2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Kayacak yer yok ki içe doğru ya, anlık çektim
Oyy ama sana da tavsiyem yavaş yavaş bunu bırakmanız. Geniş yatağa geçince bi zorlanıyorlar çünkü
Soya düzledi mi Pera biraz. Zeynep’te haşa uykuya direnme mevcut. Pışpışla uyuyan çocuğun artık uyku için ne yöntemi kaldı ne saati
Daha iyi açıkçası. Sadece saat olarak erken gece uykusuna geçiş yapıyordu artık pek erken yapmıyor ama en azından yarım saatte bir memeye gelmiyor. 3-4 saat en az uyuyor.
Yine de sağları solları belli olmuyor

Ben de istiyorum çünkü ayakları dışarı çıkıyor artık Ben kucakta popoya pış pış yapıp buna koyuyorum gözleri açarsa hafif beşiği sallıyorum geri dalıyor. Eğer beşiğin sallanıyorsa koy onda yap. Bizimki 7 kilo olmuş artık belim dayanmıyor kucakta sallamaya bırakmam lazım acil

7 mi ah maşallah

Bende kucakta mayıştırıp yatağında devam ederim. 7 kilo mu maşallah kız benim kız daha 5 buçuk yeni oldu

Ventolin verirken gözler kapalı mı olmalı, burda öyle konuşulmuştu doktor da bir şey söylemedi. İki defadır uyurken veriyorum

Bize de doktor bir şey demedi, sormayı unuttum ben de. Hastanede adrenalin verilirken de dememişlerdi ama bu kez göz bandıyla kapattım ventolin ve cortairde.

İnstagramda bir doktor uyurken vermenin etkiyi azaltacağını yazmıştı, postu bulamadım şimdi ama biz hastaneyken de uyurken verebilirsiniz diyorlardı ve zaten uyanıkken vermeye göre çok daha kolay oluyor, bizimki hiç uyumadı ama bu sefer ilaç saatinde

Geçmiş olsun

Acıksa bile çok az emiyor bırakıyor hemen Ne zamana kadar sürecek böyle acaba

4. Ayda meme reddi ve uyku gerilemesi olabiliyor. Biz çok şiddetli yaşamamıştık ikisini de. Çevreyi keşfetme kaynaklı meme reddinde bebeğin ilgisini çekmek için çeşitli şeyler öneren bir post vardı ama bulamadım. İlginç kolyeler takmak (bebeğin yutamayacağı boyutlarda elbette) gibi mesela, bir de memesini paskalya yumurtası gibi boyamış bir kadın görseli vardı. Bende kolye işe yaramıştı diye hatırlıyorum, meme boyama işine girmeme gerek kalmamıştı

Bir de şu iki postta olası meme reddi nedenleri ve meme reddi olmayan meme reddi hakkında bilgiler var, bence faydalı olabilir.

Belki de meme reddi değildir:

Meme reddi ise öneriler:

Maşallah sütüne Benim bebeğim az emdiği için sanki hemen sütümde azalıyor gibi hissediyorum. Hatta emin olmak için sağdım gerçekten azalmış. Ona da ayrı üzülmeye başladım şimdi

Teşekkür ederiz, uyurken vermek niye azaltıyormuş ki çok ilginç çekiyor sonuçta
Siz nasıl oldunuz daha iyi mi?
Bir de bir şey sormak istiyorum doktor reçeteye 3ml izotonik+0.75 ml ventolin+1 cortair yazmış. Cortair 1 ml mi demek istedi acaba yoksa tam 1 cortair mi ben 1ml ekledim 2.5 ml çok olur sanki

Maşallah sütüne Benim bebeğim az emdiği için sanki hemen sütümde azalıyor gibi hissediyorum. Hatta emin olmak için sağdım gerçekten azalmış. Ona da ayrı üzülmeye başladım şimdi
Sağınca benimde az çıkıyor hemde baya az en son iki aylıkken filan sağmıştım. Bence sağım doğru ölçüt değil hiç az diye düşünme bebek emse gelecekte emmiyor ki

Perşembe başlamıştık tedaviye, dünkü kontrolde doktor iyi buldu ve ilacı keselim dedi. Ciğere inmedi bu kez bizim, yatış geçmişi olduğu için hava tedavisine ek olarak antibiyotik vermişti, o da bitecek bugün . Ama burun akıntısı sürüyor hala

Bize yarım flakon ventolin +2 ml sf on dk sonra da tam cortair (1 flakon) +2 ml sf, 12 saat arayla demişti.

Buldum postu bu arada, nedenini açıklamamış sanırım:

Sağınca benimde az çıkıyor hemde baya az en son iki aylıkken filan sağmıştım. Bence sağım doğru ölçüt değil hiç az diye düşünme bebek emse gelecekte emmiyor ki
Evet ve çok ağlıyor her meme teklif ettiğimde. Emzik veriyordum bugün artık onu da bırakacağım. Sadece ellerini emiyor şimdi sürekli. Yanağına dokununca da emmek için o tarafa çeviriyor ama memeye gelince çığlık çığlığa Gece de çok az emip uyuyor hemen. Yenidoğan zamanlarına döndük resmen Ne zaman geçiyormuş bu durum?

Bu kadar uzun sürmüyordu sanki ama baya uzun sürdü bizim eskiden de emmek istemediği reddettiği oluyordu yani ben nerdeyse 2 aydan beri hiç oturarak emziremedim hep ayakta emziriyorum emsin diye

Kızlar biz yine mekandayız işe yaradı mı bilmiyorum ben hafif bir sıkılık hissediyorum. İşe yaramıyorsa bile sezaryen uyuşukluğunu bir nebze azalttı onu hissediyorum ama
Neydi senin işlem? Uyuşukluk gitsin zaten. Gereksiz şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…