- 15 Ocak 2023
- 3.893
- 4.772
- 53
Bizimkide geliyor yavaş yavaş hissediyorumGümbür gümbür geldi
İşte tam olarak bendeki sorun o galibaEvde baby nestte yatıyor bizimki salonda, mutfakta yavaştan yatabilen mama sandalyesine koymaya başladım. Dışarıya da bebek arabası veya kanguruyla çıktığım için olduğu yerde duruyor
Gelenler var ama bana geliyorlar.. bittim resmen. Ne uyuyor, ne duruyor. Salyalar, kusmalar, sürekli yıkanan çamaşırlar cabası.. Yalnızda kalmıyor illa yanında biri olacakGümbür gümbür geldi
Bizim de yarın sabah. İnanır mısın, tek temennim çocuk hasta olmadan aşıya götürebilmek şu andaSabaha 4.ay aşımız var. Neler gelecek başımıza? Yaşayanlar bir yazıversin bari
Benimde kendimi iyi hissediyor olmak resmenBizim de yarın sabah. İnanır mısın, tek temennim çocuk hasta olmadan aşıya götürebilmek şu anda
Bizimde yarın 4. Ay aşımız inanıyorum hiç etkilenmeden geçiceğineSabaha 4.ay aşımız var. Neler gelecek başımıza? Yaşayanlar bir yazıversin bari
İlk 2 gün huzursuzluk yaptı calpol vermekten çekinmedim rahatlatsın ağrısı olmasın diye o kadar darısı başınızaSabaha 4.ay aşımız var. Neler gelecek başımıza? Yaşayanlar bir yazıversin bari
Bende aldım ama daha etkisini göremedik çünkü uyandığında yastıkla alakası kalmamış oluyorBizim kafa şeklimiz düzelmiyor hep aynı yöne yatıyor müdahale ettiğimde kayarak dönüyor zaten, dün bi tanıdığımızın ikiz yeğenlerinin birinin kafası baya yamukmuş gösterdi yukarı doğru annesi çok kafasına takmış kafa yatığı almış yanlardan büzülebilen bişey düzelmiş hemen bende aldım,
Bizim doktorumuz ikizlerde anne kanında sıkıştığı için çok normal zamanla düzeliceğini söyledi ama meğer doğduğunda da hafif şekilde varmış gerçekten ben aynı yönde emzirdiğim için oldu sanıyodum şapka taktığımız için o zamanlar farketmemişiz yastıktan herkez çok memnun 3 haftada değişim gösterenler olmuş, umarım düzelir bi kaç arkadaş daha vardı düzelmediyse diye söylemek istedim sizede
Canım valla ilk seferde daha moralim bozuktu da senin yazdıklarınla bir kendime geldim. Bir kere süt az da olsa sütüm çok çok şarıl şarıl akıyor diyorum hahaha neye inanırsan ona dönüşürmüş ne yapayım. Birde mama da zehir değil doğru diyorsun. Mecbur kalırsak gerekirse veririz. İnkar etmeden kabullenme sürecine girdim. Hiç bir anne istemez keyfimden emzirmeyecek halim yok. Artması için elimden geleni yaparım gerisi artık kısmet sağlıklı olsunlar daYa ben de emzir emzir baskısı yapıyormuş gibi olmak istemem, sonuçta mama da zehir değil, ihtiyaç varsa tabii ki kullanılacak. Asmdeki ebeler o konuda çok baskı yapıyorlarmış arkadaşların dediğine göre, sen onu takma kafaya ama doktorunu dinle tabii, bir sorun görünce kendileri mama öneriyorlar genelde (hatta bence gereksiz yere önerdikleri bile oluyor). Ama bence hastalık geçiridğini de göz önüne alırsak 3.5 ay için 15 günde 150, ayda 300 gram gayet iyi. Bizimki 40 günlükken hastalandı ve ikinci ayda sadece 300 gram almış oldu.(Birinci ay 1.5 kilo almıştı ve ilk üç ay en az 500-600 gram alıması bekleniyor), ona rağmen doktoru iyi buldu, nitekim 3. Ayda da yine 1.5 kg aldı.
