2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
İşte hepsi farklı konuşuyor Osman gönülal 3-4 ay arasında canlı destekle oturtmaya başlayın diyor ama bence de erken gibi. Teşekkürler
Osman gönülal 2 saatte bir burun temizleyin de diyor. Bizim doktor, olur mu öyle şey deyince dedim böyle böyle uzman Dr önerisi diye. Nerden uyduruyorlar bunları, nerden mezun bunlar falan diye bayağı bir söylendi. Kendi aralarında bile Oluru yok bazı şeylerin.

Kızlar dün aksam sinayı banyo yaptrdm.. Ama görmeniz lazım.. Ustunu çıkardgm an mutlu olmaya basladı, agzı kulaklarına vardı valla.. Banyo yaparken çıt çıkmıyor, ustunu giydirirken bile aglamadı.. Bi bakışı var, sanki teşekkür eder gibi eridim resmen yaa

2 saatte bir burun doluysa olur, ama burun tıkanıklığı yoksa niye sıkalım ki.. Her doktorun mesleki deneyımı farklı, ama anne gözlemleriyle bebegın durumunu anlar ya.. Çok şeyetmemek lazım

Bide doktorların en iyi ben bilirim egoları var, Baska doktor boyle boyle diyor deyince mantıklı olsa bıle reddeder bence.. O zmn madem benım dedıklerımın kıymeti yok neden bana muayeneye geliosunuz der.. Bence Baska doktor bunu bunu önerdi diye doktoruna söyleme.. Her bılgıyı al sentezle ona gore uygula bende İlk cocukta bu durumları cok yasadım.. Allahtan Fırat doktor sabır taşı gibiydi

2 saatte bir burun doluysa olur, ama burun tıkanıklığı yoksa niye sıkalım ki.. Her doktorun mesleki deneyımı farklı, ama anne gözlemleriyle bebegın durumunu anlar ya.. Çok şeyetmemek lazım
İşte bizimki doluluk varsa bile 2 saatte olmaz diyor. Zaten sıkıp, yıkama, sırta vurma olayına tümden karşı. Damlatıp, yumuşatıp aspiratörle çekmeyi öneriyor. Burunda sümük görmeden olmaz diyor. Diyor da diyor işte

Doluysa 2 saatte bir degılde, hani uyanınca beslenmeden önce uyumadan önce sıkınca garanti 3 saat oluyo arası.. Ben burnu doluyken öyle yaptım, Allaha sukur ciğere inmedi su an hala dolu geniz, sıkıyorum sf, ama hafif cekıorm, cunku gelmıo sumuk

Bize de beş buçuk ayda dedi. Ama bebeğin gelişimine göre daha erken de önerebilirler herhalde.
6. ayda ek gıdaya geçeceksek o zaman mama sandalyesinde durabiliyor olmaları lazım. 5 buçuk ay biraz geç gibi geldi. Herkesin doktoru farklı bir şey söylemiş galiba ortalama olarak 5 ayda başlayacağım. Teşekkürler

Aa öyle mi diyor ben seviyordum onu ya çok mantıksız ama bu söylediği gerçekten

İşte hepsi farklı konuşuyor Osman gönülal 3-4 ay arasında canlı destekle oturtmaya başlayın diyor ama bence de erken gibi. Teşekkürler

İnternetteki doktorlar çok genel konuşuyor. Bebeği için düzenli bir doktor takibi sağlayamayan ebeveynler için yol gösterici oluyorlar tabii ama kitabi bilgi her zaman pratiğe uymuyor veya bilgiler değişiyor ama bazı doktorlar gelişmeleri takip etmiyor ve geçmiş uygulamaları devam ettiriyor. O yüzden en doğrusu çocuğu takip eden doktorun önerisini dinlemek. Anne olarak zaten biz de anlıyoruz az çok neye hazır olduklarını veya olmadıklarını ama oturtma, yürüme, emekleme vb gibi konularda (bebekten bir hamle gelmedikçe) acele etmenin fayda getireceğini düşünmüyorum ben açıkçası. Zamanı gelince, bir iki ay farkla hepsi aynı gelişim aşamalarından geçecek sonuçta.

Bizim doktor burun temizliği konusunda internetteki doktorlara uyup tazyikli sıkmayın, orta kulak sorunlarına yol açabilirsiniz dedi. Ama tazyiksiz sıkıp sırtına pat pat vurmakta bir sorun göremedim ben bu arada sf sıktıktan sonra tummy time yaptırmanın da çok faydası oluyor burnun boşalmasına

Nefes almak güçleşio ya, dökülüyor sümükler ilk cocukta eşim baskasının içtiği bardaktan bile içmezdim, şimdi burun sümüğüne kadar elliyorum demişti hele Bi geğirince varya sanki ben yapmısım gibi bi rahatlama oluyo

Maalesef bizim sabit bir doktorumuz yok. Küçük sehirdeyiz. 3 ay boyunca gittiğimiz doktor her gittiğimizde ilk kez geliyormuşuz gibi davranıyordu asla hatırlamıyordu bizi ve kendisi oğlumu küvezde takip eden doktordu o yüzden buralardan da fikir almak iyi oluyor. Ben de aceleci değilim ama oğlum aceleci. Sürekli etrafı görmek istiyor

Bizimkide bugün bıraksak kalkacak sanki anakucağından kafayı öne atıyor,kaldırıyor. Mekik çekecekmiş gibi sanki

Dilkenn nerelerdesin? Arada bir cee ee de bize
Ayy canım selam valla bizde durumlar aynı ben 22 kilo verdim artık eridim bittim hamile kaldığım kilonun da 6 kilo altına düştüm ogluş hala aynı huysuz ama çok şükür birkaç saat olsa da uyuyor geceleri. çoklu besin alerjisi çıktı o yüzden ekstra dikkatle devam ediyoruz büyümeye bir de 1 aydır diş sancılarımız var şaka değil doğru duydunuz diş çıkarmaya başladı bana da hala şaka gibi geliyor ama diş etlerini beyaz beyaz görünce inanıyorum her seferinde doktor sizin bebek için normal çünkü gelişimi baya önde gidiyor dedi. Şu an anne ve dede diyor evet onu da yapıyor bildiğin çocuk adam oldu bizimki sizde durumlar nasıl ? Vallahi burayı Cook ozlediimm

Şu su matı varya he he gördük Ahh ilk çocuk

Aynı şeyi diyecektim

Bu arada buradan birkaç kişi daha almıştı, muhabbeti geçtiydi hatta ben de o nedir diye soracaktım ama unutmuşum. Görünce hatırladım soyasosu papatyalardan biri almıştı galiba, ikinci bir alan daha vardı ama. Onlara sorabilirsiniz faydalı olup olmadığını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…