Kahkaha attım ya
Benim düzeldi tansiyonum. Aklıma geldikçe ölçtüm hiç 12/8 üstü görmedimMarket çalışanı abla sen bu kadar havucu ne yapıyorsun diye sormuştuhavuca ciddi bir bütçe ayırmıştım gerçekten de. Peki şunu merak ediyorum sende hala tansiyon problemi oluyor mu?
Benim ara ara küçük tansiyon yükseliyor mesela 10 a 9.6 falan oluyor. Başım çatlıyor midem bulanıyor böyle olunca. Ya da 14 11 falan oluyor yine aynı. Kiloları veremedim bence o yüzden oluyorBenim düzeldi tansiyonum. Aklıma geldikçe ölçtüm hiç 12/8 üstü görmedim
Senin devam mı hala?
Ki son aylara kadar tontiş Pera’ydı bizim için oPeki senin litrelerce havuç ve armut suyu içmenne günlerdii
Benim tansiyonum bir anda gelişim durması derken ah zaman çok hızlı değil mi gerçekten
Bence bir kardiyolojiye gitsen iyi olur. Kilo ile ilgisi yoktur hamilelikte çıktığı için. Benim doktorum bazen kalıcı olabiliyor demiştiBenim ara ara küçük tansiyon yükseliyor mesela 10 a 9.6 falan oluyor. Başım çatlıyor midem bulanıyor böyle olunca. Ya da 14 11 falan oluyor yine aynı. Kiloları veremedim bence o yüzden oluyor
Ah sorma. Doktorumun öngörüsüKi son aylara kadar tontiş Pera’ydı bizim için osağlıkla doğdu, büyüdü..
Ama o zamanlar ne kadar üzülüyorduk ah ahh..
O zaman hemen link istiyorum ayrıca oyun matı da almam lazım onu da istiyorumT tupbebekyolculugu
Su matı geldi. Kızım çok çok fazla sevdi ama içindeki oyuncakları yemeye çalıştı ve yiyemeyeceğini anladıkça çığlığı bastı
Yine de baya oyalandı
O zaman hemen link istiyorum ayrıca oyun matı da almam lazım onu da istiyorum
Hamilelik bana psikolojinin insan vücuduna etkisini bir kere daha öğretti. Erken doğum riskim olduğundan hep kendime 37’yi görmem lazım diyordum ve eşimle doğum planı yaparken “gece” önce doktorumuzu, sonra ebemizi, sonra da kordon kanı için telefonla arama sırasını anlatıyordum ama hep ister istemez gece diyordum. Çocuk 37+0 da, 23.03 de doğduBence bir kardiyolojiye gitsen iyi olur. Kilo ile ilgisi yoktur hamilelikte çıktığı için. Benim doktorum bazen kalıcı olabiliyor demişti
Ah sorma. Doktorumun öngörüsüvalla ama doğdular büyüdüler ya çok hepsine
Ben oğlumu hiç emziremedim. Doğduğunda zorla denedik. Sütü emdi kustu. Yoğun bakıma alındı on gün. Orada silikon uç ile birkaç kez denedim acemilik beceremedim. Sonra doktor bir süre süt içmeyecek dedi, sagdim buzluğa atıyordum ama sütüm kesildi. Ve olan sütleri biberonla verdiğimde de sütümün onu rahatsız ettiğini gördük ve bıraktık. İlk bebeğim ve hiç emziremedim. Halbuki ne kadar hevesliydim. Yıllar sonra gelen bir bebek oldu cunku. Sonra sağlıklı olsun yeter diye kabullendim. Sagma, süt gelsin çabalarımı tamamen bıraktım. Çok yoruldum gelmediği halde haftalarca gelsin diye uğraşmaktan. Ama simdi ikinci çocuğum olursa onu emzirirsem diye vicdanen rahatsız olmaya başladım.Canım kızlar annemle yaşadığım bir şeyi anlatmak istiyorum size
Annem meme reddi zamanı sürekli ayyy bu kız da kardeşlerin gibi olcak, bırakacak galiba emmeyi deyip duruyordu. ( çocuk gibi azarladım o dönemler annemi) Dün akşam diyor ki, valla panda ben bıracak sanmıştım emmeyi ama bak ne güzel bırakmadı, daha da güzel emiyor; kitap da okumuştum ben ama bizim zamanımızda yazmıyordu böyle red dönemleri. Bilseydim ben de emzirirdim ne güzel dedi.
O kadar üzüldüm ki, bir çocuğu 30 diğeri 22 yaşında ama hala içinde ukte kalmış sütü olduğu halde çocukların emmemesi. Daha doğrusu şu an bunun geçici bir dönem olduğunu fark ettiği andaki pişmanlığına çok üzüldüm.
Demek ki yaş kaç olursa olan, evladınla ilgili her şey yüreğine bir yük
Ben de hala reflu yatağında yatiriyorum. Artık kaymaya başladı sığamıyorBenim kızım beşiğinde yatmıyor ya çıldırıcammuyutuyorum beşiğe koyunca uyanıyor sonra cin gibi hala reflü yatağında yatıyor
Bende gitmedim canım onun dışında bir de bazıları kan damlası başlıyor bazıları 6. ay kan değerlerini bekliyor. Bende henüz alıp başlamadım haftaya belki başlarım ocean alıcamKızlar, 4. Ay kontrolü için doktora gittiniz mi? Ölçüm dışında bir durum var mi? Asm aşısını yapacak. Bunay doktora gitmesek oluyor mu?
AtaktırRedpanda11 ay dediğin gibi oldu ya bugün çocuk sürekli emmek istiyor çok huysuz. Emziriyorum koyuyorum dakikalarca anında elini emmeye başlıyor. Aç mı diş mi atak mı anlamadım ben
Kesinlikle çok etkili ve çok önemli.Hamilelik bana psikolojinin insan vücuduna etkisini bir kere daha öğretti. Erken doğum riskim olduğundan hep kendime 37’yi görmem lazım diyordum ve eşimle doğum planı yaparken “gece” önce doktorumuzu, sonra ebemizi, sonra da kordon kanı için telefonla arama sırasını anlatıyordum ama hep ister istemez gece diyordum. Çocuk 37+0 da, 23.03 de doğdu
Ah benzer hisler içindeyiz sarıldım sanaBen oğlumu hiç emziremedim. Doğduğunda zorla denedik. Sütü emdi kustu. Yoğun bakıma alındı on gün. Orada silikon uç ile birkaç kez denedim acemilik beceremedim. Sonra doktor bir süre süt içmeyecek dedi, sagdim buzluğa atıyordum ama sütüm kesildi. Ve olan sütleri biberonla verdiğimde de sütümün onu rahatsız ettiğini gördük ve bıraktık. İlk bebeğim ve hiç emziremedim. Halbuki ne kadar hevesliydim. Yıllar sonra gelen bir bebek oldu cunku. Sonra sağlıklı olsun yeter diye kabullendim. Sagma, süt gelsin çabalarımı tamamen bıraktım. Çok yoruldum gelmediği halde haftalarca gelsin diye uğraşmaktan. Ama simdi ikinci çocuğum olursa onu emzirirsem diye vicdanen rahatsız olmaya başladım.annelik çok zor.
Burada emzirme konuşulduğunda halen içim gidiyor. O kadar emmeyi seven çocuğumu emzirememek beni çok üzüyor.
O yüzden sütünüz az da olsa göğsünüzde yatıp size bakıyorsa çok kıymetli bir anı yaşıyorsunuz. Az olması sizi üzmesin
Haha bizim evlerde sıradan bir gün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?