Yani bence doktorun bir sorun görmediği için mama önermemiştir, çünkü bu aylarda hastalık geçirmemiş bebeklerde bile kilo beklentisi ilk üç aydakinden çok daha düşük.
Senin yazdıklarını okuyunca o zamanki halim geliyor aklıma, o yüzden yanıt yazmadan duramıyorumtünelin ucunda ışık vardır, hiç merak etme.
Benimde kendimi iyi hissediyor olmak resmenbirde pilates var yarın. Kollarım iptal resmen. Sol omuz, sağ bilek.. E karın çalışamıyoruz zaten. Ertelesem mi bir ay falan diye düşünmüyor değilim açıkçası
Karpal tünel sendromu yaşayan oldu mu aramızda? Sağ bileğimde tarifsiz şeyler oluyor
Saatlerdir uğraştırıyor. Yeni uyudu daha. Şimdi aklıma geldi. Banyo kısıtlaması var mıdır bu aşılarda? Dün yıkamadık. Bugün yıkamam lazım normalde. Ama dermanım yok
İlk evlendiğim sene yaşadım ama çok ağrım olurdu aradan 8 sene geçti dünden beri öyle ağrıyor sarıyorum sıkınca anca hafifliyor bebekleri taşımaktan mı acabaBenimde kendimi iyi hissediyor olmak resmenbirde pilates var yarın. Kollarım iptal resmen. Sol omuz, sağ bilek.. E karın çalışamıyoruz zaten. Ertelesem mi bir ay falan diye düşünmüyor değilim açıkçası
Karpal tünel sendromu yaşayan oldu mu aramızda? Sağ bileğimde tarifsiz şeyler oluyor
Ay dur bakıyım bende kağıda yazmıştı sanki2. Ay aşısının üzerinden iki ay geçmesi gerekiyor galiba. Biz 2 ocakta olmuştuk, 4 marta çağırdılar. Yarın gidiyoruz yani.
Güle güle oturun canım bende karanlık evi hiç sevmem. Bizimde balkon olduğu için salonun önünde salon karanlık oluyor. Gündüz bile ışık yakıyorumYeni eve karşı pozitif enerji doluyum, bence Zeynep de orda sevecekzira bu evde çocuk önünde oyuncak olduğunu bile görmüyor olabilir
Evet yıkanıyorBenilk gebeliğimde son ay ve doğumdan sonra yaşadım, zıbının çıtçıtlarını zor kapatıyordum ağrıdan. Bazılarında özellikle sabahları parmakları açma kapamada zorluk ve bilekten dirseğe doğru yayılan ağrılar şeklinde kendini belli ediyor genelde. Benim iki elimde de eşit dereceydi, fizik tedavi bölümünde bir test yapılıyor sinir sıkışmasının derecesini ölçmek için, ona göre ameliyat olabiliyorsun. Bana doktor ameliyat önerdi ama kadın doğumcum genelde geçiyor gebelikte başlayanlar deyince olmadım (yani zaten çok meraklı değildim olmaya ). Bez sıkmak ve hamur yoğurmak gibi hareketlerden kesinlikle kaçınmak gerek, yapabiliyorum deyip yaparsan kötüye gidebilir (örgü örmek, temis oynamak vs de iyi gelmez). Ellerini böyle bilek hareketi gerektiren işlerde çok mecbur kalmadıkça kullanma, hatta mümkün mertebe el işi yapma.
Benim hiçbir zaman tam olarak geçmedi ama bileklerimi dinlendirdikçe zaman zaman yok oluyor, şimdi hafif var. Bu arada pilatese gittiğim dönemlerin birinde de vardı, hoca hareketlerimi ona göre düzenliyordu (mesela kedi deve yaparken veya normal şınav pozisyonunda elleri yere koyuyorsun ya normalde, o hareket bilekleri zorladığı için hareketi bileklere ağırlık vermeyecek şekilde düzenliyordu. Ayrıca karpal tünel için egzersiz de yaptırıyordu ders sonunda.)
Ben yıkanabilir diye biliyorum, inşallah öyledir, ben de yıkayamayacağım bu akşam.soyasosu sendeyiz
Yıkadık.. İşin kötüsü mayışmıştı uyandıEvet yıkanıyor
Sağ bileğim benim de çok kötü bu arada kavanoz kapağı bile kapatamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?