2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Evde baby nestte yatıyor bizimki salonda, mutfakta yavaştan yatabilen mama sandalyesine koymaya başladım. Dışarıya da bebek arabası veya kanguruyla çıktığım için olduğu yerde duruyor
İşte tam olarak bendeki sorun o galiba babynestim yok, anakucağımız aynı zamanda yatabilen mama sandalyesi de oluyor. Canım anakucağım ne kadar çok işlev görüyormuş

Bu arada kontrollü deneyimsi sonuçları

2 adet H&M body. Daha önce defalarca yıkanıp, normal şartlarda kuruyup, ütülendiler. Dün ikiside aynı anda yıkanıp sonrasında biri Arçelik kurutma makinasında hassas programda, düşük sıcaklıkta kurudu. Diğeri çamaşırlıkta ev ortamında. Küçülme yaşamadık. Üstelik etiketinde kurutma yapılmaz ibaresi olmasına rağmen

Eklentiler

• 1000013151.webp
    30,9 KB · Görüntüleme: 44
  • 1000013152.webp
    116,7 KB · Görüntüleme: 42
Bizim de yarın sabah. İnanır mısın, tek temennim çocuk hasta olmadan aşıya götürebilmek şu anda
Benimde kendimi iyi hissediyor olmak resmen birde pilates var yarın. Kollarım iptal resmen. Sol omuz, sağ bilek.. E karın çalışamıyoruz zaten. Ertelesem mi bir ay falan diye düşünmüyor değilim açıkçası

Karpal tünel sendromu yaşayan oldu mu aramızda? Sağ bileğimde tarifsiz şeyler oluyor

Saatlerdir uğraştırıyor. Yeni uyudu daha. Şimdi aklıma geldi. Banyo kısıtlaması var mıdır bu aşılarda? Dün yıkamadık. Bugün yıkamam lazım normalde. Ama dermanım yok

Bizim kafa şeklimiz düzelmiyor hep aynı yöne yatıyor müdahale ettiğimde kayarak dönüyor zaten, dün bi tanıdığımızın ikiz yeğenlerinin birinin kafası baya yamukmuş gösterdi yukarı doğru annesi çok kafasına takmış kafa yatığı almış yanlardan büzülebilen bişey düzelmiş hemen bende aldım,
Bizim doktorumuz ikizlerde anne kanında sıkıştığı için çok normal zamanla düzeliceğini söyledi ama meğer doğduğunda da hafif şekilde varmış gerçekten ben aynı yönde emzirdiğim için oldu sanıyodum şapka taktığımız için o zamanlar farketmemişiz yastıktan herkez çok memnun 3 haftada değişim gösterenler olmuş, umarım düzelir bi kaç arkadaş daha vardı düzelmediyse diye söylemek istedim sizede

Eklentiler

• IMG_7140.webp
    27,7 KB · Görüntüleme: 45
Bende aldım ama daha etkisini göremedik çünkü uyandığında yastıkla alakası kalmamış oluyor daha erken dönemde kullanmalıyduk sanırım. Sabit yatarlarken

Canım valla ilk seferde daha moralim bozuktu da senin yazdıklarınla bir kendime geldim. Bir kere süt az da olsa sütüm çok çok şarıl şarıl akıyor diyorum hahaha neye inanırsan ona dönüşürmüş ne yapayım. Birde mama da zehir değil doğru diyorsun. Mecbur kalırsak gerekirse veririz. İnkar etmeden kabullenme sürecine girdim. Hiç bir anne istemez keyfimden emzirmeyecek halim yok. Artması için elimden geleni yaparım gerisi artık kısmet sağlıklı olsunlar da

