaması diye bişey yok.. Sen mide için verdıgı kusma ilacını kullan, bence bol bol emzırmeye devam et.. İlk oglum hastanede kalınca o da zayıf kalmıstı, ertesi ay 1.5kgdan fazla almıstık, kustukca dayıyodum memeyı mamayı iyi mi yaptım bılmıorm ama prematüre de olunca gerilik olunca arayı kapatmak zorunda kaldım

Kızlar bizide gören herkes erken diş çıkaracak diyor üstünü günde 5 6 kere değiştiriyorum, eli hep ağzında. Dün e bebekten şu silikon kaşıyıcılardan aldım ama sürekli düşürüyor tutuyor ama tam olarak ağzına götürmeyi beceremiyor kabarcıkları bende gördüm baktım sizde aynı şeyleri yaşıyormuşsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…