- 7 Eylül 2023
- 1.946
- 3.359
- 53
Osman gönülal 2 saatte bir burun temizleyin de diyor. Bizim doktor, olur mu öyle şey deyince dedim böyle böyle uzman Dr önerisi diye. Nerden uyduruyorlar bunları, nerden mezun bunlar falan diye bayağı bir söylendi. Kendi aralarında bile Oluru yok bazı şeylerin.İşte hepsi farklı konuşuyorOsman gönülal 3-4 ay arasında canlı destekle oturtmaya başlayın diyor ama bence de erken gibi. Teşekkürler
Osman gönülal 2 saatte bir burun temizleyin de diyor. Bizim doktor, olur mu öyle şey deyince dedim böyle böyle uzman Dr önerisi diye. Nerden uyduruyorlar bunları, nerden mezun bunlar falan diye bayağı bir söylendi. Kendi aralarında bile Oluru yok bazı şeylerin.
İşte bizimki doluluk varsa bile 2 saatte olmaz diyor. Zaten sıkıp, yıkama, sırta vurma olayına tümden karşı. Damlatıp, yumuşatıp aspiratörle çekmeyi öneriyor. Burunda sümük görmeden olmaz diyor.2 saatte bir burun doluysa olur, ama burun tıkanıklığı yoksa niye sıkalım ki.. Her doktorun mesleki deneyımı farklı, ama anne gözlemleriyle bebegın durumunu anlar ya.. Çok şeyetmemek lazım
İşte bizimki doluluk varsa bile 2 saatte olmaz diyor. Zaten sıkıp, yıkama, sırta vurma olayına tümden karşı. Damlatıp, yumuşatıp aspiratörle çekmeyi öneriyor. Burunda sümük görmeden olmaz diyor.Diyor da diyor işte
Kızlar bir de 4. Ay kontrolüne gidenler doktorunuz destekli oturtmayla ilgili bir şey dedi mi? Her doktor farklı konuşuyor ne yapacağımı şaşırdım
6. ayda ek gıdaya geçeceksek o zaman mama sandalyesinde durabiliyor olmaları lazım. 5 buçuk ay biraz geç gibi geldi. Herkesin doktoru farklı bir şey söylemişBize de beş buçuk ayda dedi. Ama bebeğin gelişimine göre daha erken de önerebilirler herhalde.
Aa öyle mi diyor ben seviyordum onu ya çok mantıksız ama bu söylediği gerçektenOsman gönülal 2 saatte bir burun temizleyin de diyor. Bizim doktor, olur mu öyle şey deyince dedim böyle böyle uzman Dr önerisi diye. Nerden uyduruyorlar bunları, nerden mezun bunlar falan diye bayağı bir söylendi. Kendi aralarında bile Oluru yok bazı şeylerin.
İşte hepsi farklı konuşuyorOsman gönülal 3-4 ay arasında canlı destekle oturtmaya başlayın diyor ama bence de erken gibi. Teşekkürler
İşte bizimki doluluk varsa bile 2 saatte olmaz diyor. Zaten sıkıp, yıkama, sırta vurma olayına tümden karşı. Damlatıp, yumuşatıp aspiratörle çekmeyi öneriyor. Burunda sümük görmeden olmaz diyor.Diyor da diyor işte
İnternetteki doktorlar çok genel konuşuyor. Bebeği için düzenli bir doktor takibi sağlayamayan ebeveynler için yol gösterici oluyorlar tabii ama kitabi bilgi her zaman pratiğe uymuyor veya bilgiler değişiyor ama bazı doktorlar gelişmeleri takip etmiyor ve geçmiş uygulamaları devam ettiriyor. O yüzden en doğrusu çocuğu takip eden doktorun önerisini dinlemek. Anne olarak zaten biz de anlıyoruz az çok neye hazır olduklarını veya olmadıklarını ama oturtma, yürüme, emekleme vb gibi konularda (bebekten bir hamle gelmedikçe) acele etmenin fayda getireceğini düşünmüyorum ben açıkçası. Zamanı gelince, bir iki ay farkla hepsi aynı gelişim aşamalarından geçecek sonuçta.
Bizim doktor burun temizliği konusunda internetteki doktorlara uyup tazyikli sıkmayın, orta kulak sorunlarına yol açabilirsiniz dedi. Ama tazyiksiz sıkıp sırtına pat pat vurmakta bir sorun göremedim benbu arada sf sıktıktan sonra tummy time yaptırmanın da çok faydası oluyor burnun boşalmasına
Maalesef bizim sabit bir doktorumuz yok. Küçük sehirdeyiz. 3 ay boyunca gittiğimiz doktor her gittiğimizde ilk kez geliyormuşuz gibi davranıyordu asla hatırlamıyordu bizi ve kendisi oğlumu küvezde takip eden doktorduİnternetteki doktorlar çok genel konuşuyor. Bebeği için düzenli bir doktor takibi sağlayamayan ebeveynler için yol gösterici oluyorlar tabii ama kitabi bilgi her zaman pratiğe uymuyor veya bilgiler değişiyor ama bazı doktorlar gelişmeleri takip etmiyor ve geçmiş uygulamaları devam ettiriyor. O yüzden en doğrusu çocuğu takip eden doktorun önerisini dinlemek. Anne olarak zaten biz de anlıyoruz az çok neye hazır olduklarını veya olmadıklarını ama oturtma, yürüme, emekleme vb gibi konularda (bebekten bir hamle gelmedikçe) acele etmenin fayda getireceğini düşünmüyorum ben açıkçası. Zamanı gelince, bir iki ay farkla hepsi aynı gelişim aşamalarından geçecek sonuçta.
Bizim doktor burun temizliği konusunda internetteki doktorlara uyup tazyikli sıkmayın, orta kulak sorunlarına yol açabilirsiniz dedi. Ama tazyiksiz sıkıp sırtına pat pat vurmakta bir sorun göremedim benbu arada sf sıktıktan sonra tummy time yaptırmanın da çok faydası oluyor burnun boşalmasına
Aa öyle mi diyor ben seviyordum onu ya çok mantıksız ama bu söylediği gerçekten
Buldum o videoyu. Tıkalı olsun olmasın ilk 4ay 2 saatte bir, olmuyorsa beslenme öncesi diyor. Oda zaten 2 3 saate denk geliyor. Cidden öyle diyor.Aa öyle mi diyor ben seviyordum onu ya çok mantıksız ama bu söylediği gerçekten
Bizimkide bugün bıraksak kalkacak sanki anakucağındanMaalesef bizim sabit bir doktorumuz yok. Küçük sehirdeyiz. 3 ay boyunca gittiğimiz doktor her gittiğimizde ilk kez geliyormuşuz gibi davranıyordu asla hatırlamıyordu bizi ve kendisi oğlumu küvezde takip eden doktorduo yüzden buralardan da fikir almak iyi oluyor. Ben de aceleci değilim ama oğlum aceleci. Sürekli etrafı görmek istiyor
Aynen öyleBizimkide bugün bıraksak kalkacak sanki anakucağındankafayı öne atıyor,kaldırıyor. Mekik çekecekmiş gibi sanki
Ayy canım selam
Şu su matı varya he he gördükSu matı varya görmüşsündür mutlaka. Bugün ondan sipariş verdim. İşe yararsa onu bi söylerim. Ayna ve karşısında yapılan şebeklikler dışında başka önerim yok
AhahshsŞu su matı varya he he gördükAhh ilk çocuk
Şu su matı varya he he gördükAhh ilk çocuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?