Ben ilk gebeliğimde son ay ve doğumdan sonra yaşadım, zıbının çıtçıtlarını zor kapatıyordum ağrıdan. Bazılarında özellikle sabahları parmakları açma kapamada zorluk ve bilekten dirseğe doğru yayılan ağrılar şeklinde kendini belli ediyor genelde. Benim iki elimde de eşit dereceydi, fizik tedavi bölümünde bir test yapılıyor sinir sıkışmasının derecesini ölçmek için, ona göre ameliyat olabiliyorsun. Bana doktor ameliyat önerdi ama kadın doğumcum genelde geçiyor gebelikte başlayanlar deyince olmadım (yani zaten çok meraklı değildim olmaya). Bez sıkmak ve hamur yoğurmak gibi hareketlerden kesinlikle kaçınmak gerek, yapabiliyorum deyip yaparsan kötüye gidebilir (örgü örmek, temis oynamak vs de iyi gelmez). Ellerini böyle bilek hareketi gerektiren işlerde çok mecbur kalmadıkça kullanma, hatta mümkün mertebe el işi yapma.

Benim hiçbir zaman tam olarak geçmedi ama bileklerimi dinlendirdikçe zaman zaman yok oluyor, şimdi hafif var. Bu arada pilatese gittiğim dönemlerin birinde de vardı, hoca hareketlerimi ona göre düzenliyordu (mesela kedi deve yaparken veya normal şınav pozisyonunda elleri yere koyuyorsun ya normalde, o hareket bilekleri zorladığı için hareketi bileklere ağırlık vermeyecek şekilde düzenliyordu. Ayrıca karpal tünel için egzersiz de yaptırıyordu ders sonunda.)

Saatlerdir uğraştırıyor. Yeni uyudu daha. Şimdi aklıma geldi. Banyo kısıtlaması var mıdır bu aşılarda? Dün yıkamadık. Bugün yıkamam lazım normalde. Ama dermanım yok

Ben yıkanabilir diye biliyorum, inşallah öyledir, ben de yıkayamayacağım bu akşam. soyasosu sendeyiz

İlk evlendiğim sene yaşadım ama çok ağrım olurdu aradan 8 sene geçti dünden beri öyle ağrıyor sarıyorum sıkınca anca hafifliyor bebekleri taşımaktan mı acaba

2. Ay aşısının üzerinden iki ay geçmesi gerekiyor galiba. Biz 2 ocakta olmuştuk, 4 marta çağırdılar. Yarın gidiyoruz yani.
Ay dur bakıyım bende kağıda yazmıştı sanki
Yeni eve karşı pozitif enerji doluyum, bence Zeynep de orda sevecek zira bu evde çocuk önünde oyuncak olduğunu bile görmüyor olabilir
Güle güle oturun canım bende karanlık evi hiç sevmem. Bizimde balkon olduğu için salonun önünde salon karanlık oluyor. Gündüz bile ışık yakıyorum

Evet yıkanıyor
Sağ bileğim benim de çok kötü bu arada kavanoz kapağı bile kapatamıyorum

Kızlar bilek demişken benim de karnımda ağrı olmaya başladı ve hissizliğin %70 i gitti diyebilirim. Acaba bu iyi bir şey mi yoksa yapılan işlemlerden mi ağır geldi. Olmadı birazda bacak bölgesine gidiyim karın bölgesini boş vereyim diyorum. Aynı gün kavitasyon ve elektro bilmem ne yapılınca ağır geldi sanırım. Bir yandan da acaba regli tarihim yakın sanırım diyorum çünkü yumurtlama ağrısı gibi bir ağrı oldu

Kızlar burda arada laf ettim ama genel olarak eşimle bebek için sorumluluklarımız ortak. Kızım mama da yediği için benim emzirmeye kalkacak mecalim olmadığı zamanlar eşim kalkıp besler o uyutur vs ama son bir haftadır Pera bana düştü resmen. Onun kucağında uyumuyor hatta uyanıp ağlamışsa onun kucağında sakinleşmiyor bile
Ama çok sosyal de bir bebek ( herkese gülücükler) sadece uyku konusunda böyle ve bana bu kadar bağımlı olması bi anda oldu. Geçer mi atak yüzünden mi böyle acaba fazlasıyla yorucu çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…