2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Haha bizim salonda L koltuk var hiç bir oynama olmaz eskiden bende çok panik olurdum düşünce filan ama artık o kadar alıştım ki tepki bile vermiyorum. Buzlukta buzumuz hazır ve nazır her zaman

Bebekten bebeğe değişeceğine inanmak istiyorum
Eşime sorsak şimdi oturur bizimki diyor çünkü 2 aylıktan beri kafasını kaldırıp kalkmaya çalışıyor ama doktor ve anneannesi daha erken diyor
9. Ay çok geç değil mi ya bana doktor destekli 4. Ayda başlayabilirsin dedi. Ben 9. Ayda yürüme arkadaşıyla yürütmeye çalışıyordum. 7. Ayda sanırım bisiklete bindiriyordum
İlk çocuk benim, tecrübem yok yaşayıp göreceğiz.Ben emeklemeden yürümüşüm bakalım bizimki ne yapacak

Bebekten bebeğe değişeceğine inanmak istiyorum
Doktordan doktora bence de
Yemek seçiyor mu peki

Yok, seçmez ama birkaç gıdaya biraz mesafeli. Balık, pancar ve patates gibi şeylere mesela. Yemez diyemem ama hiç yemeden masadan kalkmışlığı olmuştur bu üçünü (hastaysa özellikle). Ama diğer et türlerini ve sebzeleri yer.

Evet bak yine annemin söylemi, emekleyen bebek geç yürür. Emekleme yaptırmıcam ben kızıma diyor oysaki biz memleketteyken bahçeden çıkıp Zeynep’le ilgilenebilir mi bilmiyorum
Haha doğru ama bence emeklemeyi tercih ederse emeklesin gelişimsel açıdan basamak basamak ya. Bir yerde okumuştum önemini ama şimdi unuttum

Süpper ek gıdaya geç başlayan bebeklerin yemek seçtiği gibi bir inanış var. Bence saçma. O yüzden sormuştum

Sizin kaşıyıcalardan sonra bizim damlalığın ortama girişi ektedir ayy bugün deli etti beni deli keşke bana vursaydılar anam ağladı savaştan çktım sanki yamuldum resmen

Eklentiler

• 0B1953C3-9E13-4B26-AB8E-0F3C7ECAB635.webp
    29,9 KB · Görüntüleme: 75
Süpper ek gıdaya geç başlayan bebeklerin yemek seçtiği gibi bir inanış var. Bence saçma. O yüzden sormuştum

Ben duymadım ama bence de saçmaymış yemek alışkanlıkları bir iki yaşından sonra oturuyor, sofrada ne yeniyorda ona alışıyor aslında bebekler (bir iki kez nazlandı diye paniğe kapılıp yesin de ne yerse yesin diye sırf seveceğini düşündüğün daha az yararlı şeyler önüne koymazsan tabii).

Senin kızın iyi beslenir eminim sen de iyi beslendiğin için. Annesinin babasının severek yediği şeyleri severek yiyorlar genelde. (Ben o yüzden tatlıları, çikolataları gizli gizli yedim üç yaşına kadar falan, çocuk yerken kendimden geçişimi görse kesin müptela olurdu)

Babası iyi beslenmiyor ama olsun
Çocuk büyütmek resmen bir sanat ya

Aaa tam tersini biliyorum ben de. Nerden duydum ya da okudum hatırlamıyorum ama erken dönemde (bebek hazır değilken ve gereğinden fazla miktarda ek gıda) ek gıdaya geçen bebeklerde ileride yemek yememe ve seçme daha fazla gözlemleniyormuş

Ben bunu da duymadım ama daha mantıklı geliyor kulağa. Aslında genel olarak her gelişim aşaması için geçerli galiba o, hazır olmadan zorlayınca işler sarpa sarıyor. Özellikle ileride tuvalet eğitiminde falan

Ama benim dediğimde gereğinden geç. 6. Aydan sonra mesela o yüzden sordum

Kızlar 3 ay 7 günlük oğlum artık geceleri uykuya direniyor şimdi bile tüm enerjisi ile ayakta keyfi yerinde çok şükür de bu 4. Ay uyku gerilemesi şimdi mi başlıyordu yoksa benim oğlan bozuldu mu?

Tüm gece buhar makinesi açık uyusak zararı var mıdır sizce burun hırıltısına faydası oldu sanki ama sadece öncesinde çalıştırıp mı o odada uyutmam lazım bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…